|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:08:21   
suzanica
Oj. Trenutno imam sina doma, ker je večkrat zbolel in imamo doma dojenčka. Do kdaj po vaših izkušnjah je največ bolezi? Do konca februarja bo gotovo doma. LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.2.2012 15:10:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:11:39   
Star_a
Potem je boljše da je skozi doma.Bolezni  so vedno ,je vseeno kdaj manj-več. Moj je hodil v vrtec,bil bolan,dojenček pa ne ,razen vodenih koz( pa še to sem ga zanalašč dala zraven da čimprej preboli ).

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:13:18   
Paštetka
To je tak relativno. Spomladi spet pridejo virusna obolenja, vodene koze itak tja do poletja, kakšne črevesne viroze, angine do poletja, pa peta,pa šesta bolezen, škrlatinka tudi bolj spomladi...
Če boš tako gledala, potem ne bo šel v vrtec. Je pa odvisno kakšno odpornost ima. Probaj mu dati sirup rdeče pese od medexa našima pomaga.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:21:20   
suzanica
Ne pričakujem, da se bo izognil vsem boleznim. Tudi obvarovati ga ne morem.
elim samo, da ne pokasira ravno vseh bolezni - torej v vrhuncu. Npr. vodene koze so itak normalno, da jih dobi.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:28:25   
LuLu
Najmanj tako dolgo, dokler ne ozdravi. Zaradi sebe in drugih otrok v vrtcu. V vrtcih pa je se itak skozi vse leto najde kaj za prenašat.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:32:48   
ronja
Jaz ju bom imela vsaj do aprila, verjetno pa še cel april. Februar je mrzel in bolan, marec se pa otopli in takrat je baje še hujše, tako da do aprila bosta moji doma. Ker pa se aprila ravno zamenja vzgojiteljica, razmišljam, da bi še malo počakala, da se skupina malo navadi (so precej divja skupina in imajo navadno kar probleme, ko se kaj zamenja, vsaj do zdaj je bilo tako, tako so vzg. pravile - ne da bi ona podivjala, baje ne dela problemov, ampak večina pa baje čisto podivja, pa da bi se malo unesli, prej, da ne bo vse čisto divje, ko bo prišla). Ampak marca bosta definitivno še doma...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:38:42   
krogec
jaz bi ga vozila v vrtec, če pa kaj stakne, naj se dobro pozdravi in potem nazaj; moja dva sta oba decembrska, 3 leta razlike, pa je ta velika ves čas hodila v vrtec in ni bil mali nič ekstra bolan, mogoče mal nosek zamašen, sicer nič posebnega; ta večja niti ni hotela biti doma in je še za praznike težila, da hoče v vrtec.. zdaj sta oba v vrtcu in smo pač izmenično na bolniških user posted image
po moje je bolj važno, da ta velikega "okrepiš", da ne bo toliko dovzeten za viroze, ker določene otroške bolezni je treba preboleti kot otrok (to se najbolje obdela v vrtcu), ker bo drugače lahko kot večji imel težje oblike in bo takrat bolj hudo

pa še to - meni se zdi kar ne fer, da starši, ki imajo otroke vpisane v vrtec, tako "prosto po Prešernu" otroke malo vozijo v vrtec in malo ne, ker ogromno je staršev, ki bi nujno potrebovali mesto v vrtcu, pa ga drugi (tu taki izletniški) zasedajo..
če mislite imet otroke doma, jih izpišite, pa naj tisti dobi mesto, ki ga potrebuje!!!

< Sporočilo je popravil krogec -- 10.2.2012 15:41:27 >


_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:49:47   
ronja
če mislite imet otroke doma, jih izpišite, pa naj tisti dobi mesto, ki ga potrebuje!!!

Če bi vedela, da bosta septembra dobili mesto, bi ju imela ves čas doma. Ampak to niti pod razno ni nujno, oz. je zelo verjetno, da ga ne bi dobili, tako da... bosta lepo ostali vpisani, da bosta še naprej v svojih skupinah in vse. Zakaj bi ju morala izpisat, zato, ker smo dobili dojenčka? Saj jih imajo druge mamice (tudi ti), ko si bila na porodniški, tudi v vrtcu? A zdaj pa ne smeta bit doma - je boljše, da so vsi 3je bolani? Ne vidim smisla, čisto zares ne. Tvoja je lahko v vrtcu, zato, ker je pač hotela bit tam, ne pa doma, mojidve pa ne bi smeli bit vpisani, ker sta pač rajši doma? To pa ers ni argument. Vrtec rabimo pa vsi enako: obe bi lahko imeli otroke med p. doma, samo se pač ti nisi tako odločila, jaz pa in obe po p. nujno rabiva vrtec - torej pogoji so enaki, samo da en otrok hoče v vrtec, drugadva pa sta rajši doma.

