|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec Vrhn...
10.4.2012 14:37:47   
sabi
Pozdravljene vse mamice,ki spremljate vse kar se dogaja z novim vrtcem na Vrhniki.
Moje ime je Sabina in ja,jaz sem tista mamice,ki je "cvilila v mikrofon",ker smo ostali brez vrtca.
Naj obrazložim celotno zgodbo,kar se trenutno dogaja in zaključek zgodbe.
Vsi smo bili obveščeni že novembra lansko leta, da se bo v letu 2012 odprl nov vrtec Komarček.S tem je bilo tudi povedano,da bo sprejetih veliko več otrok,kot je bilo sprva rečeno(in ne samo 42,kot je nekdo komentiral v prejšnjem naslovu).Večina otrok na čakalni listi smo tisti,ki spadamo v prvo starostno skupino,zato je v spodnjem nadstropju več enot narejenih,kot zgoraj in s tem,da bi premestili otroke iz enote Žabice-Barjanček na stari Vrhniki,bi pridobili skoraj vse otroke noter,ki smo na čakalni listi v 1. starostni skupini.Vsi ti starši,vsaka skupina posebaj je imela tudi sestanek,na temo o premestitvi otrok na drugo lokacijo in ja,res je,veliko staršev se s tem ni strinjalo,pa jim ni bila všeč lokacija,pa jih moti parkiranje,pa avtomobili,pa smog,pa izpušni plini,...,vendar je uprava vrtca vsakemu staršu dala tudi možnost,da se njihov otrok ne preseli na novo lokacijo.Izpostavili pa so(uprava vrtca), da je najlažje premestiti celo skupino,z vzgojizeljicami vred in otroci,ki so že v tej skupini.Ker s tem,da premestijo 3 oddelke na novo lokacijo, s tem pridobilo prostor za ostalih 72 otrok,ki so na čakalni listi.
Res pa je, da se po zakonu ne sme premikati v drugo ustanovo,vendar šele v začetku šolskega leta,to je 01.09.2012,in ker se je nekdo izmed staršev našel,ki je poznal ta zakonik, se je vrtcu uprl,poklical inšpektorat in vse skupaj prijavil.Vrtec se je zavedal tega rizika,vendar so šli bolj v to smer,do solidarnosti staršev,ker če pogledamo leta nazaj,se je to dogajalo in ni bilo nikoli nobenega problema in naj izpostavim še enkrat:vsakemu staršu so dali možnost,da lahko njihov otrok ostane tam kjer je,ostali bodo skupaj z vzgojiteljicami odšli na novo lokacijo.Naj povem še to,da je tukaj samo še slabih 5 mesecev,ko je tukaj začetek novega šolskega leta,aha,takrat se pa po zakonu to lahko naredi,in kaj je sedaj tista mamica s tem naredila?ogromno za tiste,ki smo ostali še za 5 mesecv brez vrtca in nič kaj pomembnega za tiste ,ki bodo še 5 mesec na tej lokaciji ki so zdaj?Čemu smisel vse te zgodbe????Jaz je ne vidim.
Omembe vredno mi je tudi to , da sedaj ko starši vidijo,kaj se je zgodilo,da bo vrtec zgornje nadstopjr ostalo prazno do septemra,ZBIRAJO PODPISE,DA SE STRINJAJO S PODPISI,vendar pa naj omenim,da tudi to več ne pride v poštev,ker je vse na inšpektoratu,vse prepozno in ogoromno staršev je ogorčenih(tistih,ki bi jih morali premestit) nad tem kaj lahko naredi en sam starš.
Naj pa povem da ne govorim samo v svojem imenu,ker mi je vrtec odvzet,vendar vimenu vseh staršev,ki so ostali brez vrtca in ukinjali privat varstva,...
Ne zdi se mi prav,ampak kaj čmo,taki so nekateri in taki bodo ostali,vendar za vse je nekaj dobrega,vse to se je zgodilo z enim razlogom.
pa naj še omenim to,da je Gospa Marta in piše se Samotorčan,dajte pisat po imenih,ne samotorčanka in vsak lahko pride do nje osebno in po telefonu,za vsakega si najde čas,stopte do nje,če vas kaj zanima,ne pa pisat da je nesposobna itd.,ker to so stvari ki jih ni lepo slišat,če pa kdo meni,da je bolj sposoben za opravljanje njenega dela,potem pa izvolite,prijavite se.
Gospod Stojan (župan),pa ne,ni bil nažgan in prosim vas vse tiste,vse te besede se vidijo v javnosti,pazite na grde besede,vse se vam lahko maščuje in to 3x,zato včasih je bolje kaj požret kot pa dve besedi preveč rečt,verjamem da bi tudi on bil vesel te mamice,ki je rekla da je bil nažgan pa bla,bla,bla,da mu to pride povedat v pisarno,zakaj se skrivate mamice,povejte naglas in ne tule po forumih obtoževati ljudi,če ne poznate vso zgodbo.Jaz jo poznam,tudi danes smo bili Ga. Marta Samotorčan,G.Župan na sestanku in smo se lčepo pogovorili,saj smo ljudje, ne živali,tukaj gre za naše otroke in ne za to kdo ima dva otroka v vrtcu pa kateri je zastonj,itak pride kmalu še ta zakon ven,da bo tudi drugi otrok za plačat,zato ne vidim tukaj drugaga kot prenašanje krivde od enega do drugega.
Uglavnem,vrtec bo zgioraj do 1. septembra zaprt,do takrat pa mamice znajdite se.
lp


