|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 7:32:00   
Ursi2
Pozdravljeni.

Zanima me, kateri gradovi pri nas so zanimibi tudi za otroke. Imava fante stare 5,3 in 1 leto. Ta večja dva se za gradove zelo zanimata, zato bi poleti radi naredili par izletov. Zanima me, kateri so primerni, da so zanimivi, imajo zanimivo zbirko in podobno.

Prav tako bi bila vesela za ideje za enodnevne izlete z manjšimi otroci. Zanimivi so gradovi, gasilci, vojska, živali, traktorji,.....

Vsakega predloga bom vesela.

Tudi za kakšen majhni pohod bom vesela idej.

LP,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.4.2013 11:21:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ursi2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 11:45:35   
potonika*

IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

mi sicer ne hodimo po sloveniji, tako da bi verjetno šli čez mejo mal pogledat pa še kje prespite eno noč :) mi smo šli na dunaj, pa v graz, tam majo 3 ful lepe en je z manjšim živalskim vrtom, pa mislem da je en lep pr celovcu pa tam maš tudi jezero pa legoland itd, salzburg......


http://herberstein.co.at/
http://www2.tierwelt-herberstein.at/startenseiten-inhalte/in-80-tagen-um-die-welt.html

_____________________________

Ni vsakdo umetnik, kdor dela s čopičem, ne vsakdo vrtnar, kdor se ukvarja z rožami.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 12:50:21   
bubu_bibi
Grad Prestranek pri Postojni! user posted image

_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu potonika*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 13:41:34   
artista7
Zanimiv bi lahko bil Grad Sevnica, sicer pa je bil meni všeč Žovnek, saj se da lepo sprehoditi do njega, samo je pa to ruševina. Lepo je iti tudi na Otočec in pa seveda Predjamski grad, Ptujski grad, na Bledu je tudi lepo. Tudi v Sloveniji se da marsikaj videti.

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 16:25:18   
ronja
Mi smo šli na grad Turjak, grad Snežnik, Blejski grad (ta ima po moje za otroke prav zanimivo - so modeli v naravni velikosti človeka, pa en oklep imaš tam - celega viteza, itd...), v načrtu imamo Prejamski grad, ki itak veš, da je super (midva sva že bila, punci še ne)... ti imajo vsi not zbirke in znajo bit zanimivi:). Pa Škofjeloški in Celjski grad sta baje tudi lepa (nisem pa še bila, tako da ne vem)

Zelo fajn izlet, sploh za fante, se mi zdi tudi Tehniški muzej v Bistri pri Vrhniki. Tja gremo tudi cca 1x letno.

Zelo veliko dobrih idej najdeš tudi v knjigah založbe Sidarta - za bolj "fantovske" otroke obeh spolov (beri: mahnjene na viteze, gradove, velikane, bojevanje,...) in za gradove je bolj primerna Pravljične poti v zgodovino, za "punčkaste" otroke (beri: bolj nežne, ki imajo radi vile, škrate, čarobna magična prijazna bitja,...) pa Pravljične poti po sloveniji. Knjigi nista glih poceni, je pa trenutno v Lj. knjižni sejem, kjer so precej znižane;). In se splačajo. Sama imam Pravljične poti po Sloveniji, ko mali zraste in če bo ratal bolj divji, pa bom verjetno kupila še tadrugo:).
Za izlete pa priporočam Z otroki v gore. Je veliko praktičnih informacij od staršev z otroki, ki so dejansko prehodili te poti z njimi.

Če padata na take čip fore, jima lahko narediš takrat, ko greste, kake krone ali meče, da se bosta bojše vživela in boš mogoče lažje pogledala kako stvar v miru;). Mojimapa najbolj dogaja, če dam na zavit sendvič kako temi primerno nalepko:). Male fore, ki se jih spomnijo še čez 1 leto!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.4.2013 16:52:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 19:27:48   
Anonimen
Mi smo ravno bili prejšnji vikend v Predjamskem gradu z našo 4,5 letnico in 6 mesečnikom ... blo je fino, ker je naša frajla čisto navdušena nad gradovi ... v njem neke velike zbirke ni, ker je bil grad povsem izropan in delno porušen, samo je že zaradi same lokacije gradnje blazno zanimiv ... naša se kar ni mogla načudit. No saj nekaj malega je pa tudi razstavljenega. Je pa grad bolj majhen, tako da ni ravno za celodnevni izlet to, razen če niste iz drugega konca Slovenije user posted image ... Lahko pa skombiniraš tudi z ogledom Postojnske jame (tanajmlajšega daš v nahrbtnik, tavelikedva pa lahko bp prehodita pot).

