|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zajtrk, večerja
15.2.2011 12:54:14   
madam
Pozdravljene,
imam 12-mesečnico, ki zelo slabo je. Zaradi tega sem probala vse živo, sam da bi jedla. Vendar vedno znova skušam dajati kaj zdavega. Najbolj problematični so mi zajtrki in večerje. Tudi sama sem bolj slaba kuharica, popolnoma brez idej.
Dajte mi prosim povedat, kaj lahko zdravega skuham za mojo punčko zjutraj in zvečer. Naj povem, da sem ji večkrat naredila ovsene kosmiče z mlekom, vendar ne mara oz. ko ji dam v usta se začne kot davit, isto z mlečnim rižem. Kako sploh naredite ovsene kosmiče? Včasih preberem, da jih nekatere zmešate v jogurt. A jih to prej prekuhate al kar ''surove'' date not?
Kaj bi ji lahko naredila brez mleka, ker očitno ni neka ljubiteljica mleka. Tudi kruh s kakim namazom sem probala dat ampak ji to ne gre.
Zadnjič sem recimo probala skuhat na vodi ajdo in dat notri suhe marelice ampak mi je še meni smrdelo, kaj šele njej. Pa tudi suhe marelce sem skuhala, not vmešala gres... ni šans..
Tako, da zaenkrat furamo samo jogurte :(.
HB kosilo poje kolikor toliko. Vendar vmesno obroki so ena sama žalost. Očitno sem res slaba kuharica.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 13:03:25   
Katy78
Si ji probala v ovsene kosmiče vmešati pretlačeno banano, naribano jabolko (lahko dodaš še malo cimeta), namoči in zmiksaj suho sadje - jaz suho sadje en večer prej namočim, zjutraj odlijem odvečno vodo in potem zmiksam, da pride kot pire in šele potem vmešam v pripravljene kosmiče - mi je boljše kot pa če suho sadje kuhaš hkrati s kosmiči, gresom ipd. Jaz uporabljam še pirine, ajdove in ječmenove kosmiče in je sin obožuje, v bistvu noče nič drugega za zajtrk.
Če jih delaš z jogurtom, potem je res fajn, da jih prej malo namočiš v toplo vodo, da se zmehčajo. Kaj pa kakšen jajček? Npr. umešano jajce pa malo sira naribaš noter. Kar se tiče večerje - pri nas je sin zadnje čase začel zavračati kruh z raznimi namazi, npr. sirnega namaza ali marmelade sploh noče več, edino pašteta mu gre v ritko, tako da mu jaz zvečer velikokrat naredim kakšno zelenjavno juhico - v skrinji imam tudi vedno kakšno porcijo ričeta, goveje juhe ali kakšne druge mineštre in potem ima to za večerjo. Pa seveda palačinke - te bi lahko jedel vsak dan. user posted image

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 13:04:41   
Najaa
Kakšne žitne kosmiče ji daj v mleko, ala čokoladne kroglice. Ali corn fleks. Ovsene kosmiče sta pa moji imeli zelo radi z banano. Najprej sem kosmiče namočila v vroči vodi za ene 5 minut pol pa vodo odlila in jih zmešala z banano.

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 13:13:28   
madam
Katy78.. katere znamke pa kupuješ te pirine, ajdove, ječmenove kosmiče in jih pripraviš vedno z mlekom?
Bom pa res probala narediti suho sadje na ta način kot si opisala. Hvala. Veš, sama ne jem dosti sadja, sploh pa ne suhega, tako, da nikoli ne probam kakega okusa je in zato se ne znam orientirat al je dobro al ne.
Najaa.. evo, to z banano in kosmiči bom tudi probala. Super ideja.

Tudi sama imam vedno v skrinji kako zelenjavno juhico itd.. to ji gre, vendar ne more živeti samo od tega. Res sumim, da ji mleko ne gre. Sem pozabila omenit, da ni ljubiteljica čokoladnih izdelkov. Pa tudi palačnik ne mara. Joj, kako izbirčno metko imam jaz, hehe.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 14:32:14   
mini86
tud nš ne mara nobenega namaza na kruhu, palačink..

pa mu nardim gres, pa mlečno polento, čokolino, 2x sem mu že dala zelenjavne ribe in jih ima rad-večkrat probal zelenjavo pri meni pol sm mu pa probala in jih ima rad, jajca z peteršiljem in topljenim sirom, hrenovka..

zraven tega pije ponavadi kefir, tekoči jogurt ali pa kakao

če je pa v vrtcu pa če midva jeva kej primernega mu dam nastran in potem poje on to za večerjo


