|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 8:18:10   
Meggi

Povejte mi prosim kako je praksa v vaših vrtcih glede poimenovanja skupin kjer so otroci razdeljeni v skupine pri vzgojiteljici.

Pri nas namreč še ime vzgojiteljice ne piše na vratih - kok bo babi vedla kam pridit po vnučka?

Na predlog poimenovanja nam je ravnateljica izjavila, da otroci in vsi IMAMO IMENA.

Prosim mnenja in predloge iz prakse.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 8:26:17   
lex
Poglej kako se čudno sliši moj otrok je medvedek ali zajček ali veverička. To ne more biti, ravnateljica ti je čist prav povedala. Kako bi se pa ti počutila, če bi te nekdo klical po imenu firme recimo? V našem vrtcu vse vzgojiteljice in pomočnice poznamo VSE otroke. Mogoče se na začetku leta malce lovimo, ampak ko pa ti pridejo v kri točno veš kje je kdo in ni problemov, če pride babica od **** k drugi vzgojiteljici vprašat. Sicer pa so v našem vrtcu po kosilu skupaj otroci, ki ne spijo in otroci, ki spijo. Kajti edaj ti kurikulum v vrtcu punuja možnost, da tvoj otrok ne rabi hodit počivat, tako kot smo mi mogli včasih. Vse se da zmenit in naslednjič bo babica točno vedela kam priti po vnučka(vnučko). Upam, da sem ti pomagala. Lep dan:sloncek:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 9:21:59   
Meggi

Ja, kaj pa glede tega da na vratih ni napisan niti ime vzgojiteljice, NIČ

In ko hočem dati obvestilo za starše določene skupine jih moram naslovit:

Dragi starši otrok pri vzogjiteljici ****,............


Ne gre za poimenovanje otrok medevedek,pikapolonica- gre samo za lažjo prepoznavnost.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 9:47:08   
lex
To na vratih bi pa res lahko imeli. Mi imamo tako bibo (ves vrtec), na kateri je na veliko napisano najino ime (vzgojiteljica in pomočnica) ter na nogah imena otrok. Niso vsi kreativni:)Ti pa verjamem, da te jezi.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 10:06:08   
nejcko

V vrtcu, kamor hodi moj sin, je na vratih vsake sobe napisano ime vzgojiteljice in pomočnice, pa tudi skupine imajo svoja imena, na vratih pa svoj razpoznavni znak - naši so ježki in imajo na vratih narisanega velikega ježa.


(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 10:27:32   
lacoste7
Pri nas so otroci razdeljeni v skupine in na vsakih vratih je narisan npr. velik medvedek, ježek, sonček, veverička... vsi otroci točno vejo kje v vrtcu so sončki, kje polžki... in nobeden ne reče jaz sem pa medvedek, ampak rečejo jaz sem pa pri medvedkih ali pri ježkih...

No glede spanja je pa pri nas tako, ni ti treba spat če nočeš, samo ležat moraš in biti tiho, skupin nič ne ločujejo, samo največji gredo ven na zrak ali pa se igrajo.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 10:29:08   
Anonimen
Pri nas po moje nič ne piše, ne vem pa točno. Bom pogledala.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 15:45:52   
sašaš

V vrtcu na vratih MORATA biti napisani vsaj imeni vzgojiteljice in pomočnice. 8)

Pri nas ima vsaka skupina na vratih tudi seznam otrok v skupini - ne vem pa, če je to nujno. Za ime skupine pa imamo na vratih velike lesene table s sliko - npr. miške, zajčki...

Lp :muca:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poimenovanje skupin v vrtcu
6.6.2005 16:40:38   
Meggi

Hvala punce bom urgirala na svetu staršev z argumenti. Boste priče velja?:bravo:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poimenovanje skupin v vrtcu
7.6.2005 22:14:52   
frutka_
Mi imamo pred igralnicami ob vratih naš znak (zaščitni znak vrtca) pod katerim piše ima vzgojiteljice ter pomočnice. Vsaka skupinica ima tudi svoje ime. Menim, da je to praktično.
Gremo na igrišče in se zadereš : "Bibe gremo!". ...in Bibe pridejo,Baloni pa ostanejo.
Pav tako se lažje orinetirajo starši, ko iščejo otroke. Npr. v vrtcu je več otrok po imenu Jan (primer). Ko pride babica v vrtec po Jana se vstanejo trije. Ko reče babica JAN od balončko pa morda ostaneta le 2;);)Velja v primeru, ko so skupinice združene, torej v popoldanskemčasu.

Tudi sama organizacija je lažja, ker jih tako lažje ortganiziraš v skupino, ko se gre na kakšen izlet, v lutke ali kaj podobnega.