Pa če so traktorji zanimivi mi je padlo na pamet, da en kolega sina vsako leto pelje v Komendo na sejem kmetijske mehanizacije in je tamali še cel teden čist blažen in v transu razlaga o vseh tistih tlaktoljih in plikolicah user posted image

Pohod je pa na Malo oz. Veliko Planino tut fajni ... sploh če greš odzadaj iz Ošivca najprej na Gojško pa potem prek Male na Veliko Planino ... špica user posted image

< Sporočilo je popravil Otika -- 25.4.2013 19:30:17 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 21:50:32   
Ursi2
Super ste! Hvala za ideje!

Ja, bili smo že na Ljubljanskem in Blejskem gradu, pa seveda pri nas v Velenju gremo večkrat in sta zmožna bit tam cel popoldan in se igramo in vedno nekaj novega odkrijeta. Seveda kar naprej izdelujemo razne meče in ščite in sta potem čisto zmešana :)
Bili smo tudi v Avstriji na gradu Hochosterwitz. Bilo je zelo fajn, fanta kr ne moreta pozabit. Mi je pa kr mal škoda, da bi rinli v Avstrijo, ko pa je pri nas veliko zanimivih gradov in raznih izletniških točk. Zato sem se tudi obrnila na vas. Sem si že naredila seznam, kam vse bomo to poletje šli na izlet!

Tudi Veliko planino smo že dali čez, pa bomo letos spet šli, ker je res lepo. Uršlja gora je tudi vsako leto na sporedu, pa Golte poleti z gondolo. In pohodi po Pohorju.
Seveda gremo tudi na sejem v Gornjo Radgono, kjer je kmetijski sejem. Tam je res raj, sploh za tasrednjega :)

Kako je pa kaj ta tehnični muzej v LJ? Kaj pa Vojaški muzej v Pivki?

No, tudi v deželo čarovnic v Podčetrtek bi jih rada peljala, pa še kak ranč,....Oh sej idej je, sam spomnat se jih je treba :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 21:54:20   
dayya
na fb boš našla stran Slovenski gradovi, pojdi na Albume in ja je že kar nekaj gradov dobro raziskanih, in seveda fotografij ne manjka.....

- poskušam ujeti dogodke na gradovih in jih tam tudi sproti objavljat ( naprimer za veliko noč smo na Blejskem gradu iskali pirhe, vsak najden pir je bil nagraje)
- nevem točno, ali je že začela Sparova akcija za Predjamski grad, obenem greste lahko tudi v vojaški muzej v Pivko , za fante zanimiva podmornica
- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129322353760562.20653.127014133991384&type=3
- kako naj rečem mi smo mali raziskovalci teh naših gradov in drugih znamenitosti ob poti, jaz si vedno naredim načrt kam gremo, ključna pot nas vodi približno do dveh gradov ki sta na isti poti ali pač naredimo en krog, ogledamo si ogledamo še kaj zanimivega

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 22:00:17   
dayya
Aja z ogledom Blejskega gradu malček počakaj da zraste koruza, do sedaj že dve leti zapored so pod gradom naredili labirint v koruzi, super zadeva, veliko zanimivih tem za reševanje, do gozdne postelje v bližnjem gozdički, velik lesen ksilofon ...

sej se bom še kaj spomnila pa dopišem

(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 22:25:55   
dayya
http://www.otroskiraj.si/ponudba/MINI-ZOOLAND-Slovenske-Konjice.html

http://bofejst.bohinj-info.com/


(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Gradovi in drugi izleti
25.4.2013 22:36:06   
dayya
http://www.smartinsko-jezero.com/zelendol-ob-smartinskem-jezeru/

tukaj pa je pravi raj za otroke, Šmartinsko jezero korak stran od Celja, v Zelendol nad čolnarno nikar ne pozabte it fenomenalno

če bi znala fotke sem pripopat, pa jih ne znam

(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Gradovi in drugi izleti
26.4.2013 8:44:34   
ronja
Ne vem, kako sem lahko pozabila domačega - LJubljanskega:). Na stolpu je čisto zanimivo, razgled je fenomenalen (se pa splača it v lepem vremenu, seveda), mojima je bilo pa najbolj zanimivo, ko jima je punčka v kapeli napisala imena z lepo kaligrafsko pisavo. Imajo not par zbirk, niso pa tako zanimive za otroke, čeprav je nekaj tudi "hands on".

Velika planina je bila tudi nam zelo všeč:). Fajn nam je bil tudi Tinjan, res pa je da ni zgoraj nič, tako da če nujno rabite kako gostilno ali kaj podobnega za hrano ali za cilj, potem ni prava izbira.

Čez par let bomo mi in vi lahko šli tudi v Velenjski rudnik, ki je po moje super zrihtan za otroke, vendar morajo bit stari vsaj 4 leta, tako da za tamalega odpade pri naju obeh;), pri tebi boste pa tudi s srednjim morali še 1 leto počakat. POtem pa lahko greste tako, da en od staršev počaka z najmlajšim zgoraj, ostali grejo pa not, v rudnik, ta je res zelo zelo zanimiv in res super prilagojen za otroke (zatresejo se tla, celo pokaže se škratek, se mi zdi (ali nekaj podobnega, je že par let odkar sem bila) itd...)
Za starejše otroke je po moje zelo zanimiva tista vožnja s kolesi skozi rudnik (mislim, da v Mežici, ne me držat za besedo), samo to smejo šele otroci od 10. leta dalje v spremstvu staršev.

