|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 9:40:34   
Natka23
Pa še moja PORODNA ZGODBA:v nedeljo je bil dan, ko mi je zelo nihalo razpoloženje, a potem, ko sem namakala v kadi, malo uredila je šlo razpoloženje navzgor in bodoča zopet mami je bila polna energije.Okol pol 11ih sva se odpravila spat in jaz sem na wcju opazila luščenje čepa, takoj sem ljubiju rekla zgodba se ponavlja::)In res naenkrat so se začel popadki in bili kmalu na 10 min pa na 5 min in opet od začetka, ko sem že mislila, da greva se je spremenil čas med enim in drugim popadkom.Okol 2 zjutraj sem rekla dost, če bo še tak naprej 1h se greva pokazat,potem pa tak kot prvič, popadki so izginil in odpravila sem se spat, spala sva ravno 2h, ko so se spet začel, ker sem itak v ponedeljek zjutraj imela ctg v ce, sva se z ljubijem zmenila, da me on pelje, gre v službo(ker pač na ctgjih procedura traja) in če bo kaj pride k meni oz če ne bo nič pome:)No na sam vpis za ctg sem čakala 1h, nakar se je celo na ctgju narisal popadek ali dva,vendar nič konkretnega,no potem je prišla G, me pregledala in rekla, da pač sem odprta 3-6 cm, da pa se naj sama odločim, ali mi predrejo mehur in se akcija začne ali pa grem domov in čakam in seveda mojo odločitev poznate! Babice so me začele pripravljat-klistir itd, men se je smejalo do nebes, končno vstopim v porodno sobo, kjer dobim super nasmejano šaljivo babco, po nasvetu pokličem ljubija.Tu mi še dajo antibiotik, zaradi pozitivnega strept., ki teče okol 1h, nakar pride moj in G in mi predrejo mehur in akcija se začne, ves čas sem imela v rokah obe roki ljubija in predihavala popadke se vmes šalila z babico in možekom, dremala in uživala, no dokler ni prišlo do groznega pritiska, babica je rekla obrnite se in ker nisem še bila uisto odprta oz maternični vrat je imel robove, me je poširla(Damijana Blažič zdej vem kaj je to in u ti bogca::)), nisem več mogla se zadrževat vse je tišalo, sploh nisem mogla babice poslušat naj diham, pa čeprav sem se trudla, no in posledično manjše potrganje, vendar takrtaq se je vse začelo, babica zakriči porod, in akcija, parkrat porinem nič, nikamor še parkrat in glavca je zunaj in še malo pa je mali Žiga na svetu in z atijem sva jokala:tako je mali Žiga privekal na svet 14.11 ob 14.10.babice mi ga položijo na prsa in uh nekaj najlepšega, nato pa sledi urejanje, ati prevzame sineka mene zašijejo, baje samo lepotni šivi, sam men se je zdelo nekam velik, ampak ne bolijo.Moram priznati, da tokrat mi brez lubija ne bi ratalo in ga obožujem zard tega še bolj kot sem ga!!!!!

