|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CUCELJ - DA ALI NE?
2.9.2005 22:41:38   
Rubin.
Že pred rojstvom sem se odločila, da bom polno dojila in da ne bomo uporabljali stekleničke oz. dude. To mi tudi uspeva. Dilema pa je nastopila, ker mi vsi govorijo, da če ne bo imela dude – cuclja, bo začela sesati palec. Zanima me vaše mnenje oz. če ima katera s tem izkušnje. Kaj se zgodi, če otroku ne ponudiš cuclja? Ali obvezno začne sesati palec? Oz. če ji dam cucelj ali bom naredila napako? Kaj bo posledica tega? Se ne bo želela več dojiti? Prosim za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   CUCELJ - DA ALI NE?
2.9.2005 22:53:26   
urška
pri nas je blo tko: dudo dem imela že v porodnišnici s seboj in moram rečt hvala bog! potem je doma zanimanje zanjo upadlo ampak kakor hitro so se pojavli krči ni blo druge kot duda. sem pa pri 4 mesecih opazila, da če mu je ne dam začne vleči prste-ja ne samo palec ampak kateregakoli tko da smo spet začeli z dudo. če nimaš dude ni rečeno da bo vlekla prst, sploh pa mislim da to ne vpliva na dojenje. je pa hči od moje prijateljice si omislila kar mamo namesto dude. prej ji dude niso dali, sedaj pri enem letu pa valda da jo ne morejo navadit in kr naprej visi na njej in nč ne je. men se duda ne zdi škodljiva, je pa res, da jo mi sedaj že par mesecev skrivamo in jo imamo samo za spat. smo pa stari 20 mesecev.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   CUCELJ - DA ALI NE?
2.9.2005 23:03:30   
piščanc
Pri Tjaši sem tud jaz govorila, da ona pa že ne bo imela dude - ja pa ja. pri enem mesecu, ko so se začeli krči jo je kmalu osvojila in sem bila vesela, da se zna z njo potolažiti. Dojila se je normalno, skoz, obvladala je flaško, žličko itd. dudo se je odvadila pri ene dveh letih, brez problema.
Žiga je drug primer. Prepričana sem bila, da bo imel dudo - je ne mara. Prav tako ne mara preveč flaške, je pa po žlički. Prsta mu nisem nikoli iz ust jemala, ene parkrat je nekaj vlekel za par sekund ampak mu tud to ne ugaja - enostavno vleče samo joško, ko želi jesti in nič več kot to.

Vsak otrok je unikat in najbolje je, da slediš njenim zahtevam - če dude ne potrebuje tud palca ne bo rabila, če pa želi dudo, pa ji ne daš, bo pa mogoče našla palec

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   CUCELJ - DA ALI NE?
2.9.2005 23:04:04   
HuAnita
Brez dude je bila prinčipesa skoraj 3 tedne. Toliko sem vztrajala v bolnišnici brez nje, pa me je skoraj pojedla... Še pediatrinja mi je rekla, naj ji jo dam. In res, potem sva obe lažje spali. Sicer me moti, da jo ima, ampak bolje to kot vsi prsti v ustah (to počne recimo v avtu, če ji ne dam dude).
Kako jo bomo odvadili, je pa drugo vprašanje.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   CUCELJ - DA ALI NE?
2.9.2005 23:12:40   
urška
dudo vzameš, palca pa ne moreš-to je pomembna razlika...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 8:48:48   
Bina01
Moj starejši nikoli ni maral dude, pa je bil hranjen po flaški. Je pa zelo rad sesal palec. SEsal ga je do tretjega leta, dokler se ni vanj urezal in ga je peklo, če je dal v usta. Prej pa smo poskušali vse mogoče, pa ni šlo.

Mlajša, pa je dojena in je tudi začela vleči palec in sem jo kar prisilila na dudo. doji se še vedno, pa je stara 5 mesecev, pa tudi po flaši zna vleči.