PS: pa zdaj itak ne sprejemajo novih otrok - tudi če bi zdaj izpisala, pri nas jih jemljejo od sept. do dec.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 15:56:24   
Leela
krogec ni tako preprosto tole z izpisovanjem iz vrtca!!! Mi sploh ni slabo, če mamica obdrži starejšega otroka, sploh mlajšega od 3-h let, doma v teh top viroznih mesecih. Pač, ko izpišeš iz vrtce mesta ne dobiš nazaj. Saj vemo kako je z vrtci.
Dojenček je pa res lahko samo smrkau, lahko pa resno zboli in če mama presodi, da naj bo par mesecev z njo ni to nič narobe.

Je pa narobe ja, da mame drugega otroka vpišejo samo zato, da dobijo za 1. otroka en plačilni razred nižje plačilo. Otrok pa potem do tretjega leta sploh ne vidi vrtca in ga čuva babica (sicer je pa napaka samo v sistemu, posameznik pač naredi kar mu paše in ima za to pravico)

suzanica jaz bi ga zadržala do marca, potem pa bodo več zunaj in bo manj bolezni, na splošno. Moj mlajši sin je maja imel bronhiolitis za v bolnico pa niti v vrtec ni hodil.

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 16:03:14   
Star_a
user posted image krogec : življenje je fer Tebi je nekaj nefer,drugim ni. MOj drugorojenec je bil vpisan v vrtec,pa ga tudi po več mesecev ni bilo v vrtec. pa kaj čem zdaj,ga izpisat,ker se tebi zdi nefer ali komu drugemu.

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 16:08:27   
ronja
Potem je boljše da je skozi doma.Bolezni so vedno ,je vseeno kdaj manj-več.

Mojidve sta pozimi non stop bolani, če sta v vrtcu, spomladi pa ni tako hudo. Poleti sta itak 1 mesec doma, letos bosta pa verjetno 2 meseca.
Pa tudi ni isto, a zboli 1 leto star otrok ali 1 mesec star otrok... Naša pediatrinja je recimo zelo za to, da so starejši otroci doma vsaj prva dva, če se da pa 3 mesece, ker takrat dojenček še nima razvitega imunskega sistema in se pri tako malih vse zelo hitro zakomplicira. Pa tudi ni fajn, da goltajo ab že pri tej starosti. In verjetno ima ona precej več izkušenj z bolnimi otroci kot pa me tu;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
10.2.2012 16:38:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krogec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.2.2012 16:40:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
10.2.2012 18:21:22   
Najaa
Do poletja. user posted image Resno, moja tavečja je dva julija šla z AB na morje. Eni so pač bolj dovzetni, vse se jih prime... kam spada tvoj otrok, moraš sama ugotovit. Sicer pa tole vreme je tud celo zmešano tak da se bolezni zavlečejo res tja do poletja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 11:53:12   
SkrbniAta
Hm, a ima katera izkušnje s kombinacijo zimski novorojenček, vrtčevski otrok, prvošolec?
Kako bi postopale v tem primeru? Ker vrtčevska je lahko doma, prvošolec pa ravno tako prinese marsikaj...
Kaka izkušnja? Predlog?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 14:08:33   
krogec
sem kar pričakovala takšne komentarje.. ampak jaz sem očitno več v pogovorih s takšnimi starši, ki si ne morejo privoščit, da so pozimi kar nekaj mesecev doma za otroki, zato se mi zdi njihova stiska, ko ne dobijo vrtca, nimajo babi-dedi-teta-itd. servisa in plačujejo privat po 400€ mesečno, bolj problematična, in da ne bo pomote - vrtec otroke s čakalne liste sprejema celo leto, namreč ko se mesto sprosti, vzamejo prvega s seznama in mu ponudijo vpis, ne čakajo do septembra, zato pa so čakalne liste! je preverjeno, ker je moj drugi na ta način (hvala bogu!) konec novembra dobil mesto in je šel torej sredi šolskega leta v vrtec, mesto pa je dobil, ker so eno pupo izpisali in je bil prvi na seznamu.. če ne si pač ne predstavljam, kakšno finančno polomijo bi meni to prineslo..
v glavnem - moje mnenje je, da starši, ki že v naprej vedo, da bodo npr. do tretjega leta pri otrocih veliko doma,bi se mi zdelo fer, da pač vpis planirajo potem, ker ta male skupine so najbolj obremenjene; čeprav pa vseeno - če bi bil moj otrok ektremno veliko bolan, bi verjetno tudi iskala drugo obliko varstva, ampak takrat bi otroka izpisala, ker v vskupinah 4-5 let ne poznam nikogar, ki ne bi dobil mesta
takšno je pač moje mnenje -kot rečeno, ker poznam družine, ki imajo res probleme z varstvom

