|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 9:29:05   
spella
V torek sem prišla iz porodnišnice, zato nimam časa iskati po forumu , ampak rabim nujno pomoč.

Moja punčka bo stara jutri en teden...dojim, ampak proti večeru zmanjka mleka. Bradavice mam že čist krvave, ker cuza v prazno. Je pravi mali požerušček....jo podojim in se pokaka...jo previjem in se spet hoče dojit...še enkrat podojim...se spet pokaka...pol so pa joške že tolk prazne, da nič več ne priteče vn . Pol pa jaz v jok, ta mala pa kr hlasta po meni.

Kaj naj naredim. Čaj smo že probali in je nekaj popila. Rada bi čim dlje dojila. Ali naj vseeno začnem dodajati mleko?

Hvala za nasvete .

Lp Špela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 9:50:50   
muki1
Dokler kaka in lula in ne joka kot hudič, bi jaz še probala brez dodajanja. Pij hektolitre vode in se ne sekiraj preveč, mogoče so to uvodne težave. Meni je tudi kri tekla iz bradavic prve dni, da so mi od bolečine kar solze tekle, pa to čez čas mine, se učvrstijo.
Če boš vidla, da je detece lačno, ji dodaj, ampak po mojem bo potem hitro konec dojenja.
No, nesev, mogoče se motim, ampak kolikor je meni znano, če otrok ne tuli nonstop, potem ni lačen, pa če kaka in lula, je mleka tudi dovolj.
Javi se kaj, pa veliko sreče.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 9:52:33   
muki1
nesev= ne vem.
Ja, vidim, da si malo prej rodila, ker imaš zraven še nosečniški trakec. Čestitke.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 9:55:58   
Anonimen
Jaz bi ji dodala, ampak jaz nikoli nisem dojila, tako to meni sploh ne bi bil problem.

(odgovor članu spella)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 10:01:18   
pravljica
jaz ji ne bi dodala...dokler tako pogosto lula in kaka ima sigurno dovolj...drugače pa jo pelji v ZD na tehtanje (jaz sem tudi našega, ker so vsi govorili, da nimam dovolj mleka, ker je večkrat tako kričal zraven, ko je jedel)...pa je bilo čisto ok in nisva nič dodajala

mogoče pa ima podobne probleme kot jih je imel moj...tudi ob večerih...ko je jedel, je zraven kričal in zizo non stop ven pa noter...kot ga res jezi, ker ni več nič noter...ampak ni bil to razlog, zvijalo ga je, z zizo se je tolažil, zraven pa seveda kričal ko ga je zvilo

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 10:05:49   
ma-ja
Prosi patronažno, da otroka stehta, oz. lahko preveriš tudi sama. Stehtaš pred dojenjem in takoj po njem. Potem lahko vidiš, če je otrok dobil dovolj mleka. Sicer je pa na začetku res težko. Jaz sem šla dvakrat skozi to, ampak je potem v redu steklo (trajalo je pa kar nekaj tednov). Moja dva sta se sicer tudi kar naprej hotela dojiti, vendar sem na začetku zaradi bradavic vseeno malo gledala na uro. Če tvoja dosti lula in kaka, se nimaš kaj sekirati, otročki se pač z dojenjem radi tudi crkljajo.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 10:07:47   
Tasika
Praviš da bi se punčka še dojila. A pa joka če ji ne daš? Lahko da ni lačna, ampak ima močan sesalni refleks, probaj z dudo, če ne bo delovalo je pa res lačna. Kakšen dan vztrajaj, potem pa bi jaz dodala.
Jaz sem tudi začela z dodajanjem ko smo prišli iz porodnišnice. Vendar sem vedno najprej podojila, šele nato flaška. Uporabljali smo pa Aventove flaške ki ne tečejo same. Pa sva pri 4 mesecih končala s flašami in se polno dojila.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 10:12:08   
eva1
Jst bi tut še počakala z dodajanjem...probaj ji malo dudo dat, ker nakateri otroci imajo zelo močan sesalni refleks in bi cele dneve samo vlekli...jaz sem mu jo dala in je blo ok...že zaradi dojk, ker imaš kraveče bi jo hranila na 2-3 ure, ne pogosteje, vmes pa duda...in če veliko lula in kaka, potem itak dobi dost...no pa saj bo patronažna še prišla kaj, pa naj ti jo stehta in boš videla...
pa veliko pij vode, lahko tudi sezamov čaj, pa čaj za dojenje, počivaj kolikor lahko in bo...slej ali prej se bo uredilo, samo vstrajaj!