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 10:20:26   
tassika
Natka, a si opazila, da si rodila točno na 1 leto članstva na RR user posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 16:52:29   
Zojatisa
Hopsala čestitke za sineka pa veliko skupnih trenutkov z novo družinico!!!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 19:03:13   
lean
Čestitke za Alino! user posted image user posted image user posted image  Je kar veliko punc novembra pram oktobru.
Natka23 super porod, razen razširitveuser posted image , si lahko mislim kako to boli.
Pa še moja obljubljena zgodba, nikakor da pridem zraven, se tolk dogaja. No ker je pri nas v navadi velika fešta za vse znance, sovaščane, sem imela toliko dela, da sploh nisem opazla popadkov, v petek pa sem morala še eno razstavo pogledat user posted image , niti slučajno nisem vsega uspela narest. No potem v soboto me je že kar fajn vse bolelo, a še zmer mi ni potegnilo.
Še malo bi čakala pa ne bi prišla do bolnišnice, buča neumna user posted image . Dobesedno sem tja šla samo rodit, za nič ni blo časa, ne za klistir, ne za kakšno protibolečinsko inekcijo, epiduralne pa itak nisem hotla, sem bla že v ta prvo prepozna. Tja sem prišla odprta 9cm, takoj v porodno, popadki so bili še kar znosni, potem mi je predrla mehur in so prišli ta pravi popadki, ki potiskajo. Par popadkov in že je bla tamala zunaj user posted image , malo sem se raztrgala, a samo površinsko, vseeno so me malo zašili, a ti šivi nič ne bolijo, lahko normalno sedim in hodim user posted image . No, je pa zato toliko bolj bolelo, ko so me šivali. V porodnišnico sem prišla 20 min do 23, 18 min čez 23 je bilo že konec.  V torek smo že bili doma. Neva je navdušena nad sestrico, že v porodnišnici je bla čisto paf, ni delala nobenih težav, ko sem jaz ostala tam, ona pa je morala domov. Tudi doma jo hodi skoz gledat in božat, pomaga previjat... Vsem govori, da ima sestrico "pelo", šumniki ji še povzročajo težave. Lananai ja res je, z jo mam več dela kot z user posted image . No brez težav pa tudi ne gre, doma se Špela težko pristavlja in takrat se kar joče, kar nam povzroča težave ponoči. Nevo skoz prebuja, pri atiju noče nazaj zaspat, zato je tako dolgo pokonci dokler ne poštimam Špele, potem pa še njo. Tako so moje noči kratke, Neva včasih rabi tudi eno uro, da nazaj zaspi, potem pa je že spet Špela na vrsti. Pa saj bo, samo da se bo Špela lepo pristavljala in ne bo več zaradi tega jokala, drugače pa z njo ni dela, v bistvu je zelo različna od Neve, katera je bla skoz budna. Ta samo spi in je, še preveč spi in jo moram velikokrat zbudit, da jo nahranim, verjetno jo potem to še bolj nervira. Upam samo, da dovolj napreduje, v ponedeljek pride patronažna pa bomo vidli.
nenka7 o kili na trebuhu v nosečnosti od tebe zdaj prvič slišim, nimam pojma. Upam, da ne boš imela kakšnih težav zaradi tega, držim pesti, da bo vse uredu.
malanovinka nič hudega, bo pač na steklenički, bo isto zrasla. Če pa maš željo dojit vztrajaj, jaz sem v ta prvo vztrajala en mesec, skoraj nisem nič mogla načrpat, je Neva dobivala umetno mleko, potem pa je začela vlečt in mleko je kar samo od sebe prišlo. Tudi zdaj imam težave, se tamala težko pristavlja, dere se kot da bi jo iz kože dajali, a se ne dam. Poskušam vse, da jo podojim, ker tudi zdaj s črpalko ne spravim mleka ven, ko pa tamala zagrabi pa kar teče, toliko mleka je. Nimam pojma v čem je fora, kot da bi na poti iz porodnišnice pozabla kako se mora pristavtuser posted image .

_____________________________



(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 23:08:31   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

P. S. Lahko obiščete tudi FB-stran Porodne Zgodbe.

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
   RE: Novembrke 2011
19.11.2011 23:36:55   
Rakica7
Ker mi preko mobitela ni delala povezava na RR šele danes sporočam, da se je moj mali Mark odločil prit med nas v torek, 15. 11., ob 00:10. V porodni sobi sem bila ekspresna - 50 min - potem, ko so se ob 17h prejšnjega dne začeli popadki zaradi druge svečke za mehčanje MV. Rezana nisem bila, imam nekaj lepotnih šivov. 
Včeraj sva prišla domov in se cel čas cartava in dojiva. Fiksirati mu moram samo levo rokico, ker je pediatrinja na pregledu v P drugi dan ugotovila, da si je Mark med porodom zlomil ključnico (ni šlo za popoln prelom, le počila naj bi malo) in da se že celi. Naj ga ne bi nič bolelo, mora pa zdaj še par dni mirovati z rokico, da se do konca zaceli.  

Toliko za zdaj, uživajte s svojimi štručkami, tiste, ki ste še user posted image pa tudi božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 8:22:48   
Norica
Rakica, čestitke!!!

