|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koren Maca
3.3.2011 11:18:47   
nitana
Punce, ima katera izkušnje, da na klomifen ni reagirala, maca pa je pripeljala do ovulacije. Jaz sem sicer že v soboto poslala mail g.Matjažu naj mi jih pošlje, pa do danes še ni nič prišlo po pošti.
Samo zraven klomifena tak nevem če jo je pametno jemat? Je že katera probala? Češrav nevem če ma smisel, da poskusim še s tremi tabletami klomifena dnevno, če nisem odreagirala ne na 1 in ne na 2. Nevem več kaj naj še naredim da bi moje jajčnike pripravila do akcije user posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Koren Maca
3.3.2011 11:24:12   
pika.po
Agnes na prah sem mislila, ja.

Meni je čist OK. Eno žličko prahu vmešam v malo pomarančnega soka in je prav dobro.
Pa tudi z vodo ni nobena kriza. user posted image

(odgovor članu nitana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Koren Maca
9.3.2011 21:11:51   
Krištofinja
Tudi jaz sem hotela jemati koren maca  za boljše razpoloženje, za ureditev menst. ciklusa vendar bom verjetno nehala, ker sem nazadnje po zaužitju dobila take hude krče ,da sem komaj preživela. Ne vem zakaj nikjer ne zasledim negativnih učinkov korena mace , samo pozitivne učinke. Torej punce pozor! Jaz se stem lih ne bi igrala.

(odgovor članu pika.po)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Koren Maca
10.3.2011 19:21:43   
beba75
IZVIRNO SPOROČILO: Krištofinja

Tudi jaz sem hotela jemati koren maca  za boljše razpoloženje, za ureditev menst. ciklusa vendar bom verjetno nehala, ker sem nazadnje po zaužitju dobila take hude krče ,da sem komaj preživela. Ne vem zakaj nikjer ne zasledim negativnih učinkov korena mace , samo pozitivne učinke. Torej punce pozor! Jaz se stem lih ne bi igrala.

Tudi meni se je zgodilo isto. Sem že prenehala z jemanjem in je spet vse o.k.

(odgovor članu Krištofinja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Koren Maca
12.3.2011 9:34:26   
~Biba~

sem že v eni temi napisala, al ne bo odveč, če še tukaj...koren mace, sem včeraj videla na polici v DM-u. Sem bila presenečena, ker sem si sama hotla naročit...žal nisem videla količine, le ceno 20€ se mi je zdela kr zasoljena.

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Koren Maca
12.3.2011 12:06:42   
niwaj
Malo čtivam za tiste ki ne vejo za kaj se gre :P
Koren maca

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Koren Maca
12.3.2011 14:25:18   
suzolinka
Krištofinja nič hudega ni. To se je dvakrat zgodilo tudi mojemu partnerju. Je imel take hude krče in drisko po cel teden. Se je pač spucaluser posted image V tretje je začel z minimalno dozo - pol čajne žličke na dan in potem vsak teden višal mero.
Drugače pa punce drage ne polagajte upov v maco. Vsekakor se strinjam, da je maca za marsikaj odlična, a z njo ne boste čudežno zanosile.
Sem zasledila, da ob jemanju mace lahko dobiš hiperstimulacijo ... jaz sem jedla klomifen in maco pa ni bilo ne duha ne sluha o HS. Jedla sem jo tudi vsak dan, pol leta. In je prinesla odlične učinke, nosečnosti pa ne.

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Koren Maca
12.3.2011 18:40:04   
Aleda
Hojla,
mene pa zanima kje se dobi res najkvalitetnejša maca. Jaz sem jo naročila kar na planet bio.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Koren Maca
12.3.2011 19:04:47   
Lineta
tudi jaz rabim pomoč...
odkar sem nehala jemat kt me vedno po m prime neke vrste panika, ki traja kakšen teden, potem pa izgine. verjetno gre za kakšne probleme s hormoni (to meni tudi pušenjak). a mislite da bi maca to stanje poslabšala ali izboljšala, glede na to, da vpliva na hormone?

