|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gina, pa tudi ostale...
10.1.2011 10:08:27   
Matejusska
Večkrat prebiram nasvete od Gine in se mi zdijo super, zato tokrat še jaz prosim za nasvet, pa seveda tudi ostale mamice, s podobnimi "težavami".

Hčerka je stara 2 leti in je zelo ampak res zelo živahen otrok, ves čas v akciji. Že od začetka skušava biti z možem pri vzgoji dosledna in ne popuščat pri stvareh, ki so pomembne, pri malo manj pomembnih pa ne teživa oz. ji pustiva da naredi po svoje. Do zdaj smo kar nekako vozili brez večjih pretresov, zadnje dni pa je postala obupna. Počela bi samo tisto, kar dobro ve, da ne sme - npr. butanje z vrati, odpiranje določenih predalov, v katerih nima kaj iskati, "obešanje" na vrata pralnega stroja, "šarjenje" po školjki" ipd.. Ko jo opozoriva in ne zaleže, jo pač fizično odstraniva čemur seveda sledi histerični jok ali pa celo iz jeze npr. zaloputne vrata - kaj storiti takrat? Ignorirati? Če ji začnem v tisti histeriji kar koli razlagat, me itak zaradi histerije ne sliši, kaj naj torej naredim? Jo pustim, da se zdere? Da bi jo dala v kakšen drug prostor na ohlajanje, ne pride v poštev, ker enostavno ne upam, ker bo sigurno kaj ušpičila. Sem jo pa dala v soboto prvič na ohlajanje v njeno posteljo - najprej je sledil jok, ko se je pa umirila, ni hotela ven ampak je začela kričati takoj, ko sem prišla k njej. V roku ene ure sem večkrat prišla do nje, če gre ven iz postelje, pa je začela kričati, zato sem se umaknila. Potem je šel mož k njej in z njim je šla brez problema ven iz postelje. Mi je verjetno zamerila? user posted image

Izivanje - ko dela nekaj, kar ne sme, se mi ob prepovedi začne smejati v obraz. Ko ne zaleže, jo fizično umaknem čemur sledi, kot napisano zgoraj, hsterija. Ali ravnam prav, da jo pač fizično odstranim?

Naj še povem, da hčerka še ne govori. Razume sicer vse, kar ji rečeš (razen prepovedi, seveda user posted image ) ampak ker ne zna povedat, kaj bi rada, je pri nas veliko sitnarjenja, ko bi nekaj rada, pa ne more (npr. ji kaj pade pod kavč) začne takoj histerirat in po pravici povedano, sem tega stalnega sitnarjenja že takoooooo sita. user posted image

Evo, sem si morala malo dušo olajšat.

Že vnaprej hvala za kakšen nasvet ali izkušnjo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gina, pa tudi ostale...
10.1.2011 14:42:24   
Matejusska
Nobena? user posted image

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gina, pa tudi ostale...
10.1.2011 19:10:15   
Gina
Ne vem če ti bom kaj pomagala, ampak mein se zdi to ena logična stvar, da otrok pač proba. En proba tako, drug drugače. In vsakemu otroku je ene sorte muka, ko ne doseže svojega. In hoče in zahteva svoje in se meče po tleh ali histerizira ali karkoli pač že počne, joka, se sam sebi smili, tuli, ali se vase zapre, karkoli že. En otrok se pusti prej prepričat, drugi se nikdar ne pusti, en bo prilagodljiv, drugi čisto nič - vse te nianse so čisto normalne in pričakovane.