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 11:56:36   
PBJ
Na začetku so res veliko več na prsih. Moj je star 2 meseca pa je že malo bolje.Sedaj ga že poskušam s čim zamotiti, da se ne dojiva vsako uro. V porodnišnici je bil skoraj cele noči prilopljen na meni, da se mi je že vrtelo od utrujenosti, pa smo "pregurali". Več boš otroka pristavljala, več bo mleka. Jaz ga na začetku tudi nisem imela ne vem koliko,sedaj si ga pa moram ponoči še izčrpati, ker mi že dalj časa spi in so prsi grozno napete.
Dokler ima otrok polulane in pokakne pleničke ni nobene panike.

In vedi, da se splača potrpeti.

Aja še to. Jaz sem mojemu prva dva tedna 1x-2x dnevno dodala malo dodatka, ker sem tudi imela že grozno boleče bradavice, tako da mi je med dojenjem tekla kri.Pa že v bolnišnici so mu nekajkrat dodali, ker sem rodila s CR pa je dojenje na začetku malo slabše steklo.
Potem, ko sem videla, da je mleka že več pa mu nisem več dodajala in se samo dojiva.
Če pa ji boš kaj dodala, to naredi zmeraj po podoju.
Sicer pa se zrelo mleko začne ustvarjati nekje tri tedne po porodu. Meni so se takrat prsi občuuuutno povečale.

lp in vse dobro ti želim.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 11:58:21   
PBJ
Še to, moj ni nikakor hotel dude. Še zdaj jo zelo redko vzame in ga niti ne silim z njo. Ga skušam drugače potolažiti ali zamotiti.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pomooooč prosim!
15.9.2005 13:14:27   
nynna
jaz sem ji moji začela dodajati zvečer ko je bila stara 14 dni pa sva se kljub temu dojile do 8,5 meseca.Preden je šla spat je dobila flašo brez dojenja, nato pa sva se ponoči in cel dan spet dojile. Tudi jaz sem imela malo manj mleka, pa še fino je bilo da so bradavice počivale vsaj 3ali 4 ure, ker so bolele ko

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pomooooč prosim!
16.9.2005 12:34:47   
ninocka
Mi smo pa trenutno na obojem - na dojenju in dodajanju.
Najprej se podojimo, potem pa se dodamo po flaski, ker pac pri meni ne spije dovolj.

Smo pa vmes ze cist nehali z dojenjem, smo se hranli samo po flaski, ker mali nikakor ni hotu zagrabit, 1x je povleku, plunu ven, se zacel dret in je to slo tko 3 ure, pol na koncu sem mu mogla pa itak flasko dat. Patronazna mi je pol rekla, da tako dojenje nikamor ne pelje, ker se samo matrava in on in jst in naj 2-3dni pocivam in mu dodajam samo po flaski (svoje mleko naj si seveda spumpam in mu ga dam), pol pa naj se enkrat probamo. Jst sem vmes zamenjala flasko (iz Aventove sem presla na NUKovo - te, ki imajo zdej cuclje oblikovane po bradavicah). Od zacetka je ni maral, ker se je mogu kr fajn potrudt, da je zacel kaj ven iz flaske tect, pol se je pa navadu. No po treh dneh smo probali se enkrat, nc se ni spremenil, se zmeri je zavracal bradavico, nastavke (3 razlicne) in sem se sprijaznla, da bomo pac na flaski (seveda mi je blo to tezko sprejet, sem se tut fajn zjokala), sama si bom pa izpumpavala mleko dokler bo slo. Potem pa sem naslednji dan se enkrat, cist za foro, ga prstavla in je mali lepo zagrabu bradavico in zacel sesat
Tko da smo zdej na pol -pol, ponoci dobi samo flasko, upam pa da bomo kmal cist samo na dojenju.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pomooooč prosim!
16.9.2005 12:37:02   
ninocka
Aja se to sem pozabila povedat - je pa moj nedonosencek, rodil se je 4 tedne prezgodaj s CR. Zagrabu in lepo zacel vlect je pa tocno 1 dan pred originalnim rokom, trenutno je star pa 4 tedne.

Ti samo vztrajaj pa bo slo!

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pomooooč prosim!
17.9.2005 10:39:00   
Soncnica
Hoj!

