|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nos
23.11.2011 20:49:23   
LittleSun
Kako naučiti otroka da pihne iz nosa? Morda se komu zdi to smešno, ker je otrok pihnil že od malega, no naš ni user posted image sicer je res redko prehlajen, ampak na vse možne načine smo mu že predstavili in se igrali, pa vedno namesto da bi pihnil ven, potegne noter. Če ima kdo kakšno pametno idejo je bomo zelo veseliuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nos
23.11.2011 20:59:55   
ajataja
Koliko je pa star?Naš je tam nekje pri dveh in pol začel kar sam od sebe pihat ga nismo neki učili,pač parkrat pokažeš kak ti pihneš

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nos
23.11.2011 21:09:21   
LittleSun
štiri je star. Sem jaz tudi mislila, da bo sam od sebe, pa nikakor ne greuser posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.11.2011 23:23:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LittleSun)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nos
24.11.2011 8:38:55   
LittleSun
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

tole sm prebrala, nisem sicer sprobala, ampak menda deluje user posted image  zrolaj male koscke papirnatega robcka v rahle kuglice in jih daj na mizo, potem pa tekmujta, kdo jih bo s sapo iz nosu bolje odpihnil user posted image


smo nekaj podobnega že poskusili, pa ni šlo, na koncu sva pihala z ustiuser posted image user posted image silit ga pa tudi ne morem, ker potem sploh ne bo pustil nič okoli nosa.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nos
24.11.2011 9:34:28   
Paštetka
to je najbolj primerno učiti otroka, ko ima prazen čist nos.
Reci mu, naj zapre usta in skozi nos močno vdihne. In potem še na enak način pihne ven.

Ampak najprej vdih. user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nos
24.11.2011 9:43:35   
Katy78
Jaz našega fanta nisem nič posebej učila, ampak ko sva čistila nos s fiziološko, je nekje okoli 2. leta začel pihat ven in tako skapiral, da je pač treba pihati ven.  user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nos
24.11.2011 9:54:10   
ronja
Midva sva ju že od malega učila, da se pihne skozi nos - pač pokazala sva kako. In sta obe obvladali že pri letu in pol, jima je bilo ultra zabavno, nama je bilo pa fino, da se nosek čimbolj spuca, čimvečkrat na dan.
je pa dobro vsak dan pucat nosek s fiziološko, to je res. Jaz nisem vedela, da je to tako zelo pomembno, tudi če otrok ni prehlajen, ampak so me enkrat zdravniki prepričali in zdaj to redno počnemo, pa se mi zdi, da se kar malo pozna:). Si ga zdaj že lepo sami spucata z uno flaško in to prav neverjetno dobro - da jima teče lepo skozi drugo nosnico ven!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nos
24.11.2011 10:36:26   
kajalin*
js te pa čist razumem,naša ni znala pihat do lani-5let,pa nbena fora ni vžgala,ves čas je v sebe vlekla..No zdej je pa vredu.Je pa res,da je bila zlo,zlo skoraj nič bolana in verjetn ni imela dovolj prakse :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nos
24.11.2011 10:36:28   
LittleSun
Mi čistimo nos v fiziološko, ko se začne hladno velikokrat. Problem nastane ko je v vrtcu in se mu nabira in mu gre na kašelj, pa še zasuši se mu. Bom še enkrat poskusila s tem pihanjem majhnih kroglic, upam da bo tokrat kaj več srečeuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nos
24.11.2011 10:37:33   
LittleSun
kajalin ja naš je tudi redko bolan in tudi z noska mu ne teče pogosto. mogoče 2-3x na leto in tud iz tega razloga mogoče ne zna. 

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nos
24.11.2011 13:22:47   
Najaa
Probaš lahko tudi tako, da gresta oba h oknu in z nosom pihata ven, da se okno zarosi. Mogoče bo pa vžgalo. Čeprav pri naši tavečji ni nič vžgalo. Morala je pač sama skapirat, bilo je ravno okoli 4.leta ali malo prej. Tamala pa zdaj še ni stara 3 leta, pa piha že zelo dolgo, pri kakem 1,5 letu je že znala. Fora je v tem, da oni morajo to res sami skapirat, se naučit... tako kot se morajo naučit zadrževat urin. Niso krivi, če ne znajo tak da siljenje nima smisla.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nos
9.12.2011 13:29:09   
rozilu
Aha, očitno se tisti otroci, ki so veliko prehlajeni, prej naučijo pihat user posted image Moja pri dveh zna že nekaj časa, je pa res, da so obdobja, ko jo 100/h filam s fiziološko... in potem kar avtomatsko spiha ven.

Si poskusila še foro, da mu daš velike koščke vate ali papirja v nosnico (ne prav not, samo toliko, da ne pade ven) in naj to poskusi spihat ven?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nos
9.12.2011 20:54:20   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

js te pa čist razumem,naša ni znala pihat do lani-5let,pa nbena fora ni vžgala,ves čas je v sebe vlekla..No zdej je pa vredu.Je pa res,da je bila zlo,zlo skoraj nič bolana in verjetn ni imela dovolj prakse :)


Pri nam je bilo isto......praktično nikoli šmrkava in tudi pihnit ni znala do pred kratkim.....to se je "naučila" pri 4,5 letih, ko je fasala en prehlad.....si pa vedno s fiziološko spiramo nos, tudi ko ni prehlajena.....pozimi vsaj dvakrat na dan, poleti pa bolj redko......

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?