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Koren Maca
12.3.2011 19:06:45   
olana
Naj še jaz delim z vami svojo izkušnjo. Tudi midva sva se trudila 5 let za user posted image , jemala sem klomifen, ni pomagal, bila na umetni oploditvi tudi ta ni bila uspešna. Vmes med 3 mesečno pavzo in čakanjem na ponovni postopek umetne oploditve sva začela oba jesti maco po 2 tableti na dan cel ciklus brez prekinitve in isti ciklus sem tudi zanosila. Sedaj sem v 4 mesecu, z najinim otročkom je vse ok, če se bova pa odločila še za kakega otročka, definitvno spet začneva z jemanjem mace. Pa srečno!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Koren Maca
14.3.2011 11:14:28   
gigi1
Draga dekleta
 
Kar naenkrat vas je veliko, ki mi pošiljate ZS glede Mace. Žal nimam časa vsem odgovarjati na ista vprašanja. Vse kar vem o Maci sem napisala na tej temi. Prosim preberite si moje poste. Saj jih ni tako veliko.
Mace ne tržim! Niti ne vem kakšne so cene, ker je že nekaj časa nisem kupovala.
 
Vsem srečno in da bi čimprej prišle do svojih zakladov user posted image

< Sporočilo je popravil gigi1 -- 14.3.2011 11:15:15 >


_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu olana)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Koren Maca
14.3.2011 18:16:42   
Ga_ga
Živjo punce,

Sandra omenja, da ni mogla piti mace v prahu. Pa ste sedaj vse prešle na tablete. Jaz in moj mož jo pijeva brez težav, jaz jo celo zmešam kar v vodo. Na začetku, ko jo vmešaš, ostanejo male kuglice, ki pa se razpustijo po 5 minutah. Toliko za info, če bi katera želela poskusiti maco v prahu in ne v tabletkah.

Okus ima pa podoben kot cvetni prah, vsaj meni. Tako da to je morda od človeka do človeka odvisno. Jaz sem jo naprej priporočila prijateljici, tudi ona jo pije brez težav.

En 200g paketek nama pa zadošča za cca 3 mesece.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Koren Maca
14.3.2011 21:17:41   
Aleda
Tudi jaz in moj mož pijeva maco v prahu. Jaz si jo dam kar v čaj ali vodo, on pa v jogurt. Ni mi lih ne vem kako okusna samo jo brez težav popijem, bolj me moti njen vonj. Pa ni panike, če bo le pomagala.
Me pa zanima,če ste imele kakšen primer, da je učinkovala tudi pri težavah z negibljivimi spermiji pri moških?

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Koren Maca
16.3.2011 15:52:51   
~Biba~
žižika....nova poslovna ideja?user posted image user posted image če rabiš partnerko...user posted image v dm-u kupive prah za 20 € pa ga na RR prodajajve za 30€user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Koren Maca
16.3.2011 15:53:32   
~Biba~
http://www.ringaraja.net/forum/m_808785/mpage_3/key_/tm.htm

