|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO, bolečine in laparoskopija
13.3.2011 21:34:24   
pejka
Imam PCO in zadnje čase me vedno bolj špika po jajčnikih. Imam jajčnike polne cistic in me zato boli. Vem, da moram it k ginekologu, vendar me zanima, če je bila katera na laparo in so potem bolečine prenehale? Ali pa vam je pomagala kakšna druga stvar? Me full špika. Včeraj zvečer sem mislila da bom morala na urgenco. Je še kakšna tukaj gor z PCO in špikanjem v jajčnikih?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
13.3.2011 21:56:22   
ROŽICI
tudi mene zanima laparoskopija,namreč sem v čet. naročena in me je res ful strah.imam težave z jajčnikom (po abraziji)so se mi začele.
izkušnje prosim.

_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
14.3.2011 6:46:28   
ajnas6
Jaz sem imela pred laparo full bolecine v jajcnikih. Zdej po operaciji so izginili.

Pomaga pa lahko tudi dijeta, in jaz dodatno zdej jemljem se maco. Baje pa tako eno leto bi nej bilo brez porblemov. Bomo videli, kako bo potem po enem letu.

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
14.3.2011 19:58:25   
pejka
Hvala za odgovor. Me res neprestano špika in sem tega že počasi sita. Moram poklicat ginekologa in ga prosit da me da na laparo. Pa bomo verjetno pol tut kaj pridelali user posted image ? Močno upam!

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
14.3.2011 19:59:17   
pejka
A mi lahko lepo prosim malo opišeš dieto? Čemu se izogibaš? Hvala

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
15.3.2011 6:49:25   
ajnas6
PCO je neke vrste intoleranca na inzulin. In ce dosti posplosimo nam vsem s PCO grozi starostni diabetis. Torej se jaz drzim kar lepo dijete moje none, ki je sladkorni bolnik. Cim manj OH, nic belega, nic sladkorja, nic sladkih pijac.

Nekatere punce vem da se tudi drzijo montinjaka, ma mislim da je dokaj podobna dijeta. Jaz zivim od zelenjave, res je da jo obozujem in mi ni tezko.

Imam pa po tej dijeti precej vec energije. Zginile so tudi odvecne kile. Pocutim se precej boljse, kot sem se v "starih" casih. Popolnoma sem odpravila vsakodnevni glavobol in hude migrenske napade. Tako da pri meni definitivno deluje.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
15.3.2011 18:41:56   
pejka
Aha, bom poizkusila. Izgubiti moram nekaj kilogramov, pa močno upam da mi uspe.

Kako pa je z tvojo ovulacijo? Jaz je namreč nimam. Imam pa ciklus dolg od 30 - 45 dni. Kako pa je s tabo?

Hvala

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
15.3.2011 20:15:16   
ajnas6
Jaz imam M redno sedaj na 27-29 dni. Pred operacijo je nekoliko nihala od 35 do 40 dni. Enkrat celo 64. Zdej je dokaj tocna. Imam tudi svoje O

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
16.3.2011 21:46:10   
pejka
Jaz imam menstruacijo na 30 - 45 dni. Pa si imela ovulacijo tudi pred operacijo?

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
17.3.2011 7:50:45   
ajnas6
Ja jaz sem imela svoje O tudi pred operacijo. Vendar so bile bolece in neredne. Enako je bilo z M. Zdej je vse brez problema, in tudi brez bolecin, kar me najbolj navdihuje.

Samo upam lahko da bo tako tudi ostalo. Sem pa po operaciji precej dolgo okrevala (sivi so se slabo celilili) in zato si zelim, kar cim dlje ohraniti taksno normalno stanje. Zato se tudi drzim dijete in se veliko gibljem. Precej verjamem v zahodno medicio, tako da upam da bom z dijeto dosega, cimmanj cist. user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
21.3.2011 10:39:58   
pejka
Hvala ti za vse odgovore. Sedaj se moram samo začeti držati diete ( mal bo težko in potrebno bo velikoooo volje) in začeti telovaditi. Pa na laparo bo potrebno it.

Hvala še enkrat!


