|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: verouk???
25.9.2012 12:58:44   
ronja
tipično zahodnjaško razmišljanje. ne vidite dlej od krščanstva.

Ne, tudi ogromno reinkarnacij vzhodnih bogov ni ravno enostavna reč. Mi jih je pa vseeno malo lažje razumet, ker so zaporedne.

če vzameš vero kot orodje da z njo manipuliraš, še nisi vernik, niti to ni vera.

Se strinjam, ampak kot ateistka res nisem poklicana, da bi rpesojala, kdo je pravi vernik in kdo ne. Misliš, da papež in naši škofi ne verjamejo v boga? Ali pa Dalai Lama?
a niso tud verniki psihoti, če pobijajo miljone? meni so.

So, tisti, ki pobijajo milijone, gotovo. Govorili smo o dobrih ljudeh, ne psihotih, ne tistih, ki od zgoraj vse krojijo, ampak o tistih, ki si v resnici ne želijo razstrelit recimo celega avtobusa ljudi, vendar so prepričani, da jim je bog to ukazal.

ni važno v kaj psiho verjame, ker karkoli je, je samo krinka za njegovo paranojo in iluzijo.

To je res. Psihotom pomagajo samo zdravljenje, če jim. Ne govorim o psihotih, ki si sami zmislijo, da bojo naredili ne vem kirega vraga, ampak o tistih, ki jim to samo po sebi ne bi nikoli prišlo na pamet. Taki namreč obstajajo, tudi v filmih in literaturi. Ne uživajo vsi v svojem početju, dosti jih ima pomisleke, je pa verjetno nam težko to razumet, ker nas niso tako vzgajali.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 13:55:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: verouk???
25.9.2012 15:31:49   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

tipično zahodnjaško razmišljanje. ne vidite dlej od krščanstva.

Ne, tudi ogromno reinkarnacij vzhodnih bogov ni ravno enostavna reč. Mi jih je pa vseeno malo lažje razumet, ker so zaporedne.


potem pa ne govoriš o veri in bogu na splošno, ampak o krščanstvu. meni se zdi ogromna razlika.

če vzameš vero kot orodje da z njo manipuliraš, še nisi vernik, niti to ni vera.

Se strinjam, ampak kot ateistka res nisem poklicana, da bi rpesojala, kdo je pravi vernik in kdo ne. Misliš, da papež in naši škofi ne verjamejo v boga? Ali pa Dalai Lama?


glej, če ti enačiš označiš eno dejanje kot vero (v isti sapi omenjaš tudi da je to izmišljeno - zdaj ne vem, ali praviš da je izmišljena troedinost ali bog ali oboje) in jaz opomnim, da to dejanje (imeti koncilij in določiti kaj je bog) ni odraz vere, niti vera sama. da je za pravega vernika dvomljivo, da bi se šel "nezmotljivega" (ker to je koneckoncev samo bog in on je imel svoje poslance, ki jih je sam izbral - s tem mislim tudi budo, ja user posted image ). kaj ma pol veze a ti misliš a je ta model, ki to dela vernik al ne? govorimo o dejanju, ne o tem kaj skriva njegova duša; ali je vernik ali ne ve samo on in bog.

Govorili smo o dobrih ljudeh, ne psihotih, ne tistih, ki od zgoraj vse krojijo, ampak o tistih, ki si v resnici ne želijo razstrelit recimo celega avtobusa ljudi, vendar so prepričani, da jim je bog to ukazal.


šizofrenikih (če jim je ukazal osebno) ali o dobrih ljudeh, ki so jim oprali možgane? vsakega se da zmanipulirat. kako to narediš (z manipulacijo njegove vere) - veš, vsako stvar se da zlorabit, pa zato ta stvar še ni slaba.