_____________________________

Otroci niso naša last...
So majhna bitja, ki se prikradejo
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.
Samo pomagamo jim, da postanejo to, kar so.
- Ruth Nuneviller Steinman

(odgovor članu Rakica7)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 9:31:43   
Natka23
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Natka, a si opazila, da si rodila točno na 1 leto članstva na RR user posted image


Neuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image takrat sem se prijavila na Upajmo skupajuser posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 9:33:00   
Natka23
ČESTITKE VSEM MAMICAM IN MALIM OTROČIČOMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 9:58:04   
Zojatisa
Pozdravček!
No in danes bi naj bil dan D ampak na ctgju ni pokazal nič konkretnega tako da ponovno čez 2 dni v torek.
Me je pa presenetil in naredil UZ da preveri če je še vsega dost plodovnice in to, pravi da je še vse ok.
Našo dete naj bi trenutn tehtalo okoli 3207g.
Me je pa začel mal trebuh bolet in križ najbrš od uz ker je kr močn pritisku križ pa od ležanja na hrbtu sm komi vstala. ko slon hahaha
upam da bo kmal!
Lp

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 13:45:01   
smrketa24
Miša* sporoča:

Nič več naga, že v plenico zavita je moja rita. Že sem sit in umit, ter k mamici in atiju zavit. Pozdravlja te 3480g težek in 52 cm velik NIK.
Čestitke tudi tu!!! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 14:56:50   
lananai
OKTOBRČKI, A PO DUŠI NOVEMBRČKI 2011

14.09.2011

MalinaNina - JAN (2020g, 44cm)

18.09.2011
malla20 - ENISA (1700g, 43cm)

13.10.2011
Maja_V. - MARSEL MARK (2620g, 47cm)
 
14.10.2011
Polikana - EMA (2550g, 45cm)

15.10.2011
Manja87 - NAL TEODOR (2100g, 47cm)

17.10.2011

pingi - ZALA (3270g, 51cm)

20.10.2011
Breskvica13 - TEJA (3180g, 50cm)
 
21.10.2011
Lollypop - VITA (2430g, 48cm)

23.10.2011
lakaya - DANAJ (3070g, 51cm)
Smrketa24 - MAŠA (2640g, 49cm)
 
25.10.2011
Soncnica1985 - JULIA TISA (3180g, 51cm) REBEKA ZOJA (2680g, 48cm)
Smeška83 - EMA (2970g, 51 cm)

27.10.2011
Živetijelepo - NEJC (2910g, 49cm)

28. 10. 2011
Lananai - LOVRO (3930g, 52cm)
Urugu
- ANŽE (3700g, 51cm)
buši1980 - STELA (2990g, 50cm)

29. 10. 2011 
Jana 73
- PATRIK (3100g, 50cm)
Mishel - SARA (3760g, 52cm)

 
31.10.2011
Tjaša27 - MAŠA (3460g, 50cm)
Oblačka
- JULIJA (4000g, 54cm)


NOVEMBRČKI 2011

2.11.2011
Teodora75 - AURORA EVGENIJA
(3900g, 54cm)
Bella106 - NEJC (3330g, 50cm)

3.11. 2011

Tjasyka - TIMOTEJ (2740g, 49cm)
Punsha - TEJA (3320g, 52cm)
mary003 - ALINA (3050g, 50cm)

6.11. 2011
Itkica - IRINA(3480g, 51cm)

7. 11. 2011
Jagodaa - BRINA
(3320 g, 52cm)

9. 11. 2011
Scarlett - AURORA LOTI (x g, x cm)
SuzanaF - ALINA (2980g, 47cm)

10.11. 2011
Mimsi - JAN (3510g, 52cm)
Kamca - EVELIN (2960g, 49cm)
Pedikerka - GAŠPER (3910g, 53cm)
Minniemouse
- GABRIELA (3490g , 51cm)
Metulj80- ISABELA (2730g, 48cm)
malanovinka - KIM (3030g, 51cm)

11.11. 2011
Nejčka71 - MAŠA (2900g, 49cm)
3masha -MARTIN( 3820g,53cm)

