|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
23.8.2011 15:06:10   
hubi
Kdo naj bi tukaj izbiral? Ti? Ali otrok?Po mojem mnenju bi ti povedala vzgojiteljici, kakšen ritem ima otrok doma. Ona pa bi se v vrtcu prilagajala počutju otroka. Počitek po kosilu s pravljico je ponavadi obvezen, da se malo umirijo, potem pa odvisno od otroka. Ali zaspi ali pa se tiho igra.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
23.8.2011 15:32:13   
Najaa
Pri nas je tako, da pri tamali še vsi spijo, stari so 2-3 leta in tudi naša spi, čeprav doma že ene pol leta popoldan ne spi. Pri tavečji imajo pa možnost izbire in tudi tavečja doma ne spi že od 2.leta, v vrtcu je pa včasih spala, včasih ne. Pri tavečjih se mi zdi fajn, da se lahko sami odločijo, ker naša zarad spanja nekaj časa ni hotla it v vrtec.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
23.8.2011 18:21:50   
andea
Ko je bila hčerka stara 4. leta, me je zgojiteljica vprašala, če hočem da hčerka spi v vrtcu. Doma ni spala popoldne od 3. leta. Vzgojiteljica pa mi je povedala, da ko bo čas za počitek, bodo morali vsi it  na ležalnik. In tko je blo da je včasih zaspala, če pa ni zaspala se je pa šla igrat v drugo igralnico. Je niso silili spat.  Sedaj v večji skupini pa so tisti otroci ki so še potrebovali spanec, spali na blazinah.

Poznam pa vrtec, kjer zahtevajo da otrok spi popoldan vse do vstopa v šolo. In morajo otroci do 31.8. spat popoldan, drug dan pa grejo že v šolo. Od ene mamice so zahtevali naj začne hodit po sina v vrtec pred počitkom, ker ni mogel zaspat.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
23.8.2011 20:01:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu andea)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
23.8.2011 22:10:41   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: andea

Poznam pa vrtec, kjer zahtevajo da otrok spi popoldan vse do vstopa v šolo. In morajo otroci do 31.8. spat popoldan, drug dan pa grejo že v šolo. Od ene mamice so zahtevali naj začne hodit po sina v vrtec pred počitkom, ker ni mogel zaspat.




Tole pa težko verjamem. Ne morejo kar zahtevat, da prideš prej po otroka, ker ne more spat. Sej pa lahko mirno počiva, ni mu treba spat. Bi bil pa absurd, da mora zarad tega prej domov. user posted image


(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
26.8.2011 9:41:11   
Balerina
Pri nas je tako da imajo po kosilu vsi počitek. Tisti manjši večinoma vsi zaspijo pri večjih pa je tako da jih tudi kar veliko zaspi, hči je v skupini 5 letnikov pa skoraj vsi še zaspijo moja večinoma ne zaspi ima pa počitek, 30 min na ležalniku potem pa za mizp ali bere knjigice ali sestavlja sestavljanko, nekaj mernega. Poleti pa tudi ona večinoma zaspi ker se jim zunaj toliko dogaja, bazen špricanje,... da so zmatrani.
Temu primerno zvečer tudi zaspi oz. ne zaspi če spi čez dan. Vendar meni se zdi če v tistih 30 minutah zaspi potem spanec potrebuje, če ga nebi potrebovala nebi zaspala.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
9.9.2011 20:51:15   
frufru
Naš je letos v zadnji skupini pred šolo in ne spijo. Je pa mali sam potožil, da pogreša počitek po kosilu . Mali sicer doma ne zaspi vedno, ampak večkrat zaspi kot ne. Če ne zaspi je celo popoldne tečen. Če se to ponavlja pa od utrujenosti zakuha.

Sem prosila če lahko dajo kak ležalnik not, ker na blazinah, kjer se vsi igrajo ne more in noče zaspat (se mu smejijo). Pa so rekle, da ni mogoče, da je premalo prostora, da itak ne bo zaspal, ker je hrup. In vse začudene trdile da lani ni več spal (so ga vedno budile, ko sem ga prišla iskat)...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
10.9.2011 6:56:39   
aprilčica07
Pri nas v skupini od 4 do 5 let ne spijo več. Izjemoma, če je kdo fanj zmatran, ga dajo počivat k sosednji skupini. Lani, skupina 3 do 4 leta so pa več ali manj vsi spali, oziroma vsaj počivali na ležalnikih (je bil počitek še obvezen).  

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 9:45:08   
takotako
Od kar imamo normalne vzgojitelice je tako; po kosilu je obvezen počitek da se otrok umiri. Če zaspi ali ne ni problem, pomembno je da se umiri. Če ne more zaspat mu dajo avtočke, ali kaj tazga da se po tiho igra. Potem včasih zaspi včasih ne, včasih zadnje minute ko vsi ostali ustanejo.

Prvo leto -jasli smo pa imeli vzgojitelico v enem drugem vrtcu ki je imela sama s sabo tok problemov, in sem vsak dan poslušala kako moj otrok spi samo kake pol ure. in kok je to narobe in ne vem kaj. Pa smo ga začel prej hodit iskat ker se men že ni dal več poslušat.

