|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obupana
22.1.2013 16:57:37   
Tilika
Pozdravljene punce
Meni in dvema mojima prijateljicama je zelo pomagal čaj krvomočnice. Jaz sem ga pila vsako jutro - dobesedno na eks. Skuhala sem si ga pa že zvečer. Dobi se ga v domačih lekarnah, v MB je v Lahkovi lekarni, v LJ pa menda tudi na tržnici. Plus tega, če mi sedaj ne bi uspelo, bi začela piti matični mleček, sem tudi nekje prebrala, da pomaga. Čebela je baje najbolj plodna žival na svetu. glede čaja sem vprašala tudi svojo ginekologinjo, ki je ena izmed glavnih oseb za zdravljenje neplodnosti in je rekla, da tega sicer ni študirala, vendar da škodit ne more. Koristi k izboljšanju sluznice. Baje, da naj bi vsaki uspelo v dveh ali treh mesecih. Trem nam je res, ena, ki ga je pa tudi pila, je šla na umetno oploditev.
In ne me imeti da vam pametujem ... Tudi jaz imam svojo zgodbo. Prva nosečnost izvenmaternična, odstranitev jajcevoda, druga nosečnost, rodila sina, naslednji dve nosečnosti spontani splavi in sedaj pričakujem ...
Tudi jaz sem zmes zavidala vsem, ki so oznanjali svoje vesele novice, čakala vsak mesec znova, hodila k bioenergetiku in dala skozi vse preiskave skupaj s partnerjem.
Da se morate rešiti stresa je najlažje reči. Ne moreš se ga. Zato vam vsem skupaj želim, da dobite čim prej plusek ali pa dodatno črtico na clear blue - ju in da pestujete svoje dojenčke.
Pa lepo nosečnost :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Obupana
22.1.2013 17:14:57   
Kaličopka6
Tilika bom poizkusla, če nama tokrat ne uspe. Kdaj si pa ga začela pit, kater dan v ciklu in kolk časa si ga pila? Kakšno količino dnevno? Čestitkeuser posted image za user posted image , naj se srečno konča, držim pesti!user posted image

(odgovor članu Tilika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Obupana
18.3.2013 11:18:57   
luna85
men gre pa na zivce, da mi en, k ni mev tezav z zanositvijo rece "sprost se pa bo", al pa "menjej sluzbo pa bo", al pa "mogoc pa nista za skp?", al pa od kolegice k je na prvi plusek cakala "CELE" 3mesce, pri drugem pa mi je jokala, da ne zmore met se enga otroka, ampak da splava ne gre delat in da upa da bo puncka, da jo bo loka rada mela, no njena resitev je bla da ne smem vec jest cokolade. ma dej a res????
pa pol k sva ze bla v postopku, me je kolegica klicala, da mi lahko ena cakre odpre, da pol bom pa sigurn zanosla-ma dej a res? se prav, bo ona men cakre odprla pol bo pa moz kr na 1x brez genetske napake, bo mev spermije in jst bom lohka zanosla. a dej no, cist za res????

kot vidte, mi2 nisva skrivala da imava tezave na podrocju delanja otrok, je pa res da jih tut nisva razlagala, kaj je sploh narobe. itak nama je vsak nekej druzga reku. danes sem 19tednov noseca, uspelo nama je v MB, na ICSI postopku. mela sva sreco, uspelo nama je v prvem postopku, prej pa 4leta po naravni poti nc.so pa ugotovil da ima moz genetsko napako, da so v izlivu samo posamicni spermiji. temu se rece kriptozoospermija. to v najinem primeru pomeni, namesto 20.miljonov, le 1 plavajoci in cca 10 spermijev v usedlini. prej pa seveda sva mela miljon izgovorov zakaj se ni pluska od tega da mogoc se ni pravi cas, da sva v najemu pa ni dnarja, al pa enostavno prevec pod stresom. zelela pa sva si ga oba. tisti plusek. in je blo vsak mesc razocaranje. pol sva se pa odlocla, da ce ne rata do takrat, greva po napotnico in konc. kar bo, pa bo. do postopka je minil kr nekej casa, ampak je minil. zacela sm z inekcijam, naceloma vse ok, po ET dobila hiprco, krvavela sm na dopolnjeni dan 12tednov nosecnosti. ampak se najina biba ne da. mi2 pa tut ne. in ja, znam bit ostra do tistih k pojma nimajo kako zadeva sploh zgleda pa so najbolj pametni. se posebej zato je potrebno govort o tem, da se razbijejo tabuji o neplodnosti. mi2 sva ugotovila da dejansko velik ljudi ne ve da obstaja moska neplodnost, ker so rastli v okolju, kjer je to tezava izkljucno zensk. zato govorte o tezavah, ce doma ne gre, pa na forumu, kjer ste anonimne. pa ne obupat. ce ne gre po naravni poti, obstajajo postopki. ce ne gre z lastnimi celicami, gre pa z darovanimi. ce tut to odpove, lahko se zmerej posvojita al pa vzameta v rejo otroka. nobena od moznosti pa ni enostavna. zahteva velik srece, potrplenja, pa tut dnarja.
vsem k si zelite otrocka, naj bo plusek cim prej in potem srecno do konca.