(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
21.3.2011 23:12:40   
lotkla
Mogoče bi ti pa lahko pomagal kakšen bioenergetik. Jaz imam tudi PCO in po vseh zmešnjavah v zadnjih skoraj 3 letih sem konec decembra obiskala enega in mislim da mi je pomagal. Razlika uz septembra in potem sedaj februarja je bila (meni kot laiku) očitna. Celo menstruacijo sem dobila januarja in potem februarja, kar je zame to precejšen uspeh in to točno na 35 dni kot sem jo imela pred in po porodu. Meni se zdi da mi je vseeno malo "prepucal" jajčnike, saj špikanja skorajda ne čutim več. 

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
23.3.2011 17:53:52   
pejka
Kam pa si šla in koliko si plačala?

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
23.3.2011 22:15:45   
lotkla
Pejka, imaš zs.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
23.3.2011 23:16:48   
pejka
Nimam user posted image ! A mi lahko še enkrat napišeš. Hvala

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
23.3.2011 23:39:09   
lotkla
Bila sem v Adergasu (Cerklje na Gorenjskem). Cena je 20 eur, ne glede a si tam eno uro ali več. Bila sem 2x, tako kot je priporočljivo, tik pred novim letom.
Naj ti povem da sama nisem verjela v te stvari, ampak sem probala, saj to ni tak velik denar. Njegova žena je tudi homeopatinja in mi je dala 2x globule. Ena steklenička stane 5 eur, imaš pa jo za cca. en mesec. Ona mi je dala tudi za pit eno vodo (1 dcl) in sicer 4x na 14 dni ( to nič ne stane). Ker živim blizu, mi ni bil noben problem se spotoma zapeljati.
On mi je povedal tudi, da se mi nabira voda ter da je ne odvajam dovolj. Povedal mi je tudi kateri čaj naj si za to kupim.
Če te še kaj zanima, me lahko vprašaš.
Lp

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
3.4.2011 8:51:38   
Monstera
Dobro jutro dekleta. Ker imam PCO in vam želim vliti upanje in ogromno motivacije, vam kopiram moj marčevski post tudi sem.

Končno sva zagledala user posted image !!! V uradnem 16. krogu, po neuspelem jemanju klomifena, v 5. mesecu po laparoskopiji (PCO), nama je končno uspelo!
Derem se po stanovanju, noseča sem, noseča sem, moj se pa heca, da samo ve da sem ga zbudila haha. No, ob 7:30 sem se zbudila in s prvim urinom odšla v kopalnico. V lonček sem pomočila BabyCheck, bila sem čisto živčna! Ponavadi nisem nikoli upala gledat na test, ker me je vedno razočarala tista ena črtica, danes pa sem. Najprej se je pojavila prva in rekla sem, no evo, spet nič. A 5 sekund za tem se je začela izrisavat druga in nisem mogla verjet! Močna je kot cel hudič! Letela sem v spalnico s testom in zbudila mojega, dve črtici sta, dve črtici sta!!
Pa malo za spodbudo obnovim najino zgodbo.
Eno lepto sva imela spolne odnose brez tabletk, nehala sem kadit že 2 leti prej, skratka, malo sva se pripravljala na dojenčka. A ker se naključno ni nič zgodilo, sva rekla, zdaj se pa res pridno potrudiva, saj sva si ga že močno želela. Do takrat sem tudi shujšala 30kg, moj pa ravno tako 40, začela sva se zelo zdravo prehranjevati. Ko sva prišla na kliniko za neplodnost, so nama rekli, da imava zdaj zelo dobre možnosti, ker sem izgubila toliko kil in moji diagnozi s PCO naj bi to pomagalo. A ni bilo nič in nič. Imela sva vse možne preiskave, da bi izključili še kakšen drug vzrok za nezmožnost zanositve. Našli niso pri noben nič, potrdili pa so tipični PCO (tudi bolj sem poraščena, nagnjena k debelosti itd). Sledila so razočaranja s klomifenom. Probala sva vse, od hrane, držanja nog v zrak, ležanja še pol ure po odnosu... Nič ni pomagalo.
Novembra sem imela laparoskopijo. Pa še to so mi samo en jajčnik zrihtali, ker je drug bil že po ovulaciji (sicer so rekli, da je to dober znak, ker je ovuliral). Rekli so nama, da če je PCO edini razlog, da ne moreva zanosit, imava kot ostali pari, 70% možnosti, da nama uspe v prvih pol leta po operaciji. No, 5. krog po operaciji je končno uspelo, ravno na robu obupa. Delala pa nisva čisto nič posebnega, po odnosu sem malo poležala v postelji, to je bilo pa vse. Splone odnose sva pa midva imela redno, na 1-2 dni, nisem nikoli ovulacijskih testov uporabljala, ker bi me to še v večji stres spravilo.
Tudi tokrat nisem bila sigurna, da nama je uspelo. Temu je tako zato, ker mi je menstruacija že kdaj izpostala. Ponavadi je kot zakleto bil najprej - na testu, potem se je pa še isti dan prikazala. Znake imam identične kot pred menstruacijo, popolnoma identične. Bolijo me je prsa in krče imam tu pa tam. Niti mi niso bradavice (mogoče še?) potemnile, pa tudi občutljive niso. Res popolnoma isto se počutim kot pred menstruacijo. Samo da to traja zdaj že ne vem, dober teden oz. dva.
Malo sem se razpisala, moj namen je vliti upanje vsem dekletom, ki se že dlje časa trudijo. Imeti otročka je moja največja želja na svetu in ponavadi je tako, da so nam največje želje težko dosegljive. Zato sem bila še v večjem strahu, da nama nikoli ne bi uspelo. Tudi s trebuščkom in s pozitivnim testom sem se težko predstavljala. Pa vseeno nama je ratalo. Punce, ne obupat, pojdite korak za korakom in uspelo vam bo. Če ne danes, pa jutri. Pa veliko sreče vsem!

