|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poklic pilot
7.10.2011 21:52:22   
masreja
Ojla,

znanka mi je namignila, da je na tem forumu en zelo prijazen in zgovoren gospod, ki je po poklicu pilot... žal si nisem zapomnila nadimka tako, da upam, da to prebere, če pa ima kdo drug kako informacijo o tem kar me zanima, kar na plano z odgovori. Hvala.

Zanima me na katero faklulteto se mora vpisati nekdo, ki želi postati pilot? Če bi lahko izbiral med civilnim ali vojaškim bi izbral vojaškega...

Ali je nujno da ima najprej strojni faks ali pa je lahko tudi dr. stomatologije (zobar), gradbeni inžinir ali kaj tretjega?

Skratka kako postaneš vojaški pilot?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poklic pilot
7.10.2011 21:53:49   
uškinamama
Mislim, da je Kalbo, fanj fant.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poklic pilot
7.10.2011 22:19:15   
pelin
Mislim, da je govora o Coltu...tut fejst fant user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 8:39:29   
Paštetka
Za poklicnega pilota moraš končati strojni faks smer letalstvo. Kakšno vrsto letala boš vozil se sam odločiš in se za tistega učiš in polagaš kasneje izpite. Tudi pilot potniškega letala ne more voziti vsa letala.
Če si npr. Zrihta štipendijo v vojski lahko vozi vojaška letala. Tako najhitreje pride noter v vojsko.
Seveda lahko konča prej kakšen drug faks, ima drug poklic in se nato izobražuje za pilota, vendar rabi potem veliko denarja, ker si mora letenja vse sam plačati. Denar je sveta vladar. Žal.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 8:45:44   
mateyka
ja, gospa ima v mislih Colta. samo on ni poklicni pilot. sem pa prepričana da kaj ve na to temo user posted image

je bila pa ena komercialna pilotka tukaj gor, ki leti v švici al kje (en kopilot ji je enkrat mal zmešal glavo na enmu letu? se spomnite? user posted image ) - no, ta pilotka bi lahko tudi kaj pokomentirala..

Paštetka, a obstaja smer letalstvo na strojništvu? zanimivo, tega pa nisem vedela..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.10.2011 8:47:17 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 9:09:58   
Felicita
Paštetka ima kar prov - študij strojništva, samo tudi tam ni vse zastonj afaik ali potem zasebno, kjer je treba vse plačat (mogoče se lahko obrneš za informacije na letalsko šolo adrie airways).
http://pilot.blog.siol.net/o/ tole je sicer blog enega študenta strojništva, smer letalstvo, samo se vidi da mal zgublja kompas... včasih je velik pisal o faksu in poteku šolanja, tko da če mal pobrskaš po starejših zapisih...

aja, mateyka - http://www.fs.uni-lj.si/studijska_dejavnost2/prva_stopnja_pap/ (2. letnik, usmeritev letalstvo)


< Sporočilo je popravil Felicita -- 8.10.2011 9:14:22 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 9:50:14   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: masreja
znanka mi je namignila, da je na tem forumu en zelo prijazen in zgovoren gospod, ki je po poklicu pilot...
Hvala za odgovore!

Dobro jutro. Prijazen? Zmeraj manj in manj rrovk bi se strinjalo s tabo user posted image user posted image , po poklicu..ne, nisem pilot, sem pa ene 30 let zelo blizu tem vodam, pa nekaj sto ur samostijnega letenja na športnih letalih (največ jadralno itd...)

Kako postati vojaški pilot? Svetoval bi ti da najprej zainteresirana oseba da skozi šolanje v kakšnem klubu, pri nas jih je precej. Tam se v cca dveh letih seznaniš z osnovami letenja in dobiš odgovor na vprašanje, če je ta zadeva zares zate. Namreč poznam mnogo ljudi ki so iz ''kavča'' zelo želeli postati pilot, ko pa so v živo malce pobližje spoznali kako to izgleda v praksi, so se usmerili drugam. Namreč za ''biti'' pilot, rabiš nekaj več, ogromno odrekanja ogromno učenja (frazeologija, aerodinamika, pravila/predpisi, meteorologija, navigacija, postopki v sili, padala itd itd...žal tudi finančnih sredstev), vse to pa izpuhti ako nimaš v sebi tistega občutka za tretjo dimenzijo, kjer se moraš počutit kot doma. To pa človek ima ali nima. Pač nismo vsi isti.

Torej, še preden se začne neko realno udejstvovanje na strojnem faxu, svetujem šolanje za športno licenco jadralnega ali motornega letala.

