|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 13:16:58   
Calyope
Pozdravljene, redno vas spremljam, sedaj pa bi sama tudi potrebovala nekaj vaših mnenj, morda bo nato moja odločitev lažja....

Pa k dejstvom, doma imamo že tri nadobudneže, zlate otročke, vsi so bili načrtovani in zaželjeni. Ob njihovem načrtovanju, sem imela tudi nekaj ss - ov zaradi hormonskega neravnovesja. Sedaj pa se je zgodilo, da sem zanosila kljub rednemu jemanju kontracepcijskih tabletk. Sicer sem zadevo hitro ugotovila, saj mi je bilo nenormalno slabo, zadnja menstruacija je bila zelo šibka, bolj oblika izcedka in seveda sem zaradi slabosti ...čeprav sem se najprej prepričevala, da ni možno in da ziher imam kakšne hormonske težave, ali virozo, no potem sem po dveh tednih poklicala G., ki je z uz. nosečnost potrdila. Sem v 7. tednu.

Dala mi je napotnico za genetsko ambulanto, hkrati pa me čaka v primeru takšne odločitve, že tudi napotnica za splav.

Rekla mi je, da je zadnje čase vedno več nosečnosti, ki se zgodijo ob jemanju kontracepcijskih tabletk, in da imajo g. celo posvet na to temo v kratkem času
Za genetsko ambulanto mi je dala napotnico zato, ker sem jedla kontracepcijske tabletke naprej, kljub nosečnosti, do sedaj, ko jo je potrdila in ker sem vmes še jedla medrol(tablete, ki so precej močne in to zaradi neke vrste alergije - urtikarije)....

Sedaj pa me zanima, kako bi ve reagirale v tem primeru...sama sem nenormalno zmedena, žalostna, ker sem v tej situaciji in ker enostavno ne vem kaj naj naredim.

Mož je absolutno za splav, jaz pa sem rekla, da če izvem, da je lahko z otročkom kaj narobe, potem tudi imam doma zdrave tri in bi tudi naredila splav.

Stvar se pa zakomplicira, če mi zatrdijo, da je z otročkom vse ok... potem pa imam ogromen problem, saj bi potem najverjetneje otročka obdržala. Spet pa mi je potem grozno, ker moževa želja ni taka.

Kaj bi naredile ve?

In hvala za vsakršno mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 13:27:02   
Anonimen
KT nimajo nobenega "učinka" na zarodek da bi bilo kaj narobe. in tudi metilprednisolon (Medrol) zelo slabo prehaja skozi posteljico in tudi zelo visoki odmerki za nekaj dni ali tednov na plod skoraj nič ne vplivajo. Kaj bi se jaz odločila.tako kot sem se tudi za drugega. Sem ga obdržala.

(odgovor članu Calyope)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 13:38:46   
Calyope
anonimna...hvala za odgovor, to pomeni, da si tudi ti zanosila ob tabletkah, ali sem narobe razumela?
In ja medrol sem jemala občasno, do 4 dni skupaj največ, potem pa kak teden presledka..pa spet en ali dva dni...ne vem pa točno, ker ga pač vzamem ko dobim urtikarijo in močno srbi. to enako mi je tudi g. rekla, da je imela ogromno primerov, ko so zanosile ob kt in da je pri vseh , ki so se osločile obdržat otročka bilo z njimi vse ok. Povedala mi je celo primer, da je imela pred kratkim medicinsko sestro, ki je v petem mesecu prišla ker je začutila gibe, do takrat pa je pridno jedla kt. In je bilo tudi z otročkom vse ok ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 14:32:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Calyope)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 16:47:22   
Hope2
Medrol se predpisuje tudi ženskam, ki imajo težave zanositi, zaradi protiteles. Jemlje se ga vse do 12 tedna, v hujših primerih celo celo nosečnost. Torej medrol najmanjša skrb, skoraj nič ne prehaja skozi posteljico, narejene tudi študije, da ni vplivov na plod. Jaz sem ga tudi jemala oz prednisolone, ki je pač druga firma