Tako da počitek je obvezen, če otrok zaspi ali ne pa je odvisno. in to se mi zdi tudi prav, saj nekateri še rabijo spanec, pač naš se pa umiri malo.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 10:36:50   
Petka09
Naši jaslični vsi spijo, ker so tudi še tako majhni.

Letos pa je naša že v večji skupini, kjer je še med mlajšimi, najstarejši pa so že 4 leta stari... In imajo tako, da gredo vsi ležat in počivat. Vsi so tiho, se umirijo... Kdor zaspi, zaspi, kdor pa ne, pa lahko gleda knjigice, riše, se igra bolj po tiho... In se mi zdi prav, ker se tako vsi otroci umirijo, da ni skos eno samo norenje, ter da tudi tisti, ki še rabijo spanec, imajo možnost zaspati.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 11:09:12   
Katy78
No, da povem - naš fantek zdaj v vrtcu opoldne spi. user posted image Mi je že vzgojiteljica na uvodnem sestanku rekla, da veliko tistih, ki jih doma ne morejo več pripraviti do spanja, v vrtcu spi.Upam, da tako tudi ostane. user posted image Je pa v skupini 3-4 leta in zgleda, da vsi spijo.


< Sporočilo je popravil Katy78 -- 19.9.2011 11:10:02 >

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 22:43:30   
Roberta69
Pri nas smo imeli že lansko leto sestanek o spanju/nespanju. Otroci so letnik 2007 in prva polovica 2008. Nekaj jih sploh več ne spi, nekateri občasno... vzgojiteljici sta prijazno povprašali za naše mnenje o tem, poglede, želje... rezultat je tak, da se odpravijo k počitku, ni jim pa treba spati, takrat se lahko ukvarjajo s kakšno mirno dejavnostjo (npr. branje). Za njiju spnaj eni nujno zaprte oči in koma, ampak umirjeno dogajanje in sem vesela, da otroci niso primorani spati, kot je bilo to včasih (ko sem jaz hodila v vrtec). 

_____________________________

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 22:58:57   
ronja
Letos hvalabogu imamo na izbiro pri starejši pupi, mlajša pa tako še nima problemov zvečer, če v vrtcu spi (doma vseeno dostikrat ne spi več, ampak dokler zvečer zaspi brez nekih agonij, je meni čisto ok, če grejo spat).

Lani pa nismo imeli izbire in sem se morala kar borit, da ji ni bilo več treba spat, čeprav je bila v skupini s starejšimi - letnik 2006 in nekateri že 2005 - ampak so vse dali spat. Nama je bilo to najprej ok, če jim zaspi, neka... potem pa mala zvečer ni mogla zaspat tudi do 23:30 in to je bilo pa odločno preveč, tudi zjutraj je bila potem včasih še zaspana in na sploh je mela podrt ritem in sem prosila, da ji ne bi bilo treba spat. Najprej je vzg. rekla, da ne pride v poštev, da grejo vsi spat, kam naj jo pa dajo itd... NO, potem ko sem še parkrat vztrajala, se je dalo nekaj zmenit in je bilo veliko boljše doma.

Ker zvečer je bilo res mučno - mala ni mogla zaspat - lahko je po 2 uri ležala v temi in ni zaspala. Jasno, da ji je bilo dolgčas in ji to ni bilo všeč - komu bi pa bilo? In jasno, da nama ni bilo všeč, da bi morala bit z njo še 2 uri, ker si želiva imet kako minuto tudi zase. Pa tudi zmatrani smo bili vsi, ker se je pa mlajša zbujala ob 6ih. Tako da vem, ad zna bit to kar velik problem. Meni je pomagala pelin, ko mi je povedala, da moja želja ni neka kaprica, ampak da je tako pri veliko otrocih in da se vzg. pač prilagodijo. In očitno je v praksi res navadno tako, saj v tej skupini, kjer je ronja letos, so otroci MLAJŠi od tiste, kjer je bila prej (zdaj je ona med starejšimi, tu so letnik 2008 in 2007), pa jih pol ne spi in me je vzg. že na individualnem razgovoru sama vprašala, ali v vrtcu spi ali ne. In sem ji povedala, da če le lahko, bi jo prosila, da ne, ker sicer doma ne zaspi zaboga ne. Je rekla, da itak, zato pa vpraša. Ko je šla v vrtec septembra, so bili nekajkrat zunaj in se je fajn zlaufala in tudi zaspala, ker je bila zmatrana, kar mi seveda ni noben problem, samo da ve, da ji ni treba - in zdaj nikoli ne zaspi več - ker ve, da ji ni treba. Tako da sem ful hvaležna novi vzg.user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Počitek v vrtcu - da ali ne?
19.9.2011 23:01:14   
ronja
Počitek po kosilu s pravljico je ponavadi obvezen, da se malo umirijo, potem pa odvisno od otroka. Ali zaspi ali pa se tiho igra.

Ja, tako je tudi pri nas letosuser posted image . In tisti, ki se igrajo nič ne motijo tistih, ki spijo, vejo da morajo bit tiho in so. Je pa to težje za vzg., kot če vsi spijo, to pa nedvomno. Ampak sem jim ful hvaležna. Normalno pa, da ko grejo spat, da grejo vsi na ležalnike in so tiho, da lahko pač ostali v miru zaspijo, to je jasno.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?