|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulanje ponoči
2.12.2010 12:34:13   
0509d
Vem, da je bila tema že dostikrat odprta ampak vseeno bi imela nekaj vprašanj. Moja user posted image  je bila en mesec nazaj stara 5 let in se še vedno vsako noč polula. Včasih se zgodi, da kakšno noč ali dve ne. Ima zelo trden spanec in nič je ne zbudi. Zato smo zbujanje sredi noči ukinili saj sploh ni vedela, da je na kahli, saj je med lulanjem zaspala nazaj in smo je morali zbujati. Podnevi je bila suha pri manj kot dveh letih ...ponoči nam pa kar ne gre.  Sem imela pa tudi jaz težave ponoči saj sem lulala skoraj do desetega leta.
Dosti sem že prebrala o tej problematiki, da pediater da napotnico za UZ trebuščka in tako dalje. Pri dveh letih je imela uroinfekt in je bila na UZ, pregledu sečil in ledvic vse je bilo ok. Mislite, da bo morala vseeno na pregled?
Sama se s tem še ne obremenjuje, tudi midva je zaradi tega ne grajava, jo pa zelo pohvaliva, ko je zjutraj suhauser posted image  
To da preveč ne pije pred spanjem se držimo, čeprav včasih spijemo preveč...čez dan lula popolnoma normalno na kakšne 3 ure.

Veliko sem prebrala, da obstajajo tablete za to težavo, ampak jaz 5 letnici zaradi tega ne bi zastrupljala telesa.

Jutri imamo sistematski pregled in bom pač povedala tako kot je upam, da ne bo takoj predlagala kakšnih tablet ali zaradi tega naredila dramo.

HVALA user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 12:40:48   
kristinaj
naša ima 3,5 let in je čez dan suha od 2 leta, pleničke čez dan in ponoči ko gre spat pa kar ne more pozabiti, ko gre po kosilu spat jo zahteva in konec. včasih jo prepričam da gre brez in je enkrat suha drugič ne. ponoči jo včasih dam lulat okoli 24 ure a je zjutraj plenica totalka mokra, preden gre spat ji napravim deci kakava pa še vodo pije če je žejna.. in tudi jaz ko razmišljam, se mi zdi, da te plenice ne bomo kar tako ukinili in da bo mali prej brez plenice kot onauser posted image . sporoči kaj so ti rekli na sistematskem..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu 0509d)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 12:48:50   
koala.cek
to pa tudi mene zanima. naš fant je star 4 leta. zdajle en mesec ima obdobje da ponoči lula. ravno tako ima trden spanec in on kljub temu, da je ves polulan, se ne zbudi. nimam pojma kaj narest. neki ne bi rada travmatizirala, ker je čez dan tudi že dve leti brez plenice, tudi mu nikoli ne uide, da bi se recimo tako zaigral. sporoči !

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 13:00:38   
hubi
Naš jemlje te tablete. Podnevi je bil suh pri 3 letih v dveh tednh. Ponoči pa pač ni šlo. Zbujanje ni priporočljivo, otrok se mora sam zbuditi zaradi občutka polnega mehurja. In te tablete so manjkajoči hormoni, ki uredijo povezavo med mehurjem in možgani, ne neko zastrupljanje. Naš fant je postal samozavesten. Pojdi k pediatru. Preiskave je pa treba nove.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 13:29:00   
0509d
Ja sem veliko prebrala o teh tabletih...ampak so vseeno kemija. Punča ni nič manj samozavestna in tudi, ko grejo z vrtcem na morje ali kmetijo kjer spijo cel teden se ne polula. Verjetno ne spi tako trdno kot doma pa tudi drugi otroci vstanejo, jih sliši in gre tudi ona lulat.
Mislite, da lahko vseeno predlagam pediatrinji, da bi še malo počakali mogoče se samo uredi.Se mi zdi, da s tem sporočaš otroku, da je z njim kaj narobe. To se mi pa vseeno ne zdi tzako velik problem seveda dokler ni načeta samozavest. Mogoče kakšna naravna zdravila?