Pri nas so: Žabice, Palčki, Bibe, Veveričke, Baloni, Miške, Metuljčki, Muce, Žoge, Ribice,....Skupinic je veliko, imena pa luštna. Običajno jih potem znak spremlja na omaricah, vratih, posteljninah, prtih,...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
8.6.2011 20:09:30   
zabicaa94
Trenutno delam seminarsko nalogo pri predmetu korikulum. Zanima me kateri vrtci še uporabljajo imena skupin (veveričke, zajčki) in zakaj? in kateri ne uporabljajo tega ampak imajo napisano vzgojiteljico in slike otrok in zakaj? Kako je tudi z poimenovanjem v garderobah in osebnih predalčkih oz. kje imajo stvari. Hvala.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
8.6.2011 20:43:58   
mateyka
Andersen uporablja imena skupin. imamo tudi imeni vzgojiteljice in pomočnice napisani na vratih.

(odgovor članu zabicaa94)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
8.6.2011 21:08:54   
pelin
O tem poimenovanju skupin v vrtcih je bilo  v samih vrtcih že toliko govora, da je že kar bolano vse skupaj...
Tudi na faksu je bilo nekaj "pametnih" teoretikov, ki so na veliko poudarjali, da imajo otroci imena in niso bibe, pa polžki, medvedki in podobno...Ko se nas je nekaj oglasilo in argumentiralo svoje mnenje, so kmalu zlezli sami vase...Kot je že ena prej rekla, se v sami skupini ne kličemo polžki, zajci in podobno in to ni prinesel ta novi kurikulum, to ti pove že sama zdrava pamet......podobne zadeve pridejo prav na igrišču ali tam, kjer je velika gruča otrok, vpitje, smeh in živ žav in ne moreš vsakega posameznika klicati k sebi, ko se npr. spravlja skupina na kosilo, na sprehod, smo v vodi na bazenu itd...Takrat je lažje, če vzg. zakriči polžkiii, žogeee, račkeee...gremoooouser posted image ...Prav tako se starši fino orientirajo po znaku na vratih in  vsem to olajša delo...Pri nas v vrtcu imamo še igrače označene s posameznimi znaki, da se ne zamešajo z drugimi iz druge igralnice, tudi na copatke jim na začetku leta natisnemo znakce od vsake skupine, da tudi čistilke vedo kam lahko odložijo  izgubljene in pozabljene copatke s hodnika, ko imamo razstavo izdelkov v galeriji, imamo prav določen prostor s svojim znakom, kjer razstavlja naša skupina in starši že od daleč vedo kje je izdelek njihovega malčka, vozički s hrano, ki priroma iz kuhinje, so tudi označeni z znakci skupin, tako ne pride do zamenjav...pa še in še...trenutno se ne spomnim...
Kar pa se tiče pisanja seznamov otrok na vrata igralnice, se to šteje za hujšo zlorabo osebnih podatkov...Te sezname lahko prebere še marsikdo in ne le starši...tudi takšni, ki nimajo do tega nobene pravice...Prav tako je po zakonu o varovanju osebnih podatkov prepovedano pisanje otrokovega imena in priimka na prvo stran risbice na razstavi, pa to neumnost počnejo marsikje v vrtcu...
Na vratih igralnice mora biti napisano ime in priimek strokovnih delavcev v tisti igralnici, delo, ki ga opravlja in izobrazba... (npr. Meta Zapeta ; del. mesto: pomočnica vzgojiteljice; str. izobr. vzgojitelj predšolskih otrok)Če imajo skupine imena , potem je na vratih napisano ime skupine ali narisan znak...niti pod razno pa nima kaj iskati na vratih seznam otrok...zaradi tega lahko posameznik toži vrtec...
V vrtcu smo imeli izobraževanje, ki ga je vodila Nataša Pirc Musar, iz direkcije za varovanje osebnih podatkov ( ali nekaj podobnega)...skratka...povedala nam je kar dosti primerov, ko v vrtcih in šolah prav neodgovorno ravnamo z osebnimi podatki otrok...Sploh se ne zavedamo, da tudi pri nas živijo razni psihopati, nasilni očki ( mamice),pedofili in podobni izmečki, ki imajo mogoče prepoved približevanja kakemu otroku, ali pa pred katerim mamica in otrok bežita, se skrivata in podobno...Na tak in podoben način, da nepremišljeno obešamo te  imenske sezname otrok  kamor se nam ljubi, smo lahko krivec za marsikatero tragedijo in kriminalno dejanje...
Če razmišljam v tej smeri me prav nič ne moti, če so mojemu kdaj rekli, da spada k gobicam ali kaj podobnega...V bistvu pa so tudi otroci nekako zadovoljni in ponosni, da so združeni v eno skupino...po svoje sestavljajo eno združeno celoto v kateri pa so vseeno vsak zase individuum...pa ne ravno zaradi imena ampak zaradi  osebnosti...pri nas je že videti tako...

