K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: nusi Zelenjavna kremna juha se nobena ne kuha dlje kot 20 minut, samo v vodo vržeš, ko je kuhano zmiksaš in je Če pa dodaš še zdenka sir ali kislo smetano, je pa sploh super Tole kar delaš v pečici - a daš kaj vode zraven? Pokrito? Na koliko C? Ventilacijsko? Kolk časa za krompir? Hitra kosila - vse zgoraj našteto - zelenjava itak max 20', kuskus 5 minut, polenta 2', testenine 20', krompir narezan na kocke 20', belo meso kure narezano, purana ali žrebička - 20', špinačo kupujem zmrznjeno - 10', štruklje kupujem zmrznjene, svaljke tudi - 15', juhe so itak koj, goveja juha v ekonomu cca. 40' (dam v skrinjo za 4krat), repa okrog pol urce (ampak pretiravam), polivke za makarone - max 20' (razen če delam bolognese - potem lahko tudi urco pacam),... Te hitre varjante delam čez teden. Ob vikendih pa običajno kej bolj "kompliciranega" naredim . Je pa res, da imamo pri nas redko kosilo po sistemu juha, glavna jed, solata in sladica. Če že je juha zraven, potem je iz skrinje, če je pa sveža je pa taka gosta zelenjavna, da dodamo samo kake ajdove žgance noter in je kosilo. Sladic pa tudi ne jemo.
_____________________________
Žiga, 27.02.07 Gašper, 22.5.10
|