|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lišaji in pikice po trebuščku
1.11.2010 19:45:40   
ninocka05
Pozdravljene!

Na vas se obračam z manjšo prošnjo. Namreč, našemu sinku so se pred približno 3 tedni na trebuščku (zgornjem delu) pojavili 4 lišaji, ki sicer po kopanju postanejo rdeči, drugače pa samo malo izstopajo po barvi in so hrapavi. Zraven teh lišajev ima tudi kar nekaj majhnih rdečih pikic. Drugod se ne pojavljajo. Pojav pikic in lišajev sovpada nekje s časom prvega ceplejnja in pričetkom uvajanja goste hrane. Koliko opazujem, se mu ne delajo novi, vendar ti ki jih je dobil, bolj kot ne vztrajajo. Pri pediatrinji sva dobila kremo Advantan, ki je sicer pomagala dokler smo mazali (niso pa popolnoma izginili), a po prenehanju so postali ponovno bolj izraziti. Sedaj mažem samo z Bepantenom, a kot zgleda ne pomaga.

Prašek in meščalec uporabljamo že od začetka enak, vse od rojstva sva na sistemu dojenje+dodajanje, pri 7. tednih so mu naredili test za alergijo (zaradi drugih problemov) na KM, jajce in pšenico, ki pa so bile vse negativne. Mazali smo se že od začetka samo z mandljevim oljem po kopanju, v vodo pa sem mu dala par kapljic olivnega olja. A bi se lahko alergija pojavila kasneje? In ali je možno, da sploh gre za alergijo glede na to, da pikic in lišajev drugje ni?

Sedaj sem iz prehrane črtala vso gosto hrano in bomo en teden spet samo na dojenju+dodatku. A moram reči, da se mi ne zdi da bi se po GH pojavilo več pikic ali lišajev -- od njihovega pojava do sedaj so kar konstanti. So se pa pojavili kar naenkrat. Po dveh dnevih brez GH ponovno ne opažam kakšnega izboljšanja.

Pediatrinja je sicer rekla, da mu očitno nekaj ni ustrezalo, jaz bi pa sedaj samo želela lišaje in pikice odpraviti, da lahko potem dejansko bolje vidimo zaradi česa se pojavljajo.

A ima katera kakšen nasvet katero kremo probati v tem primeru? Ta teden bom še nabavili Pavlovićevo mast, da vidimo če bomo uspešni. Predvsem bi se želela izogniti agresivnim kremam, seveda če le-te ne bodo nujno potrebne.

Za vse nasvete se vam že vnaprej zahvaljujem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
3.11.2010 13:24:03   
biga
Bom povedala našo izkušnjo. Moja hči, ki bo zdaj stara 8 mesecev, ima že od rojstva težave s kožo. Najprej naj bi šlo za čiščenje, potem ko je že bil mimo 2. mesec, pa so nas dali na testiranje, ker je imel že bratec alergijo oz. sum nanjo. Krvni in kožni testi negativni, koža pa vse slabša. Sem šla na dieto brez jajc in mleka in vseh izdelkov, koža se je po telesu čisto izboljšala, ostale so pikice po obrazu. Te je imela tudi še naprej, čeprav sem se strogo držala diete. Potem sem doma probala provokacijo z mlekom in jajci, pa ni bilo nič drugače. Tako da sem začela jesti vse, razen hudih alergenov. Pikice po obrazu pa so ostale in jih ima še danes občasno. Ko sem začela uvajati gosto hrano (poleg tega se dojiva in dodajama Aptamil ADC), je dobila pa okoli ust (v spodnjih kotičkih), na bradici in malo po vratnih gubah takšne fleke, kot jih ti opisuješ. Pordečijo, ko se ob kaj drgne, tudi zaradi vode, potem pa so rjavkasti in hrapavi, niso tako opazni (predvsem zjutraj). Dermatologinja mi je rekla, da ne gre za alergijo na hrano, ker bi bili sicer fleki tudi drugod po telesu in drugačni, da gre za iritativni konkaktni dermatitis. Rekla je, naj jo mažem s kremo Cu-zn znamke Uriage. naj bi šlo za kombinacijo drgnjenja, sline in ostankov hrane. No, nikakor ne morem ugotoviti, zakaj suha in hrapava koža, sem probala že vse mogoče, ampak hvala bogu, nam kremica pomaga. Zdaj so fleki skorajda neopazni, namažem dvakrat dnevno, vmes pa vlažim še s kremo, ki jo dobim na recept (Eucerol) namešano v lekarni. Mi je pa jasno, da so testi na alergije lahko lažni, zato je najbolje videti v praksi, kaj otroku ne paše. Upam, da boste prišli zadevi do dna.