< Sporočilo je popravil Admin -- 16.4.2012 14:42:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
10.4.2012 16:56:09   
sabi
Je tukaj še katera mamica,ki je ostal njen malček brez vrtca in kako ste se znašle?

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
10.4.2012 17:58:09   
*pepelka*
Moram priznati, da se povsod najde kdo, ki išče dlako v jajucu in ne gleda na težave ostalih. Glavno je, da je njegov namen dosežen in da sam ni prikrajšan za nič.
Ponavadi je tako, da je glasnih kar nekaj, a le malo takih, ki si potem določene stvari upajo tudi dotični osebi povedati iz oči v oči, ker za tako dejanje, je pa že potreben pogum in ponos.
Pa upam, da bodo malčki, ki so ostali brez vrtca, čimprej dobili sovje mesto.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
10.4.2012 19:46:46   
sabi
bravo pepelka,se strinjam s tabo,jaz pa sem oseba,ki je zaradi tega pripravljena povedati tudi javnosti,saj se gre za naše otroke in ne za žakl krompirja,ki ga lahko kupiš na tržnici ali pa v trgovini.
lp.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 18:09:24   
tanjush
No, pa nadaljujmo tukaj. Tam so zaklenili, predvidevam, da bodo tukaj. Samo še vprašanje časa je, kdaj se bo to zgodilo.

IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Tudi jaz bi jo zavrnila (op. selitev v drugo enoto) če bi bilo to v škodo mojemu otroku, če bi šel v bistveno slabše razmere....gre pa za nov, popolnoma opremljen vrtec...Brez komentarja res.

  

