Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
je stara 14 mesecev, že odlično hodi. Problem pa je, da je npr. ne morem nikjer spustiti, ker ona enostavno gre. Ni taka, da bi se kaj bala ali ozirala name, ona gre kar po svoje. Npr. danes v Volčjem potoku sem jo kar malo pustila, itak je bil travnik in skor nič ljudi ... sem mislila, itak se bo slej ko prej obrnila in prišla nazaj. Ampak ne, sploh je ni bilo strah, kar šla je ... že kakšnih 100 m daleč ali še dlje
Itak sem jo imela na očeh. Sem jo klicala po imenu, ni reagirala, vpila naj pride k meni, ni reagirala, šla do nje ... je šla še dlje. Potem sem ji mahala pa pa, pa da mamica gre - ni reagirala ... hodila je konstantno po enem hribčku gor in dol. 
Je pomagalo...bomo vidli za kolk cajta
Sam tvoja je pomoje še premajhna, da bi jo tkole ustrašla, ka še ne razume tolk...
Samo da jih je tu kar mal težje odvadit, ker ga ne moerš pustit, da rukne iz tavišjega igrala... No, saj se zboljša - se pa strinjam, da ne smemo dat otroku občutka, da ga bomo kar zapustili, vendar pa tudi ne, da bomo vedno šli povsod za njim, kamor si bo on zmislil. Kadar se mojidve napravljata, se tudi odpravim proti vratom, da bom šla pač sama. In potem pohitita in gresta z mano.
Tudi doma se nam rada skriva. Zadnjič se je zaprla v tuš kabino in bla noter tiho ko miška. Mi2 pa norela po bajti, ker je ni blo nikjer. Mala pa notri, nasmejana, in tiho. Grrrrrrrrrrrr.. Se tolažim, da bo minilo
Takrat sem ga pač morala dvigniti in nesti naprej kljub protestiranju in se je potem pomiril. Zdaj je pa že toliko večji, da pač razume, če mu razložim, zakaj ne gremo tja, kamor bi rad šel on, čeprav včasih so še težave.