Meni se zdi prav, da jo fizično odstaniš, če dela nekaj, česar ne sme, pa ne uboga prej na besedo. Fino je, če ji vse, kar ji poveš, poveš na 4 oči, se pravi da ji ne govoriš od nekje daleč, ampak da se ji približaš, počepneš in jo primeš za rokice, pogledaš v učke in ji strogo rečeš, da tega ne sme. In če se ti smeji ji lahko še to poveš, da tega ne počnemo, se pravi se ne posmehujemo in da mora nehat. Če boš dovolj stroga oz. resna, s celo energijo pri stvari, te bo najbolj verjetno ubogala. če te pa ne bo, ji pa razloži, d ane more biti v tistem prostoru, ker je delala neumnosti. In jo odneseš. In se naj tam igra. Jaz sem včasih tudi pustila, da mi je tam obljubila, da ne bo več počela neumnosti, ap je lahko nazaj prišla, važno da je ubogala. Tulit jaz ne dovolim. NO nekaj minut že, cel dan se dret za nič, pa ne dovolim. Tudi dovolim, seveda dovolim se dret, če te kaj boli, tisto je drugačna stvar. Ampak smilit se sam sebi, ker ne smeš recimo vleči tv-ja dol s police pa ni nekaj, kar bi se mi zdelo koristno. IN ja, če si dovolj odločen, pa če res resno misliš in verjameš v svoj prav,t e bo otrok ubogal. Tvojega moža najbolj verjetno uboga, ker ima večji rešpekt do njega, večje spoštovanje in bolj ve, da resno misli in sam oddaja energijo v smislu - po moje bo, ker je tkao prav, ali pa je mogoče obratno naravnan v smislu, da bi ji rad ustregel mnogo več kot ti, pa ji kaj obljublja ali si vsaj misli, da je boga, pa jo pomilje, pa ta mičkena čuti, da ima v njem podporo za neumnosti, lahko pa gre za tretjo varianto, da ni tako aktivno udeležen v prepiru, kot sta vidve med sabo tisti hip, pa je čisto umirjen in na umirjenost otrok odreagira enako kot na odločenost, da bo po njegovo - da ga uboga. Zameri nobenemu bolj ali manj. Tudi ni važno, a ti zameri tisti hip ali ti ne, bo pa še odmerila, važno je da se nauči da ne dela nevarnih ali škodljivih reči.


(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gina, pa tudi ostale...
10.1.2011 21:23:19   
marjetica8
Pri nas pali ohlajanje.  Je sicer mlajši (20mesecev). Enako kot tvoja še ne govori, razume pa vse. Kadar dela neki kar ne sme ga najprej lepo opozorimo da se to ne sme. Če ne neha (kar itak ponavadi neuser posted image user posted image ), malo povzdignemo glas. Če še zmeri ne neha, ga fizično odstranimo, nakar začne histerično kričat, se tolčt po glavi, po možnosti butat z glavo v karkoli pač najdeuser posted image . Pol ga pošljemo na ohlajanje in tam je dokler ne neha trmarit. Ko se pomiri ponavadi prlaufa v objemuser posted image  In to pali - zdej ko se je navadu mu je včasih dost da samo omenimo ohlajanje pa že nehauser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gina, pa tudi ostale...
26.1.2011 22:45:34   
mamamajča
Mi imamo kazenski stolček.
Že od drugega leta neprej, in hudo pali.

Namen stolčka ni, da bi mami uživala v kaznovanju svojega otročka, ampak mu razložim, da mi Marki, ki joka, nagaja in ne uboga, ni precej všeč in če lahko, prosim, pokliče mojega pridnega, veselega markija nazaj.
Se včasih takole opomnimo, da se slučajno ne pozabi.

Ve, da gre na stolček zato, da se umiri. Ko se bo umiril, ga bo mami z veseljem posartala in polubčkala.
Imam ga ob sebi, na vidnem mestu, in kadar kriči s stolčka, da ga bo uničil in napenja svoje male mišice, ko poskuša zlomit ta nesrečni stol, ga preprosto ignoriram in prav ta ignoranca ga najbolj gane. Saj veš, ah bom raje priden, me bo prej opazla.

Pali. pri nas precej.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gina, pa tudi ostale...
26.1.2011 22:50:50   
mamamajča
Samo primer:
Mame opravljamo svoja vsakdanja opravila, otroci se pa nekje lepo igrajo. Tu in tam pridemo preverit, vse je ok, se obrnemo in delamo svoje dalje.
Kakor hitro otroci kakšno ušpičijo, pa mame že skočimo in tulimo.
In kaj dosežemo?
Otroka naučimo, da dobiva več naše pozornosti, če naredi nekaj, kar mamici ni všeč- bo zagotovo prišla in me opazila....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?