(odgovor članu Tilika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Obupana
24.4.2013 8:49:57   
barchy81
tudi pri nama je bila podobna zgodba, nič kaj narobe, pa vseeno ni slo. vem pa, da sem bila s psiho cisto na koncu. tudi mene so in me še vedno nervirajo vse pripombe v smislu samo sprostita se, predvsem od tistih, ki nimajo pojma o neplodnosti. najina resitev je bil IVF, dobila sva dva prekrasna fanta naenkrat. nato dolgo nič, ponovno postopek, ki ni uspel...stiri leta po porodu sem končno obupala in v resnici in globoko v sebi verjela, kadar sem rekla, da sva zaključila. od takrat sem bila dvakrat noseča, žal enkrat imn in en ss. toliko, da sem sedaj spet čisto sesuta, ampak dejansko je šlo, ko sem si rekla kar bo, pa bo.
da je psiha močna stvar sem vedela že prej, zdelo se mi je tudi, da nama lahko uspe, ko si ne bom tako strašno želela, hotela sem v to že prej verjeti in se sprostiti, ampak je moralo miniti dovolj časa, moral je priti pravi trenutek, da sem se tudi v podzavesti vdala v usodo. ne me narobe razumet, hocem ti samo povedat, da mi je bilo v teoriji vse jasno, kako moram razmišlljati, v praksi pa mi to nikakor ni uspelo, še potem ne, ko sem že imela otroka. upam, da boš čimprej našla pravi način. želim ti vso srečo!

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Obupana
8.5.2013 11:13:11   
ronja
Tudi meni ena kolegica pravi, da je vse v glavi in jaz tega ne morem poslušat
Če bi bilo vse v glavi, potem med posilstvom zanositev ne bi bila mogoča, pa je. To ej neumnost. Včasih so res tudi psihične ovire, dosti bolezni res izhaja iz psihe (tudi telesnih) in se lahko res popravijo, če poštimaš razlog, ni pa to vedno tako.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Obupana
28.5.2013 11:41:46   
oranžna1
Zdravo punce.
Meni je pravo olajšanje brati tale forum. Včeraj sem pred spanjem najbrž kaki dve uri sedela pred računalnikom in brala. Zadnje čase imam velike težave s svojo psiho in je res sproščujoče poslušati podobne zgodbe, čeprav so žalostne, hkrati pa polne upanja.

V najinem odnosu je mož tisti, ki je bolj očetovski, skrben, družinski. Sama se nisem nikoli imela za materinski tip človeka, ampak vedno se mi je pa zdelo nekako logično, da enkrat pač bom imela otroke. Z zdravniki si nikoli nisem bila blizu in imam malo težav z zaupanjem, ker so mi parkrat pri kožnih izpuščajih falili diagnozo. Pa tudi ginekolog mi je enkrat omenil, da je neplodnost še zelo neraziskano področje in da se pojavlja vedno več primerov nepojasnjene neplodnosti, ker zdravniki pač ne vejo oz. malo poskušajo z različnimi metodami. Zdaj traja že leto in pol odkar poskušava po naravni poti. Mož je bil pred kratkem na spermiogramu in rezultat sicer ni bil najboljši, ampak naj bi bila zanositev vseeno mogoča, jaz sem v prvem krogu s klomifenom – 1 tabletka od 5 do 9 dne. Hormone imam ok, ultrazvok tudi, drugih preiskav pa še nisem imela. Vem, da sva v primerjavi z drugimi pari še na začetku poti, ampak kot rečeno – mene trenutno daje taka nepopisna jeza in žalost, da jo komaj držim zase.

Nekaj najbližjih sorodnikov in prijateljev ve za najino težavo, ostalim ne razlagava tega. Po moževi strani imajo vsi (brat in sestre) po dva otroka, po moji strani sicer še ne (sem najstarejša), ampak moja starša sta samo pomislila na otroka in mami je že zanosila. Skratka, nobenih težav in večina jih je še do nedavnega mislila, da pač nočeva otrok. Na zadnjem rojstnem dnevu mi je tašča čestitala z »pa še kakšnega vnuka bi jaz rada imela«, kot da naju je potrebno prepričat, da se bova odločila za otroka. In takih opazk je polno. Moj odgovor je ponavadi »delava na tem« ali »ko se bo prijelo, se pač bo prijelo« in potem običajno postane sogovornika sram oz. jim ni nič jasno. Sama mislim, da je psiha res pomemben faktor (znanka je zanosila po treh letih, ko sta s partnerjem obupala in si kupila psa, s katerim se je popolnoma zamotila). Ampak tako, kot ste že nekatere napisale – od začetka si sproščen, ne razmišljaš o tem, potem je iz meseca v mesec težje. Občasno se potem pojavi spet kakšno svetlo obdobje, ko se naštelaš na pozitivo. Jaz se poskušam veseliti majhnih reči, se ukvarjam s stvarmi, ki me veselijo, skuham odlično kosilo, skrbim za vrt in rože ipd. in mi je lažje, tudi mesec ali dva mi mine veselo. Potem pa pridejo novice o nosečnosti drugih, bratranec, sestrična, prijateljica... Ko mi je moja dobra prijateljica povedala, da je v tretjem mesecu noseča in je zanosila nenačrtovano, sem cel dan jokala kot še nikoli v življenju. Pritiski so res ogromni in ko že misliš, da si se zjokal in lahko normalno nadaljuješ dan, spet odnekod pride kakšna »vesela« novica. Sliši se grozno, ampak trenutno se moje noseče prijateljice izogibam, enostavno ne prenesem pogleda na trebuščke. Še težje mi je poslušati o »odličnem počutju, rahli utrujenosti« ipd. ali nasvete tipa »sprosti se, za pogovor sem ti na voljo..« ko pa si ljudje, ki nimajo te težave, niti predstavljati ne morejo stiske neplodnih parov.

Seveda je moj odnos moja težava in nepravično je, da krivim in odrivam druge zaradi lastne nesreče. Razpoloženje mi zadnje čase zelo niha, ampak nekje globoko v sebi vem, da bo minilo in bom spet lahko vesela in zadovoljna ter z užitkom pestovala druge otroke.user posted image Pa upam, da nekoč tudi svojega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?