|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 12:07:25   
Masha_M
Zgodil se nam je čudež! Za september smo dobili mesto v točno izbranem vrtcu v Ljubljani. Žal pa tukaj nastane en problem... Pri pregledovanju odločbe sem opazila, da so nam šteli vse možne točke, kar pa ni čisto okej.

Jaz sem 200%, da sem korektno obkrožila 1× stalnost bivanja in 1× brez stalnosti bivanja, dodelili pa so nam 50 točk kot da bi oba s partnerjem imela stalnost bivanja vsaj od 1.1. preteklega leta. Glede na to, da sem sigurna da sem jaz pošteno označila in da se ta stalnost preverja glede na centralni register prebivalstva mi na pamet padeta samo dve opciji. Ali da gre za človeško napako, ali pa da se upošteva tudi začasno prebivališče v MOL, ki pa ga ima partner že sto let.

Poleg tega sem označila da je bil otrok že uvrščen na centralni seznam, saj ob oddaji vloge resnično nisem vedela, da bomo 14 dni kasneje dobili ponujeno mesto na drugem koncu Ljubljane, ki pa smo ga že zavrnili.

Glede stalnosti bi torej morali dobiti 35 točk manj (15 namesto 50) ter za čakalni seznam 10 točk manj (0 namesto 10).

Vrtca smo izjemno veseli, saj je točno naš želeni vrtec, je kvaliteten, lepo urejen in pred nosom in zdaj plačujemo (pre)drago zasebno varstvo, poleg tega pa bomo v prihodnjem letu v vrtec poslali še enega otročka. Po novem točkovanju seveda vrtca skoraj gotovo ne bi dobili. :(

Zdaj nimam pojma kaj narediti. Iskreno rečeno vam povem, da me vedno manj mika biti poštena (in neumna) in jih sama opozoriti, da naj nam dajo manj točk in potem izvisimo pri vrtcu, ker nas bo država že tako udarila po hrbtu samo zato, ker sem pač rojena par let prepozno in nisem imela otrok pred recesijo. Obenem pa me skrbi kaj se bo zgodilo, če otroka vpišem, pa oni naknadno sami ugotovijo napako. Ali lahko mojega otroka vržejo ven iz vrtca? Ali lahko pravno kako odgovarjam (dobim kazen), če mi dokažejo da sem za pomoto vedela, pa jim tega nisem sporočila?

Hvala za mnenja in nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 12:19:47   
2sneg13
Jaz bi raje poklicala in se pozanimala,kot da imam kasneje probleme.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 14:05:18   
t5t6
Ti si vrtec dobila in se po mojem nisi dolžna spoznat na njihove točke. Če so naredili napako je sigurno ne bodo popravljali tako, da bi otroka vrgli iz vrtca.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 17:27:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6
Ti si vrtec dobila in se po mojem nisi dolžna spoznat na njihove točke. Če so naredili napako je sigurno ne bodo popravljali tako, da bi otroka vrgli iz vrtca.


to je načeloma res. če oni naredijo napako, ti nikoli ne povrnejo zgube (ko je). če jo pa ti, pa odgovarjaš. pa zdi se mi da ne bodo vrgli dete ven kar enega lepega dne.
je pa tudi res, da ni ok, da zahinaviš. ta način dela na vrhu je pahnil slovenijo tam kjer je in če želimo spremembe na bolje, se mora nekje začet spreminjat način mišljenja. če ne, še dolgo ne bo bolje..

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 18:12:23   
LuLu
Malo je čudna situacija. Po eni strani je zelo fajn, da si dobila, po drugi pa... Ti svetujem, da narediš po svoji vesti. Mogoče pa na koncu vseeno ni napaka. Ker jaz tudi nimam stalnega bivališča v tej občini, kjer so otroci v vrtcu.
Bi ti samo svetovala, da če nisi mazohističen tip user posted image  Samo beri mnenja in nasvete in se ne oglašaj več in karkoli boš naredila obdrži zase.
V določenem primeru boš tukaj lahko dobila grde komentarje, ki pa ti niso potrebni. Razumeš? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
26.4.2012 19:57:15   
Masha_M
Razumem, razumem. Zaenkrat je tukaj vse mirno, pa tudi če ne bo, bom delala na tem da mi ne pridejo do živega. ;)

