|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje ponoči - kako otroka "namestit&q...
23.2.2011 23:56:53   
Sunny77
Pozdravljene punce!

Imam malce čudno vprašanje...mojo punčko (3m) ponoči dojim leže tako da ona leži na čisto ravni površini (postelji)...no, po forumih sem prebrala, da naj bi si otroka položil v pregib roke, a meni ta položaj (zaradi malih prsi) sploh ne odgovarja - mala sploh zraven ne pride  user posted image ...a se vam zdi da je ta naša ležeča drža kriva za precejšnje nočno polivanje?

Še eno vprašanje....a sploh kateri znese dojit kot "piše po knjigah" 6x na dan (3m dojenčki)...mi smo na joški tudi po 12x in to celo na vsako uro kakšen dan (naj omenim, da izključno dojim).

No, to je to...hvala za odgovore in lahko noč!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
24.2.2011 0:30:55   
lilip
Tudi sama imam zelo male prsi in sem oba otročka dojila ponoči tako, da sem ju dala na blazino (povšter:-). Če sem ju leže, sta zelo polivala in se zraven "kregala", tako da nismo mogli tako spat. Saj verjetno zaradi hrbtenice to ni idealno, ampak drugače ni šlo. Sem si pa pod svojo glavo vedno dala še kakega pliškota (zelo priročen je delfinček, ki smo ga dobili preko telegrama:-), da sem imela malo dvignjeno glavo. Tako smo sladko spala in se cartala oba (drugi del noči, prvi del pa sta bila v svoji posteljici).

Glede ritma hranjenja... Nikoli se nisem držala tega, kolikokrat in kdaj se mora otroček dojit. Sem pa ju povprečno 8-10x v 24 urah.

(odgovor članu Sunny77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
24.2.2011 0:34:37   
Sunny77
Hvala lilip...mogoče bi pa tudi jaz poizkusila z blazino!

lahko noč!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
24.2.2011 8:45:52   
S*
Jaz že od začetka dojim leže na postelji, zaradi CR mi je bilo lažje in ker smo se obe na to navadile, se tako dojimo še danes, če je možno tudi čez dan. Na začetku je mala ležala na boku, zadaj sem ji podlagala brisačo, nikoli pa ni bila v pregibu moje roke. Sedaj ko je večja leži kar na hrbtu in samo glavo obrne proti meni. Na srečo ni nikoli polivala in s tem nimava problemov.

(odgovor članu Sunny77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
24.2.2011 9:01:15   
Precious
Ti otroka doji kakor ti paše. če otrok poliva pa ga daj na blazino da je zg. del na blazini ,spodnji del pa dol.
Dojenje otroka nikoli ni po knjigah. Otroka dojiš  po potrebi oz. ko otrok hoče

(odgovor članu Sunny77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
24.2.2011 17:47:44   
Sonček in poletje
Jaz sem ga tudi oz. ga kar še tako dojim, da ga poležem k sebi na posteljo in mu ničesar ne podstavljam. Sem probala v začetku podstavljat roko pa se je bunil, ker mu je bilo vroče. Pol sva se pa kar tako navadila in sva bila oba zadovoljna. In ne noben otrok ni po knjigah, mi smo se tudi pogosto dojili, včasih ve vmes preteklo 5 ur, včashi samo ura. Sem ga pač pristavljala, kadar se mi je zdelo, da je lačen. Zdej pa jemo po knjigah, 3 obroki GH in 2x dojenje user posted image .

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
25.2.2011 23:38:40   
Roberta69
Jaz mu (4-mesečniku) pa, če mi le rata (če nisem preveč v snu user posted image ), podložim roko, tako da ima glavo na pregibu in se mi zdi tako v lepšem položaju, kot če samo leži zravem mene. Čez dan ga pa dojim izključno v sede (prvega sina sem pa izključno v leže in sploh v sede nisem znala, zdaj sem se navadila, ker je tako bolj priročno, sploh, če imaš starejšega otroka). Dojim ga pa ne velikokrat, najbrž res le parx na dan in ponoči večinoma 1x - ni nič požeruščka v njem user posted image . Polije pa vsake toliko časa, ne glede na položaj (starejši sin ni pa niti enkrat).

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
26.2.2011 20:32:45   
nusi
jaz sem svojega naštimala v pregib roke, ker sem ga tako lažje pristavila, da bi ga samo položila zraven sebe ali dal na povšter mi ni šlo. Polival je veliko ne glede na položaj, predvsem zato ker se je prenajedal in se tudi orenk redil user posted image , na joški mi je pa visel skor non-stop. Niti slučajno po navodilih iz knjige user posted image

(odgovor članu Sunny77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
27.2.2011 20:37:35   
natasarobi
Jaz sem ga dajala v pregib roke, da ni polival med hranjenjem, vendar je trajalo, da se je pristavil. Zato sem ga začela dojiti sede tudi ponoči. Občasno- zelo redko sem ga dojila leže (včasih to naredim še sedaj) - kadar sem želela, da zaspi in da se jaz lahko odmaknem. Od kar sem brala, da leže ni ok za ušesa, ga raje ne dojim tako. Poliva pa ne glede na položaj - če ne po dojenju pa malceno kasneje, ko se muva.

Na začetku se je dojil tudi 2 h, pa ura pavze, pa jovo na novo. Je pa res, da je bil pravi zaspanček. Šele  nekje od 4-5 meseca je stanje boljše (krajši podoji, večji razmak med dojenjem), čeprav pridejo momentni, da bi se dojil po 1 h (zato, ker se prej crklja in ne je). Sedaj pri 7m, se doji še kar pogosto: cca 6-8x po cca 10minut ob 2x gosta hrana. Zadnje dva dni ima pa nek štrajk, tako, da kakšna 2 dojenja so manj.

Ma, kaj pa vem - meni pa včasih manjka, da se ne doji tako kot se prej. Včasih bi se malo pocrkljala, mali pa v luft, pa raziskovanje naprej (tudi ob 5 zjutraj).





(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 22:23:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje ponoči - kako otroka "namest...
17.3.2011 20:38:01   
titanik
Jaz ne znam drugače dojiti kot da ležim na boku.Ponoči se ne dojimo ,čez dan pa 4-5 .

_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
17.3.2011 20:46:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu titanik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?