Mislim, da je vse odvisno prav od otroka.Če duda pomaga, da se otrok potolaži in umiri, ne vem zakaj ne bi bila.
Res pa jo je treba enkrat odstraniti.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 10:01:14   
Anonimen
Odvisno od otroka do otroka.To bošpa sama presodila kako reagira tvoje dete.Ni pa res nujno,da bo sesal palec zato,ker mu ne ponudiš dude.
Moje izkušnje:
Moja hči,ki sem jo dojila dve leti ni poznala in ni zahtevala dude in tudi palca ni nikoli sesala.
Moj vnuk ki se še sedaj doji pa ima že čez dve leti,je samo prvih nekaj mesecev imel dudo ponoči pa še samo zato,ker bi potem nonstop visel na dojki.
Nekje pri šestih mesecih jo je enostavno izpljunil,ko smo mu jo ponudili in od tistega trenutka dalje zanj duda ni obstajala več.
Palca pa ne sesa.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 10:37:04   
tina104
Ti sama najbolje veš, kaj bo dobro za tvojega otroka. Če ful sesa palec, je po mojem bolje, da ga poskušate zamenjat za dudo.
Sicer pa je pri nas tako, da sem tudi jaz bila kar velika nasprotnica dude, no v porodnišnici so mu drugi ponudili dudo, pa jo ven pljuva. Sedaj ko sva doma, pa mu jo tudi sama dajem, čeprav je najbolj noče, ampak ga bom poskušala navadit, ker drugače bi bil cel čas, ko je buden, priklopljen na dojko.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 11:06:32   
Jessy
Tudi jaz sem mislila, da Neja ne bo imela dude. Kar nekaj časa sva bili brez nje (kakih 14 dni), potem pa je začela v usta tlačiti rokice, pa prste, kar mi je pa še manj všeč, kot duda. Potem mi je pa še moja sestra svetovala, da naj ji kar dam dudo, saj se bo z njo velikokrat potolažila, da ko bo čas, jo bomo tudi tega odvadili. Patronažna pa je rekla, da je duda dobra tudi zato, da se podaljša čas med obroki, če hoče jesti prehitro oz. prezgodaj, kot naj bi, saj se drugače začnejo crtat na dojki in potem ne loči več, kdaj se hrani in kdaj se carta.
In res...zdaj ji dajem dudo takrat, ko vidim, da začne vleči prste ali pa, če se spomni jesti predno mineta vsaj 2 uri od zadnjega podoja, pa seveda tudi, kadar joče in se je ne da z ničemer potolažiti.
Z dojenjem sploh nimava nobenih težav. Še vedno ima raje dojko, kar je čisto normalno.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 11:21:19   
Rubin.
Sej v bistvu sploh ne vem zakaj je duda tako slaba. Ampak nekaj sem že morala nekje prebrati ali slišati, da sem se odločila da dude ne bo imela. Ja ponoči, ko se zbudi in ne "pokliče" takoj išče rokico oz. si jo tišči k ustom, to mi je tudi dalo mislilti. Pa carta se tudi po dve uri na dojki. Če pa bi ji dala dudo pa bi imela slabo vest, da ji raje dam dudo kot da bi jo sama potolažila. Zadnje čase se zbuja na eno do dve uri in želi malo sesati, ampak jaz mislim, da so to krivi krči?! Ne vem. Sicer pa je potem tu druga dilema, katero dudo izbrati. Ker sem bila 100% da je ne bomo potrebovali, čeprav so mi vsi zatrjevali nasprotno, se sploh nisem pozanimala, katera je najboljša. Predlogi?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 11:29:48   
tinatona
Pozdravljena!

Moj sonček sicer ni več dojen, ampak pije po flaški. Jaz sem tud mislila da ne bo imel dude, pa so mu jo dali že v porodnišnici. Edina stvar ki sem jo v zvezi s tem naredila je da sem mu dala jaz pol (svojo) - sem kupila Aventovo. Se mi zdijo najboljše (pa ne me vprašat zakaj, ker ne vem). Ma sej po moje so tud nukove vredu. Meni je najbolj važno to da je ploščata (one okrogle mi niso fajn).

LP Tina

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   CUCELJ - DA ALI NE?
3.9.2005 16:14:14   
Jessy
Midve imava kar Aventovo. Zanjo sem se odločila zato, ker tudi, če se jo obrne "narobe" se čeljust ne oblikuje napačno. Najbolj pa me je v Aventovo dudo prepričalo to, da ima pokrovček, s katerim dudo lepo pokriješ, kadar se je ne uporablja in s tem preprečiš, da bi se mazala z nepotrebnimi smetkami.
Jaz sem zelo zadovoljna in bom tudi naprej kupovala Aventove.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   CUCELJ - DA ALI NE?
4.9.2005 17:48:34   
urška
važno je, da ne kupiš prevelike (starosti primerne) pa brala sem,da so silikonske primerne samo do prvih zobkov, pol je pa bolš, da so iz kavčuka, ker so mehkejše, se pa tud bolj umažejo (men se je zdel kot da je kr naprej "muckasta" če je ni imel v ustih) in prej jih moreš zamenjat (na 14 dni,začnejo smrdet) ja pa zdijo se mi najboljše te, ki jih lohk narobe obrneš (avent), čeprov moj na začettku ni maral teh ampak une polanatomske. zdej mamo pa tomi tipi (v BC dobiš,ne vem točno kako se napiše) ker mi gre tale avent prov na živce, ker tako cene nabijajo samo zaradi imena, v resnici je pa marsikatera stvar od drugih firm boljša kot aventova