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Koren Maca
22.3.2011 21:04:12   
Aleda
Sedaj ko je bil članek o maci v Jani, je folk navalil nanjo. Ko sem bila zadnjič v neki trgovini z naravno prehrano je vsak ta drugi vprašal če jo imajo.
Me pa res zanima če je tale maca ki jo lahko kupimo v Sloveniji  kvalitetna, vse imajo neke certifikate...bio in tako daljeuser posted image Sem si kupila dve različni, obe v prahu in ena se mi je zdela manj močna po vonju, komot sem jo popila v primerjavi z  drugo.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Koren Maca
22.3.2011 21:46:37   
curkica
Ja, ful jo je težko dobit. Jaz sem bila v dveh DM-ih, v drugem sem jo komej dobila, zadnja je bla. Okus res nekak ni glih najbolj prijeten, prav po zemlji diši, se mi zdi user posted image . Ampak jo zdaj pijem vsak dan, eno žličko si zmešam kar v kako vodo z okusom, pa je prav znosna za spit. Če bo pa kak učinek... No ja, bomo vidli, ne?! user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Koren Maca
28.3.2011 14:38:37   
Anonimen
V Mariboru jo lahko kupite user posted image user posted image user posted image
bio MACA v prahu, 150 g, cena je malo čez 9 evrov. Dnevni odmerek je 10g.
Kupite jo lahko v bio prodajalni NORMA, na Jezdarski ulici, zraven SPARA (Magdalena). Okus je bljak, pa vseeno pridno pijemo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Koren Maca
30.9.2014 11:34:35   
mamyce
Živjo.

Mene pa zanima če katera tudi po jemanju mace ni zanosila? Kaj ste v tem primeru poskusile? Ni mi jasno, kako sem lahko prvič takoj zanosila, sedaj pa že pol leta ne morem. Pa sem jemala folno kislino pa nič, pa sma šla na ovulacijo pa nič, pa na morju nič....

Slišala sem tudi za čaj krvomočnice in matični mleček. Ampak ne upam zdj vsega skup zmešat pa vse to jemat. Mi bojo hormoni zdivjali!  Ima katera podobne težave?

Aja, ginekologinja mi je rekla, da imam policistične jajčnike. Na spletu ne piše veliko o tem. Ali to pomeni, da v tem primeru maca ne more pomagati? Gin. mi je samo rekla, da sem še mlada (28 let) in da še imam čas, pa da se po dve letih intenzivnega truda na otročku šele obravnava kot neplodnost. Malo me že skrbi če bim sploh še lahko imela otročka :(

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Koren Maca
30.9.2014 17:57:41   
Tikie
mamyce očitno je, da sta imela pri prvi nosečnosti, da je ratalo takoj, pač veliko srečo.Pol leta sploh ni neka dolga doba in tako, kot ti je rekla g-šele po letu do dveh se smatra, da so težave glede neplodnosti. Glede na tvoj PCO zna tudi biti, da bo tokrat trajalo malo dlje.Kako pa je s tvojimi menstruacijami-so redne?Pri PCO je dostikrat problem tudi to, da ne pride do ovulacije in posledično tudi ne do menstruacije in seveda tudi zanositev zato dela težave. Na internetu je člankov in vsega o PCO malo morje.V splošnem pa gre pri pco zato, da se na površini jajčnikov ustvarijo ciste (katere tudi tvoja g vidi na ultrazvoku kot nekakšne črne pike), ki onemogočajo pravilno delovanje jajčnikov. Zdravila za PCO sicer ni, obstajajo pa takoimenovani 'spodbujevalci ovulacij', da se ženski pomaga do zanositve.
Torej ključnega pomena pri tebi je, da sploh ugotoviš kakšni so tvoji ciklusi, menstruacije in ovulacije.V primeru, da ovulacij nimaš, bo verjetno potrebno nazaj do g in se bosta dogovarjali kako naprej.Veliko glede PCO lahko narediš tudi sama z ustrezno prehrano in zdravim načinom življenja.Pobrskaj na netu, obstaja veliko gradiva na to temo.
Glede mace in vseh ostalih stvari je pa tudi tako...to so le naravne alternative zdravstvu.Žal zagotovila, da bo nekaj 100% delovalo ni.Enim pomaga drugim pač ne.Maca tudi recimo name in še na marsikatero punco ni delovala prav nič pozitivno.Ene jo kujejo v zvezde in so zanosile takoj po uporabi le te.Prav tako je s krvomočnico.Ta le pomaga zadebeliti sluznico maternice, da se zarodek lažje vgnezdi, ne dela pa čudežev in ne zdravi pco.Samo pomaga pri lajšanju težav in jo je smiselno piti, če je recimo tvoja sluznica stanjšana in imaš težave glede tega.Tudi matični mleček je le dodatek.Folna kislina pa sploh-zaradi folne kisline ne boš ravno lažje zanosila,bolj pomaga pri tem, ko boš že noseča, da ne pride do okvar pri plodu.Veliko je tudi o vsem tem napisano na internetu.Dodatke lahko preizkusiš pravzaprav vse, le jaz bi ti svetovala, da se najprej pozanimaš za kaj je kakšna stvar dobra in šele nato poizkusiš.Pa ne vsega naenkrat-probaj 3 mesece eno, potem spet kaj drugega itd.
Upam, da sem ti s svojim obširnim postomuser posted image kaj pomagala in, da vama čimprej uspe pridelati user posted image in ne pozabi-res si še mlada, vse se bo rešilo, boš vidla, samo ne obupavaj po pol leta, ker je zato mnogo prezgodaj.Malo se sprosti in odmisli, pa bo prišlo samo od sebe, tako kot je prvič.