Glede vojaškega letenja je pri nas zaenkrat edina opcija sledeča: Strojni fax-štipendija pri SV-narejeno selekcijsko letenje pri SV-začetek šolanja v LETŠ (letalska šola SV) in seveda posledično tudi častniška šola SV, kjer kandidat pridobi častniški čin poročnika. Nekje vmes oz na začetku se kandidata ''loči'' na rotor wing ali fixed wing. Tu nekako osebne želje ne pridejo do izraza, bolj je vprašanje potrebe SV. Je pa seveda rotor wing (heli) mnogo zahtevneje od letal (fixed wing)
Vseskozi se je treba dokazovat oz biti v vrhunski psihofizični formi, zdravje brez najmanjšega problema (pregled za heli pilota traja tri dni), ker dejansko SV pobere samo ''smetano'' od vseh kandidatov.

Obstajajo pa tudi drugi načini, kjer se da priti do ''civilnega kruha'' v letalstvu, brez omenjenega faxa...samo tu so pa potem vrtoglavi zneski, za katere se mnogi zapufajo do 30 let. Poznjam primere.

Če te zanima kaj specifičnega pa le vprašaj user posted image




_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 10:59:56   
Anonimen
Masreja, malo podrobnejši opis pilotske škole iz sosednjega Zagreba (imaš vse, postopke vpisa in potrebne lastnosti kandidata vojaškega pilota).

http://www.osrh.hr/data/hrz/pilotska_skola.pdf

V vsakem primeru je za "resnega" pilota kot je pilot civilnega ali vojaškega letala, potrebna resna šola in ne npr. diploma iz organizacije dela.

Za pilota športnega letala pa je dovolj lokalni izpit, ki ga opraviš na enem od naših športnih letališč (recimo Lesce, Postojna, Slovenj Gradec, Prečna). Za celoten izpit potrebuješ med 10.000 in 15.000€.


(odgovor članu masreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 12:53:30   
masreja
Hvala za linke in informacije...

Stvar je taka.

Kot veste mi živimo v Egiptu...

Sin je v 17 letu in v tem letu se mora odločiti kaj bo vzel v zadnjem letniku gimnazije bolj naravoslovne predmete ali bolj družboslovne... To pa je zelo pomembno, ker se s tem že usmeri za naprej v katero smer bi šel. (oboje mu ne dela težav,kar se učenja tiče)

Od malega govori, da bo zobozdravnik ali pilot. Potem pa je imel priliko malce en tank videt od znotraj pa par avionov in sedaj smo pri tej VOJSKI in spet pri pilotu...

Zdravstveno je hvala Bogu BP in je športnik.

Glede vojske tu NIMA ŠANS, ker mora biti čistokrvni Egipčan vsaj 3 rodove... Zato sedaj pač razmišlja, da bi vse eno šel kar za zobozdravnika pa potem, če bo prilika se dodatno poskusil s kakimi urami letenja in tako naprej...

Mislim tako bi imel vsaj poklic, ki si ga želi. Ker če gre na strojno fakulteto... pravi, da nima z njo kaj počet, če ni na koncu pilot.... (pač strojni inžinir ni tisto kar bi rad bil)

Sem pa mislila, da morda obstaja v sklopu NATA (ker sin ima samo slovenski potni list) kaka šola za pilote. Da morda fantje gredo na kake teste in potem dober material ven poberejo...?? A to ne obstaja?

Ker kaj takega bi bilo super, ker potem je sprejet ali pa ni in če ni si potem vsaj ne zajebe celga laifa in gre pač na stomatologijo in pika.

Aja... fakulteto bo vse kakor delal v Egiptu pa katero koli že, ker ima tu istočasno trenutno precej dobro priložnost za uspeh v nogometu (zanj se zanimata en precej dober klub). Šport še posebej nogomet mu ogromno pomeni in če se mu rata prebiti v kak DOBER klub potem bi seveda rad poskusil tudi na tem področju.

Skratka kaj bi mu svetovali?



Aja...samo toliko da se ve... jaz in mož sva navijala, da bi šel za gradbenega inžinirja, ker imamo podjetje in bi mu cel študij mož lahko pomagal (če bi rabil pomoč) po tem pa bi ga po diplomi takoj čaka služba v družinskem podjetju. Ampak sina to ne zanima in pač spoštujeva njegove želje zato pač sedaj nabiram informacije zanj...

