samsara04
|
Hej, hej, pa da še jaz pristavim lonček glede mnenj o porodu. Odločila sem se za izolsko bolnico, ker sem pač iz Obale. Februar je le zimski mesec in glede na to, kakšno zmedo zna narediti sneg na cestah (pa najsibo prvi ali ne), ne bi tvegala in se vozila v Postojno. Drugače pa nimam posebnega strahu pred porodom, čeprav bo moj prvi. Važno je, da dihaš, kot ti svetujejo in si tako psihično kot tudi fizično pripravljena, slednje je zelo pomembno. Kot je rekla patronažna, je porod kot na primer 21 km maraton. Če se lep čas pripravljaš nanj in vzdržuješ kondicijo, je precej laže kot v nasprotnem primeru. Zato vsaj enkrat dnevno na sprehod, malo telovadbe in miganja, pa bo lažje Z novembrom sem začela hodit v MŠ, jutri imamo že 4. predavanje. Upam le, da ne bo tako dolgočasno kot je bilo nazadnje (ž.spolni organi, oploditev), ki je trajalo cele 3 ure in to brez pavze. Pri negi zob dojenčka se sicer ne strinjam s sestro, ki je dejala, da DUDE nikakor ne. Ker baje zelo pošoduje zobovje. Poznam namreč neko mamico, ki prvorojenki ni dajala dude in se je ta zelo navezala nanjo (oz. na njeno dojko), bohnedaj, da bi mama kam šla in bi pristala v rokah očeta. Pa saj je duda nadomestek dojke oz. tolažba v primeru, da mama ni na voljo. Pri drugorojenki sta se odločila drugače. Ta lahko ima dudo in je tudi zelo vesel in radoživ dojenček, ki je lahko brez problema v varstvu očeta ali sorodnika. Kaj menite ve? No, pa mi je danes uspelo iti plavat na bazen...in kako je pasalo! Sicer sem sedaj čisto cotasta, a zagotovo grem spet čez teden dni Lepo se mejte, lp
|