|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 12:26:41   
Lorian
Zdravo!
Kak lepo vas je brat,ker niste imeli problemov.Jaz pa ~e dva dni premlemlevam,kaj mi je za nardit!
Moja babika je v petek jokala 2uri skup! Se zdaj ne morem verjet, da me niso poklicali, da pridem prej po njo.A so mislali, da bo obupala in nehala jokat?
Ponavadi sploh ne joce, zato sem se bolj sokirana.Sem mislila, da uvajanje sploh ne bo potrebno, ker je ful prilagodljiva!
Zdaj me je kar groza ponedeljka.Kaj mi svetujete?
Naj ostanem kakano urico z njo ali naj jo kar pustim?
Z vzgojiteljico sva se dogovorili, da jo pripeljem malo kasneje, tako, da bo doma jedla.Joj boga reva, zadnjic je bila do desetih lacna, ker ni hotla nic jest v vrtcu!
Lepo prosim, kakrsen koli nasvet prav pride!!!
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 12:33:26   
Primoza
Nikakor ji ne kažite svojih občutkov (strahu, skrbi), bo mislila, da jo peljete v mučilnico.

Poskusite ji z enostavnimi obraznimi mimikami in zvokom glasu pokazati, da je to nekaj lepega. Saj zato pa je uvajanje. Ne vem kako je uvajanje sploh potekalo pri vas; ali je bil ta petek prvi dan ali drugi in kako se je obnašala prvi dan. Vsekakor je bolje ostati nekaj časa z njo, jo pustiti za pol urce in biti nekje v bližini, nato pa napredovati postopno naprej.

V nasprotnem primeru imate lahko težave leta in leta.

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 13:04:56   
tt79
lorian, mislim, da se bo tudi vaša punčka navadila na vrtec, prijatelje, vzgojitelje...in konec koncev ugotovila, da je to pač njen vsakdan.

Kaj bi pa bilo, da bi vas vzgojiteljica poklicala vedno, ko bi se tvoja punčka pričela jokat...
Če jo boš že zdaj navadila, da si vedno dosegljiva, boš potem morala biti vedno dosegljiva...

Sicer pa bo to po enem tednu že bolje in če enkrat ni jedla do desetih-saj je ne bo pobralo, ko bo sama lačna bo že jedla.

Malo več poguma mami s tvoje strani, pa bo!

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 14:27:41   
Anonimen
Lorian koliko je pa stara vaša punčka?Pri nas tudi ni hotla za zajtrk evrokrema na kruhu pojest je raje suh kruh jedla Pa kaj
Saj se bo navadla vaša punčka
Lp

(odgovor članu Lorian)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 14:31:41   
sašaš

Še vsak pikec se je privadil - pa se bo tud tvoja punčka, verjemi! Res je bolje, da jo še nekajkrat pripelješ po zajtrku - ali pa si med zajtrkom ob njej, ko pa se potem zaigra pa pojdi iz igralnice in jo pusti kakšno urico ali dve. Počasi, postopoma...pa bo šlo!

Brez joka na začetku skorajda ne gre. In ne pokaži ji, kako ti je hudo, ker jo puščaš tam. Boš videla, kako bo čez nekaj časa luštno, ko ti bo na vratih pomahala, vrgla poljubček in odhitela k vzg. ali k otrokom!

Lp

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vrtec....vrtec
4.9.2005 14:37:35   
piščanc
bo pač treba več uvajanja

najprej se pejta tja samo igrat, potem jo pusti 15 min, da se igra in jo sama tam nahrani, naslednji dan pa podaljšuj

lepo potrpežljivo pa bo

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vrtec....vrtec
5.9.2005 22:22:13   
Lorian
Hvala za vspodbudne besede!
Saj vem, da so do sedaj se vsi preziveli, ampak ko je to tvoj otrok je res hudo.
Stara je 21 mesecev.Problem je v tem, ker sploh nisem pricakovala taksnega odziva.Zelo malo joce in ni zahtevna, tako, da sem mislila, da bo to macji kasel.Pa je v vrtcu pokazala svoj pravi jaz.Tudi danes je histericno jokala, pa sem jo pustila samo za 15 minut, prej sem bila zraven.Jutri pa je vzgojiteljica rekla, naj jo pustim eno uro.Bo ze mogla prezivet.Saj bi bila zraven, pa motim ostale otroke, pa tudi moja princesa se me kar drzi in ni nic iz nje.
Drzite pesti!    