Jaz bi mogoče malo dodala, ampak bolj zato, da boš ti imela občutek, da dete ni lačno. Meni so stalno govorili, da če se pokaka vsaj enkrat na dan in ima 5 - 6 polulanih plenic, dobi dovolj. Mogoče je, da se hoče samo crkljati pri tebi - jasno je, da se zraven mamice počuti najbolj varnega. Res verjemi, da se splača vztrajati pri dojenju. Super je, ko postane rutina; najhitreje, najbolj preprosto in najceneje.

Tudi mi smo imeli krizo z dojenjem, ko je bil Jaša star cca 1 mesec in je trajala 14 dni. Takrat sem mu na vsake par dni dodala malo aptamila, potem smo pa z dodajanjem nehali do 5. meseca. V četrtek bo dopolnil 6. mesecev in ne mara dude, niti flaške, zato ga ali dojim, ali pa mu dodajam po žlički.

Kar se pa dude tiče; če ga bo potolažila in jo bo sprejel, potem OK, silila ga pa jaz ne bi z njo. To lahko vpliva na nepravilen razvoj dlesni in jaz sem čisto , da je moj mali nikoli ni hotel

lp

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pomooooč prosim!
17.9.2005 10:42:14   
Soncnica
joj spella, oprosti, spregledala sem, da nimate fantka ampak punčko

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pomooooč prosim!
17.9.2005 11:02:04   
Marogica
Spella prvo čestitke ob rojstvu tvoje punčke in upam, da je bilo vse ok.
Če se vrnem na tvoje vprašanje-jaz bi ji zvečer začela dodajati. Ker če praviš, da zvečer nimaš več mleka, pomeni, da je otrok celo noč lačen, kajti tako majhen dojenček je na 2-3 ure, ker je želodček še tako majhen, da za več skoraj ne more pojesti. Tako ji najbrž manjkata 2-3 obroki. Če še ne joka, pa bo začela, ker bo lačna. Vseeno pa jo daj preden ji daš flaško, na joško, da bo vlekla in vzpodbujala nastanek mleka.
Čaj pa ni nadomestilo za hrano, temveč jo lahko potolažiš za kakšne pol ure, potem pa se bo zopet oglasila lakota.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pomooooč prosim!
17.9.2005 22:09:21   
anna28
spella,
najprej cestitke za puncko. jaz sem imela enake tezave z dojenjem ko sve z mojo puncko prispele domov. dojile sve se tud po 4 ure, ponavadi zvecer, joskice so ble prazne, jaz obupana, otrok pa lacen. isto sem rekla, da pocakam se kak dan pol zacnem pa dodajat ker ne mislim stradat otroka. ni pomagalo ne pitje hektolitrov tekocine, ne extra porcija sladoleda po kosilu, enostavno sem pocakala par tednov da se je kolicina mleka povecala, recept je bil pa enostaven: cimbolj pogosto dojenje - pri meni kr na vsake dve ure! aja, v pavzah med podoji pomaga duda, moja cebelica ima namrec zelo mocan sesalni refleks. se je pa tezko soocit da nam nekaterim ne tece mleko v potokih...
ce si zares zelis samo dojit, kar je najboljse za tvojo puncko, se resnicno splaca vztrajat!
lp, anna

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Pomooooč prosim!
18.9.2005 9:08:30   
Lana_s
Prvi mesec sem jaz tudi imela enake težave in sem ji približno 2-3x na teden 1 obrok mogla dat dodatek. Potem pa se je tudi količina mleka povečala in sma od drugega meseca samo na mojem mleku. Saj bo šlo, samo ne sekiraj se preveč - čeprav je to lažje rečt kot naredit.
Upam, da vama bo steklo.

lp

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Pomooooč prosim!
18.9.2005 18:38:54   
spella
Najlepša hvala vsem za nasvete . Naša punčka zelo lepo pridobiva na teži (60g na dan ) mami pa bolijo bradvice za zjokat. Sam kr vstrajamo....tisti dan, ko je pa naša ptička non-stop odpirala svoj kljunček smo nekako pregurali....mal tud z kaplijicami čaja (da bi flačo zgrabila v usta ni bilo šans ). Zdej jemo različno...včasih na dve včasih na tri ure...mleko teče .

Po kolkem času naj bi pa bradavice nehale bolet? Naša prav grdo je .

Še enkrat hvala .

Lp Špela

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?