jaz vidim vso to stvar vera vs ateizem tako; zakaj ni bil ateizem nikoli tako izrabljen kot vera - dva velika razloga (verjetno so še drugi), ker je relativno pozno prišel na sceno (v zgodovini ga enostavni ni bilo v nekem konkretnem številu) in zato, ker nima neke ustaljene etike in morale, ki bi ji sledil.
zdaj, da razdelam to zadnje; zaradi tega se lahko potem argumentira, da ni bilo "v imenu ateizma" narejenih veliko zločinov. samo po moje je to samo prikrito, ker je sistem kaotičen; tisti ki ubija zaradi vere ima nek jasen sistem za sabo, ateist pa ubija nediskriminatorno (kot stalin), vse ki ga kakorkoli ogrožajo ali se z njim ne strinjajo. tudi une ki niso verniki, pa se npr. ne strinjajo da je skupna lastnina. in tiste, ki karkoli rečejo proti takemu načinu vladanja.. itd. hočem rečt - ateizem prikrito ubija množice, skozi ego tistega, ki ima moč in vlada. ker ego postane njegov bog. in bog je nezmotljiv. torej je vse kar si misli resnično - ergo, vse kar stori je prav in pravično. loop & catch 22.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.9.2012 15:34:53 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: verouk???
25.9.2012 15:37:47   
pelin
Metulj...cerkev v bistvu ne dopušča in ne podpira polovičarstva, o tem se lahko prepričaš pri vsaki še tako navadni maši , na vsaki strani Svetega pisma in ob še tako bežnem pogovoru z župnikom...ne vem od kod ti ideja, da jo podpira......
Drugače je pa izredno interesantno, da ste zopet odpeljale temo, čisto nekam v levo same take deklice, ki v bistvu cerkev bolj malo povohate....če si potrkate na srce, pametujete krepko na suho in čisto mimo bistva...se globoko opravičujem, vendar ste na žalost težko neki razsodniki in svetovalci, če zadeve poznate le iz tv-ja, iz knjig , preko obrekovanj in nekih negativnih izkušenj vaših babic, staršev...To seciranje kdo je vernik in kdo polovičar in kdo ateist , se mi zdi že čisto bolano....Mislim, da sama zase vem kaj sem in kam sodim......a ve ob vseh trditvah da ste ateistke, ki praznujejo Božič, barvajo jajčka, in kljub svojem zagrizenemu ateističnem pogledu vedo več o verskih in cerkvenih zadevščinah, kot tisti, ki ves čas tako živimo....veste kaj ste in kam sodite?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: verouk???
25.9.2012 15:50:25   
LuLu
Ta izraz "polovičarji", ki se je pojavil na prvi strani mi je čisto mimo. Ja, kdo bo postavljal merila, kaj je polovično, četrtinsko ali celostno?
Ne verjamem, da se, kljub svoji razlagi vere, boga in krščanstva, katera od nas počuti polovično. Vsaj meni vse na tej temi še kako delujejo kot celota. Celota tistega, kar želijo biti.
In, če bi si večina vernikov nehala predstavljati boga, kot strica s sivo brado in njegovega sina, kot strica z rjavo brado... bi prej razumeli bistvo verovanja in boga. V sebi bi ga našli, ne pa v cerkvi.
In ne verjamem, nikoli nisem, da je pogoj, da razumeš vero in boga, reden obisk cerkve, kaj šele darovanje v obliki denarja.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 17:00:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: verouk???
25.9.2012 17:41:44   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
zelo dobro user posted image je LuLu dobro napisala user posted image verjetno se ukvarjam s podobnimi zivljenjskimi in moralnimi vprasanji kot ti - le da so pri meni namesto verskih neka druga vprasanja.


zdej me pa tole res zanima - katera "neka druga vprasanja" so to? user posted image sej če je preveč intimno ali dolgovezno, ni treba odgovorit - itak je samo debata user posted image

p.s. če so ta druga življenska vprašanja a la katere barve bodo okrasi in jelka, tud lahko preskočiš user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.9.2012 17:43:57 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: verouk???
25.9.2012 17:48:22   
pelin
Metulj a veš. da v vsej svoji verski "karieri" nikoli nisem nobenega župnika slišala da bi se tolkel po prsih in na veliko poudarjal kako veliko je število članov RKC...zelo velikokrat sem pa resnično slišala, da je vernikov v pravem pomenu besede malo...tako da je morala imeti Ronja resnično zegen, da je kdaj slišala Rodeta ki se je kao hvalil z neko veliko številko pripadnikov RKC...Omenjeni g. Rode je po mojih izkušnjah en zelo realen človek oz. eden izmed najbolj realnih ljudi s katerimi sem govorila in si ga ne predstavljam da bi takole nekaj flancal...Pa v bistvu to nima veze...ta tema je kot sem že rekla zajadrala čisto drugam...
Avtorica ni vprašala ali se nam zdi vredna sodelovati v verski vzgoji svojega otroka...kdo sploh lahko o tem sodi...avtorici sami se ne zdi vredno sodelovati v verski vzgoji svojega otroka...in zato išče potrditev za svojo odločitev tu gor...in tu ji vsak pač odgovori kot se njemu zdi ....nekaj takih , ki nas guli cerkvene klopi, iz svojega zornega kota ...in nekaj takih , ki ne gulite cerkvene klopi, tudi iz našega zornega kota, čeprav iz njega še nikoli niste gledaliuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: verouk???
25.9.2012 17:57:31   
ronja
potem pa ne govoriš o veri in bogu na splošno, ampak o krščanstvu. meni se zdi ogromna razlika.

