matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: majakla IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx IZVIRNO SPOROČILO: matcar Glede selitve-kolko jaz vem,ti pripadajo 3 dnevi,ne glede na pogodbo,enako velja če se poročaš.Vsaj jaz sem imela tak,je pa možno,da so kaj spremenili. ni enako za vsako kolektivno pogodbo. je pa sigurno vsaj 1 dan. Pri mojemu v službi imajo en dan, če pa se seliš v drugo občino, pa dva. Za poroko je pa dobil en dan, pred poroko to, hihihi. Zanimivo,jaz sem imela v obeh primerih 3 dni za vsako stvar,pa baje je to po zakonu,ne po pogodbi,te pa ne vem.... Pa verjetno je tudi od delodajalca odvisno,al ne? sem gledala zdaj ZDR in za selitev ni več dodatnega dopusta, je pa še za poroko. min.1 dan - max.7 dni, odvisno od delodajalca (interni pravilniki) in kolektivne pogodbe za posamezno dejavnost (gradbeništvo, trgovina, gostinstvo, itd.). Aha,pol so pa spremenili že.Hja,če mamo tako politiko,se sploh ne čudim!