phelps
|
IZVIRNO SPOROČILO: phelps Dobro jutro! Glede pridobivanja teže so me zelo dobro napsihirali še v novomeški porodnišnici, kao dojenje na 2 uri, Neža pa sploh ni hotla zbudit se... Sva morali po 1 tednu celo nazaj . In potem sem na lastno odgovornost odšla domov, ker sem imela vsega dovolj... Pupa normalno pridobivala, pediatrinja je bila zadovoljna, oni ne Danes spala 11 ur Razprodaje, moja mantra je tudi ne (zase) in moj bančni račun se prav lepo debeli odkar je Neža na svetu . Zanjo koristim še bone, ki jih je dobila ob rojstvu (moji sorodniki in znanci so vsi tako pametni, da so prinesli bone, za kar sem jaz zelo hvaležna ) Mah, to je bila cela štala, ki bi jo rada čim prej pozabila. Ostaja pa očitno v podzavesti . Neža se je rodila pokakana že v trebuhu (kljub temu, da sem rodila 5 dni pred rokom), za piko na i je spila še ogromno plodovnice. Takšni dojenčki imajo zelo velike težave na prilagajanje na ta svet... Ful je bila utrujena in je kar spala in spala in spala in bruhala cele tri dni plodovnico in vse kar je pojedla. Sem brala na po drugih forumih, da so večinoma tako težki otroci pravi lenuščki in se kasneje ne redijo tako kot tisti z nižjo porodno težo. Neža se nikoli ne joka, ona se smejka in muva cel božji dan ali spi... Hrano ji moram dobesedno vsiljevat... Bo že, vse je v glavi pravijo oz. kot bi rekla moja soseda, ki je odlična patronažna sestra: spanc je boljš kt žganc Mi se kopamo vsak drugi dan, zjutraj jo pa vsak dan obrišem po obrazku. Tisti dan ko se ne kopamo, pa jo še malo po telesu obrišem in po potrebi namažem z olivnim oljem (če se nabere kje belo v pregibih in po temencih)... Za ven se namažemo z ribjim mazilom, ritke nič, ker je zelo lepa. Obraz je tudi ok, nič mozoljev, lišajev ali česa podobnega...
< Sporočilo je popravil phelps -- 8.1.2011 11:43:47 >