|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Denarna pomoč
13.5.2011 13:22:40   
nivyka
Danes odpiram novo temo. Imam eno vprašanje in upam, da mi bo kdo znal odgovoriti. Noseča sem 5 mesecev, trenutno prijavljena na borzi dela. Nikoli še nisem bila redno zaposlena. Zanima me ali lahko dobim kakšeno denarno pomoč iz borze oziroma socialne službe? Upam, da ima kdo kakšne podobne izkušnje, da mi bo znal odgovoriti.

Lp, N

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 19.5.2011 12:04:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pozdravljeni!
13.5.2011 13:24:33   
Kerensa*
Od "borze dela" oz. Zavoda za zaposlovanje ne boš dobila ničesar, od CSD-ja (Centra za socialno delo) pa samo v primeru, da tvoj dohodek (in dohodek potencialnega partnerja oz. moža) ne presega cenzusa za dve osebi (ki je cca. 360€).

(odgovor članu nivyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pozdravljeni!
13.5.2011 14:04:31   
izalina
Dobiš starševski dodatek, ki ga izplačuje CSD. Prejemaš ga od dne, ko se otrok rodi in ne od takrat ko ti G napiše kdaj bi začela s porodniškim dopustom (če bi bila zaposlena).  Znesek pa je tam nekje 193€ na mesec. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pozdravljeni!
14.5.2011 19:37:33   
honey*
Kerensa, to ni res da od CSD-ja ne bo dobila nič oz. samo v primeru da ne presega cenzusa. To velja za socialno pomoč.
VSAKA brezposelna mamica dobi starševski dodatek, ki je približno 193€.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pozdravljeni!
14.5.2011 19:40:30   
Kerensa*
Napisala je, da je (trenutno) noseča in vprašala, če lahko kdaj dobi (in ne, če bo lahko kaj dobila), zato sem pač odgovorila samo, da trenutno ne more dobiti ničesar.

Po porodu je pa drugače - poleg starševskega dodatka (katerega znesek je fiksen in neodvisen od partnerjevega dohodka) ji bo pripadal tudi otroški dodatek (katerega višina pa je pogojena).

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pozdravljeni!
15.5.2011 9:54:08   
mamamajča
Težko ker se mora itak odjavit z borze, ker ni več aktivna iskalka zaposlitve. Starševski in otroški pač od dne, ko se otrok rodi. + tisto, kar pač vzameš- paket ali denar in prebrskaj, če tvoja občina tudi daje kakšno pomoč za novorojenčka- pri nas dobiš enkraten znesek in sicer 200eur- ko rodiš, neseš vlogo na občino.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pozdravljeni!
16.5.2011 20:13:55   
nivyka
hvala vam ker ste mi povedale veliko informacij. štos je v tem da se poročim v začetku naslednjega meseca pa sem zato misla it dol iz borze. in če grem iz borze potem me dajo dol tut iz socialne. zato me je zanimalo kako je če kaj dobiš ali ne. v petek grem na borzo po nasvet kaj storiti, ker se bom mogla odjavit iz te borze in se prijavit na drugem uradu oziroma v drugi občini, ker se selim, pa vam sporočim kaj mi bodo tam povedali.

hvala vam pa lep pozdravček

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pozdravljeni!
28.5.2011 10:17:36   
Kerensa*
Pogoj, da dobiš DSP, je prijava v evidenci aktivnih iskalcev zaposlitve na RZZ - drži. Če si bila do sedaj prijavljena, kot še ne noseča in nisi dobivala ničesar ne od RZZ (kjer je pogoj predhodna zaposlitev), ne od CSD, potem tudi sedaj, ko si noseča, ne boš. Sama nosečnost nima namreč nobene zveze ne z nadomestilom, ne z DSP. Če pa si do sedaj prejemala DSP, potem je pa samo ena možnost - nisi povedala za svojo partnersko zvezo in posledično niso upoštevali partnerjevega dohodka.
Če se boš poročila, se bo povsod upošteval možev dohodek (razen pri starševskem dodatku - tega boš prvič dobila mesec dni po porodu). V primeru torej, da si do sedaj dobivala DSP, je sedaj ne boš več, razen, če tvoj mož zasluži manj, kakor cca. 360€ netto, kar pa je dokaj nemogoče. To, kje je oz. kje bo kateri od vaju prijavljen (stalno bivališče), je popolnoma vseeno. Bistveno je, da boš po poroki odvisna od moževega dohodka. Pa ne zato, ker si brezposelna in noseča, temveč zato, ker te je, po zakonu, mož dolžan preživljati, če ti nimaš svojega vira dohodka (upravičeno).
Odjava z RZZ pa v času nosečnosti ni ne potrebna, ne nujna. Tudi kot noseča lahko iščeš in dobiš zaposlitev. Po porodu oz. v času porodniškega dopusta pa te lahko RZZ da "v mirovanje" (izpis ni nujen), kar pomeni, da te v tem času ne bodo pošiljali na razna izobraževanja in svetovanja in ne bodo ti pošiljali ponudb za delo, prav tako pa se ti ne bo potrebno javljati pri svetovalki.


< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 28.5.2011 10:19:35 >

(odgovor članu nivyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pozdravljeni!
5.9.2011 13:20:57   
ursi1986
Kaj pa če nisi poročen in si v zunajzakonski skupnosti ali je to isto? in pa če sta oba nezaposlena in prijavljena na uradu za delo, ali se še vedno dobiva DSP? jo dobivata oba ali samo eden? sprašujem ker o tem res nič ne vem in bom kmalu rodila.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pozdravljeni!
5.9.2011 14:49:16   
PapuaNG
Načeloma veljajo za izvenzakonsko skupnost enake posledice kot za zakonsko zvezo...se pravi, da obstaja dolžnost preživljanja med partnerjema. Če sta oba na borzi, pa verjetno itak nimata nekih dohodkov...

(odgovor članu ursi1986)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?