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu SkrbniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 14:35:31   
ronja
krogec, glede na to, da se ti ti starši smilijo in da si sama na p., zakaj pa ti ne izpišeš svoje iz vrtca, saj ga zdaj ne rabiš - oz. ga glih toliko kot me?

v glavnem - moje mnenje je, da starši, ki že v naprej vedo, da bodo npr. do tretjega leta pri otrocih veliko doma

Kam pa jih naj damo vmes, ko moramo v službo, če te smem vprašat?

Mojidve sta stari 3 in 4,5 let, tako da nista pri tamalčkih, vendar si vseeno ne upam tvegat - ravnateljica pravi, da imajo strašen navala in naj ne bom neumna, ker je malo verjetno, da bi septembra dobili vsi 3je mesto v tem vrtcu, pa še v isti enoti (torej v isti hiši), če pa pustim malidve not, pa bo mali dobil točke še nanju in bo verjetno sprejet, onidve pa itak. Tako da... bom najprej poskrbela za to, da imam svoje otroke kam dat. Bi mi prav prišlo, če ne bi bilo treba plačevat vrtca letos in bi ju lahko vpisala šele jeseni ali pa naslednjega januarja - itak, da bi se splačalo! Samo če pa vem, da bi v tem primeru verjetno ne dobila vrtca za vse tri, potem pa rajši ne tvegam.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 14:36:26   
ronja
kot rečeno, ker poznam družine, ki imajo res probleme z varstvom

Če bi jih izpisali ven, bi bili tudi mi taka družina, ko bi morala jaz nazaj v službo. In nisem nora, da se bom prostovoljno vpisala mednje. Čeprav se finančno to ne splača (plačevat vrtca, če nista not).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 14:58:17   
krogec
nikjer nisem napisala, da sem zdaj na porodniški, sem pa napisala, da takrat ko sem bila (to je bilo nov2009-nov2010), je ta velika ves čas hodila v vrtec in da je ta mali novembra (2010) dobil sredi šolskega leta vrtec..
nikakor pa nisem pristaš tega, da v vrtec a priori ne bi smeli hoditi otroci staršev (ali da bi jih kar izpisali), ki so na porodniškem/starševskem dopustu ali brezposelni - po moje je vrtec super popotnica za nadaljnje življenje in bi ga moral dobiti vsak, ki si to želi
sicer pa, če imeli vrtci kako drugače zastavljeno to politiko vpisovanja in bi omogočali, da lahko starši vmes izpišejo otroka in potem z naslednjim šolskim letom že sočasno z izpisom ponovno zaprosijo za mesto, bi mogoče vse skupaj bolj pregledno potekalo - ker dejstvo je, da se z vsakim prehodom gereracije v šolo sprostijo mesta in bi vrtec lahko predvidel npr. 10 ponovnih vpisov otrok, ki so že obiskovali vrtec, in samo ostala mesta ponudil novincem - to je pač moje razmišljanje; dokler bodo starši "kaznovani", če bi hoteli biti fer do drugih, verjamem, da bo vsak preštudiral samo zase

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 15:32:45   
petarda
Vsi trije so rojeni pozimi. Ko sem rodila drugič je prvi še vedno obiskoval vrtec, ko sem rodila tretjič, sta prva dva vseeno hodila nemoteno v vrtec. Razlogov je več. Med njimi tudi ta, da nam je pediater svetoval, da starejša dva ostaneta v vrtcu in sta tako stalno v stiku z vsemi bacili, virusi...da ne bi kasneje, ko bi začela nazaj obiskovati vrtec, se vrnila torej iz "sterilnega" okolja veliko zbolevala, ker sta "kao" izgubila na odpornosti  ...jaz sem ga tako razumela user posted image  Rekel je, da bi bilo smiselno vzeti ju ven, če bi najmlajši veliko oboleval.