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 16:11:09   
Taddy78
Tudi nas ima ful trden spanec in je nehal lulat od dneva, ko pred spanjem ničesar več ne spije (točno se je videlo, če je kaj spil, je naslednje jutro bil polulan, če ni, je bil suh). Mogoče kak šlukec ali pa 2 in potem obvezno lulat. Ja, pa pazit je treba da jih ne zazebe. ker se sin konstantno odkriva, sem mu sedaj začela za spanje obuvat zokne.

(odgovor članu 0509d)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulanje ponoči
2.12.2010 18:21:11   
j6
Moja je stara zdaj 8 let in je zdaj 2 meseca čisto suha. Govorim seveda o nočnem lulanju. Do 6 leta je lulala prav vsako noč, za na tabor v prvem r. je vzela s seboj pleničko hlačke, in jihpokazala skoraj vsemu razredu, je bila frajerka. No jaz tudi nisem hotela tablet, kersem si prebrala stranske učinke, pa še pomaga ne vsem. Sva šle k bioenergetiku in je bila dva meseca totalno suha nato pa prav vsako noč. Nato sva počakale še eno leto , šle ponovno k bioenergetiku, in ni bilo kaj dosti boljše, suha 1m , nato pa kot da bi odrezal se eno noč  ni polulala in od takrat dalje  je siha prav vsako noč, zdaj že 2m.To je pa za nas že velik uspeh. Jaz mislim da ko je otrok zrel, sevada če se izključi kakšno nepravilnost, pač neha lulat. Nekateri zdravniki celo pravijo, da lahko do sedmega leta lula ponoči, pa ni nič narobe.  Mislim da ji lahko daš še  nekaj časa, s tabletami pa lahko po mejem počakaš. Zdaj imajo itak za vse tablete, mi je rakla P , da če se mi zdi moja tamala prevelika, da imajo tablete za ustavitev rastiuser posted image . Mislim da  ne znamo nič več počakati in hočemo vse takoj in zdaj dolgoročne posledice pa nas ne zanimajo. P a srečno.

(odgovor članu 0509d)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulanje ponoči
3.12.2010 13:11:46   
livia
Tudi mene zanima tale tema. Prosim sporoči kaj je bilo na sistematskem.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulanje ponoči
6.12.2010 9:57:33   
0509d
Tako pa je sistematski mimo. Dobila je UZ trebuščka, seveda mi je pediatrinja ponudila tablete, ki sem jih odklonila in rekla, da bomo še počakali. Nič takega...je povedla, da je veliko otrok, ki močijo posteljo. Dala nama je tudi knjižico o pitju, kdaj in koliko naj bi otrok popil čez dan. Večino tekočine dopoldan...potem pa čedalje manj.
Sem se pač odločila, da počakamo mogoče lepo mine samo po sebi. Me je pa vprašala, če je zaradi tega punčka kaj žalostna in sem povedala, da ne, da se sploh ne zaveda da se polula. Ker, če bi ji to načenjalo samo zavest potem bi morala resno razmislit o tabletah.

Tako uapm, da sem vam dosti pomagala.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulanje ponoči
7.12.2010 12:30:19   
lilka
Naša je že tudi dolgo suha, zdej pa že par mesecev lula ponoči, 3,5 je zdej stara, pa se prej to ni dogajalo. Midva sva ugotovila, da se polula, ker trdno spi in jo pač lulat tišči. In zdej gre lulat pred spanjem, po pravljici in zvečer med 22-23 jo zbudiva in fuuul polula, ker sva ugotovila, da drugače ne gre kot da jo zbujava , da gre lulat. pije ne kaj dosti pred spanjem, samo fllaško rižolina, pa s emi ne zdi smiselno otroku tekočino nasploh omejevat, če se pa tako povdarja kako je dobro da otroci pijejo. Midva jo pač zbudiva in dava lulat, dokler ne bo to tako utečeno, da bo sama šla.Tako pač mi to rešujemo.


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu 0509d)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulanje ponoči
7.12.2010 12:50:38   
ledenaa
Z zbujanjem otroku prav nič ne pomagate

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?