(odgovor članu zabicaa94)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
8.6.2011 22:02:21   
andea
V vrtcih Zagorje ob Savi se uporabljajo imena skupin, hčerka je bila v skupini metuljček, račka in mavrica, ko so otroci manjši imajo poleg imena še v garderobah oz. omaricah slikico (luna, sonček, avto, oblak, dežnik, ...). Na vratih pa je znak skupine in ime in priimek vzgojiteljice in pomočnice.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 6:33:28   
Dashenka
Tudi v našem vrstcu skupine nimajo imen in to že ene 15 let. Otrokom in nam staršem je to čist kul.


(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 7:23:16   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: andea
V vrtcih Zagorje ob Savi se uporabljajo imena skupin, ...
imajo poleg imena še v garderobah oz. omaricah slikico (luna, sonček, avto, oblak, dežnik, ...). Na vratih pa je znak skupine in ime in priimek vzgojiteljice in pomočnice.


pri nas tudi - A.C. Andersen (Ljubljana)

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 7:37:44   
Anonimen
Pri nas sicer skupine imejo imena, a to ni napisano na vratih, ker pač imajo samo 2 jaslična oddelka in 2 oddelka tavelikih in tamičkeni so v pritličju, taveliki pa v 1. nadstropju in nimaš kaj falit ... edino na oglasni deski je fino, ko takoj vidiš kaj za katero skupino velja.
Nimam nič proti poimenovanju skupin ... mislim, sem rahlo alergična (no na ven se ne vidi user posted image ) na mamice, ki svoje otroke konstantno kličejo sončeki, ampak nič nimam pa proti, če se vzgojiteljica na igrišču zadere: "Sončki, gremoooo!"

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 7:54:38   
jakipaki83
Pri nas imajo tudi oddelki imena. Mene ne moti, mi je čisto ok. Še nikoli nisem doživela, da bi vzgojiteljica ali pomočnica tamalega poklicala z imenom skupine. Je pa to gotovo praktično (kot je napisala Pelin) na igrišču. Znak skupine je narisan na vratih, imeni pomočnice in vzgojiteljice tudi, imen otrok pa ni (kar mi je všeč=. Ker je tamali v jasličnem oddelku ima tudi na omarici narisan svoj znak, da si je lažje zapomnil, kje oarica je. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
9.6.2011 8:13:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 8:19:01   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83
Je pa to gotovo praktično (kot je napisala Pelin) na igrišču.


seveda, saj zato imajo skupine imena - zakaj le bi jih v drugače sploh uvedli?
a ma kaka mama krofka kake hude veze in je to uvedla v vse vrtce? user posted image user posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
9.6.2011 14:00:55   
pelin
Zanimivo user posted image user posted image user posted image , da ga. Pirc Musar ne poskrbi v šoli njenega otroka, kjer so na risbicah in vratih garderobnih omar imena in priimki, kjer so ob zobnih ščetkah prav tako imena in priimki, kjer na spletu in v šolskem glasilu prav tako pogosto napisana polna imena, itd.. Skratka želim reči, da sama objava imena in priimka brez dodatkov, iz katerih bi lahko nekaj rangirali, določali starost... še ne pomeni kršitve zakona. Pomeben je kontekst in namen! Obstatjo pa še dodatni mehanizmi, s katerimi starši poskrbimo za to, da se zadeve lahko in na kakšen način objavijo, ali ne.
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Kako je pri otroku gospe Pirc nimam pojma (očitno pa  si ti v zvezi s tem dobro seznanjena) in me po pravici povedano niti ne zanima , je pa gotovo te zadeve, ki jih je omenila videla tudi tam...se pravi, da ne govori v prazno, ampak se je o tem v praksi prepričala...In nas med drugimi zadevami na enem izmed predavanjev na to pač opozorila...Ni odkrila Amerike, nas je pa fino spomnila na stvari, ki jih pač pozabljamo oz. ki se nam zdijo manj pomembne kot so v resnici.
Zagotovo ne bo nekdo od staršev , ki bo imena in priimke otrokovih sovrtičkarjev objavil na fejsu, šel zaradi tega v zapor ali plačal kazen...Verjetno bo le opozorjen s strani vrtca.Če pa bom to naredila jaz, kot strokovni delavec, bom kršila etični kodeks in me bodo poklicali pred disciplinsko...Prav zato pravim, da so nas večkrat opozorili, da smo si s tem, ko imamo dostop do določenih osebnih podatkov otrok in staršev, naložili tudi velik del odgovornosti, ki se je žal nekateri ne zavedaj(m)o  vedno.
Veliko škode se da narediti tudi le z objavo imena in priimka in ne rabiš navajati še ostalih osebnih podatkov. Seveda obstajajo razni mehanizmi kot so npr. soglasja za objavo podatkov in fotografij s katerimi starši potrdijo, da se strinjajo s tem...Prav te v začetku leta vsakič veselo delimo med starše...In prav ti obrazci so nekako dokaz, kako se miselnost staršev spreminja . Vsako leto imam namreč v skupini več takšnih staršev, ki ne dovoljujejo objave fotografij ali podatkov njihovega otroka v javnosti Ne bi znala presoditi ali gre tu le za večjo osveščenost o ravnanju z osebnimi podatki  ali za večji strah pred zlorabo le teh.