Janapan, pa ti veš, kje je ta obnovljena enota? Si jo videla? In JA, otroci gredo na bistveno slabše kot so zdaj ... Pa to niti ni vse, samo del razlogov navajam:
Otroci so naše največje bogastvo in to ni le rek! Selitev v novo enoto Komarček je škodljiva za zdravje otrok iz vsaj treh razlogov:
1. otroci bi se v manj kot dveh letih in pol (januar 2010 – maj 2012) že drugič selili v novozgrajen objekt,
2. objekt se nahaja v neposredni bližini križišča glavne prometnice skozi mesto,
3. zunanje igralne površine so posledično v neposredni bližini križišča glavne prometnice skozi mesto (da ne govorim o tem, da je površina zunanjega ograjenega igrišča definitivno povsem pod vsakimi standardi za toliko otrok).
Vse zgoraj našteto pomeni, da so otroci ves čas, ki ga preživijo v vrtcu izpostavljeni vplivom materialov novozgrajenega objekta ali avtomobilskim izpuhom (zračenje prostorov, igra na igrišču, ipd).
Vsak povprečen človek ve, da se novogradnja suši in presušuje kar nekaj časa (enoto pa so začeli prenavljati septembra, nedolgo nazaj so naredili še fasado), zato je iluzorno pričakovati, da bodo starši zdravje svojih otrok izpostavljali v imenu solidarnosti. Kdo pa je do teh družin solidaren v tem primeru???
Zares nezrelo in neprofesionalno je bilo pričakovati, da bodo starši »solidarnostno« požrli zalogaj, ki ga je zakuhala Občina. Iz vojašnice na Stari Vrhniki se je izselila vojska, bivali so v prelepem okolju, ki bi bilo kot nalašč za ureditev vrtca, nobenega novega ne bi bilo potrebno zgraditi! Pa še v neposredni bližini dveh enot bi bili – poleg Barjančka (ki je tudi narejen iz vojašnice) in Žabice, v mirnem okolju z veliko zelenimi površinami, v neposredni bližini sprehajalnih poti in izletniških točk. Zakaj torej vrtec v samo središče mesta, kjer se neposredno mimo stavbe (med cesto in zidom stavbe je namreč le pločnik) vsakodnevno ves čas, še posebno ob prometnih konicah, kotalijo kolone vozil??? Nova stavba, polna vlage in morda še drugih škodljivih hlapljivih, sušečih se snovi, pa novo pohištvo … Kaj pa požarna varnost? Zgrajena je v dveh nadstropjih (pritličje + dve etaži), kako bodo v primeru požara ali potresa evakuirali otroke?
Zakon o vrtcih i v 59. členu (Ureditev prostorov v stavbah, ki niso grajene namensko za vrtec) pravi: "Če so prostori za vzgojne dejavnosti v nadstropju, mora biti za otroke iz prvega starostnega obdobja na vrhu in na dnu stopnišča nameščena varovalna pregrada." Stavba, ki so jo obnovili, je bila nekoč hranilnica - to pomeni, da ni bila nikoli grajena namensko za vrtec. V čem je potemtakem problem za otroke prve starostne skupine - kot pravi v prispevku župan?!? Sabi, daj, vprašaj ga še to. In nenazadnje, sabi, glede na bivališče tvoja otroka sodita v okoliš Želvice ali Komarčka, otroci staršev, ki ne želijo seliti, pa v okoliš Žabice ali Barjančka.
Razlogov proti selitvi je še malo morje, ampak naj bo zaenkrat dovolj. In res, vse, ki ste tako proti staršem, ki so kao nesolidarni, ne veste vsega, zato ni pravično, da govorite o zlobi, privoščljivosti in še čem. Vsak naj pomete pred svojim pragom.


< Sporočilo je popravil Admin -- 16.4.2012 14:47:36 >

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 19:45:07   
tanjush
Pa še to me zanima: zakaj lahko ti napišeš cel roman v pojasnilo svoje izjave na TV, drugi pa ne smemo pojasniti stališča staršev, ki otroka niso hoteli premestiti? Imaš kakšne protekcije tukaj na forumu?


< Sporočilo je popravil Admin -- 16.4.2012 14:46:38 >

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 19:56:04   
sabi
Saj te je zanimalo pojasnilo o tv prispevku,bi se pa ti javila saj je vrtec iskal starse za izjave pa hi imela moznost povedat celi sloveniji kako je vrtec slabo zgrajen in skodljiv otrokom,pa se sploh zavedas kaksne so to javne obsodbe?glej,ce bo tvoja izjava pravilna,potem vrtec ne bo nikoli docakal dan odprtih vrat in takrat ti bomo vsi zaploskali.jupi imela si prav,resila si zdravje nasih otrok.pa da vidimo kaj se bo zgodilo drug teden ko pride inspektorat pregledat ce je vrtec pripravljen za odprtje.sam po koje se res ne bo odprl,ker je prevelika vlaga in previsoka vsebnost plina,aja pa se plocnik jih bo zmotil.