Ne, pravim, da so vse velike religije precej zakomplicirane. Kako je do njih prišlo, je pa drugo vprašanje, za katerega res nisem poklicana;). Zame je izmišljeno vse, ker pač ne verujem, za nekoga je izmišljen Alah, za drugega pa Buda (kot bog), za vse nas pa Zeus, vsi so pa meli svoje predstavnike. Tega, kako verni so njegovi predstavniki, pa nisem jaz prinesla, ampak ti. Sem rekla samo, da jim verjamem, da verujejo.

o dobrih ljudeh, ki so jim oprali možgane? vsakega se da zmanipulirat. kako to narediš (z manipulacijo njegove vere) - veš, vsako stvar se da zlorabit, pa zato ta stvar še ni slaba

To, drugo. NIkjer nisem rekla, da je vera slaba, se mi pa zdi slabo, če delajo slabo v njenem imenu. Tudi komunizem sam kot ideja ni bil slab, pa so delali slabo v njegovem imenu in nam prali možgane;).

Sama mislim, da ni ubijal ateizem, ampak psiho in njegov ego z njegovo močjo.

Pelin, res smo odpeljale stran temo, ampak v bistvu smo debatirale same med sabo in ni bilo nič žaljivega, se mi zdi. Tudi zase vem, kam spadam, sem ateistka, mi je pa všeč barvat jajca in zame nimajo takega simbolnega pomena kot zate - že za pogane pa je bil to običaj, ko so praznovali prihod pomladi, zajec in jajca pa so bili simboli plodnosti (za to "poznavanje" se zahvali moji knijžničarki, ki mi je dala eno knjigo o praznikih;). Če lahko kristjani uporabljajo poganski običaj, čeprav ne verjamejo v poganske bogove, jih lahko tudi jaz.

Ne mislim, da poznam cerkvene zadeve, poznam pa izvor praznikov in ta sega pred krščanstvo. In dokler me tisti poganski bogovi ne pridejo jurit, da ne smem barvat jajc, se ne bom sekirala;). Ker do tega običaja imamo enako pravico tisti, ki ne verjamemo v Kristusa kot tisti, ki verjamejo. Če si ga niste vi zmislili, nimate copyrighta, skratka;).

ker se njeni voditelji ponasajo s stevilom clanov (ki so, roko na srce, mnogi le zato, ker so jih starsi ob rojstvu krstili). ce bi bilo tako, da so clani RKC res samo tisti, ki so aktivni verniki, bi morali tudi javno priznati.

Podpis.

Mateyka, verska vprašanja so mogoče, kako bog dopusti to in to, kaj bi mu bilo všeč in kaj ne (ne vem, to si razlagam iz tega, kar sem slišala od vernikov). Ateistična so pa zakaj se to in to dogaja (ker če vprašam verne, dostikrat rečejo, da je bog tako hotel in potem čudna so pota gospodova...), pa kako živet s svojo vestjo. V bistvu je podobno, se strinjam, ni pa čisto isto. Eno je, da težko živiš sam s sabo, drugo je, da se bojiš, kaj bo nekdo drug (bog) o tvojem početju rekel oz. sodil.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: verouk???
25.9.2012 17:59:57   
ronja
MOgoče sem mela zegen, ampak me je res zmotilo, zato sem si tudi tako zapomnila. Res ti pa težko dokažem, ker nimam intervjuja v roki...

Ne, mi odgovarjamo iz svojega zornega kota. In iz svojega kota bi ji rekla, da naj gre še naprej rašji na izlet z družino, ker ji je to očitno bolj všeč oz. ji več pomeni. Jo razumem, meni tudi, zato pa nimam te dileme.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: verouk???
25.9.2012 18:01:55   
Tippi
in nekaj takih , ki ne gulite cerkvene klopi, tudi iz našega zornega kota, čeprav iz njega še nikoli niste gledaliuser posted image


Sem kar rabila, da sem se prebila čez vse komentarje.

Sem že povedala svoje mnenje, ampak mimo nekaterih stavkov pa preprosto ne morem. Mogoče sem zdajle malo nosečniško hormosnko naravnana user posted image im me na obrate vržejo tud stvari, ki me sicer ne bi. kakorkoli, ne morem da ne bi pokomentirala zgornjega citata.