Skratka vse te ideje in želje ki jih ima so samo njegove (da ne bo kake pomote da sem kaka mama ki bi rada sina po svojih merilih) in rada bi mu samo DOBRO svetovala.

Torej vsak nasvet ali mnenje bo dobrodošel!





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 13:05:52   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: Colt



Glede vojaškega letenja je pri nas zaenkrat edina opcija sledeča: Strojni fax-štipendija pri SV-narejeno selekcijsko letenje pri SV-začetek šolanja v LETŠ (letalska šola SV) in seveda posledično tudi častniška šola SV, kjer kandidat pridobi častniški čin poročnika. Nekje vmes oz na začetku se kandidata ''loči'' na rotor wing ali fixed wing. Tu nekako osebne želje ne pridejo do izraza, bolj je vprašanje potrebe SV. Je pa seveda rotor wing (heli) mnogo zahtevneje od letal (fixed wing)
Vseskozi se je treba dokazovat oz biti v vrhunski psihofizični formi, zdravje brez najmanjšega problema (pregled za heli pilota traja tri dni), ker dejansko SV pobere samo ''smetano'' od vseh kandidatov.

Obstajajo pa tudi drugi načini, kjer se da priti do ''civilnega kruha'' v letalstvu, brez omenjenega faxa...samo tu so pa potem vrtoglavi zneski, za katere se mnogi zapufajo do 30 let. Poznjam primere.

Če te zanima kaj specifičnega pa le vprašaj user posted image





Ali za SV obstajajo kaka pravila in zakoni kdo sme biti njihov pripadnik? Bi bilo možno, da bi bil sin zavrnjen zaradi tega, ker je toliko lt živel v Egiptu? Ker ima brata in sestro z dvojnim državljanstvom? Ker je mama poročena z Egipčanom?

Kajti v Egipčansko vojsko ravno zaradi vsega tega ne more... mora biti čistokrven Egipčan in to vsaj 3 kolena nazaj.

Nisem pa najbolje razumela...

A najprej mora nujno na strojni faks v Sloveniji ... ?

In pa ali obstaja fakulteta vojaška kot v stari Jugi? Oziroma kaj je točno to častniška šola?


(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 15:54:59   
Arwenko
a pa on bi bil samo vojaški pilot? Tu ima po moje manj šanse.

Sicer bi jaz predlagala Lufthansa šolo letenja, selekcija je sicer huda, ampak če prideš noter je vse gratis oziroma se pokrije s tem da moraš pri njih pol ne vem koliko let delat. Je pa strojni faks vsekakor prednost, ni pa pogoj.

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 16:14:26   
Colt
Masreja, pojma nimam kako gre z relacijo Egipt/Nato/SV. Sicer pa, kot sem ti predlagal...naj se fant najprej malo pozanima, če ga ZARES privlači življenje pilota. Naj stopi do kakega aerokluba in se pozanima za začetno šolanje. Ker morda ti malce prehitevaš dogodke in bi rada kr vse naenkrat, to pa je mnogo prekompleksno.

Kot sem napisal, poznam veliko ljudi ki so pol življenja govorili da bodo piloti, potem pa so iz različnih razlogov to obesili na klin. Nekateri so se ustrašili izpitov, nekateri so se slabu počutili v tretji dimenziji, nekateri se niso hoteli odrekati vsem ostalim stvarem....spremenljivk je enostavno preveč da bi človek lahko kr ''''vedel''''. Pa če je želja še tako močna, včasih enostavno človek ni iz pravega testa.

Častniška šola SV: Po domače ''''oficirska'''' šola, kjer človek postane ''''vojno lice'''' in mora imet najmanj sedmo stopnjo izobrazbe (eden od mnogih pogojev)

Se pravi če prav razumem, sin bi prišel živet v SLO al kako? Ima pa SV kr dobro svetovalno službo (kadar ne kofetkajo, četajo po forumih ali so v šopingih) predlagam da se z vprašanji obrneš na:

http://www.postanivojak.si/index.php?id=7

http://www.postanivojak.si/index.php?id=111

http://www.postanivojak.si/index.php?id=226

Tegale nujno prebrat:
http://www.joker.si/article.php?articleid=1433&page=7&rubrika=1


< Sporočilo je popravil Colt -- 8.10.2011 16:26:31 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 18:08:41   
mateyka
zdajle berem tale joker link; zakaj strojna fakulteta (in zakaj je praktična), citiram:
Najbrž vas ob teh ogromnih številkah zanima, koliko ta špas stane? Samo za teoretični tečaj ATPL se znebite okrog milijončka tolarjev. Tu vam je lahko v pomoč Fakulteta za strojništvo: če naredite vse letalske izpite, se vam prizna, da imate opravljen teoretični tečaj ATPL, tako da privarčujete tisti denar. Seveda pod pogojem, da imate pred pričetkom drugega semestra v drugem letniku v žepu licenco privatnega pilota PPL, ki je predpogoj za začetek tečaja.

