|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah in trma 5,5 letnice
4.5.2011 14:21:29   
kakte
EVI SO PRED ENIM MESECEM POTRDILI CELIAKIJO, TAKOJ ZA TEM SVA PREŠLI NA STOGO BREZGLUTENSKO DIETO - KAR NI POVZROČALO VEČJIH TEŽAV. Nato kar nenkrat ni hotela več v vrtec, je rekla da jo boli noga, pa tebušček, pa glava... pa se boji da bo morala spat, pa se boji kaj se ji bo sanjalo, pa se boji kaj ji bo rekla vzgojiteljica...
Danes zjutraj je tulila in brcala da ne gre v vrtecuser posted image , pa sem ji rekla da ne rabi pa jo izpišem in je spet tulila da to pa ne ker bo še šla...
Drugače je zelo pametna punca, v vrtcu in doma je vedno odlično sodelavala... sedaj pa nikakor ni bolje vedno slabše..
v vrtcu sem preverila pa ni nič narobe, čez vikend smo šli na morje kjer je bila v čudovitem okolju z otroci na kar naenkrat znori ker se je predrl njen gumijast ježek, pa ni pomagalo da dobi drugega.... pol ure pa je bila spet kot nova, najbolj srečna
lepo prosim za kakršen koli nasvet, saj sem totalno na dnu.

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 4.5.2011 14:53:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STRAH IN TRMA 5,5 LETNICE
4.5.2011 14:35:29   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kakte
POTRDILI CELIAKIJO, TAKOJ ZA TEM SVA PREŠLI NA STOGO BREZGLUTENSKO DIETO - KAR NI POVZROČALO VEČJIH TEŽAV.
....na kar naenkrat znori ker se je predrl njen gumijast ježek, pa ni pomagalo da dobi drugega.... pol ure pa je bila spet kot nova, najbolj srečna

.....sem totalno na dnu.

To kar doživljate so te večje težave, za katere praviš da jih ni. Si totalno na dnu - si enako kot se počuti ona.

Poskusi se vživeti v njena leta. V trenutku ti obrnejo življenje na glavo, življenje ki je bilo brezskrbno naenkrat postane težavno. Ves ta občutek varnosti je porušen, saj se tvoj otrok zaveda tega, česar še marsikateri odrasli ne - da je življenje nepredvidljivo. In tega se zave v obdobju ko si otroci ravno ustvarijo to sliko varnega okolja.

Tako da ji je ta diagnoza povzročila tako velik vtis, tako grozen, da jo vsako majhno razočaranje "vrže v doživljanje" te stiske.

Veš, tebe je to zelo prizadelo in ona to dobro ve, da če je tebe prizadelo, je to zelo hudo. Sploh pa še ker ve da tvoja prizadetost izhaja zaradi težave ki jo bo ona mogla živeti. Zato jo je tudi strah.

Kako preprečiti? Ni ti treba preprečiti. Potrebno je samo da se vsakič ob takšni njeni reakciji spomneš da to ni zaradi "gunijastega ježka" ampak zaradi njenega občutka "da je zopet izigrana". Da je življenje do nje "zopet nepravično". In odreagiraš s tem zavedanjem. Tako jo boš naučila se pomiriti.





(odgovor članu kakte)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: STRAH IN TRMA 5,5 LETNICE
4.5.2011 16:04:15   
kakte
Hvala za sodelovanje,
Kar ste odgovorili je zelo prav, ampak jaz še vedno ne vem kaj naj ji povem, kako jo naj zjutraj zmotiviram da bo šla z veseljem v vrtec?
Kako naj ravnam ko me drži za hlače in joče da naj ne odidem? velikokrat ji povem da jo imam rada in se pomeniva kaj bova delali ko pridem iz službe... pa ne pomaga dovolj..

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.5.2011 22:09:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kakte)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: STRAH IN TRMA 5,5 LETNICE
5.5.2011 14:22:37   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kakte
..., kako jo naj zjutraj zmotiviram da bo šla z veseljem v vrtec? ... Kako naj ravnam ko me drži za hlače in joče da naj ne odidem?

Ni magične besede, da bi vse spremenila, odstranila jok. To bo prišlo s časoma, ko bo zopet začutila neko varnost. Predvsem ji povej da jo razumeš da joka, da jo je strah, da hoče biti s tabo. Povej ji da veš, da ji ni lahko in povej ji tudi da tebi ni lahko jo pustiti v vrtcu, da je tudi tebe strah. Vse to na močno čustvenem nivoju.

Tako bo vedela da vsi ti občutki niso nekaj "nezdravega" ampak so to občutki, ki jih doživlja vsak človek in tudi njena mamica. Mogoče bi prišlo v poštev zopet kot uvajanje v vrtec. Tudi takrat se otroku zamaje varen svet.

Ko pa ji bo zaradi stresa padla odpornost in bo zbolela (tudi cepljenje za šolo je tu), vzemi bolniško za nego otroka.

(odgovor članu kakte)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Kje živite?
sashy



v stanovanju (26%)

v hiši (43%)

v najemu v stanovanju (9%)

v najemu v hiši (1%)

Pri njegovih/svojih straših (20%)

drugo (1%)


Število vseh glasov: 438

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!