|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 10:03:49   
Matejusska
Imamo 10 mesečnega dojenčka in zaradi sluzi hrope že 10 dni. Drugače je živahen, je in pije, saturacijo ima v redu, le te presnete sluzi ne more izkašljat. Delamo inhalacije s fiziološko, tapkam ga po hrbtu, nos čistim, čeprav ima minimalno sluzi, A se mu da še kako drugače pomagat da bi čimprej izkašljal sluz? Pa zanima me še koliko časa lahko traja, preden dojenček izkašlja sluz se pravi koliko časa bo lahko še hropel?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 10:11:05   
matkica
Probajte ga še namazati z materino dušico po prsih in pljučih,to je pri nas pomagalo.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
14.3.2013 10:15:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu matkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 11:19:30   
Zora*
Poskusi ga spodbujat k kašlju tako, da ti zakašljaš pa nato on. Jaz sem se šla tako igro ponavljanja. Včasi uspešno, včasih pa me ni šljivil.
Ponoči pa smo dodatno vlažili njegovo sobo. Lahko mu daš zraven postelje tudi lonec vrelega kailičnega čaja (seveda tako, da ne more do njega pa da ti ne boš sredi noči stopila vanj - to zadnje se mi je skoraj zgodilo user posted image )

Se pa strinjam z metulj, če kašelj dolgo traja, naj mu vsake toliko pediater posluša pljuča.



< Sporočilo je popravil Zora* -- 14.3.2013 11:22:09 >

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 12:14:43   
divans1
Se ne bi čisto strinjala. Jst mam tud 10,5 mesečnika, ki je že peti teden prehlajen. Iz noska mu teče in kašlja. Nos mu čistim stokrat na dan, ima dvignjeno vzglavje, mažem ga z materino dušico, pa čisto nič ne pomaga. Vsak teden sem pri zdravniku, pa je vse ok. Ušesa v redu, grlo, pljuča ok, še na slikanju pljuč sva bla ta teden. So mi rekli, da je pač mali, ni odporen in pobere vsak bacil, zgleda pa, da ima tako dober imunski sistem, da mu nikamor ne " vseka".....

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 12:41:42   
Zora*
Divans1, Matejusska je napisala, da otrok hrope v nosu pa ni sluzi. Torej ima verjetno virusni bronhitis, ki se lahko nato razvije naprej v kaj bolj resnega. Zato, če se stanje ne izboljšuje ali pa se celo slabša, je potrebno obiskat pediatra, da posluša pljuča. Kot razberem iz tvojega posta, si ti tudi večkrat v petih tednih obiskala pediatra in le-ta ti ni rekel, da hodiš brez veze. Na srečo pa se pri tvojem otroku ponavljajo le prehladi.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 13:27:15   
darhaha84
Naš je star 2leti in po vsaki virozi hrope še skoraj 2 mes., pa pravijo da ni nič narobe. Jaz mu tudi delam inhalacije s fiziološko, čistim nos, vlažim sobico (na radiator dam mokro brisačo), zračim prosotore (seveda da ni on v prostoru) in mažem z materino dušico (vsaj da gre hujše mimo). Drugače pa sva bila lansko pomlad v bolnici zaradi bronhiolitisa (RSV virus) in so mi tam svetovale, da je najboljše če otroka pripraviš do tega da to izbruha, ker se še ne zna dobro odkašljat. Njemu je res 2x uspelo bruhat, medtem ko je jedel kruh in je potem res bolje, ker gre ven. Jaz ga nisem silila da bruha, ker se mi otrok smili…

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
14.3.2013 19:25:48   
nusi
tudi naš je pri cca 7 mesecih dobil neko virozo, po kateri je hropel in kašljal, da je bilo grozno in to je trajalo skoraj 2 meseca user posted image . imel je dneve, ko je kazalo, da gre na bolje, pa spet poslabšanje... vmes je imel še vnetje ušes, dobil AB, par dni je kašelj skoraj izginil pol pa spet vse nazaj. Delala sem vse kar naj bi se delalo, inhalacije, fiziološka, tapkanje... ampak v bistvu je pač trajalo dokler je in potem se je končalo. sem pa morala ene 4x v tem času na kontrolo k zdravniku, da so mu merili kisik in poslušali pljuča.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
15.3.2013 13:59:24   
daisyb
pozdravljene,

nas mali je dans dopolnil 5m in je do sedaj mel ze dvakrat antibiotik zarad bronhitisa. v tretje smo nekako sli skozi brez, ma vsakic, ko je poln katarja to traja po cel mesec. zadnjic vsaj ni bil prehlajen, ma je imel sam katar v grlu. tud jaz sem delala inhalacije (tle v italiji mi je P predpisal Clenil in fiziolosko). ne zdi se mi, da je prav veliko pomagalo.

mam tud starejsega sina, ki je letos prvo leto v vrtcu in prinese vse domov........ze celo zimo kaslja in je skoz poln katarja...ne vem vec, kaj naj nardim. cel dan sam noske pucam in inhalacije delam....

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček in izkašljanje sluzi
18.3.2013 9:48:31   
Mamica29
Jaz za inhalacije in čiščenje noska uporabljam tole: http://www.pemamedika.com/izdelki/aspirator-za-ciscenje-noska--inhalator/inhalatoraspirator-za-nosek in je res super.
Za odpornost pa sem jima naredila terapijo z immunomedom. Je pa res, da sta moja dva starejša - 3 in 5 let, immunomed pa je po 1 letu.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?