12.11.2011

Binchy 2011 - MARUŠA (4350g, 55cm)

Ančica21 - DAVID (3010g, 52cm)
lean - ŠPELA (3080g, 48cm)

13. 11. 2011
Tassika- PATRIK (3270g,50cm)


14. 11. 2011
Natka23 - ŽIGA (3920g, 54cm)


15. 11. 2011
Miskica1983 - ERIK (3580g, 52cm)

disko - JULIJAN (x g, x cm)
Rakica7 - MARK (3850g, 53cm)
Twiggi - NEJA (x g, x cm)

19. 11. 2011
hopsala - MIHA (3700g, 55cm)

amalija81 - VID (3130g, 49cm)

20. 11. 2011
Miša* - NIK (3480g, 52cm)



user posted image    21
user posted image    28
skupaj user posted image
49

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 14:57:48   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: lean
Lananai ja res je, z jo mam več dela kot z user posted image . No brez težav pa tudi ne gre, doma se Špela težko pristavlja in takrat se kar joče, kar nam povzroča težave ponoči. Nevo skoz prebuja, pri atiju noče nazaj zaspat, zato je tako dolgo pokonci dokler ne poštimam Špele, potem pa še njo. Tako so moje noči kratke, Neva včasih rabi tudi eno uro, da nazaj zaspi, potem pa je že spet Špela na vrsti. Pa saj bo, samo da se bo Špela lepo pristavljala in ne bo več zaradi tega jokala, drugače pa z njo ni dela, v bistvu je zelo različna od Neve, katera je bla skoz budna. Ta samo spi in je, še preveč spi in jo moram velikokrat zbudit, da jo nahranim, verjetno jo potem to še bolj nervira. Upam samo, da dovolj napreduje, v ponedeljek pride patronažna pa bomo vidli.


Hehe, jst mam to srečo, da je tavečja ful na tatija navezana. Tko da ni problema, če mam jst Lovrota. Sva si vsaj tu delo razdelila. user posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 18:12:20   
amarnat
Oj!
Tudi naša družinica se je 16.11. povečala za LUKA, 3400g in 50 cm.
Po uri v porodni je bil z nami korenjak, sva že doma in se pridno dojima...

več naslednjič, papa

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 18:31:23   
lean
čestitke za oba pubeca user posted image , evo pa prihajajo še fantki.

zojatisa držim pesti, da bo čimprej.

lananai to je super, pri nas je tako, da ati jo vozi okrog, se igrata, medtem ko za tolažbo in uspavanje pa je mamica glavna. Pa saj bo, ta noč je bla super, tamala se je zbudila okrog enih in okrog pol petih, a Neve ni prebudla, je pa bil toliko bolj katastrofalen dan. Šele danes je N. vidla, kako poteka cel dan z dojenčkom doma. Nonstop je iskala pozornost, nagajala, bila zelo groba do Š., izzivala user posted image . Se mi zdi, da težko prenese, ko vidi kolikokrat je treba malo nahranit in da ima takrat celotno mojo pozornost. Si ne predstavljam, da bi imela obe nonstop doma, dobre ste tiste, ki to zmorete.  

_____________________________



(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 20:10:52   
lananai
OKTOBRČKI, A PO DUŠI NOVEMBRČKI 2011

14.09.2011

MalinaNina - JAN (2020g, 44cm)

18.09.2011
malla20 - ENISA (1700g, 43cm)

13.10.2011
Maja_V. - MARSEL MARK (2620g, 47cm)
 
14.10.2011
Polikana - EMA (2550g, 45cm)

15.10.2011
Manja87 - NAL TEODOR (2100g, 47cm)

17.10.2011

pingi - ZALA (3270g, 51cm)

20.10.2011
Breskvica13 - TEJA (3180g, 50cm)
 
21.10.2011
Lollypop - VITA (2430g, 48cm)

23.10.2011
lakaya - DANAJ (3070g, 51cm)
Smrketa24 - MAŠA (2640g, 49cm)
 