In ja...so bile viroze, vendar (hvala bogu!) nič hujšega, upam, da tako ostane. user posted image  Me je zmeraj strah to napisat, ker potem ponavadi zbolimo user posted image

Srednji je zdaj star tri leta, pa je bil občutno manj bolan, kot prvi. V bistvu mislim, da je bil samo enkrat na AB, medtem, ko je prvi ob vstopu v vrtec stalno nekaj bolehal, pa ponavljala so se mu vnetja ušes...user posted image  in je bil kar dosti na AB user posted image . Najmlajši je zdaj začel obiskovati vrtec...bomo videli kako bo user posted image .

In še to...pri prvem še nisem vedela za baby vac...verjetno bi kakšno vnetje ušes lahko preprečili, če bi znali pravočasno orng spucati nosek...user posted image

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
11.2.2012 22:18:58   
pingi
Podpis pod Ronjo in Metulj333, če smemuser posted image

Tudi pri nas sta starejša (dobre 2 in 4 leta) od oktobra, ko smo dobili malo sestrico, doma. In smo vsi zdravi.
Najprej sem jih mislila imet doma prve 3 mesece, potem pa sem si premislila. Mi zdravi otroci pomenijo veliko več, kot pa stalno sekiranje kdo bo naslednji zbolel in morda kakšna frej ura več dopoldne, ko bi bila v vrtcu. Saj, če bi ful rada hodila v vrtec bi še nekak pregurali (si mislimuser posted image ), tako pa sta čist srečna doma.
Pa še starejši je čist bogi, ko zboli oz. okreva še kar nekaj časa po bolezni (je julija naročen na operacijo mandljev in žrelnice).

Torej, sem jih mislila izpisat, pa so mi svetovali, da raje ne, ker obstaja velika možnost, da jeseni ne dobita mesta.
Tako zdaj plačujem vrtec, če bi jih izpisala, pa bi vsak mesec dobivala od občine po 100 evrov za vsakega. Jah, fajn, ane, samo jeseni bo verjetno treba spet v službouser posted image

Pa še o "utrjevanju" odpornosti: mislim, da tako malim ne koristi, da so non stop bolni. Veste kakšno veselje je, da greš lahko vsak dan ven, da nimaš na skrbi vročičnega otroka, da si lahko bolj sproščenuser posted image  Starejši je imel po enem letu vrtca kilo manj kot takrat, ko je začel hodit. Zdaj se je končno spet malo poredil.

Pa še to: sem imela tudi prvega doma med drugo porodniško in je bil to zelo lep čas, pa zdaj nam je tudi fajn.
Še prehitro zrastejo, zato je zame to edinstven čas, ki ga lahko preživim z njimi, pa čeprav je kdaj tudi naporno in se ti zdi, da non stop menjaš plenice, pripravljaš hrano, preoblačiš, odgovarjaš na milijon zakaj-ev, poješ pesmice, prepoveduješ, utrujaš...user posted image  

Pa brez zamere, to je le moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
12.2.2012 7:29:02   
aprilčica07
Vsaj do konca aprila bi imela ta velikega doma. Raje preventiva kot kurativa. Pri nas je blo zelo hudo, pa je imela tamala 1 leto, ko je šel tavelik v vrtec. Kljub vsemu je fasala pljučnico, dihalne stiske.... v 9 mesecih je bila 4x hospitalizirana... user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
12.2.2012 12:39:38   
nusi
jaz bom tastarejšega pustila v vrtcu, je pa res, da dobimo dojenčka začetek aprila in upam, da ne bo non stop bolan, ker zdej je res veliko doma, če je pa že v vrtcu je itak prehlajen user posted image . Če se izkaže, da bo nosil domov same bolezni bo pač doma do poletja, čeprav si sploh ne predstavljam kolk naporno bi mi blo, ker še niti 2 leti ne bo star. Še vedno pa bolje to, kot 2 bolana otroka.

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: do kdaj doma zaradi bolezni
13.2.2012 12:59:26   
ThinkPink
Naša je tudi ena izmed nonstop bolnih. Julija pričakujmo dojenčka, zato bo od junija do oktobra doma (upam, da bo v tem času pridobila na imunosti), nato bo šla v vrtec in glede na izkušnje preteklih let bo zagotovo v mesecih največjih bolezni doma, pa brez slabe vesti user posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?