S Hitlerjem nisem sedela v klopi, pa o njemu velik vem in o tem lahko razpravljam, tako kot tisti starejši, ki so mu bili s svojim življenjem malo bližje. A se ti ne zdi? Ne vem zakaj bi imeli tisti, ki gulijo cerkvene klopi bolj prav (več vedo o cerkvi, veri, itd.), od tistih, ki jih ne.

No, lep zaključek tedna želim vsem. Zaguljenim in tistim manj zaguljenim user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 25.9.2012 18:04:49 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: verouk???
25.9.2012 18:20:42   
pelin
Tippi upam, da ti ne bom še bolj zdivjala nosečniških hormonov, pa vseeno...zagotovo več vedo o veri tisti, ki versko živijo oz. z dotično vero rastejo ves čas, kot tisti, ki o njej slišijo preko medijev in iz tračev...tu ni dileme...lahko pa seveda vsak poda svoje mnenje, vendar mora biti v sebi toliko realista, da prizna, da če zadevščine ne občuti na lastni koži ampak le bere o tem kako so jo občutili drugi, nikakor ne more svojih izkušen enačiti z njimi...
Enako je s Hitlerjem....zagotovo se ti lahko o tem pogovarjaš in debatiraš tudi s starejšimi, ki so dali skozi tegobe druge svetovne...vendar vseeno ne boš po svojih izkušnjah enakovredna njim, ki so to občutili na lastni koži, ti pa si o tem le brala...

Ronja...tudi jaz ji pravim, da naj gre na izlet, raje, kot k maši....že ves čas od začetka...pa ne zato, ker meni maša nič ne pomeni, temveč zato ker njej nič ne pomeni....Drugače pa....že na začetku sem komentirala....tudi mi gremo ob nedeljah ponavadi na kakšen izlet....vendar v večini primer po maši...ali pa gremo celo k maši med izletom...brez vsake prisile in lažnega sprenevedanja...in tako sem svetovala tudi avtorici....

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: verouk???
25.9.2012 18:34:44   
Tippi
preko medijev in iz tračev...tu ni dileme


Sem preživela. nosečniška nevihta mimo, tako da nič ne skrbi user posted image

Poleg medijev in tračev, so seveda tukaj še študirani ljudje, teologi recimo, ali pa tisti malo manj študiraniuser posted image , ki jih ta smer zanima. pa še kakšni bi se našli, ki imajo dovolj znanja, da se postavijo ob bok tistim, ki gulijo verske klopi. Obstajajo tudi ljudje, ki so gulili cerkvene klopi, pa jih iz določenih razlogov ne več. Tudi ti se mirno postavijo ob bok tistim ki jih še vedno gulijo.

Enako je z mojim primerom Hitlerja. Moj oče, ki je preživel prvo in drugo svetovno vojno, bo znal marsikaj povedati o tem, kar je občutil na svoji koži, malo manj pa je znal povedati o celotni hitlerjevi zgodovini, ker se o tem ni učil, jaz pa sem se. in sva si bila enakovredna v debati. ne vem zakaj bi imel on prednost pred mano, samo zato, ker je tisti čas občutil na svoji koži. njegovo težko izkušnjo lahko samo spoštujem in sem na nek način nanjo ponosna. nima pa veze z najino debato o hitlerju, da bi imel on bolj prav, ali bi več vedel od mene. če razumeš user posted image

kakorkoli, to je zdaj samo še filozofiranje. želela sem samo povedat, to kar sem tudi povedala. če si vernik, nimaš nič bolj prav in nič več se ne spoznaš na vero, kot če nisi, ali pa nisi več vernik. In konec koncev, kdo pravi, da so verniki nezmotljivi? user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 25.9.2012 18:39:35 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: verouk???
25.9.2012 18:35:23   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
...zagotovo več vedo o veri tisti, ki versko živijo oz. z dotično vero rastejo ves čas, kot tisti, ki o njej slišijo preko medijev in iz tračev...tu ni dileme...lahko pa seveda vsak poda svoje mnenje, vendar mora biti v sebi toliko realista, da prizna, da če zadevščine ne občuti na lastni koži ampak le bere o tem kako so jo občutili drugi, nikakor ne more svojih izkušen enačiti z njimi...