V vrtcu smo imeli izobraževanje, ki ga je vodila Nataša Pirc Musar, iz direkcije za varovanje osebnih podatkov ( ali nekaj podobnega)...skratka...povedala nam je kar dosti primerov, ko v vrtcih in šolah prav neodgovorno ravnamo z osebnimi podatki otrok...



Zanimivo user posted image user posted image user posted image , da ga. Pirc Musar ne poskrbi v šoli njenega otroka, kjer so na risbicah in vratih garderobnih omar imena in priimki, kjer so ob zobnih ščetkah prav tako imena in priimki, kjer na spletu in v šolskem glasilu prav tako pogosto napisana polna imena, itd.. Skratka želim reči, da sama objava imena in priimka brez dodatkov, iz katerih bi lahko nekaj rangirali, določali starost... še ne pomeni kršitve zakona. Pomeben je kontekst in namen! Obstatjo pa še dodatni mehanizmi, s katerimi starši poskrbimo za to, da se zadeve lahko in na kakšen način objavijo, ali ne.


Sploh se ne zavedamo, da tudi pri nas živijo razni psihopati, nasilni očki ( mamice),pedofili in podobni izmečki, ki imajo mogoče prepoved približevanja kakemu otroku, ali pa pred katerim mamica in otrok bežita, se skrivata in podobno...Na tak in podoben način, da nepremišljeno obešamo te  imenske sezname otrok  kamor se nam ljubi, smo lahko krivec za marsikatero tragedijo in kriminalno dejanje...
Če razmišljam v tej smeri me prav nič ne moti, če so mojemu kdaj rekli, da spada k gobicam ali kaj podobnega...V bistvu pa so tudi otroci nekako zadovoljni in ponosni, da so združeni v eno skupino...po svoje sestavljajo eno združeno celoto v kateri pa so vseeno vsak zase individuum...pa ne ravno zaradi imena ampak zaradi  osebnosti...pri nas je že videti tako...



Dajte no, Slovenija je tako majhna, da lahko vsak vsakega izsledi s seznamom ali brez... Želim reči, da s(m)o neketeri preveč obsedeni s tem in ne znamo več ravnati po zdravi pameti. Meni se je zadnjič zgodilo, da so k hiši pripeljali nek material, vmes smo prišli domov z vsemi našimi user posted image user posted image user posted image , in mi eden izmed mladih fantov v prvih 5-ih minutah reče "O gospa, kako imate lepe otroke". In na kaj sem kokoš prvo pomislila? Verjetno ne rabim razlagat, in me je na nek način prav sram.
Ja drugače pa v našem vrtcu poimenujejo skupine v vrtcih in že zadnjih 30 let so ista poimenovanja v istih sobah, ki so rangirane glede na starost. Tako da otroci vedo, kaj pomeni, če gredo v sobo Medvedov v najvišje nadstropje - tam so pač šefi.


< Sporočilo je popravil pelin -- 9.6.2011 14:03:40 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
9.6.2011 14:48:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zabicaa94)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
10.6.2011 22:44:16   
Roberta69
Pri nas otroci nimajo posebnega imena za skupino, v kateri so, in se mi to sploh ne zdi sporno. Na vratih tudi (se mi zdi) nista napisani imeni vzgojiteljic, kar se mi tudi ne zdi problematično. Starim staršem sem razložila, katera vrata so prava. Niti od daleč ne vidim najmanjšega problema. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
10.6.2011 23:50:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Poimenovanje skupin v vrtcu
11.6.2011 14:04:41   
aprilčica07
Skupine v našem vrtcu imajo ime. Naša je skupina račke, na vratih je narisana ena velika raca, in imeni vzgojiteljice in pomočnice.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?