(odgovor članu ninocka05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
3.11.2010 16:18:54   
levaindesna
Precej podobna situacija. Sinček ima 4 mesece, pri približno 2 mesecih je imel po telesu male rdeče pikice v blatu pa smo našli krvave nitke. Bili na pediatriji, sum alergije na KML in
tako pije Aptamil ADC. Vmes je imel alergološko testiranje, vse negativno. Zdaj so se mu začeli pojavljati ti lišaji po telesu in ličkih. Lahko je res alergija na KML, lahko je posledica
centralne kurjave, vode, suhega zraka, spremembe temperature, poliestra in podobnih svinjarij v oblačilih in igračkah....mah na koncu se ti že malo rola ko ugotavljaš kaj ga moti.

Trenutno ga namažem z Avene Exomega oljem (3 krat tedensko) in vsak dan namežem z Exomega kremico. Po ličkih je vse luskasto, rdeče, ker nosi vse živo v usta in si drgne skor
celoten obraz, zato je še slabše. Po telesu se kar nekako celi, saj ga drgnejo samo oblačila.

Težko napišem kaj več, saj smo šele na začetku odpravljanja te težavice.

(odgovor članu ninocka05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
6.11.2010 11:21:33   
ninocka05
Dekleti, hvala za odgovor. Pri našemu fantu se pikice in lišaji pojavljajo samo na zgornjem delu trebuščka. Ta teden sva ponovno bila samo na dojenju in dodatku, a se stvar ni izboljšala. Včeraj in danes opažam, da se mu je spet malo poslabšalo, en lišaj je dobil tak rdeč obroč, znotraj pa je bel in hrapav. Tudi malo več pikic/izpuščajev je prisotnih. Nič mi ni jasno od česa to poslabšanje. Razmišljam da bi vzela kremo Atopiclair, mi jo je priporočala patronažna. Sicer pa menim da ne gre za alergijo na hrano - kaj pa je pa kdo ve.
Bomo videli - očitno bo potrebnega še malo eksperimentiranja da najdemo primerno kombinacijo za nas.

(odgovor članu levaindesna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
6.11.2010 15:33:43   
sanelaa
Mogoče je pa začetek atopičnega dermatitisa........

(odgovor članu ninocka05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
6.11.2010 21:00:25   
Pupa83
ninocka05, zakaj pa ne probaš ukiniti km za 2 tedna? namreč pri nas je bilo isto-testi negativni (pri 5m), zato sem popolnoma ukinila gh in dajala 1 teden samo dodatek (se ne dojiva več), pa je bila koža vedno slabša... potem pa sem kupila aptamil adc in koža se je nazaj izboljšala... tako da pri nas je bilo očitno krivo km...

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
8.11.2010 16:34:59   
ninocka05
Pupa83 sem razmišljala tudi o tem. Bom se jutri posvetovala z pediatrinjo - izgubiti nimamo ničesar. Sicer pa kaj se je koža pri tvojem otročku potem kar sama popravila ali si s čem še mazala? Hvala za pomoč.

(odgovor članu Pupa83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
8.11.2010 20:04:11   
Pupa83
pri pediatrinji sem dobila advantan v belobazi (ampak nisem mazala s tem, k naj bi kožo tajnšal), elidel in olivno olje v belobazi... z elidel sem mazala samo dokler je bilo rdeče, sedaj ko pa je že ok pa še vedno mažem 3x/dan z olivnim oljem v belobazi.
in ja, res nimaš kj izgubit, če probaš ukinit km-le to je do 1 leta otrokove starosti najpogostejši alergen.

(odgovor članu ninocka05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Lišaji in pikice po trebuščku
6.12.2010 15:53:53   
dostmam
Lep pozdrav

Moja punčka ima po kopanju, enako kot je zgoraj napisano, samo po stegnih.
Pa smo sli na pregled za alergije, pa ni alergicna, samo neka oblika dermatitisa, zdravnica dala neko kremo, ki lahko tansa kozo, zato je treba mazat cist na tenko...ce pa pogledas sestavino, pa pise da vsebuje cink...
To se vecino pojavlja ko je zima. Vecinoma po kopanju in nosenju zabic (volnenih)....kopamo jo vsak dan...samo stusiramo, 1x na teden pa se namaka. In se je spet pojavil ta problem, s temi fleki rdečimi...pa sem probala za foro posipat na te fleke puder v prahu ki se uporablja za ritke, ker sicer vsebuje cink. Ker ko sem to namazala, z bilo katero kremo, ni nic pomagalo...Tko da preverjeno, puder v prahu deluje!!! 100%



(odgovor članu Pupa83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?