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 15:37:46   
Hope2
Naš je do dobrega 1 leta jedel in oboževal vse mogoče mlečne stvari, potem pa kar naenkrat konec. Več kot pol leta ni povohal ne polente z mlekom, ne riža, ajdove kaše, pudingov, skutik, jogurtov... ama baš ništa. Linotov pa itak nikoli ni maral. Jajčka so fuj bila od začetka, namazanega kruha ni maral nikakršnega... Kaj je jedel? Še sama ne vemuser posted image
Po več kot pol leta matranja in sekiranja sem ugotovila, da 1x na dva tedna poje 1 puding (obvezno uni za dojenčke z AM) da spije edino kakao kupljen v mullerju (isto AM), da poje 1x na 3 tedne polento kuhano na kravjem mleku- obvezno z 1 žlico medu in da poje direkt ven iz kozice (pač bolj zabavno), da poje 1x na teden namazan kruh z nutelo, če si namaže sam z nožem in če mu potem ta kruh narežem na kocke, 1x na teden je isto z namaznim svežim sirom, jedel je še sadne kašice...... in tako smo iskali rešitve, da je vsaj nekaj pojedel. Kak dan je dobil pa pač samo kake pirine- manj sladke piškote ali sezamove grisine, občasno sem zamesila kruh ( s semeni, lešniki, pirino moko) in ga dala v muffin model, tudi muffine sem spekla, nafilala z naribanim sadjem, korenčkom, tudi rdečo peso, manj sladkala, za palačinke smo isto ugotivili, enkrat so rulale nuteline, potem marmeladne, aja pa kak šmorn sem mu naredila, not naribala jabolk ali pretlačila banano, kak dan je jedel čokoladne  ali koruzne (v leclercu na bio in dietnem oddelku) kroglice ali zvezdice brez mleka na suho..... evo tako nekako smo se znašli.

Pa zelo velik problem je bil, da ni imel časa oz sploh ni hotel probat oz dat v usta. Ko smo ga na nek način prepričali oz vztrajali, je potem vse pojedel in se lizal, samo začet mu je bilo težko. Samo po parih mesecih ugotoviš, da škoda živcev za vsakodnevno pregovarjanje, ko j epopustil, j eže skoraj bil čas za kosilouser posted image

In zdaj je naš gospodič pri 27 mesecih začel jesti kar naekrat vanilino (neki nov lino) in to končno z kravjim mlekom in tudi puding že poje z kravjim mlekom. Za zajtrk pa še vedno samo AM kakaouser posted image , vsa ostala čokoladna mleka su bruh, o čistem kravjem pa itak ne bi. Res pa je da moramo zelo pazit, da ne dobi prepogosto eno in isto hrano, saj danes je lahko njami, jutri bo že fuj. Naš še najljubših piškotov ali čokolade noče vsak dan isto jest, kaj šele da bi vsak dan kake kosmiče žulil.

Samo zdaj se več ne sekiram, raste, je zdrav, ni slabokrven... tak da če noče pač noče, če poje samo košček tudi prav. Nekaj mu pripravim, če noče, drugo ne dobi, letam več ne za njim, včasih ga edino podkupimouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.2.2011 15:44:21 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zajtrk, večerja
15.2.2011 16:22:14   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: madam

Katy78.. katere znamke pa kupuješ te pirine, ajdove, ječmenove kosmiče in jih pripraviš vedno z mlekom?
Bom pa res probala narediti suho sadje na ta način kot si opisala. Hvala. Veš, sama ne jem dosti sadja, sploh pa ne suhega, tako, da nikoli ne probam kakega okusa je in zato se ne znam orientirat al je dobro al ne.
Najaa.. evo, to z banano in kosmiči bom tudi probala. Super ideja.

Tudi sama imam vedno v skrinji kako zelenjavno juhico itd.. to ji gre, vendar ne more živeti samo od tega. Res sumim, da ji mleko ne gre. Sem pozabila omenit, da ni ljubiteljica čokoladnih izdelkov. Pa tudi palačnik ne mara. Joj, kako izbirčno metko imam jaz, hehe.



Ajdove kupim od Biotopa v Mercatorju, ječmenove tudi v Mercatorju (ne vem znamke), pirine in ovsene pa kar v DM od Alnature. Ja, jaz mu jih vedno naredim z mlekom, in sicer mu jih kar na mleku zakuham, da pride takšna gosta kaša, ker če jih samo namočim, se vidi preveč mleka in mu ne gre preveč - namreč tamali od nekje 18. meseca, ko smo ukinili večerno flaško mleka, ne popije nič mleka. Rad ima kosmiče z mlekom, pudinge, skute, jogurte malo manj, da bi pa mleko pil, ali pa kako, ni šans - mogoče ga kdaj nahecam, da popije po žlički, ampak to samo par žličk in potem je konec. Zato kosmiče na mleku zakuham - pustim vreti par minut, nekje 3 velike žlice zakuham na ca. 2 dcl mleka - odvisno pač kako gosto želiš imeti.

Zelenjavne juhe - zakaj pa da jih ne bi mogla večkrat jesti za večerjo? Notri zakuhaš kakšne žličnike ali pa kakšne drobne testenine ali pa riž in je skupaj z zelenjavo prav fajn večerja, primerno nasitna.  Če jih rada je, bi ji jaz dala - no,saj tako tudi delam pri sinu. Ca. 2x na teden dobi palačinke, pa kakšen kruh s pašteto, dedi ga je navadil na hrenovke in jo tudi kdaj pa kdaj dobi za večerjo, ostalo so pa razne juhice - če nimam nič primernega za gor zakuhat, mu dam malo kruha zraven (ga kar v juho nadrobim) in se čist fajn naje. Pa še bolj "zdravo" je od kakršnega koli namaza - ko si že spraševala, kaj "zdravega" bi ji lahko pripravila za večerjo.user posted image

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?