|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Igra v vrtcu
19.4.2012 12:20:35   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

No,pa smo prišli do točke,ko hčerka NOČE več v vrtec,joka vsako jutro preden mora v igralnico.In tega do sedaj NI počela,odkar je vstopila v vrtec.Se sprašujem zakaj.


Kaj pa hčerka pravi zakaj? Jaz bi se v takem primeru pogovorila z mojim zvečer pred spanjem, ko je bolj umirjen in se ponavadi razgovori. poskušala bi ugotoviti kaj ga moti oz. kaj se je spremenilo. Pa tudi vzgojiteljico bi poklicala in jo vprašala za njeno mnenje, kaj bi bil lahko vzrok take nenadne spremembe.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Igra v vrtcu
23.4.2012 23:07:07   
čipka

IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Meni se pa zdi, da ene kar malo preveč komplicirate no. Pa da bi otroci bili več zunaj, pa da imeli boljš prehrano, pa da otroci ne bi bili pogriženi, pa to in ono. Ste otroke zavestno dale v vrtec in s tem v varstvo ljudem, ki se s tem ukvarjajo. Potem jih pa imejte doma, če vam način dela vrtcev na ustreza. A zdravnike tudi učite kako morajo delat? Ne. A mehanike učite, kako popravit vaš avto? Ne. Torej, pustite vzgojiteljice, da opravljajo svoje delo! Drugače pa, kot je ena že napisala, vzamite 14 + otrok in se postavite v vlogo vzgojiteljice. Jaz jih občudujem in verjamem, da jim kdaj kaj spodleti. Če je to rdeča ritka ali buška, ne delam težav.
Seveda se gre za naše otroke, ki jim želimo najboljše. Najboljše bi bilo, da bi lahko bili z nami. Marsikatera bi bila vesela, če bi dobila vrtec in se ne bi spuščala v take stvari, kot se tukaj ene. Dokler moj otrok rad gre v vrtec in doma opazim napredek, se ne spuščam v to, kaj počnejo in kaj ne.
Pa brez zamere. Sploh pa je lahko pametovat na forumu.


a lahko podpis in user posted image ? oziroma kar več? user posted image user posted image

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Igra v vrtcu
24.4.2012 14:31:32   
neisha80
Sva se pogovarjali zdaj en dan o tem,zakaj naenkrat noče več v vrtec in mi je odgovorila,da zato,ker tam se skoz samo učijo user posted image
Saj že gre na boljše,mislim,da je res blo obdobje,ko je hotla malo probat.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Igra v vrtcu
24.4.2012 21:18:14   
Blue Violet
Oh, ja ... Zagotovo se ne "samo učijo". Tako je kot so punce napisale: vodene dejavnosti so med zajtrkom in kosilom in ponavadi je v tem času tudi bivanje zunaj, tko da ne pričakovat, da se morajo otroci 4 ure dopoldane nekaj samo prisilno učit. Vrtec je vzgojno varstveni zavod, ne samo varstveni, tko da je za pričakovat, da jih bodo tudi kaj naučili. Da ne srečaš potem 3,5 letnika, ki se mu niti ne sanja o barvah ...
Pa da ne bo pomote: meni je tudi težko otroka pustit v vrtcu in bi se tudi sekirala, če ne bi rad šel tja, ampak da mi reče, da se preveč učijo ... Ma kj jst vem! Pejdi na govrilne ure, pa povej, kje je problem. Zagotovo bosta vzgojiteljici znali pojasniti.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Igra v vrtcu
25.4.2012 12:43:22   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Sva se pogovarjali zdaj en dan o tem,zakaj naenkrat noče več v vrtec in mi je odgovorila,da zato,ker tam se skoz samo učijo user posted image
Saj že gre na boljše,mislim,da je res blo obdobje,ko je hotla malo probat.