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   CUCELJ - DA ALI NE?
4.9.2005 23:11:31   
Annny
Naša Naja je bila brez dude do skoraj 7. meseca..potem je nekaj časa imela težave s tem, kako sama zaspati v soji posteljici in z dudo v ustih se je zvečer naučila hitro zaspančkati. Čez dan je nima in je tudi ne pogreša oz. če jo kje najde, jo prežveči in odvrže Torej ni nujno, da otrok postane 'zasvojen'
lp

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   CUCELJ - DA ALI NE?
5.9.2005 12:52:13   
Anonimen
Pri nas jo je imela do tretjega meseca tudi čez dan. Sedaj jo pa ima, da lažje zaspi, potem jo pa vrže ven.čez dan jo pa nima več.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   CUCELJ - DA ALI NE?
5.9.2005 22:15:21   
pika_b
Po nasvetu zobozdravnice je vsekakor boljša duda kot pa prst. Duda je namreč pravilno oblikovana za razvoj ustne votline, medtem ko prst ni in je vsekakor prej škodljiv kot duda. Mi dudo uporabljamo od prvega dne in nam gre dojenje dobro od rok.
S tem pa se strinjam, da če ne uporabljaš dude, so mamine prsi nadomestek dude.

lp

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 14:11:55   
špelin@
Mimogrede: tudsi tiste dudke oz. cuclji dudk babylove (blagovna znamka DM) so enako oblikovani kot Aventovi in trikrat cenejši

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 14:13:52   
špelin@
špelin@ je napisal/a:

Mimogrede: tudsi tiste dudke oz. cuclji dudk babylove (blagovna znamka DM) so enako oblikovani kot Aventovi in trikrat cenejši


He he, sem pozabila dodati, da je tudi proizvajalec polizdelka (beri: cuclja, ne plastičnega dela) isti za Avent kot za DM

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 18:56:40   
pravljica
hmm...kaj pa če dojenček noče dude v usta si pa tišči rokice in samo vprašanje časa je, kdaj bo našel prst

jaz ne vem več katero naj probam...nobene noče, niti čaja po flaši...samo moje prsi al pa se dere v rokah tako dolgo da zaspi...doma jih imam enih 10 različnih pa ni nobena ok...ampak še upam in probavam...iščem še takšne, ki bi imele na koncu okroglo bunkico - ne ploščate (aventove) in anatomske...ali katera pozna kaj takšnega (enkrat sem pri eni vidla takšno od MOM) in kje bi lahko še to poiskala?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 19:20:52   
špelin@
pravljica, take dude ima Nuby. Imajo jih v BC. Jaz sem jo šla iskat kar k uvozniku (Metronic Komet v Trbovljah - imam blizu
http://www.metronic-komet.si/catalogues/45/cenik.html
Glej spodnjo slikco v desnem stolpcu.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 19:53:46   
pravljica
ja, tudi takšno že imam, pa mu tudi ne paše...je po moje pretrda, imeli so pa samo silikonske
ena mu je pasala, čist navadna, v obliki rožice, ampak je že stara 7 let in je iz kavčuka tak da ne upam, ker bo glih zdaj razpadla...samo probala sem jo in jo je celo potegnil, zdaj pa nikjer ne najdem podobne
saj ne vem več kaj mu še naj dam probat da bi zagrabil...kaj je še podobnega prsim

ma res je kriza, ko je treba kam it, pa ni druge tolažbe kot ziza

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   CUCELJ - DA ALI NE?
6.9.2005 20:00:18   
špelin@
Uh, potem pa nimam idej...

Čisto potiho pa ti prišepnem: naša tudi ni marala nobene dude (sprobali vse mogoče modele ). Potem pa mi je ena mamica namignila na kuminov sirup. Malo namočiš dudko in zadeva "zalaufa" - vsaj pri nas je V našem kraju nisem edina, ki to počnem - zadnjič sem srečala kolegico z vozičkom, v njam pa poleg otroks - za robom ta sirup

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   CUCELJ - DA ALI NE?
7.9.2005 12:30:35   
pravljica
jaz sem en čas gor stiskala daktarin...pa je blo, dokler ga ni dol polizal ...jah, si bo treba še kej zmislit

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   CUCELJ - DA ALI NE?
7.9.2005 20:57:47   
Janika
Mi smo imeli Aventovo, pa smo jo zamenjali z Nukovo. Sedaj je pa ne zamenjamo več za Aventovo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?