|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako reagirati?
16.10.2012 23:38:33   
ronja
Strinjam se, da če bi mateyka se zezala, ko začne tamala jokat, pa jo oponašala recimo... potem bi bilo to zafrkavanje in se strinjam, da to ni prav. Samo mislim, da mateyka dela drugače, kolikor je razložila. No, saj glavno, da me je ona razumela, hehe:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 0:51:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
mateyka, to kar delaš je zafrkavanje iz njenih čutenj. Ne zna ti povedati, ampak to zelo dobro čuti (pa čeprav ti tako ne misliš). Otroku moraš pomagati, da najde vzrok, ne pa da mora čutenja potlačiti. in to zato, ker ravno tista, ki naj bi jo najbolj razumela, se iz njih "norčuje".

ne, ni. to da na RR forumu humorno zapišem en del situacije, ...to da jaz ne jokam realno ampak preden res pride do tega, je samo moj prikaz (njej) kako to izgleda. se mi zdi to bolje, kot da me zares v jok spravi. in s tem ji skušam prikazat, da določena njena dejanja ...

Mateyka, ne razumeš. Besedo zloraba uporabljaš sama. Jaz sem uporabil besedo "zafrkavaš". Si tudi nisem mislil, da se zraven smeješ, točno sem si predstavljal to, kar si opisala, da ji hočeš pokazati, kako to izgleda. Ker sem tudi sam to delal. Dejstvo je da otrok joka. Joka iz razloga da je žalostna. Navadno pri otroku tudi ni nekega racionalnega razloga za jok, razen iz užaljenosti. Ampak kljub temu ne pomeni, da ne čuti žalosti. Razumeš. Ne gre toliko za to, kako jo oponašaš, gre za to, da ne dobi tolažbe. In ker dobro ve (otroci niso neumni) da ti nisi žalostna in dobro ve, da jo oponašaš je to za njo zafrkavanje. Čeprav se ne smeješ zraven je to norčevanje iz njenih čustev, pa čeprav ji hočeš le pokazati, kako to izgleda.

Bom dal primer. Ti si žalostna, v solzah zaradi nečesa kar te je prizadelo, ampak za drugega se to ne zdi sploh pomembno. In ti hoče pokazati, da to res ni pomembno in se zraven tebe dela, da joka. Da ti pokaže, ako to izgleda če jokaš za brez veze. Te bi to potolažilo ali užalilo? Bi to razumela kot prikaz ali kot norčevanje? Da, ti ne jokaš za vsako figo, ampak kadar jokaš, jokaš ker si žalostna. Ampak ona tudi joka ker je žalostna. In doživlja enako, kot bi ti doživljala v svojem primeru.

Veliko drugih načinov je, ki bi otroka (ali pa tebe) potolažili. Ta način pa ne naredi nič. A kljub temu ga radi izberemo, ker si ne vzamemo časa, ker vsi drugi načini vzamejo čas. Ampak čas je tisti, katerega otrok (ali mi) potrebuje.

Ne pravim, da bo zato "trpela posledice". Pravim SAMO IN LE, da to ni primerno in da to ne delaj.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.10.2012 0:54:42 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 2:42:59   
mateyka
tehnofil, jaz čist dobro razumem. in se strinjam z razlago (zagovarjaš otrokov point of view). in da je več načinov kako to predočit..itd. je pa še tok much more. pa ne bom zdej o tem, ampak gre bolj za to da (ne vem kako naj bom bolj jasna) so tvoje predpodstavke o mojem odgovoru pelin čist zgrešene in posledično tudi tvoje sklepanja. ne vem od kje ti vse te informacije o situaciji o kateri nisem nič govorila; omenila sem stanje v enem stavku in to je to. to kar opisuješ zgoraj, je scenario in cela zgodba, ki nima veze s tem v kakšem kontekstu sem ga omenjala jaz, niti v kakšnem kontekstu se je zgodil.
ne nameravam razlagat detaljev in kako nimam dosti s tem kar ti opisuješ, pravim ti samo, piši zase, za mene in mojo situacijo pa ne veš niti pribižno dovolj, da bi si lahko dovolil pisanje celih scenarijev.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 10:26:41   
ronja
Tehnofil, kolikor sem jaz razumela mateyko, ona pokaže, da je žalostna, ker je res žalostna - samo da sicer pač še ne bi jokala za to, ker imamo odrasli malo višji prag za zjokat se. Je pa žalostna takrat - mateyka, popravi me, če ni res.

PS. tehnofil, ta reč, da jih potolažiš super dela doma, zunaj je pa včasih problem, ker se potem ostali odrasli začnejo obnašat do tebe in otroka tako kot bi se sicer naj ti do otroka - da to pa ja ni nič inme prepričujejo, da zato pa že ne more bit žalostna. "Ja, ok, vem, da se ni hudo udarila, ma a jo lahko vseeno pocartam v miru, pliz?"

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 11:53:33   
mateyka
geeez, če že na vsak način moram razlagat te stvari tukaj; ronja, to ni nobena navada pri nas in ni se zgodilo v pomanjkanju časa ali iskanju bližnjic. zgodilo se je, ko zelo dolgo nismo našli nobenega načina da bi jo umirili. nič ni palilo. niti se ni hotela pogovarjat in ni se hotela umirit. bila je tudi zelo agresivna (sej veš da zna tud uničevat in metat stvari), niti je nismo je mogli potolažit. nič. in ja, takrat sem bila žalostna in sem pokazala kam to vodi. omenila sem pelin samo kot primer - njej ni bilo (in ji ni) fino da sva midva žalostna (zarad nje ali česa drugega), ni ji fino da bi jokala, niti da nama je hudo. ne prenese. in to ji je pomagalo do te mere, da se je situacija v njej začela počasi umirjat, ko je videla da bodo take posledice, če to nadaljuje.
ok, zdej pa dost o tem.

drugače pa, naša pupa je zdaj v zadnjih nekaj mesecih malo "odrasla" - veliko bolj obvlada svoj tempereament in veliko bolj izrazi kaj jo moti na miren način. smo delali na tem in nam gre veliko bolje user posted image ne vem, sva debatirala z možem, da zna bit del tega tudi frustracija, ker ni znala dobro besedno izrazit določenih stvari ker je trilingivsitčna (traja da se naučiš dovolj širokega bes. zaklada). pa še menjava okolij, pa ljudi, pa living conditions.. itd.. samo gremo počasi tja kjer ni muh, a ne? user posted image

cheers

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 11:59:08   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Strinjam se, da če bi mateyka se zezala, ko začne tamala jokat, pa jo oponašala recimo... potem bi bilo to zafrkavanje in se strinjam, da to ni prav. Samo mislim, da mateyka dela drugače, kolikor je razložila. No, saj glavno, da me je ona razumela, hehe:).


Glede na zadnji mateykin odgovor ne bi rekla user posted image .



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kako reagirati?
19.10.2012 13:42:23   
gondola
Nisem brala vseh odgovorov in ne znam kopirati teksta na RRuser posted image  , ampak Paštetka, v svojem prvem odgovoru si IMO res lepo zadela bistvo.

Skoraj vsak dan doživim en tak izpad, no so tudi boljši dneviuser posted image , in enostavno ne morem predret do njega, dokler se sam ne pomiri.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?