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vrtec....vrtec
6.9.2005 22:28:04   
snorlax
Moj je star dobrih 11 mesecev in se uvajava že pet dni. Do sedaj je zdržal eno uro brez mene, potem pa v jok in so me že klicale, naj pridem ponj. Hodi še ne, tudi plaziti se noče, tako da sedi na tleh in se igra. Velikokrat pa gleda ven in si želi ven, ker je navajen biti dosti zunaj. Meni se srce trga. Vem, da se mora navadit in da ni drugega, ampak to je tako hudo. Vztrajali bomo kakšen mesec, če ne bo šlo, bomo pač poiskali privat varstvo, vsaj do drugega leta, da bo shodil in da bo bolj samostojen.

Najbolj ga matra spanje. Navajen je dolgo spati, sedaj pa mu manjka spanje in je ob 9. ali 10. uri že zelo zaspan. Zaspati pa ne more, ker je navajen doma, da spi v temi oz. poltemi in miru.

Moti me tudi to, da je premalo vzgojiteljic za tako male otroke, ki še rabijo pomoč pri hranjenju in vsem. Bila sem zraven, ko so jih hranile in ker pač ne more pomagati vsem naenkrat, jih je nekaj kar lačnih dala v posteljico, da so tam čakali, da pridejo na vrsto. Seveda so tam jokali. Jaz pa skoraj zraven in sem si mislila, "ko mene ne bo tu, bo tudi mojega dala takole v posteljico, da bo gledal, kako drugi jejo in jokal zraven". Poleg tega nimajo zjutraj nič toplega na žlico, samo neke salame, skutine štrudlje in podobno. To se meni ne zdi hrana za dojenčke, ki še niso stari 1 leto. Nekateri še zob nimajo in samo drobijo. Skratka, grozno! Pa ne krivim vzgojiteljic oz. pomočnic. One imajo samo dve roki in so resnično prijazne, ampak sistem ne štima.

L.p.

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vrtec....vrtec
7.9.2005 7:14:41   
Baby
tud mi imamo probleme. V četrtek je bila v vrtcu prvič. Bila sem z njo 1 ura in potem za eno uro odšla. Bila je zelo pridna, brez joka, sam smeh. V petek sem bila pol ure pri njej da je pojedla potem pa odšla za slabe 3 ure. Spet brez problema. Smeh nič joka in za kosilo je pojedla juho. Ponedeljek!!! Šok! Ko sem odšla nič joka potem pa pol ure joka nič ni jedla. Ko so jo hoteli nahranit sam jok. Ko sem po 4 urah prišla ponjo je jokala, joj tko me je stisnilo. Stara je 16 mesecev. Torek pa že jok ko sva prišli v igralnico. Danes tudi...
Že dva dni ni v vrtcu od 7 pa do 11 nič jedla.
Sej vem da se mora navadit. Sam mal težko je ko otrok zelo zelo redko joka zdaj pa skoz. Ima katera kakšen nasvet?
LP

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vrtec....vrtec
7.9.2005 9:11:34   
elizabeta p
Moj je danes 5. dan v vrtcu in so mi rekle, da je neješč, doma pa kar naprej nekaj melje. Če mu pa hočejo one pomagati pri jedi pa se obrne stran.
Star je 2,5 let.
Doma pije iz kozarca, flaško imava le še ponoči, če je žejen, da se ne polije. Tam sploh noče pit.Danes sem mu nesla flaško pa bomo videli.
Doma je tiho samo ko spi, drugače je ena velika čveka, tam pa sploh ne govori.
Baje je to normalno, ker se mora otrok navaditi in ni nič čudnega, mene pa skrbi, da je lačen, žejen, osamljen...in se mio trga srce.
Ampak saj bo, ko bodo, lačni, žejni in se bojo še malo privadili pa bo. Še vsi so se pa se bojo tudi naši.
Imajo pa družbo in včasih je ta še pomembnejša od hrane.

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?