|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   igra kahlica družba
29.1.2011 3:55:13   
tekač
sva mlada starša skoraj 3 letnega sina in naju že malo moti ker sin še ni šel na kahlico.ko ga hočeva dtai ima zelo velik odpor do nje.kaj naj narediva?nekako se igramo doma ene in iste igre ni važno ali smo znoraj ali zunaj.opažava da bi se lahko igarli tudi kakšne nove igre ampak ko pa ni zato da bi se igrali kaj novega,poskusila bi vse da bi ga za kakšno novo igro navdušila kaj predlagate?najin sin ima zelo rad družbov vrtcu doma pa sva mnenja da se že malo dolgočasi v najini družbi in družbi babice in dedka.rada bi da bi imel novo družbo da bi se razvijal naprej,naš ekonomski položaj ni ravno najboljši,zato se malo bojiva če bi povabila njegove sošolce z vrtca in njune starše da bi se po obisku nas lahko tudi pojavilo kako opravljanje glede naše družine v javnosti.to je velik problem in bi ga rad čimprej rešila kaj nama predlagate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: igra kahlica družba
29.1.2011 9:35:51   
mamamajča
Torej imate vi v bistvu tri "probleme," če prav razumem?

1.) Kahlica
Škoda, ker niste izkoristili poletja, ko je bil star očitno dve in pol, bi šlo najlažje. Jaz verjamem, da v vrtcu dajejo otroke na kahlico, sploh pri treh letih. Tako, da jo po moje že pozna.
Če ti kaj pomaga- mojega sina je vedno zanimalo, kaj delam, ko grem v kopalnico. Ko sem šla lulat, me je moral vedno gledat, pa sem posadila še njega na kahlico, "glej, boš čičal kot mami," in so stekle prve kapljice noter. Vsekakor ga ne silita, ker bosta s siljenjem dosegla ravno obraten učinek.

2.) Igre
Razumita, da je triletnik že precej samostojna osebnost- verjetno se sam naje (upam), spoznava svoje sposobnosti in se SAM odloča, s čim se želi igrat, kaj ga zanima. Ne moreš otroku ene igre vsilit, če mu ni všeč. Pa naj vama on predlaga ali pokaže, kako se igrajo v vrtcu in vidva lepo sodelujta. Prosim, pustite otroku njegovo domišljijo, naj jo razvija, krepi.
Ima kakšne sestavljanke? To otroci tako radi počneje in je odlična priložnost, danekaj počnete skupaj. Samo približaj mu- "poglej, kakšna lepa slikica bo nastala, jo poskusimo sestavit?" Pa če noče, ga ne silita, mogoče vidva vseeno začneta in mu bo kmalu postalo zanimivo, pa se bo pridružil.

3.) Družba
Pojdite ven! A imate daleč do kakšnega igrišča, kjer se zbirajo drugi otroci? Pojdite ven, naj divja, naj sprosti svojo igrivost, naj dela, kar ga je volja! Če so v bližini drugi otroci, super, bo itak hitro navezal stike. Če jih pa ni, jih pa pač ni, saj jih ima v vrtcu. Pustite mu, naj bo otrok, takšen, kot triletnik mora biti, pa mu ne bo nikoli dolgčas.

Od kje pa ste?

