curkica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja_goljev Pozdravljene! Po dolgem času se spet oglašam.... Zanima me ali je katera imela v mb ambulantno histeroskopijo? Kako je potekala? Če nisem prezahtevna bi prosila če mi katera opiše tudi postopek z zamrzjenčki. Odkar se je usoda poigrala z menoj, sem čist zgubljena.... včeraj je bilo 1 mesec.... včeraj bi dopolnili 22 tednov..... usoda je pač taka.... Počasi bo treba v nove boje..... zato pa moja vprašanja da se lahko pripravim na vse kar sledi... Jaz sem imela v mb histerosalpingografijo, kar mislim da ni isto kot histeroskopija. U glavnem, Hsg je postopek, pri katerem v nožnico vbrizgajo kontrastno tekočino in potem z rentgenom slikajo, ugotavljajo pa s tem prehodnost jajcevodov. Sem pa mogla pridet v Mb zjutraj, so me sprejeli na oddelek, potem poseg, malo ležanja, okoli 14ih sem šla potem že lahko domov. Po moje tudi pri histeroskopiji ni kaj dosti drugače. Postopek z zamrznjenčki pa poteka pravzaprav kar enostavno. Prvi dan pokličeš, te naročijo 10 dan na UZ, odvisno je, ali si v spontanem ali stimuliranem postopku (spontani, če imaš svoje ovul., pri stimuliranem pa dobiš tablete), merijo debelino endometrija, in potem ti povejo, kateri dan prideš s partnerjem, tisti dan potem odmrznejo pikeca in ti ga vstavijo. No, takole malo na kratko sem ti opisala. Upam, da sem ti kej pomagala. Drugače pa, sem zasledila tvojo žalostno zgodbo, sem čisto brez besed, bejbi... Upam, da rata čimprej.
|