|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče piti
26.10.2010 21:04:01   
Aja1
Moja 8,5 mesečna hčerka noče piti. Popolnoma nič. Dala sem ji že vse mogoče (iz različnih stekleničk, kozarčkov), ampak noče. Ne in ne. Če že dobi kaj v usta, pa izpljune. Edino tekočino, ki jo dobiva, dobi z dojenjem. Pa kašice ji delam bolj redke (dodajam vodo). Tekočino redno ponujam in upam, da bo počasi začela piti.
Kakšen nasvet?

_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče piti
26.10.2010 21:19:07   
biga
Pri nas je skoraj enako, le da je hčerka stara 7,5 mesecev, se tudi doji, od ostalegapa spije le par požirkov iz kozarčka. Po flaški noče, čaja ne mara, sokov tudi ne, edino kompot malo. Se mi zdi, da tudi zato stalno prdi, se napenja, ker premalo tekočine dobi in ne more kakat.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče piti
26.10.2010 21:26:57   
čmrgelj
Jaz sem imela z mojem sinkom podobne težave, ni hotel piti ne iz ene ne iz druge stekleničke, delala večje luknjice na cucljih jih menjala da bi ugotovila kateri cucelj mu odgovarja pa nič, edino dojenje je šlo, pa še to sem ga morala večkrat nežno drezat v lička da je sploh hotel vlečti, je kar zaspal zraven. No malo lažje je bilo ko sva začela po žlički, kar sem kar zelo zgodaj začela že pri 5 mesecih, seveda imela sva še vedno obroke dojenja. Teža se nama je zelo počasi dvigovala, večni problemi - še danes, no je veliko bolje.
Smo pa pri 3 letih ko naju je pediatrinja poslala na pregled za ušesa in grlo ugotovili da ima zelo majhen jezik in skoraj do konca priraščenga, tako če jezik pomoli iz ust mu komaj čez ustnico pride ne dlje - in so mi takoj rekli če smo imeli kaj težav z hranjenjem po steklenički in tako smo ugotovili komu je to vzrok, saj steklenič nismo nikoli rabili, hvala bogu sem imela dovolj mleka da se je do 9 meseca dojil.
Preveri mogoče ima tudi vaš premajhen jezik in s tem ne more piti po steklenički.
Seveda se to da rešit tako da malce preščipnejo kožico pot jezikom, mi tega nismo delali ker sedaj pri 3 letih to ni potrebno, če bodo kasnej težave pri izgovorjavi pa seveda bomo.


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče piti
26.10.2010 21:29:55   
Petraa
Dojenje je čist dovolj. tekočina je tudi v sadju,juhah in kot praviš dodajaš vodo v GH

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče piti
26.10.2010 22:04:11   
izgubljena_ovcka
Enaka zgodba. Doejni otroci na splošno ne marajo preveč pit (ni nujno da vsi), ker jim enostavno ni všeč okus drugih tekočin. Prvi sin ni hotel čaja do enega leta niti poskusiti, ni maral ne sladkih sokov, ničesar. Ko je bil žejen, je zahteval dojenje. Drugi enako. Pri 6,5m ne popije pol deci vode ali čaja v celem dnevu. Pač ponujaš kar naprej, če bo res žejen bo tudi pil.

Starejši je začel pit pri 13m ko se je naučil pit po slamici, če je samo do daleč videl stekleničko ali kozarček (tisti s kljunčkom) se je drl kot jesihar. Jbg, minilo bo. Več kot ponujat itak ne moreš. Ko bosta eventuelno z dojenjem zaključila bo samodejno začel druge tekočine sprejemat.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče piti
27.10.2010 6:49:33   
Aja1
Ste me malo pomirile, ker sem kar obsedena s temi flašami/kozarci. Jih imamo doma že celo zbirko.

_____________________________




(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče piti
27.10.2010 8:45:00   
Najaa
Aja1 kot da berem o sebi... Naša tadruga tudi na začetku nič ni hotla pit. Doma imamo od takrat cel asortiment flašk, kozarčkov, pa da ne govorim kaj vse ji nisem ponujala, od čaja do sokov, ma vse no. Na koncu, ko je le začela malo piti, je imela najraje ali hipp instant čaj, ampak sam eno vrsto ali vodo od kompota. Se je tudi še dojila, pa na AM je bila tako da bi poleg GH vseeno morala pit dodatno tekočino. Ker je ni, je bila totalno zaprta in sem ji dajala sirup za mehčanje blata pa ogromne količine suhih sliv je pojedla... Ma meni se je kar mešalo takrat od tega.
Če dojiš je tak ok, ker je to tudi tekočina. Sam moja je imela še AM zraven.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče piti
27.10.2010 12:07:08   
nadj@
Tudi mi imamo ta problem že od 6 meseca in smo probali vse možne culje in flaše pa noče in noče piti iz flaš. Tako da pije samo iz kozarca, ni važo kaj pije, samo da je iz kozarca. Po flaši pijemo samo AM, zanimivo. 

_____________________________

Jure - 14.02.2010
rojstvo - 3370g, 51cm
1 mes - 4000g, 53,5cm
2 mes - 4900g, 56,5 cm
3 mes - 5620g, 60cm
4 mes - 6180g, 63,5 cm
5 mes - 6500g,
6 mes - 6910g, 68,5cm
7 mes - 7530g,
8 mes - 7800g, 71 cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče piti
28.10.2010 12:10:20   
deveta
Znanka ima sina, ki do enega leta ni pil ničesar razen mleka iz joške. Jedu pa je čisto normalno. Edini problem je bil ta, da mama ni mogla bit predolgo stran, ker je jokal ko je postal žejen, pit pa ni hotu drugega. Problem se je nadaljeval ko je mogu v vrtec, ampak ni blo druge, naučil se je piti s kozarca oz. bolje rečeno, je sprejel še drugo tekočino. Zdaj ima skoraj 3 leta in je zdrav in srečen deček, ki pa še vedno malo pijeuser posted image .

(odgovor članu nadj@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče piti
28.10.2010 21:49:39   
mamsi
naša prva ni pila do 10m nič razen mojega mleka, jedla je že vse živo - tudi olive je imela rada, ampak pila ni nič zraven. Pa je bilo vse ok. Potem je pogruntala flaško in se od nje ni ločila do 4 leta. Zdej ta tretja pa tudi noče pit, in se zarad izkušenj prav nič ne sekiram.

Dokler dojiš, ne bo hudega.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?