se pravi nekaj denarja se tako da prišparat (to govorim za zaposlitev v civilni aviaciji). v vojski pa vojska plača velik del izobraževanja kolikor vidim..

v glavnem, v igri so miljoni in ko boste pilot (spet citiram user posted image ) bo trajalo nekaj časa, da odplačate dolgove, ki vam jih je prineslo šolanje (če niste zadeli na loteriji ali posedujete bogate starše).

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 18:53:38   
masreja
Super hvala za vse tele linke in informacije! Nekaj je precej koristnih! :)

Glede denarja pa itak ... glava boli, kot vidim in berem po forumih. :(

V Egiptu imamo fakulteto za vojne pilote in je brezplačna. V fante vložijo ogromno denarja... je pa res da izberejo samo ta naj "taboljši material".
Toda poleg 1A fizičnega in psihičnega stanja je treba biti tudi čistokrvni Egipčan. :(

Tako, da tukaj nima šans...

Skratka hvala za vse te informacije.

< Sporočilo je popravil masreja -- 8.10.2011 19:03:42 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 19:58:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: masreja

Hvala za linke in informacije...

Stvar je taka.

Kot veste mi živimo v Egiptu...


Zdaj vemo, ja user posted image .

(odgovor članu masreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 20:09:41   
mateyka
še tole ti bo mogoče koristilo:
http://lab.fs.uni-lj.si/avio/second/FAQ.htm#Kje_se_lahko_izšolam_za_pilota

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.10.2011 20:12:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 22:38:49   
masreja
Sedaj sem še enkrat prebrala in videla, da verjetno nisem dovolj dobro razložila dileme. Ampak sem vse eno dobila odgovore.

No pa vse eno napišem malce bolj razločno.

Živimo v Egiptu. (to sem mislila, da cel RR ve, ampak očitno sem se motila user posted image  hvala Bogu) Sin  se mora do spomladi odločiti katero smer bo vzel v zadnjem letniku gimnazije bolj naravoslovno ali bolj družboslovno.

Ker bi bil rad pilot ali pa zobozdravnik se mora odločiti. Torej to je prva dilema katere predmete vzeti, na katero fakulteto bo šel? Stomatologija ali Strojna?

Nakar je naslednja dilema, da hoče hodit na fakulteto v Egiptu, ker ima vzporedno še dobro priliko v športu, ki jo bi izgubil, če se gre šolati v Slovenijo...

In potem pride problem, da on tu naredi strojno fakulteto in je strojni inžinir, kar si sploh ne želi biti .... do pilota pa nikdar ne prigura... kar je povsem možno ker te pilotske stvari ogromno stanejo...

Zato sem vprašala ali je nujni strojni faks ali pa je lahko dr. stomatologije in se kasneje prijavi v vojsko in šola za pilota?

Skratka kakor sem sedaj razbrala je najbolje, da se res odloči za zobozdravnika, ker ga to tudi veseli in potem v kakem letalskem klubu začne malo tipat tudi pilotske vode, pa kar bo bo...


Hvala vam za vaš čas!

< Sporočilo je popravil masreja -- 8.10.2011 22:39:50 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Poklic pilot
8.10.2011 23:29:53   
ajsek
masreja, jaz sicer bolj malo vem o teh poklicih, se mi pa oba zdita precej naravoslovna. In če se mora do spomladi odločiti samo o dilemi naravoslovje/družboslovje, potem je v bistvu ta dilema že rešena, a ni?

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Poklic pilot
9.10.2011 0:27:39   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

masreja, jaz sicer bolj malo vem o teh poklicih, se mi pa oba zdita precej naravoslovna. In če se mora do spomladi odločiti samo o dilemi naravoslovje/družboslovje, potem je v bistvu ta dilema že rešena, a ni?


Jah ne vem kako je v Sloveniji ampak tukaj tisti ki gredo na medicino ali pa za zobarja morajo v zadnjem letniku vzeti več biologije...

Tisti ki gredo na strojno fakulteto pa več matematike...

Oboji imajo enako fizike in kemije, tujih jezikov, ter ostalih predmetov... razlika je ali bo otrok vzel še dodatno biologijo ali še dodatno matematiko...

