|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   se ne vključi
3.10.2011 21:32:38   
koma
Živijo. Prosim za kakšno izkušnjo, nasvet. Imam 5 let staro hčerko. Ona se ne zna vključiti v otroško družbo. Če je samo en otrok (in še ta mora biti živahen) se bo z njim igrala, če jo bo prepričal. Ko pa je več otrok se sploh ne bo vključila v igro, bo samo opazovala in tudi po treh skupnih dneh, se sploh ni priključila igri. Srce me kar boli, ko jo vidim, kako samo od daleč opazuje. Nimam pojma kaj naj naredim. Nekaj časa sem hodila z njo med otroke, toda se ni obneslo. Zdaj jo pustim in je še vedno isto. Ima katera podoben primer? Se stanje s časom izboljša? Kaj ste naredile? Hvala za vsako informacijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: se ne vključi
3.10.2011 21:40:00   
čupa
malo jo potipaj, mogoče pa ji družba ne paše. mogoče ji niso všeč igre, ki se bi jih morala z njimi igrat, mogoče je v tej družbi otrok, ki rad komandira in ukazuje in ji to ni všeč. Vpršaj jo in ti bo mogoče povedala.
drugače pa ja, ful je težko gledat otroka ki sam sedi in se ne more vključit user posted image .

(odgovor članu koma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: se ne vključi
4.10.2011 7:47:17   
ThinkPink
Kaj pa ti sama reče, zakaj se ne želi igrati v skupini? Dejstvo je, da je vsak otrok drugačen. Moja se veliko raje igra sama, sicer se doma igra tudi z drugimi "sosedovimi", vendar so to manjše skupinice...npr. 3 otroci na kupu. V vrtcu, ko pa je večja skupina, se tudi nekako ne najde. Oziroma ji ta gneča in prilagajanje očitno ne padeta. Že zdaj vidim, da je izraziti individualist in sploh ne rabi družbe drugih. Očitno je zvoja punčka enaka. Če ji to ustreza, potem se ne sekiraj, v kolikor pa imaš občutek, da bi se rada vključila, pa se ne zna oziroma ji je nerodno, pa se pogovori z vzgojiteljicami, da jo poskušajo vpleljati v igro. Ko bo izgubila ta "strah" pred nesprejetjem, bo gotovo bolje.

(odgovor članu čupa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: se ne vključi
4.10.2011 10:41:49   
Ursi2
Pozdravljena!

Tudi pri nas je isto. sicer je šele 3,5 in mogoče še tudi nima neke potrebe ali želje po večjih skupinah.
Po eni strani je individualist in se igra ae sam kot v skupini. Tudi v vrtcu samo bolj opazuje kot da bi se vključil v igro. Ni problem, kadar se igrajo recimo v pesku, ko pa gre za kake športne igre, kjer morao delovati kot skupina, pa ne sodeluje. Tudi doma opažam, da se z eno sosedo zelo rad igra (stara je 7) in večinoma ni problemov, razen, če je utrujen, ko pa pridejo k njej še ostali sosedi ali smo skupaj na ulici in se igamo, pa samo opazuje in se igra za sebe. Redko redko ga kaj potegne zraven-npr, če se s kolesi vozijo gor in dol,potem se še sam pridruži, čeprav ne tekmuje tako zares kot ostali.
Ravno razmišljam, kaj narediti ali ga pustiti, da sam začuti željo ali ga vključim v kako dejavnost, čepav za tako male ni kaj veliko in nočem, da bi ga silila. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: se ne vključi
10.10.2011 12:40:53   
Errai
Moj najstarejši je bil podoben. Le da ponavadi ni sedel ob strani in opazoval, amapak se je igral sam. Ostalih otrok večinoma sploh ni porajtal. Se spomnim, ko sem ga zjutraj pripeljala v vrtec, pa so ga ostali pozdravili, ga kaj vprašali, on je bil pa kar tiho. Smo ga spodbujali, da bi se vključil v igro ostalih otrok, ampak ni nič pomagalo. Tudi zato smo za eno leto prestavili šolanje in zadnje leto v vrtcu se je ful spremenil. Postal je bolj družaben, sam je začel iskati kontakt z vrstniki, skratka v zadnjem letu je postal čisto drug otrok. Zdaj je v prvem razredu in sicer ni najbolj družaben otrok v razredu, si pa zna najti družbo. Še vedno ne mara skupinskih iger (npr. nikoli ne igra nogometa z ostalimi), raje se igra z enim ali dvema otrokoma, ampak zdaj gre že sam k otrokom in tudi že sam predlaga in organizira kakšno igro. Tako da pri nas ni pomagalo nič drugega kot čas. Je moral na tem področju malo odrasti in se naučiti socializacije.

(odgovor članu koma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?