Povdarjeno je res.
Ampak vera, verovanje je tako širok pojem...
S starejšim se lahko pogovarjaš o vojni, ampak nekateri mlajši bodo pa le razumeli, kaj je pravi strah. O tem pa se lahko pogovarjajo. Izkušenj pa tudi niti dva na svetu ne moreta imeti istih.
Isto pri veri, le nekateri se med seboj lahko pogovarjajo o tem, kako so začutili boga in božanskost. In mislim, da je v tem pogovoru lahko katolik, musliman, budist... ateist ali agnostik... vsi bodo imeli isto rdečo nit. Nekaj, kar so ZAČUTILI. Ja, podoba tega, če si jo sploh želijo imeti (jaz si je ne ustvarjam) pa je lahko različna.
Enim celo ta božanskost predstavlja podoba bankovca user posted image  Meni je čisto vseeno, kako nekomu izgleda. Je pa priročno, da ima podobo, ker slikarji lažje rišejo in filmi se lažje snemajo.
Pa še daruješ lažje, če ima bog neko podobo.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: verouk???
25.9.2012 19:14:54   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Mateyka, verska vprašanja so mogoče, kako bog dopusti to in to, kaj bi mu bilo všeč in kaj ne (ne vem, to si razlagam iz tega, kar sem slišala od vernikov). Ateistična so pa zakaj se to in to dogaja


kaj pa vem, jaz se vse vprašam user posted image saj ni treba nehat logično razmišljat, če si vernik in verjamem, da se tudi verniki sprašujejo zakaje, ne samo ateisti user posted image

(ker če vprašam verne, dostikrat rečejo, da je bog tako hotel in potem čudna so pota gospodova...), pa kako živet s svojo vestjo. V bistvu je podobno, se strinjam, ni pa čisto isto. Eno je, da težko živiš sam s sabo, drugo je, da se bojiš, kaj bo nekdo drug (bog) o tvojem početju rekel oz. sodil.


čudna so pota gospodova je fraza ali kratek povzetek nečesa daljšega. kot recimo Budine štiri plemenite resnice; sej jih ne moreš razumet, če gledaš sam stavek, brez globjega bistva.
če te pa res zanima kako razmišljajo in kako si razlagajo zakaje verniki, ti pa priporočam Johna Lenoxa - res lepo razloži in je briljanten retorik (je pa matematik in filozof), tako da boš verjetno razumela kaj hoče povedat. pa užitek ga je poslušat, tako logičen je - tako da ga priporočam vsem user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=qVallWIA4G8

je pa tud mel javne debate ravno z dawkinsom o tej knjigi, ki jo tako ceniš user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=J0UIbd0eLxw&feature=related

no, oba linka priporočam - zelo zanimivo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 20:06:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 20:45:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: verouk???
25.9.2012 21:17:20   
mateyka
tulči, saj veš da me zanimajo tvoja druga vprašanja (me zanima kaj ateist misli drugače) - je pa res, da lavja soumač in pol te rada tud mal dražim z dvoumnostjo user posted image

p.s. poglej Lennoxa! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   [Brisano sporočilo]
25.9.2012 21:20:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
   [Brisano sporočilo]
26.9.2012 8:40:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: verouk???
26.9.2012 10:48:21   
ronja
Mateyka, gotovo se tudi verniki sprašujejo, zakaj se dogajajo grozote po svetu, samo da je njihov odgovor (meni, ko sem jih sama spraševala), bil drugačen kot moj. Večinoma so se zadovoljili s tem, kar sem ti napisala gor. Če nimaš boga, pa potem to odpade, moraš najt drug razlog.

Se strinjam, da lahko še vedno razmišljaš, vseeno pa meni pač "does not make sense" - kar je spraševal Lenox, njemu pa - različni smo. Drugi link pa še gledam;)

Mateyka, ateist samo misli, da ni boga, nič drugega. Ni treba, da smo zato brezvestni;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   [Brisano sporočilo]
26.9.2012 10:54:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: verouk???
26.9.2012 14:28:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Mateyka, ateist samo misli, da ni boga, nič drugega. Ni treba, da smo zato brezvestni;).


noben ne trdi da jo nimaš. ne zavedaš se pa kompleksnosti odgovora na tvojo trditev, tako da bom preskočila ta roman user posted image

a veš, sej če pomisliš; tud ni čist ziher, da so si verniki zmislili boga, mogoče ga pa samo ne čutiš v sebi, oni pa. ;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   [Brisano sporočilo]
26.9.2012 15:32:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: verouk???
26.9.2012 16:01:14   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ne zavedaš se pa kompleksnosti odgovora na tvojo trditev, tako da bom preskočila ta roman user posted image


TO bi pa hotla prebrati!


šur, ajbelivju user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?