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Koren Maca
2.10.2014 11:26:24   
mamyce
Živjo.

Ja, res hvala za obširen post :) Problem je v tem, da g pravi da imam policistične jajčnike, nimam pa nobenega od naštetih znakov, ki jih lahko zasledimo na netu. Menstruscije imam redne vsakomesečne, tudi ovulacijo imam 14-i dan po prvem dnevu menstruacije. Nobenih težav, je pa res, da odkar sva začela delati na user posted image  se mi je menstruacija spremenila- prej sem jo imela 4 ali 5 dni zelo intenzivno, zdj je pa dan ali dva, malokdaj 3, in to zelo zelo malo, čez noč ostane vložek celo popolnoma čist. Vem, da ne smeš še delati panike, vendar saj veš da vsi načrtujemo nekja in tudi jaz bi rada zanosila, ker imamo načrte, da imamo še enega dojenčka, potem pa moram jaz zamenjati službo, pa še magisterij bi dokončala med porodniško. Seveda pa ni samo to razlog za dojenčka. Že kakšno leto si zelo želiva oba, vendar sva nekaj časa še čakala, da je hčerka malo odrasla, sedaj pa si res z vsakim mesecem bolj močno želiva dojenčka.

Hvala za post in upam, da ta mesec ne bo te menstruacije in da zagledamo user posted image

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Koren Maca
2.10.2014 16:25:48   
Tikie
Jaa,saj vem kako je.Vse bi rade čimprej dočakale,zato smo tudi na tem forumuuser posted image
Glede na tvoje šibkejše m,bi ti mogoče svetovala,da probaš krvomočnico.Lahko,da so šibkejše m posledica stanjšane sluznice.Krvomočnica bi ti pri tem znala pomagat.Meni je,sem imela isti problem s šibkejšo m kot ti.Kupiš jo na tržnici pri zeliščaricah ali pa v Sanolaborju,pa še poceni je-en paket okoli 2,7eur.Iz nje skuhaš čaj-v skodelico vrele vode daš čajno žličko do dve čaja.Pustiš 5 min in precediš.Piješ ohlajeno po požirkih,saj zna biti precej agresivna za želodec.Priporoča se skodelica na dan.Piješ jo pa od m do naslednje m,med m jo ne piješ,ker lahko povzroči zelo močno menstruacijo+krče.Lahko začneš piti tudi na sredini ciklusa in piješ vse do pričakovane m.Nehaš piti,ko zagledaš plusek na testu,ker sicer lahko povzroči splav,saj učinkuje tudi na krčenje maternice.Če po 3eh mesecih še ne zagledaš pluska,se priporoča premor vsaj pol leta,ker vsebuje radij in se le-ta po 3eh mesecih lahko začne kopičiti v telesu.
Upam,da sem ti kaj pomagala,glede pco pa res nimaš znakov nobenih(kar je super).Kaj pa g pravi?Kako je to ugotovila?Je videla črne pike na uz?Mogoče je bolj blaga oblika in ne povzroča težav,kar je super.
Želim ti,da čimprej zagledaš oz.zagledava user posted image na testku in se posloviva iz te teme.Kdaj pa jo ne pričakuješ?