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 17:45:15   
vintage
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333


drgac pa... jah, ni lahka odlocitev, vsekakor - in sprasevati, kaj bi kdo naredil, ni kaj produktivno user posted image  ker je tole res tvoja in mozeva odlocitev.



podpišem pod tole, če sta oba za splav pol je to rešitev na dlani, če pa imaš pomisleke je edina oseba s katero se moraš pogovorit in ti pomaga k rešitvi le tvoj mož.
Veliko sreče ti želim, pa da steče točno tako kot bo vama všeč.

Srečno!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 17:58:46   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

prijateljica je zanosila kljub Mireni - in to, ko bi ta morala se vedno povsem delovati (po 2 letih). ko je G potrdila nosecnost, ji je tudi rekla, da ji Mirene ne more odstaniti (ni hotela splaviti) in je bila ta Mirena ves cas torej aktivna - je sproscala hormone. Mirena se je rodila skupaj s posteljico. mali je povsem zdravo in normalno (no, ekstremno zivahno) dete user posted image  je pa prav tako bil nenacrtovan, cetrti user posted image

 



ej, stara.......ful ti hvala za tole!


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 20.6.2011 17:59:08 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 18:03:56   
Anonimen
hm, meni so drugače rekli, da v primeru da vzamem medrol (ga imam v alergijskem setu) je fajn da en teden uporabljam pregradni način kontracepcije...

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 18:04:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
20.6.2011 21:25:47   
*miska.mcc*
ja ne vem.
a sem JZ?
user posted image


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 20.6.2011 21:26:41 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 22:25:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
21.6.2011 9:16:05   
bskrle
Sama bi se držala načela, da če je zarodek hudo okvarjen  je v prvih dveh mesecih samo po sebi pride do ss. Pri dvanajstih tednih se pa vidi že veliko stvari.

Ampak četrti otrok to je družinski sonček, verjemi mi. Pa sedaj po treh otrocih -zadevo že obvladaš in te bo v materinstvu le potrdil in osrečil.
Preberi si malo Pušenjaka.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nosečnost kljub kontracepciji
26.7.2011 21:56:50   
papaya
Pozdravljeni!
Bom kar tule postavila svoje vprašanje, da ne odpiram nove teme.
Problem je sledeči.
Menstruacija mi je izostala ta mesec, zamuja kakih 14 dni. Ker mi je bilo čudno, sem naredila test. Šok. Pozitiven. Naredim še enega, spet.
Razmišljam kako je to možno? S fantom nisem več od konca februarja, kak teden pred tem sem imela nazadnje spolne odnose. Med tem sem imela krvavitve normalno. Vedno sva tudi uporabila zaščito, ampak očitno je popustila.
Sedaj sem rahlo v paniki. Kako je možno, da do sedaj nisem imela nobenih znakov? Ali samo nisem šla za tem? Ali sem RES noseča? Moram tudi omeniti, da me zadnih 10 dni med hojo boli v spodnjem delu trebuha in čutim otrdelost. Trebuh se je med tem povečal ampak temu nisem posvečala pretirane pozornosti ker sem se zredila v teh 6 mesecih. Kako je to vse možno?
Moja ginekologinja je kot nalašč na dopustu do sredine avgusta. Med tem časom moram najti koga drugega da me pregleda. Jutri bom takoj zjutraj klicala okoli.
Če mi nosečnost potrdi, kaj sploh lahko naredim ko sem tako daleč? Samska, študentka, samo s svojimi dohodki. Nimam na koga drugega računati, familije skorajda nimam. Ne morem si privoščiti še eno dušo spraviti na svet, enostavno nimam srca. Vem, da otroku nebi mogla nuditi spodobnega življenja, ne v takih okoliščinah.

Lp,
papaya.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?