25.10.2011
Soncnica1985 - JULIA TISA (3180g, 51cm) REBEKA ZOJA (2680g, 48cm)
Smeška83 - EMA (2970g, 51 cm)

27.10.2011
Živetijelepo - NEJC (2910g, 49cm)

28. 10. 2011
Lananai - LOVRO (3930g, 52cm)
Urugu
- ANŽE (3700g, 51cm)
buši1980 - STELA (2990g, 50cm)

29. 10. 2011 
Jana 73
- PATRIK (3100g, 50cm)
Mishel - SARA (3760g, 52cm)

 
31.10.2011
Tjaša27 - MAŠA (3460g, 50cm)
Oblačka
- JULIJA (4000g, 54cm)


NOVEMBRČKI 2011

2.11.2011
Teodora75 - AURORA EVGENIJA
(3900g, 54cm)
Bella106 - NEJC (3330g, 50cm)

3.11. 2011

Tjasyka - TIMOTEJ (2740g, 49cm)
Punsha - TEJA (3320g, 52cm)
mary003 - ALINA (3050g, 50cm)

6.11. 2011
Itkica - IRINA(3480g, 51cm)

7. 11. 2011
Jagodaa - BRINA
(3320 g, 52cm)

9. 11. 2011
Scarlett - AURORA LOTI (x g, x cm)
SuzanaF - ALINA (2980g, 47cm)

10.11. 2011
Mimsi - JAN (3510g, 52cm)
Kamca - EVELIN (2960g, 49cm)
Pedikerka - GAŠPER (3910g, 53cm)
Minniemouse
- GABRIELA (3490g , 51cm)
Metulj80- ISABELA (2730g, 48cm)
malanovinka - KIM (3030g, 51cm)

11.11. 2011
Nejčka71 - MAŠA (2900g, 49cm)
3masha -MARTIN( 3820g,53cm)

12.11.2011

Binchy 2011 - MARUŠA (4350g, 55cm)

Ančica21 - DAVID (3010g, 52cm)
lean - ŠPELA (3080g, 48cm)

13. 11. 2011
Tassika- PATRIK (3270g,50cm)


14. 11. 2011
Natka23 - ŽIGA (3920g, 54cm)


15. 11. 2011
Miskica1983 - ERIK (3580g, 52cm)

disko - JULIJAN (x g, x cm)
Rakica7 - MARK (3850g, 53cm)
Twiggi - NEJA (x g, x cm)

16. 11. 2011
amarnat - LUKA (3400g, 50cm)


19. 11. 2011
hopsala - MIHA (3700g, 55cm)

amalija81 - VID (3130g, 49cm)

20. 11. 2011
Miša* - NIK (3480g, 52cm)



user posted image    22
user posted image    28
skupaj user posted image
50

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 20:14:20   
lananai
lean, ja, sej v tem primeru je super, da je na njega bolj navezana kot name. In do zdej v dobrih treh tednih ni še pokazala niti malo ljubosumja. Sem pa kar malo žalostna včasih, ko v krizah nisem niti malo dobra. user posted image Pridem ponoči k njej, ko joka in mi reče: "Nisem tebe klicala. Tatija sem klicala." In joka naprej. Al pa, če si noče it z mano zobe umit: "Mamica ni fajn. Tatija bi mela." Kaj ji češ? Sej potem vidi, da sem žalostna in mi bo naslednji dan 10x povedala, da me ma rada.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
   RE: Novembrke 2011
20.11.2011 23:06:50   
lisicamica
Čao nosečke user posted image ..
Najprej iskrene čestitke vsem mamicam in malim otročičkom..user posted image user posted image

Lepo, da se vsak dan kakšen nov otroček pofočka.. To me spomni na to, da se tudi meni bliža dan D  (juhuhu še 5 dni do PDP) user posted image  Moram reči, da se še fenomenalno dobro počutim, edino kar je, da sem že zelo neučakana, da spoznam moje malo bitjece, ki me še vedno s takim veseljem brca po trebuhu user posted image
Vsakič, ko me začne boleti v trebuhu, potihem upam, da sedaj se bojo pa zares začeli popadki.. ampak nič ni potem iz tega user posted image
Tudi 2 CTGja nista nakazala še nikakršnega dogajanja, edino napovedali so mi mal večjega otroka.. Najbrž gre zasluga moji nosečniški sladkorni, ki je bila mogoče 2 meseca prepozno odkrita.. Sedaj se nekako poskušam držati dovoljenih mej z dieto, ampak je kar težko.. Sem na +10 kg pa od prej nisem imela nobene zaloge.. Mogoče kakšni 2 kg.. user posted image

Full lepo, da delite porodne zgodbe z nami, moram reči, da mi dajo veliko pozitivne energije, ko razmišljam o prihajajočem porodu..