Drugače pa zaenkrat hvala vsem za mnenja!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
28.4.2012 22:46:07   
Pacota
Mislim, da nisi dolzna opozarjati na njihove napake. Ko enkrat opravite vpis, pa tudi ne verjamem, da bo šel kdo še 1x preverjati, kako si ti označevala in kako oni točkovali. Sploh, ko bo otrok enkrat že v oddelku, ne verjamem, da gredo staro še 1x gledat.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
29.4.2012 6:51:36   
trsica
predvsem preberi odločbo. če v njej piše, da jim moraš javit, potem te "hinavljenje" lahko drago pride. v večini velja, da je spremembe treba javit v 8-15 dneh. user posted image

pri nas piše: Ugovor na kriterij in težo posameznega kriterija ni dopusten. torej se ne smemo pritožit na njihovo napako user posted image

_____________________________

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
29.4.2012 21:14:47   
Sonček in poletje
Poštenost se dostikrat ne izplača. Ti daj otroka v vrtec. Za nazaj ne bo nihče nič preverjal grem stavit. Itak pa se ne sekiraj preveč, 10% otrok v vrtec itak pride po vezah... A to je pa pošteno???

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
14.6.2012 17:25:35   
taratesa
Ej, jest se nebi zezala. Vprašaj, pokliči, ker zdaj vse še enkrat preverjajo odločbe preko CSD in davčne. Zaradi plačila vrtcea. Res pa ni pošteno , da eni dobijo prek veze. AMPAK Slovenija je fenomen. Kar se tega tiče. V grčiji učijo otroke kako se znajti v življenju ( preko podkupovanj ) v Sloveniji pa kako zejeb.... drug folk. Zato pa imamo to kar imamo. Vzgajajte otroke pošteno. Od njih se spremembe začnejo v življenju.
Te ne obsojam, naredi kar misliš , da je pravilno.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
14.6.2012 18:24:13   
liliana
Jaz pa ne bi nič preverjala in bi pustila stvari kot so, oni so izdali odločbo, oni preverjajo podatke, ti nisi dolžna vedeti in razumeti kaj pomeni katera točka (običajno ko državni organ vprašaš o tem, dobiš itak odgovor, tako pač je oz. tako mora biti, pika).....predolgo časa že delam z uradnimi organi, bila poštena, nazaj dobila vedno le "smo se pač zmotili", nihče ni odgovarjal nikoli za nič, nič obžaloval, še arogantno so se obnašali, kot da si v bistvu ti krivec za njihove napake....

Za plačilo dneva stavke v vrtcu sem dobila recimo zelo aroganten odgovor ravnateljice "Saj vrtec je bil vendar odprt. Saj bi pa lahko pripeljali svojega otroka. Ker je obvestilo o odprtju vrtca bilo pa res pozno izobešeno (en dan prej pozno popoldne, ko je polovica že odpeljala otroke iz vrtca), obžalujemo nesporazum v komunikaciji med strokovnimi delavkami dotičnega vrtca in starši." Nič drugega, kot eno samo sprenevedanje in prelaganje odogovornosti......

In ravno ta aroganca pri obnašanju državnih organov oz. uslužbencev, ker vem, da ne malokrat namerno prinašajo okrog davkoplačevalce (ker se pač vsi nekako bojijo skregati z dražvnim organom, bog ne daj pritožiti na kako odločbo) me več ne bo prepričala, da bom karkoli sporočala, če bo kaka odločba zaradi njihove napake slučajno izdana v mojo korist (pa sem tudi to že storila)....pa ne bom več....

Ali pa odločbe po ZUPJS.....ena sama aroganca in sprenevedanje......vedo za napake, jih ne odpravijo, ampak še naprej izdajajo napačne odločbe in prelagajo odgovornost eden na drugega.....od mene pa pričakujejo, da sem poštena, vestna, točna......

Za boljšo klimo, za spremembe, sta potrebni obe strani...ne pa, da bom samo jaz, kot davkoplačevalec poštena, od državnega organa pa ne bom dobila drugega kot arogantno sprenevedanje (v stilu, mi smo bogovi, vi pa raja).....in potem še kritiziranje, da jih ne podpiram pri stavki, v boju za moje pravice bojda (tudi eno samo sprenevedanje, ker so se "borili" zgolj za svoje in ne za moje pravice....)

(odgovor članu taratesa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dobili vrtec v MOL, a zaradi njihove napake
27.8.2012 11:27:42   
čudnočudo
Če jih ne opozoriš na napako in SI SAMA VSE PRAVILNO IZPOLNILA, ni to nobena goljufija in ne verjamem, da bi otrok letel iz vrtca, če bi se nepravilnost kdaj razkrila. Vrtec je pravica tvojega otroka in tako nobeno točkovanje ni pošteno. Vzami, saj vam pripada, in super, da ste imeli takšno srečo. ;) Problem je le tisti en otrok, ki je "zaradi vašega" izpadel, a če odkrijejo, ga bodo že nekam dali. Kot sem že napisla, vsi otroci imajo enako pravico do vrtca.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?