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 29.1.2011 9:37:57 >

(odgovor članu tekač)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: igra kahlica družba
29.1.2011 10:26:29   
Najaa
Preveč se obremenjujete. Kar se tiče kahle, jaz ne bi silila otroka. Ko bo čas za lulanje v njo ali v wc bo že sam pokazal.
Kar se tiče družbe- če je v vrtcu, že ima družbo. Zakaj bi se pa morali družiti še izven vrtca? Sej dopoldan je v vrtcu, popoldan pa z vama in starimi starši. Pejte na igrišče, v park, pa boste hitro spoznali koga z isto starim otrokom... Možnosti je nešteto.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: igra kahlica družba
29.1.2011 12:49:34   
ajataja
Tudi jaz mislim da glede družbe je bolje če gresta vidva kam ven na igrišče ali kakšne prireditve kot pa vabit domov,ker če gledam po sebi ne vabim tujcev domov kar pač starši od otrok iz vrtca zame so in tudi  jaz ne hodim na obiske k ljudem ki jih samo srečujem vsakodnevno kaj več pa se ne poznamo.Če se boste družili zunaj pa boš ti lahko prekrila to tvoje skromno življenje-kar meni sploh ni pomembno pri ljudeh ampak je žal res tako da veliko ljudi gleda tudi to kje živiš kako živišuser posted image ,pač ti se boš počutila bolje če drugi o tvojem življenju ne bodo vedeli veliko in prav je tako.
S kahlico pa res poskusi tako kot pravi predhodnica,naj gre s tabo na stranišče,ali pa mogoče kar njega posadiš na školjko in ne kahlico.Kako pa je v vrtcu,ali tudi sploh noče it na stranišče?Samo ne delat na silo pa bo,drugače pač počakat do poletja pa bo lažje.Vso srečo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: igra kahlica družba
29.1.2011 13:26:21   
benika
Škoda, ker niste izkoristili poletja, ko je bil star očitno dve in pol, bi šlo najlažje. Jaz verjamem, da v vrtcu dajejo otroke na kahlico, sploh pri treh letih. Tako, da jo po moje že pozna.


Pri 3 letih naj bi otrok šel na wc in ne na kahlico. S tem, ko ga silite na kahlico, delate samo škodo otroku. Kupite nastavek za na školjko in ga posedajte gor. Se mu bo fino zdelo, da lula kot mami in ati. A je še v plenicah?

Igre: dolgčas mu z vami sigurno ni. Če pa se vedno igrate le eno in isto, potem je mogoče, da so mu določene stvari in igre presedle. Lahko pa, da so mu tako všeč, če se z veseljem igra. Z otroci lahko počneš vse mogoče in zato ne potrebuješ nobenih financ. Lahko vzameš škatlo, raznorazni material, pa delaš hiško, maske....Lahko barvaš, se igraš družabne igre (npr. Lotti Karotti je super), v suhih dnevih greš ven, na igrišče...iger kolikor hočeš, le domišljijo je treba uporabit.

Socialni položaj...verjamem, da ti ni prijetno, ampak ne smeš zdej misliti, da te bodo vsi gledali postrani. Vrtčevskih otrok ne vabimo na dom, njihove starše še manj. Se pa dobimo na kakem igrišču.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: igra kahlica družba
29.1.2011 21:55:32   
nananaja
Pri 3 letih naj bi otrok šel na wc in ne na kahlico. S tem, ko ga silite na kahlico, delate samo škodo otroku. Kupite nastavek za na školjko in ga posedajte gor. Se mu bo fino zdelo, da lula kot mami in ati.


Če smo že pri tem, kaj rabi otrok pri treh letih, moja triletnica zna it na wc tudi brez nastavka, tudi zleze gor sama, a ker ima mlajša še kahlico, sede nanjo tudi ona. Če pa ji pomagamo, gre na wc brez nastavka tudi dveletnica.

Triletnika je precej težko odvaditi od plenice, je pa pametno, da se pač odločite, si vzemete nekaj dni časa in mu pač vzamete plenico. Pa nič siljenja, le povejte, da je brez plenice in mora lulat v wc/kahlo. Ko se polula, preoblečete, poveste in spet poveste, da je brez plenice in mora lulat v wc... V teoriji je enostavno, v praksi terja veliko potrpljenja. Je pa res, da jim je okoli dveh let precej bolj zanimivo kot pri treh. Je pa vedno zanimivo, če vidijo, kaj delajo starši.

Ja družba vrstnikov je dobra stvar za triletnika, počasi starši in stari starši ne boste več dovolj.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?