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 20:13:23   
tanjush
Mene vrtec ni 'našel', da bi dala izjavo. Tebe očitno je. Le zakaj?
Vsak se sam odloča, kam bo dal svojega otroka. Sem pa janapan razložila tiste 'bistveno slabše razmere', ker se ji je zdelo, kako oh in sploh je, če je nov vrtec (ali pač obnovljena zgradba). Pa povej mi že enkrat, kje sem napisala, da je slabo zgrajen? JA, premik iz Barjančka oz. Žabice v Komarčka je premik na slabše! Svoje trditve sem utemeljila, za razliko od ...

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 20:28:24   
sabi
Govoris o celoti vrtca ne samo o stirih stenah'',o igralih,o igriscu,...si si ga ze ogledala?nisi,potem ne govori kako je skodljiv.sami delavci ko so ga gradili so dejali:nismo se delali bolj ekoloskega vrtca kot tega.pa sej si ja izobrazena no,da ves,ce bi bilo to res,da je nevaren zdravju nasih otrok,sploh vrtca odpiral ne bi a ne?jutri pa bo ze odgovor na tvojo kritiko,ker zdej pa ze mene skrbi ce je vse to res kar pravis o vlagi ipd.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 11.4.2012 20:41:20 >

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
11.4.2012 20:58:13   
mika
Vsak povprečen človek ve, da se novogradnja suši in presušuje kar nekaj časa (enoto pa so začeli prenavljati septembra, nedolgo nazaj so naredili še fasado), zato je iluzorno pričakovati, da bodo starši zdravje svojih otrok izpostavljali v imenu solidarnosti. Kdo pa je do teh družin solidaren v tem primeru???


Pa ne ga lomit, no. Za vse vgrajene materiale morajo priložit ateste . Ko so naši otroci bili v vrtcu, je en očka želel sam postavit leseno igralo, ker bi pa moral priložit ateste, so otroci še dve leti čakali na nov vrtec in nova igrala.

Eni ste rojeni za onemogočanje vsega, kar pride na pot. Vašega primera ne poznam, ampak na dejstva, ki si jih naštela, drugega ne morem reč, kot pa da vam je edini cilj za*****vanje.

Poznam primer, kjer se gradi športna dvorana in ne morem verjet s kakšnimi absurdnimi razlogi želi civilna iniciativa to preprečit.

Kako dolgo pa bi po tvoje vrtec moral bit prenovljen, da bi otroci lahko v njem bivali, če je minilo že več kot pol leta in še vedno ni primeren? Al je fasada problem? Iz kakšnih materialov gradijo pri vas? A imate mogoče druge predpise, kot veljajo drugod po Sloveniji?


Še za info - prenova starih objektov je veliko dražja, kot novogradnja.

< Sporočilo je popravil mika -- 11.4.2012 21:12:42 >

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
15.4.2012 15:52:57   
tanjush
Mika, komentirala si le del razlogov. Kaj pa ostalo? Ampak saj tako ali tako ni pomembno. Vrtec ima uporabno dovoljenje in nekoč bodo v njem otroci - polno smeha in razgrajanja. Vsi bodo uživali v novi enoti s prekrasnim igriščem. Super bo!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
15.4.2012 16:13:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanjush

Mika, komentirala si le del razlogov. Kaj pa ostalo? Ampak saj tako ali tako ni pomembno. Vrtec ima uporabno dovoljenje in nekoč bodo v njem otroci - polno smeha in razgrajanja. Vsi bodo uživali v novi enoti s prekrasnim igriščem. Super bo!


Tanjush, imej otroka(e) doma, ker tvojim standardom ne ustreza noben objekt. Se izobrazuj jih na domu, ker se mi zdi da tudi v soli noben ucitelj ne bo imel dovolj znanja zate (ce bo ze sola po standardih).