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Koren Maca
3.10.2014 11:50:00   
mamyce
Živjo.

Danes sem jo dobila :( Sicer je čudno, ker so sledi na vložku komaj vidne, ko se obrišem po potrebi, pa je videti kot m. Imam tudi krče in veliko hodim na blato, kar ponavadi ni, ampak mislim, da je to posledica jemanja mace, ker so se pač hormoni spremenili. Ja, ta krog grem z krvomočnico in spet upam :) Ne vem, kako je ugotovila to g, na prvem pregledu pred mislim da 10 leti je rekla, da imam majhne jajčnike, nč drugega, zadnjič ko sem šla pa na pregled, ker že pol leta ne morem zanositi je pa rekla, da imam policistične jajčnike. Hvala, Tikie za koristne informacije in danes letim po čaj kvomočnice :) Praviš, da ti je pomagala krvomočnica? Menstruacija se ti je torej uredila, user posted image  pa še nisi dobla, če prav razumem. Si jemala kej maco?

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Koren Maca
3.10.2014 17:11:33   
Tikie
mamyceuser posted image poznam tist beden občutek,ko vsak mesec upaš in se na koncu vlijeuser posted image
Jaz sem jemala maco 2 ciklusa(sicer nisem imela nobenih težav posebnih,ciklusi na 30-34 dni),kupila bolj iz firbca,ker sem upala,da mi bo mogoče samo malo popravla cikluse,da bo m res vedno na isti dan.Čeprav 4 dni nihanja je čisto normalo.Ampak...pri meni je očitno podrla ravnovesje,ker sem imela sedaj 2 meseca zelo šibko m (v času ko sem jedla maco) in zadji ciklus sem imela celo nek rdeče-rjav izcedek okoli 20.dneva ciklusa.Potem sem šla malo na internet brskat in ugotovila,da lahko šibke m in izcedek pred njimi pomenijo pomanjkanje progesterona,ter stanjšano sluznico..Tako,da sem sklepala,da maca zame ni ok in našla na netu krvomočnico.Z njo sem začela že kar med m(čeprav naj nebi,vendar je bila moja m full šibka) in takoj naslednji dan,ko sem začela s pitjem,se je m že prikazala bolj močna.Skos me je tud špikalo nekaj spodaj in dosti sluzi je bilo.Ovulacijo sem tudi imela ta mesec,ker sem preverila s testom.Me tudi že od o naprej precej bolijo prsa,kar naj bi bil tudi znak,da se je progesteron lepo dvignil.Pa tudi izcedka ta mesec ni bilo nobenega.Torej,sedaj sem 1teden po ovulaciji in čakam kaj bo...m ne pričakujem čez dober teden,občutek imam zaenkrat dober in upam,da mi bo tokrat uspelo user posted image zagledat.Po vsem napisanem sklepam,da krvomočnica dobr deluje name.Bolje kot maca pa sigurno.
Držim pesti zate.

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Koren Maca
8.10.2014 15:23:55   
mamyce
Živjo, tikie. Kako je? Si dobila m ali ne? Je pomagala krvomočnica. Js sm zaključila z m, sedaj pa sem že v dveh lekarnah zaman spraševala za čaj krvomočnice. Grem še v Sanolabor, drgač pa ne vem kam nej še grem. Kje si ga ti kupila? Tudi v dm-u in Mullerju ga nimajo. Sporoči kakšno je stanje ker sem kar malo nestrpna, kako je šlo. Upam in držim pesti zate :)

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?