Otrokom vseh starosti bo všeč Zoo v Ljubljani, večini tudi akvarij v Piranu, botanični bolj nežnim, je fajn sprehod, samo če ne veš kaj dosti o tem, boste lahko razočarani. Če pa si sposodite Pravljične poti po Sloveniji, pa preberete zgodbico o stoletni lipi, bo pa vseeno imelo svoj čar. Mislim, da bi večini dogajalo tudi v Lipici , sploh če se greste vozit s kočijo in seveda jame (Postonjska, Škocjanske,...) Te si je sicer boljše prihranit za kak hladnejši dan, ker je temperatura v jamah ves čas enaka (povprečna letna od okolice), torej večinoma na Krasu cca 8°C in je pozimi bolj luštno it na topleje kot poleti na hladneje (čeprav ej to tudi subjektivno).

Če vam je Avstrija blizu, pa priporočam Minimundus.

Tehniški muzej ni v LJ., je v Bistri pri Vrhniki. Not imajo nekaj stalnih zbirk, ki so večinoma fantom zelo zanimive, saj je ogromno raznih starih kmetijskih orodij, tudi nekaj avtov, puncama je bil pa najbolj všeč tak ogromen stol:D. Nama seveda Darwinova rastava, ko je bila not. Pojdite pogledat, je tudi fajn plac,d a se otroci malo podijo, pa ni cest in je zunaj, tako da ti ni treba skrbet, da bi se jim kaj naredilo, kar je vedno bonus, ko kam greš (edino voda je zraven, to moraš sevda pazti, da ti kak not ne čofne;).

V Kekčevo deželo grejo pri nas z vrtcem, tako da sami verjetno še ne bomo šli letos.

Aja, pa Soška dolina, Trenta, park Julijana, Mali in Veliki kamniti most... Potem so pa še razni "mini živalski vrtovi", kjer imajo nekak združeno neke vrste turistično kemtijo z malo več živalmi, to zna biti tudi zanimivo otrokom (nismo pa še preverili).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Gradovi in drugi izleti
26.4.2013 11:57:28   
pomlad08
Ursi, fajn temo si odprla za te pomladansko-poletne dni, ki smo pred nami!

Nam so blazno všeč gradovi, ampak skor raje kot tiste ta "urejene" z zbirkami imamo ruševine :) Jaz obožujem razvaline in sem to uspešno prenesla na sinova user posted image

Naš skoraj najljubši izlet (poleg nekaterih že naštetih zgoraj): Grad Kamen (Begunje na Gorenjskem). Vsebuje vse, kar potrebuješ za dober izlet: ruševine, martinčke, trato, par ohranjenih sobic za domišljijo (duhovi, turki, kraljice, .... jaz se pol kar zmišljujem na kraju samem kakšne zgodbice in jima je zmeri zakon), potoček (!!! zelo pomembno!!!), skratka šponsko. Res priporočam.

Podobno, a še bolj razsuto, je na Gradu Brdo pri Lukovici. Ubistvu ni grad, ampak graščina brez strehe, tako da splezaš notri skozi kakšno luknjo in je notri že vse zaraščeno med stenami, zelo razburljivo :) Tud fajn.

No, če te še zanimajo razvaline, loh nadaljujem, na ostale gradove se pa še ne spoznam tok.

Ostali naši ljubljeni izleti so pa (ampak gravitirajo bolj na gorenjsko, to zate ni tok fajn): bohinj (itak!), blejski vintgar, iški vintgar, slap orglice, slap peričnik, zelenci ... to so res take "best of" točke. Kakor vidiš, je pri nas nujno, da izlet vsebuje element vode :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Gradovi in drugi izleti
26.4.2013 20:46:39   
ronja
Ostali naši ljubljeni izleti so pa (ampak gravitirajo bolj na gorenjsko, to zate ni tok fajn): bohinj (itak!), blejski vintgar, iški vintgar, slap orglice, slap peričnik, zelenci ... to so res take "best of" točke. Kakor vidiš, je pri nas nujno, da izlet vsebuje element vode :)

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Gradovi in drugi izleti
26.4.2013 21:53:54   
dayya
pomlad 08
vidim da imate radi grad Kamen, če slučajno ne veste, zadaj za gradom poteka Lambergerjeva pot, v eno smer se pride do Krpina kjer imaš igrala, v nasprotni smeri pa prideš do gostišča Draga, ko se vzpenjaš oroti Dragi prideš tudi do potoka ....
Aja a pa si mogoče začutla koliko pozitivne energije je na tem gradu, jaz vedno od tam pridem čisto druga.

in če imaš rada razvaline pojdite na Pusti grad nad Lancovem (Radovljica)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?