Želim vam veliko lepih trenutkov z otročkom in tudi tistim, ki ste še 2 v 1..

lp, LM

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
   RE: Novembrke 2011
21.11.2011 8:10:52   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: amarnat

Oj!
Tudi naša družinica se je 16.11. povečala za LUKA, 3400g in 50 cm.
Po uri v porodni je bil z nami korenjak, sva že doma in se pridno dojima...

več naslednjič, papa


čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
   RE: Novembrke 2011
21.11.2011 8:28:59   
tassika
evo še moja porodna zgodba, taka hitrauser posted image

V nedeljo 13.11. smo šli še k tašči na kosilo in čez cel dan se mi je izločala čisto prozorna sluz, za katero nisem vedela, ali je čep ali ne. Po kosilu smo šli domov, moj je šel zvečer še na telovadbo, jaz pa dežurat na wc, ker me je ves čas tiščalo lulat. No moj pride domov malo čez 21.00 in mu rečem, da mi mora še obrvi populit in takrat se meni zazdi, da imam popadke. Ob 21.40 začnem štopat, popadki na 10min, kar boleči. Nič počakam 5 popadkov na 10 in kličem mojo sestro, da je prišla čuvat Zojo. Ob 22.40 z mojim štartava proti porodnišnici, popadki že skoraj na 5min. Parkirava in grem jaz lepo še peš v triažo, tam ena pred mano. Čakam in meni odteče voda, pošljem sestri sms, da zdaj me pa res ne bodo domov poslali :) Pride sestra, vpraša kakšno je stanje, poveva z uno punco v čakalnici in pravi, pa pojdimo na CTG. Tista punca me spusti naprej in ob 23.25 me priklopijo na CTG. Popadki že zelo pogosti in boleči, sestra gleda in pravi "dobro vam je tole zalaufalo" greva se pogledat. Odracam za njo, se vsedem na stol in gleda, pa pravi, super, kar preoblecite se in pridite, da napiševa sprejem. Jaz rečem, koliko pa sem odprta in pravi 8 prstov, mene skoraj kap. Ok se preoblečem, mojemu dam vrečko, da jo odnese in čakam. En popadke, komaj preživim, drug popadek meni začne dol pritiskat, sestra gleda, prime telefon in reče " takoj rabim porodno imamo eno tahitro :)" Me odpeljejo, sestre iščejo mojega, ker je šel on lepo počasi še na WC. OB 23.45. pridem v porodno, babica reče, primite se pod koleni in gremo. Moj prileti, se vsede na stol in ob 23.57 je bil Patrik zunaj. Rodila sem brez klisitrja, brez britja, brez protibolečinskih sredstev, tudi rezana nisem bila nič. Ni bilo časa za nič :) Danes sem kot rožica, rahlo še utrujena, ampak boli pa nič. Mali je priden, lepo se dojiva. Itak pa samo je, spi in kaka, tako kot morajo dojenčki :)
In zdaj, če primerjam prvi in drugi porod. Prvi je bil res daljši, ampak malo manj boleč, vendar na koncu zaradi protibolečinskih zadev sploh nisem vedela, kdaj pritiskat, nič, sem bila malo zadeta :) Tukaj pa je bilo bolj boleče, ampak sem lahko lepo sodelovala in na koncu sem vse vedela, nič ni megleno.

