|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija testiranje
8.8.2005 6:28:28   
ma19teja
Naš malček je star 6 mesecev in ima že od rojstva naprej probleme s kožo. Najprej je bilo "samo čiščenje" po celem obrazu in lasišču je imel rdeče pikice s prozorno špičko.

Zdaj pa ima par mesecev izpuščaje okoli ust, po bradi, po vseh pregibih in malo tudi po trebuščku. Zelo suho kožo pa ima že od rojstva. Mazala sem ga oljem, mlekom, bepanthenom, posebej za naju pripravljeno kremo... nič kaj ne pomaga. Pediatrinja je rekla, da je na nekaj alergičen ampak da tako majhnih otrok ne testirajo. Sem se pustila prepričati, da je pač bolj občutljiv in bo že bolje...

Ko sem listala po forumu nazaj sem opazila, da imajo tudi nekateri podobne probleme in da malčke testirajo že takoj. Kaj je torej potrebno, da te vzamejo resno in pošljejo naprej. Naš malček ima te pikice in izpuščaje nepretrgoma že 14 dni prej pa so se pojavile za par dni.
Se dojiva, pri 3 mesecih sva začela dodajati aptamil, pri 5,5 mesecih pa malo sadja in zelenjave. Ne morem ugotoviti na kaj je alergičen. Je to kravje mleko, ki ga zaužije preko dojenja ali kaj. Samo če bi bilo to ali ne bi bil potem skozi pikast, ker jaz pojem veliko sira...

Prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   alergija testiranje
8.8.2005 6:41:42   
Lunca1
Poskusi še ti ne zauživat mlečnih izdelkov in drugih stvari, ki bi lahko izzivali reakcije. Potem boš pa videla ali je bilo to to.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   alergija testiranje
8.8.2005 9:09:42   
Naja31
To pa ni res da jih ne vzamejo na testiranje. fantek moje prijateljice ki je star 4 mesece gre ravno jutri na testriranje na pediatricno kliniko.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   alergija testiranje
8.8.2005 10:01:20   
piščanc
naš malček je podoben, suha koža, hitro se vname... ko sem mu začela dodajati adapt. mleko se je pojavila koprivnica - rdeči mehurji pod vratom takoj po hranjenju (sem ga kar slikala in nesla potem slike k pediatru, ker mi prvič ni preveč verjela). to je bil povod, da ga je dala pediatrinja na testiranje za alergije, ki pa niso pokazali nič konkretnega!!

septembra imamo alergologa, preventivno pa za kašice uporabljam pregomin. zdi se mi, da se stanje s kožo poslabša, če pijem mleko, jem svinjino. (se še doji) na druge mlečne izdelke ne reagira, vsaj ne zelo. Njemu ne dajem nič kar vsebuje mlečni sladkor (laktozo), oz. kašice delam z rastlinsko smetano ali pregominom.

za nego kože je čudežno pomagalo malo olivnega olja v vodo, ko se kopa (dobiš v lekarni), umivam ga s trdim milom, drugega bolj malo, oz. še tea tree krema za pregibe, ker se mu hitro vnamejo.

glede na težave s kožo ti predlagam da zamenjaš adapt. mleko za HA mleko (hipoalergeno), oz. sojino. oba dela Milupa.

pri pediatrinji pa kar malo pojamraj in zahtevaj vsaj napotnico za alergologa, da ne bo prepozno.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   alergija testiranje
8.8.2005 15:01:50   
asija
Ne razumem zakaj vas pediatri ne pošljejo takoj na testiranje. (Ker je ful drago). Od pediatrinje zahtevaj samo urgentno napotnico in bo še isti dan testiran. Tako boš vsaj vedela na kaj je alergičen. Moja je bila do 7 m trikrat testirana in nikoli ni bilo nobenega problema. (dvakrat so bili testi negativni, tretjič pa alergija na jajce, arašide, orehe, breskve...) Pa še Asija kljub strogi dieti ima probleme s kožo. Tako da sumijo, da je na nekaj še alergična.



(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   alergija testiranje
8.8.2005 16:50:46   
SISI25
Moj je imel takšne ekceme in je na prvih dveh pregledih rekla da gre za ta dermatitis in naj ne umivam z milom, oljem.... PA ni bilo nič bolje. Ga je grozno srbelo in si je vse razpraskal, tako da ko sem ga tretjič peljala je pa rekla, da je verjetno res alergija in mi je dala napotnico. NAročena sva bila čez 3 mesece in v tem času sem že nehala dojiti in je vse izginilo in tudi test ni nič pokazal.Testirala ga je pa samo za osnovne stvari. Je izgledalo tako kot da brezveze paničarim.
Sem se pa jaz izogibala alergenim stvarem ko sem dojila pa ni izginilo. NA koncu pa sem ugotovila, da je še samo slabše če pojem kaj čokoladnega. KArkoli, če je čokolada notri. Tako da je verjetno bil alergičen na kakav.
No v glavnem izginilo je vse takoj ko je nehal piti moje mleko.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   alergija testiranje
10.8.2005 23:23:36   
ma19teja
Hvala vsem za odgovore. Sva šla do pediatrinje, da je ponovno videla našega revčka in nama je takoj dala napotnico za alergologa. Dobila sva tudi mazilo z Elocomom in kapljice Fenistil.

Kopam ga v vodi z oljem (kot Piščanc) in po kopanju ga namažem s tem mazilom, po obrazu pa raje samo z Bepanthenom roza črta. Fenistil pa 2x po 8 kpl. Popazim pa tudi pri moji prehrani, sem črtala mlečne izdelke.

Danes je na srečo že precej boljši tudi praska se ne več.

Poklicala sem tudi na otroški oddelek bolnišnice na Jesenicah za testiranje in sva naročena za 6.9.05.

Upam na najboljše.

Lp

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   alergija testiranje
10.8.2005 23:31:32   
Divja vijolica
S tem maziom Elocom ga maži res zelo na tanko in samo po pikah, ker tanjša kožo. Meni tega sploh niso povedali in sem ga en čas kar konkretno mazala. Pa če ne bo bolje raje kar prenehaj mazati. To mazilo ne odpravlja težav, jih samo prekriva.
Jaz ga ne bi več s tem mazala.
Veliko sreče.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?