< Sporočilo je popravil bibasiba -- 15.4.2012 16:14:56 >

(odgovor članu tanjush)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
15.4.2012 17:25:30   
mika
Mika, komentirala si le del razlogov. Kaj pa ostalo?


Komentirala sem en razlog zato, da sem obrazložila, da ne drži kar pišeš. Za ostalo sem pa napisala (kopiram)...na dejstva, ki si jih naštela, drugega ne morem reč, kot pa da vam je edini cilj za*****vanje.

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
16.4.2012 11:52:55   
Luns
Eno butasto vprašanje za tisto ki trdi da otroci ne smejo v novogradnjo, koliko časa pa bi morala stavba stati da je primerna za bivanje? Vrtca Želvica in Žabica sta bila oba ravno tako na hitrico zgrajena in vseljena pa se ni noben razburjal ker otroke sprejemajo v nov vrtec. Na lokaciji "novega" vrtca pa je bi prej tudi vrtec cca 30 let, vsaj toliko se jaz spomnim in od stare stavbe so ostale samo zunanje stene tako da praktično je novogradnja. In včasih smo bili straši veseli tudi če smo bili tja sprejeti čeprav je bila stavba res pod nivojem.

(odgovor članu nova medika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
17.4.2012 22:28:55   
Blue Violet
A je tuki govora o temle vrtcu, ki je bil danes spet na TV? http://tvslo.si/predvajaj/#ava2.134220387;; tam nekje od 9,40 naprej je prispevek.
No, vsak, ki je kdaj gradil bajto, ve, da se mora zadeva, preden daš gor fasado, kar nekaj časa sušiti. Nimam pojma, o kakšni gradnji v skladu s standardi govori župan. Bajta se mora presušiti. In o kakšnih standardih jaz ne vem ničesar. Tisti, ki živite v bloku, tega pač ne morete vedeti. Kakor sem jaz razumela, je problem večplasten, ni samo vlaga. Na posnetku se vidi, kako blizu je dejansko cesta; skozi okno je posnet tudi promet. In še neki: v prispevku povejo, da bi po zakonu lahko tudi mali otroci bili v nadstropju. Zakaj torej niso? Kdo komplicira?
Me prav zanima, kako bo problem rešen septembra. Upam, da bo kdo poročal ...

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
26.4.2012 8:33:37   
borovnička
Prenovljen vrtec Komarček stoji na tem mestu že 100 let in več. V njem je bil vrtec skoraj 30 let, pa ni noben otrok umrl zaradi smoga, prometa, majhnega igrišča, vrtca v dveh nadstropjih, nobeden ni pobegnil, nobenega niso zastrupili mimoidoči in nobenega niso ukradli in ne vem zakaj zdaj tak cirkus okoli tega. Otrok se ni zapiralo na igrišče, ampak če se je le dalo, so se otroci odpravili ven in ker je vrtec v centru mesta, je blizu Močilnik, Sveta Trojica, Mirke, stadion in cel kup krasnih točk, kjer otroci lahko uživajo.

Kar se pa sušenja tiče... ne Želvica, ne Žabica nista stala eno leto in se sušila, ampak takoj, ko je bil vrtec končan, so prišli otroci. Danes so tudi materiali čisto drugačni in ker so v igri otroci, je pozornost in pazljivost še toliko večja.

Ahhh ja... bo že bolje, če ne prej, od septembra naprej...

_____________________________

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Blue Violet)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pojasnilo mamice po tv o prispevku vrtec ...
26.4.2012 14:40:55   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: tanjush

No, pa nadaljujmo tukaj. Tam so zaklenili, predvidevam, da bodo tukaj. Samo še vprašanje časa je, kdaj se bo to zgodilo.

IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Tudi jaz bi jo zavrnila (op. selitev v drugo enoto) če bi bilo to v škodo mojemu otroku, če bi šel v bistveno slabše razmere....gre pa za nov, popolnoma opremljen vrtec...Brez komentarja res.