Kaj pa vzgojiteljica pravi? Če ti veš kakšna je situacija v vrtcu, se lahko doma pogovarjaš... in če vzgojiteljica ve, da ima mala problem, lahko tudi ona pomaga, da čim prej prebrodite to obdobje.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Igra v vrtcu
25.4.2012 13:02:52   
neisha80
To je vrtec s samimi kombiniranimi skupinami in dejansko imajo v tej skupini dosti več "sedenja za mizo" ,kot v ostalih.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Igra v vrtcu
26.4.2012 10:56:58   
Balerina
Mislim da je v vsakem vrtcu približno enako nekaj igre in nekaj vodeno. Je pa sigurno več igre zjutraj pred zajtrkom in popoldan po počitku. Pri nas v tem terminu praktični ni nič vodeno, razen če se pripravljajo na kakšen nastop pa je potrebno kaj pripravljati potem LAHKO, če želijo pomagajo pri pripravi. Torej je spte bolj kot ne lastna izbira.
Ne vidim tu neke razlike med Montesori in klasiko. Predvidevam da tudi v Montesori kakšen dan obiščejo knjižnico in seveda je takrat posledično manj proste igre, sprehod do knjižnice, ogled in potem sprehod nazaj pa je dopoldan zapolnjen. ALi pa ogled mestnega jedra, okolice vrtca in podobne in tiste dni je seveda proste igre manj in več vodenega. Če so zunaj na igrišču pa imajo več ali manj vsi vrtci igrala in žoge takrat pa tudi v klasiki vzgojitelice ne vodije otrok na tobugan za rokice pač pa se sami odločijo.

Je pa vsekakor dovolj časa za igro tudi popoldan in za vikende.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Igra v vrtcu
26.4.2012 13:54:49   
ronja
Poleg tega sem pa 100%, da niti vzgojiteljica nima toliko volje in koncentracije, da bi 8 ur animirala in vodila otroke. Meni se ne zdi, da bi v vrtcu imeli preveč vodenih dejavnosti. Pa itak še tisto kar imajo, traja max. 1,5-2 uri, več pa niti otroci ne zdržijo.
Podpis.

a doma tudi otroka postavite pred kup igrač in se mora sam igrat, a ga nič ne usmerjate v igri, nič skupaj ne delate in ustvarjate,.......

svašta....

"Postavim" oz. "pustim" (odvisno kdo piše, eni temu rečejo tako, eni pa drugače;) ju že in če se sami zaigrata, je ni sile, da ju diram, hehe, samo itak prideta za mano, kadar hočeta, da z njima kaj počnem (torej vsak dan;) in navadno težita, dokler ne dvignem riti:D. Je pa meni težko ločit "prosto igro" od "vodene dejavnosti", ker zelo težko najdem mejo. Recimo primer od pred 10imi minutami: smo delale "pueblo" - torej indijansko mesto iz Das mase - torej kao vodeno, ker sem jaz prinesla das maso, ideja s pueblom je bila sicer moja, ampak temo Indijance sta pa sami izbrali in potem ko se je vmes zbudil mali in sem ga šla dojit, sta malidve dalje ustvarjali še raznorazne žuželke, čisto sami, brez kakršnekoli moje iniciative ali ideje ali vmešavanja ali česarkoli. Tudi da moramo naredit še lestve sta se sami spomnili (smo prej pogledale nekaj slik od raznih pueblov in so jima bile najbolj všeč lestve in stopniceuser posted image ). Zdaj pa vi meni povejte: je to vodeno ali prosta igra? Ker ko sem dojila svita tam v drugi sobi in ju poslušala, kako čebljata in ustvarjata vsi srečni, res nisem mela občutka, da ju vodimuser posted image . Nista pa bili zdolgočaseni pred kupom barbikuser posted image . Branje pravljice, ki jo prineseta je kaj? Vodeno? Saj sami prineseta... Prosto, da ju postavim pred kup knijg, pa naj sami bereta? Saj še ne znata (kar je groza, če vprašate določene programeuser posted image )
Svet ni črnobel, skratka;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Igra v vrtcu
26.4.2012 13:59:57   
ronja
Podpis pod balerino.

S kombiniranimi skupinami imam jaz sicer dobre izkušnje - obe sta v skupinah s precej starostne razlike, obe sta bili najmlajši, pa ni bilo nobenih problemov. Verjetno je res največ odvisno od vzgojiteljice, kakšen pristop ima.

Po moje se naroči na ene govorilne ure k vzg., povej, kaj ej problem, pa bosta verjetno našli kako rešitev, saj verjetno ni prvi otrok, ki ni hotel več v vrtec pri njej in ima mogoče izkušnje, kako reagirat...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Igra v vrtcu
26.4.2012 19:50:07   
neisha80
Punce,hvala vam za vaša mnenja in izkušnje..user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?