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
3.4.2011 20:51:47   
vesper
monstera čestitke user posted image user posted image user posted image
lepo, da si se tako razpisala in nam vlivaš upanje. Želim ti prečudovitooooooo user posted image iskrene čestitke iz srca user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
7.4.2011 8:45:04   
pupika85
Bravo monstera....CESTITKE IN ZELO SEM VESELA DA TI JE KONCNO USPELO.....zdaj bom pa drzala pesti da bo vse potekalo kot mora:) povej mi se samo nekaj a se nisi pred kratkim tudi narocila za umetno oz ginekologu kako in kaj naprej? Pa zanima me kako je klomife vplival na tebe kar se pocutja tice in ce te je ginekologinja spremljala glede tega na ultrazvoku. Pa se enkrat ISKRENE ČESTITKE:) bravo

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
7.4.2011 15:10:20   
Monstera
Hvala pupika85 :D
Ja G sem se naročila za konec maja, očitno je ne bom potrebovala. Takrat je rekla, da bi dobila še kakšna zdravila, konec leta bi bila pa na vrsti umetna.
Klomifen sem imela samo 3 mesece, je rekla, da če se ne prime nima smisla nadaljevati. Spremljala me je skoz na UZ in reagirala sem nanj. Samo prijelo se pa nič ni takrat. Pa za slab teden dalji ciklus sem imela, ko sem klomifen jemala.

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
7.4.2011 18:17:36   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Monstera

Hvala pupika85 :D
Ja G sem se naročila za konec maja, očitno je ne bom potrebovala. Takrat je rekla, da bi dobila še kakšna zdravila, konec leta bi bila pa na vrsti umetna.
Klomifen sem imela samo 3 mesece, je rekla, da če se ne prime nima smisla nadaljevati. Spremljala me je skoz na UZ in reagirala sem nanj. Samo prijelo se pa nič ni takrat. Pa za slab teden dalji ciklus sem imela, ko sem klomifen jemala.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Čestitam!

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
8.4.2011 9:11:46   
pupika85
Res fullll lepo da sta koncno ugledala dolgo pricakovani , veliko dobrega pocutja ti zelim in uzivanja:) povej mi se samo takrat lko si 3 mesecce jemala klomifen kolkrat pa si sla potem k ginekologinji a to bi potem mene mogla moja G tud spremljat prek ultrazvoka ce reagiram hja klomifen, ker js mam maja 6 mesecev od operacije in se vedno prez uspeha.
Hvala za odgovor in se enkrat cestitamuser posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: PCO, bolečine in laparoskopija
8.4.2011 11:45:16   
Monstera
Jemala sem eno zjutri eno zvečer. Ja tam nekje, ko bi mogla bit povilacija sem imela UZ. Se pravi vsak mesec 1x pa mi je povedala kolk so folikli veliki.
Počutje je pa trenutno obupno. Slabo mi je cele dneve XD
Veliko sreče vsem želim!

(odgovor članu pupika85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Živila, ki lahko povzročijo splav
Čeprav velja, da nosečnost ni bolezen in da lahko ženska počne skoraj vse, je dobro vedeti, kaj so pokazali rezultati ra...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?