  

Janapan, pa ti veš, kje je ta obnovljena enota? Si jo videla? In JA, otroci gredo na bistveno slabše kot so zdaj ... Pa to niti ni vse, samo del razlogov navajam:
Otroci so naše največje bogastvo in to ni le rek! Selitev v novo enoto Komarček je škodljiva za zdravje otrok iz vsaj treh razlogov:
1. otroci bi se v manj kot dveh letih in pol (januar 2010 – maj 2012) že drugič selili v novozgrajen objekt,
2. objekt se nahaja v neposredni bližini križišča glavne prometnice skozi mesto,
3. zunanje igralne površine so posledično v neposredni bližini križišča glavne prometnice skozi mesto (da ne govorim o tem, da je površina zunanjega ograjenega igrišča definitivno povsem pod vsakimi standardi za toliko otrok).
Vse zgoraj našteto pomeni, da so otroci ves čas, ki ga preživijo v vrtcu izpostavljeni vplivom materialov novozgrajenega objekta ali avtomobilskim izpuhom (zračenje prostorov, igra na igrišču, ipd).
Vsak povprečen človek ve, da se novogradnja suši in presušuje kar nekaj časa (enoto pa so začeli prenavljati septembra, nedolgo nazaj so naredili še fasado), zato je iluzorno pričakovati, da bodo starši zdravje svojih otrok izpostavljali v imenu solidarnosti. Kdo pa je do teh družin solidaren v tem primeru???
Zares nezrelo in neprofesionalno je bilo pričakovati, da bodo starši »solidarnostno« požrli zalogaj, ki ga je zakuhala Občina. Iz vojašnice na Stari Vrhniki se je izselila vojska, bivali so v prelepem okolju, ki bi bilo kot nalašč za ureditev vrtca, nobenega novega ne bi bilo potrebno zgraditi! Pa še v neposredni bližini dveh enot bi bili – poleg Barjančka (ki je tudi narejen iz vojašnice) in Žabice, v mirnem okolju z veliko zelenimi površinami, v neposredni bližini sprehajalnih poti in izletniških točk. Zakaj torej vrtec v samo središče mesta, kjer se neposredno mimo stavbe (med cesto in zidom stavbe je namreč le pločnik) vsakodnevno ves čas, še posebno ob prometnih konicah, kotalijo kolone vozil??? Nova stavba, polna vlage in morda še drugih škodljivih hlapljivih, sušečih se snovi, pa novo pohištvo … Kaj pa požarna varnost? Zgrajena je v dveh nadstropjih (pritličje + dve etaži), kako bodo v primeru požara ali potresa evakuirali otroke?
Zakon o vrtcih i v 59. členu (Ureditev prostorov v stavbah, ki niso grajene namensko za vrtec) pravi: "Če so prostori za vzgojne dejavnosti v nadstropju, mora biti za otroke iz prvega starostnega obdobja na vrhu in na dnu stopnišča nameščena varovalna pregrada." Stavba, ki so jo obnovili, je bila nekoč hranilnica - to pomeni, da ni bila nikoli grajena namensko za vrtec. V čem je potemtakem problem za otroke prve starostne skupine - kot pravi v prispevku župan?!? Sabi, daj, vprašaj ga še to. In nenazadnje, sabi, glede na bivališče tvoja otroka sodita v okoliš Želvice ali Komarčka, otroci staršev, ki ne želijo seliti, pa v okoliš Žabice ali Barjančka.
Razlogov proti selitvi je še malo morje, ampak naj bo zaenkrat dovolj. In res, vse, ki ste tako proti staršem, ki so kao nesolidarni, ne veste vsega, zato ni pravično, da govorite o zlobi, privoščljivosti in še čem. Vsak naj pomete pred svojim pragom.



O jezus. Pol pa najbolš, da maš otroka lepo doma v vato zavitega in omogočiš vrtec nekomu drugemu.

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?