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
   RE: Novembrke 2011
21.11.2011 12:35:47   
nenka7
kakšne lepe porodne zgodbe user posted image  user posted image  user posted image

no, mi še kar pridno čakamo, danes na ctgju niti ne vem kaj je pokazalo, ker mi nobeden ni nič povedal user posted image ampak odprti smo pa 2 cm, tako da močno upam, da ne bo šlo preveč čez rok, ki je v četrtek. če se ne bo nič zgodilo, imam v petek še amnioskopijo in potem dalje. pa čeprav si reees že želim, da bi šla rodit, očitno ne bomo nič prehiteli. pri prvem je bil moj dragi takole zelo nestrpen, sedaj sem pa jaz... user posted image mi je pa na čase kar malo težko, ko ve vse že držite svoje sončke v naročju, jaz pa samo čepim doma in čakam in čakam in čakam in nič posebnega se ne dogaja. par popadkov čez dan in par čez noč, to je pa tudi to... ampak ok, sej bo, saj je še vsak prišel na svet, mene edino to skrbi, da ne bo res na koncu ogromno dete in bo zato težje kot prvič, pa čeprav vsi pravijo, da je v drugo lažje...

stiskam pesti, da se do konca tedna tudi pri nas začne kaj dogajati, vsem, ki ste pa že mimo pa iskrene čestitke!!

aja, pa G mi pravi - spolne odnose z izlivom v nožnico... ja sej bi, ampak kaj, ko pa tako user posted image boli!! mogoče bi se vseen mogla mal potrudit in pol bi šlo lažje in prej... menda to lahko sproži porod... bomo poskusli, ampak čez sebe pa ne bom šla, če bo spet grozno bolelo, kot je nazadnje, ko sva poskusila, ni šans! user posted image


_____________________________

29. 9. 2010 nama je spremenil življenje najin bučko Blaž

23. 11.2011 se je naši družini pridružil Tevž

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
   RE: Novembrke 2011
21.11.2011 14:57:41   
Spetmami
Pozdravček še od mene...user posted image

Vam sporočam, da sem 13.11.2011 postala drugič mama, Maja je pohitela in se rodila en teden pred rokom, težka 3000 g in velika 49 cm.
Po enem tednu ima že 20 g več od porodne teže in je zelo pridna punca.
Obe sva v redu, že od četrtka doma. Najina prvorojenka ima sicer občasno kako krizico, ampak ni prehudo. Sestrico ima neizmerno rada, kar naprej bi jo lubčkala, pa božala... pa zelo rada pomaga pri previjanju user posted image
Porod je bil ok, skoraj po scenariju user posted image Porodna zgodba sledi kmalu...

Vsem, ki ste že rodile - iskrene čestitke, tiste, ki vas to še čaka - srečno in dobro opravite!

Lp

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
   RE: Novembrke 2011
21.11.2011 15:01:42   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: Spetmami

Pozdravček še od mene...user posted image

Vam sporočam, da sem 13.11.2011 postala drugič mama, Maja je pohitela in se rodila en teden pred rokom, težka 3000 g in velika 49 cm.
Po enem tednu ima že 20 g več od porodne teže in je zelo pridna punca.
Obe sva v redu, že od četrtka doma. Najina prvorojenka ima sicer občasno kako krizico, ampak ni prehudo. Sestrico ima neizmerno rada, kar naprej bi jo lubčkala, pa božala... pa zelo rada pomaga pri previjanju user posted image
Porod je bil ok, skoraj po scenariju user posted image Porodna zgodba sledi kmalu...

Vsem, ki ste že rodile - iskrene čestitke, tiste, ki vas to še čaka - srečno in dobro opravite!

Lp



čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Spetmami)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
   RE: Novembrke 2011
22.11.2011 8:40:32   
smrketa24
sana_83 sporoča:

Včeraj 20.11. ob 17.20 uri se nama je pridružil Anže, velik 47 cm in težek 2810g
Čestitke tudi tu!!! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
   RE: Novembrke 2011
22.11.2011 8:41:27   
smrketa24
Natka28 sporoča:

Ku kuc...koncno nas je osrečil naš princ JAN. Prvič je zajokal danes ob 10.52 uri, težek 4020g in velik 55cm! Več pa drugič...
Čestitke tudi tu!!! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?