Inigo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ringarajka O, marija. Vidim da sem sprožla spet neko hudo temo. ne bom dolgovezila, ker sama tako vem kako je, samo da ne bo iz tega nastalo še to, da so moji otroci doma razpušeni, da jih ne navajam na stranišče, da jih ne vzgajam, da se malo brigam in podobno, od vrtca pa vse to in še več pričakujem. ma vse skupaj se že skoraj tako bere. bad. pa sem hotla samo mnenje... mene ne zanimajo nekateri starši....mene zanima moj, konkreten primer, ki sem ga navedla. meni se zdi, da sta Hd pa mojcek še edini, ki vesta o čem sem sploh pisala in kaj sem hotla... a smo zašli... danes sem se itak z vzgojiteljico o tem pogovorila. njena reakcija je bila podobna temu, kar sem pač pričakovala. ni imela pojma, da sem se že z varuško pogovarjala, kakor tudi ne, da mi je rekla, da ju tam ne bodo dajali na stranišče, če doma 100% niso suhi. debelo me je gledala in prav presenečena je bla....rekla je, da vsekakor moramo sodelovat. tako, da ju bodo že danes dajali na stranišče, kljub plenici...za varuško pa je rekla, da niti nima pristojnosti, da bi odločala o tem, kdo bo šel lulat in kdo ne. čist dobesedno je tak povedla. enostavno morem... mali je bil tri tedne nazaj popoldan doma popolnoma suh. lepo je lulal na kahlo al pa u WC, celo brez nastavka- brez problema. sm ga pripeljala v vrtec, povedala, da je doma suh in da naj probajo to vzdrževat tut v vrtcu. pa v gatke sm ga dala. brez plenice. prvi dan ni šlo. je bil cel poscan, so mu dale kr plenico gor potem pa sm vztrajala. sem rekla ,da je doma suh, da ga je potrebno včasih malo spomnit... če dajo ostale na wc, naj dajo takrat še njega. smo se hitro razumele. drug dan je že pršou u istih cotah domov. jst mislim ,da je vseeno pametno, in na nek način skrbno, od vzgojiteljic, da jih občasno take spomnijo, če bi šli lulat. vse so mame (v večini) in vedo za kaj se gre. tiste, ki pa tega nočejo... bi pa jst prej temu rekla lenoba. kr je pa velik lažje in prej fertik otroka na kahlo ruknat, kot ga previjat... mam pa srečo v vrtcu ker mamo super pomočnico, ki ima leto starejšega fanta od naših doma... in točno ve čez kaj gremo starši... in nam vsem gre zelo na roko... res je da jim damo doma neke vzorce katerih se držijo, ampak sorči... jst vidim tut dost vzorcov vzgojieljice v vrtcu... nenazadnje je skoraj več z njimi kot z nami doma... govorim predvsem o govoru. sj mogoč se kermu zdi bedarija kar sm napisala... ampak tko je.
|