Kaj bo vzel pa mora vedet glede nato kaj misli za naprej...

Komplicirano vem in butasto ampak ... tako pač imajo...


(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
9.10.2011 9:59:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu masreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Poklic pilot
9.10.2011 10:01:31   
ronja
Jah ne vem kako je v Sloveniji ampak tukaj tisti ki gredo na medicino ali pa za zobarja morajo v zadnjem letniku vzeti več biologije...

Biologija je čisto naravoslovje! Biologija ni niti pod razno družboslovje! Naj vzame tisto, kar ga bolj zanima, tud za naprej, kar bi lažje študiral. Če noče bit strojnik, potem je boljše, da ne gre na strojni faks, če nimajo smeri letalstvo (pri nas ta smer je, to vem, samo imaš pa še vedno pogoje za brezhiben vid itd...) A te teste (vid, ravnotežje, sluh....) je že šel delat, da bo sploh vedel, če ima sploh telesno šanse? Če je recimo vsaj malo barvno slep, potem ne bo nikoli prišel skozi, recimo. To je pri fantih kar pogosto (barvna slepota) in je v normalnem življenju dostikrat niti ne opaziš.

Na njegovem mestu bi šla najprej delat zdravstvene teste, da vidim, a sploh ima smisel vlagat v to, ali sploh imam šanse. če jih nima, potem itak ni dileme. Če pa jih ima, potem pa odvisno, koliko mu to pomeni - če je popolnoma strastno predan temu, potem si bo verjetno že zaslužil med študijem za tiste ure letenja. Če pa ni čisto not, potem pa boljše, da je zobozdravnik (če ga to seveda zanima), vsaj službo bo vedno dobil.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Poklic pilot
9.10.2011 10:16:36   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

moj bivsi sosolec je pilot, vendar se je solal v Ameriki - torej ni naredil strojnega faksa pri nas. pa kolikor mi je znano, niso ravno bogatasi pri njih doma - ce te ze ravno zanima opcija "Nato", pisi na ministrstvo, ce obstaja ta moznost, da bi se sin solal v tujini? saj jim ni treba odkriti vseh detajlov user posted image


Ja, in NATO je en velik lolek, ko nič ne preverjauser posted image .

Težko presodit kaj je bolje, celo ker gre za otroka. Če bi se šlo zame in če bi imela take ovire, bi po vsej verjetnosti izbrala stomatologijo in hkrati še potešial željo po letenju s športnim latalstvom, tako kot tudi colt predlaga. Ko bi končala študij, imam še vedno poklic, ki si ga želim in hrati še svoj najljubši hobi-letenje. Če bi želja bila preveč močna, ap bi tole letenje nadgradila kasnej


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Poklic pilot
9.10.2011 12:55:00   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Na njegovem mestu bi šla najprej delat zdravstvene teste, da vidim, a sploh ima smisel vlagat v to, ali sploh imam šanse. če jih nima, potem itak ni dileme. Če pa jih ima, potem pa odvisno, koliko mu to pomeni - če je popolnoma strastno predan temu, potem si bo verjetno že zaslužil med študijem za tiste ure letenja.


Podpis. Sicer pa še moje ''neuradno'' osebno mnenje, ki ga ni treba jemat kot ''suho zlato''...ampak moje izkušnje kažejo da človek ki hoče bit poklicni pilot, ima pri 17ih za sabo že vsaj položeno teorijo za GPL,  samostojno letenje na gliderjih ali enomotorcih. Oz z drugimi besedami ima cilj trdno zastavljen in začrtan v smeri aviacije. V večini gre pri vseh ostalih bolj za ''jaz bi pa bil...''. In tako tudi ostane. Torej....svetujem poklic zobozdravnika.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Poklic pilot
9.10.2011 13:28:11   
masreja
Zdravstveno ustreza. Mislim čez zdravstvene teste je šel kot bi trenil... zakomplicira se pri "državljanstvu"...

Ampak saj vaši nasveti so dobri. Tako bo res najbolje kot je rekel Colt rekel... naj dela faks ki mu bo poklic odgovarjal, letenje pa če bo šansa v življenju... ker točno tako je... ON BI... ne zaveda se pa čist dobro kako komplicirano je priti do biti pilot in da tudi biti pilot ni potem kr neki ampak resno in odgovorno delo...

Tako da kot kaže bo vzel eksta biologijo... pa na stomatologijo. :)
Poleg pa še nogomet ...

hvala...


(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
9.10.2011 14:44:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?