|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje
15.4.2012 8:58:08   
natasarobi
Pozdrav!

Do prejšnega tedna sem imela otroka v varstvu pri babici, prejšne 4 dni smo ga uvajali v vrtec-privat, vendar se je še po 4 dneh tako jokal, da je bil revež čisto moker (kot, da bi imeli v banjci). Bila sem v sosednjem prostoru in se je mali drl neumorno. Občutek sem imela, da ga sploh ne zna umirit - še sama mi je rekla en dan, da jo je kar groza, ko začne jokati. Še doma ni nikoli tako jokal oz. nikoli ni tako jokal.

Sedaj sem v dvomih ali ga naj jutri sploh peljem v vrtec ali naj ga izpišem in počakamo do septembra, ko bo šel v državni vrtec. Bojim se, da ga ne bi mogla umiriti in da bi ga kar ignorirala in bi zato nehal jokat.

Kako je bilo pri vas? A ste dolgo uvajale? Kaj menite?

THX.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje
15.4.2012 9:45:29   
Najaa
Jaz bi ga peljala v vrtec. In šla bi ven, ne bi čakala v sosednjem prostoru in poslušala, kako se dere. Sej prvi teden uvajaš postopoma, prvi dan urca, drugi dan dve... pa si z njim v igralnici... Ko se izkaže, da se zamoti že toliko, da lahko greš za nekaj minut ven pa greš. Pa ne v sosednjo sobo. Po 4 dneh ne bi odnehala.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
15.4.2012 11:20:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje
15.4.2012 14:53:18   
aprilčica07
Niti pod razno ne bi odnehala po samo 4 -ih dneh uvajanja. Naš takrat 3,5 letni fantina je tulil prve tri tedne vrtca, baje non stop. Se mi je srce trgalo ga tam puščat (pa smo imeli krasne vzgojiteljice, da ne bo pomote). Večkrat sem šla iz vrtca in se za prvim vogalom zjokala, da ne omenjam kašna sem hodila na šiht. No, pa se je po cca treh tednih zadeva postavila na mesto in fantek je začel z veseljem hodit v vrtec. user posted image Po moje se splača potrudit in vztrajat. user posted image user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje
15.4.2012 21:27:01   
takotako
Mogoče je dobro da greš čisto ven iz hiše ker je mogoče tudi osebi ki pazi tvojega otroka zoperno ker ga ne mroe takoj pomiriti in je zato malo živčna in potem težje otroka animira.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvajanje
16.4.2012 13:04:48   
morje2011
Pri nas je bilo uvajanje 1 mesec.Je bilo kar kritično.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvajanje
16.4.2012 15:49:19   
natasarobi
Sva se z možem odločila, da nadaljujeva z uvajanjem, predvsem zato, da ne bi bilo 4 dni joka takorekoč brezpotrebnega (en dan je bil malce bolj hud), ker po 4 dneh je prekmalu za rečt kako in kaj, plus tudi to, da ne bi mali dobil napačen signal - jokam in potem mi ni treba več. Nisem si pa mislila, da zna biti uvajanje tako naporno - predvsem psihično.

Bomo videli kako bo ta teden - danes je bilo kot ok - je sicer jokal, ampak je rekla, da ga je lahko umirila, da ima pa obdobja ko je ok (se s čim zamoti) in pol spet začne jokati.... Sicer, ko sem prišla ponj je jokal in kar hudo (je kar hlipal, kar pri njemu ni v navadi).

Sem kar malo tako, ker ne vem kaj se dogaja in če je res vse tisto kar mi vzgojiteljica pove. sicer je malda, kar lahko štejem za plus, nekje pa v minus,...... kaj pa vem - bomo videli.

(odgovor članu morje2011)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uvajanje
17.4.2012 22:44:51   
Blue Violet
Ne kompliciraj! Če ti vzgojiteljici ne zaupaš, kako ji bo otrok? Mladost pa ni nujno slabost ... A si si mogoče pred uvajanjem prebrala kakšna navodila, kako se uvaja in kaj lahko pričakuješ? Če si nisi, ti predlagam, da to čim prej narediš. Bo lažje tebi, otroku in tudi vzgojiteljici. Sicer pa: ni ti ga potrebno tam puščati samega. Imaš vso pravico, da si zraven, dokler se ne uvede. Upam, da ga nisi že prvi ali drugi dan pustila tam celo dopoldne ...

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uvajanje
18.4.2012 8:41:50   
natasarobi
Sem si prebrala nekaj stvari (verjameš ali ne) in tudi zaupam vzgojitelcam, saj je to njihov poklic in jo vprašam kaj meni kako naprej, da bi bilo najlažje za vse, kljub njeni starosti.

Kar pa ne pomeni, da ji popolnoma zaupam, sploh na videno in slišano v času, ko sem prostor zapustila oz. bila zraven sina. In ne nisem pustila cel dopoldan malega samega, saj nisem, da ne rečem kaj.

(odgovor članu Blue Violet)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?