|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
6.2.2015 9:16:06   
Alyonka
Bauko, če kaj pomaga ... ko so zobki (in tudi najbrž so), so res nemirni. Pri nas se je po izrastu res pomiril, bolje in mirneje spal, bil bolj zadovoljen.
Lahko pa rečem, da je spet tok siten, slabo spi, prvi del spanca je še ok (če grem ob 21h spat, se še kar naspim), drugi del noči pa SAFR. Totalni.
Spet ima malo zatečene dlesni, tako da se mogoče spet pripravlja na zobke.

Je mi po novem slabo, vse, kar ni povsem spasirano (tekoče!), zavrača. Zavrača pa tako, da "renči" oz. odpre usta in ne pogoltne. Če pogoltne, kasneje izbruha. Ne vsakič, a pogosto. Riž mi je že lepo jedel, pa ga zdaj ne mara. Poje samo sadne kašice in tudi zelenjavo, a ne ko temu dodajam žita (proso, ajdo, riž, ovs. kosmiče).
Danes bom poskusila polento, ker mi jo je do zdaj vedno jedel, pa bom zamešala mal brokolija noter. Doji se pa veliko, a me vseeno skrbi, da ni lačen ... user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Junijski škratki 2014
6.2.2015 10:07:13   
condfa8h
Bauko, meni je zobozdravnica za dojenčke rekla, da če je slabovoljen zaradi zobkov, da mu lahko dam Calpol.. No, ker mu ga ne bi kar tako dajala sem kupila homeopatsko kamilico, tako, da če je zelo slabe volje, predvsem zvečer mu dam to. Pa se mi zdi da je boljše.

Bojda pa pomaga tudi, da vanilijevo esenco namažeš po dlesnih.

http://druzina.enaa.com/Zdravje/Domaca-lekarna/Naravni-nacini-za-lajsanje-dojenckovih-bolecin-zaradi-prvih-zobkov.html

Alyonka, naš ma tudi raje kašice kot koščke, tak, da mu pač dam kašico. s koščki se še matra...

Je pa prehlajen in mu paše bit ves čas na rokah... pa ves je poslinjen in posmrkan..

lepo se imejte!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Junijski škratki 2014
6.2.2015 10:32:39   
Alyonka
condfagh8, tudi jaz imam homeopatsko kamilico in sem kar nanjo pozabila, si me prav spomnila zdajle. Bolj tastarejšo filam s pripravki za odpornost in na tamalga pozabim :).

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Junijski škratki 2014
10.2.2015 10:29:35   
bauko
Hvala punce za vse nasvete. :-) sicer ne vem,a ima resnicno kaj veze s to jantarjevo ogrlico,ampak odkar jo ima,ni vec teckasta. Zobk pa se vedno ni,kljub temu,da ima spodnjo dlesen nabreklo. Bo ze,samo da ne joka vec kar naprej. :-)

vceraj sva sla prvic po porodu sama nekam za pol dneva. Uf,kako mi je bilo tezko! Tamala je bila pri babici,midva sva sla pa smucat...in sploh nisem neki blazno uzivala...mogoce proti koncu,od zacetka je bilo pa tako cudno vse skupaj. Ampak led je prebit in upam,da bo naslednjic boljse :-)

Kobaca se vedno ne,se je pa naucila ploskat :-)
aja,pa tudi meni strajka s hrano...ampak zelo verjetno zato,ker ta teden nismo doma.

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Junijski škratki 2014
10.2.2015 10:47:02   
neznanka89
Zivjo punce. BAUKO super, da se je stanje uredilo. Je pa mene tudi bilo groza, ko sem ga prvic pustila samega. Ce me ne bi moj skoraj brcnil skozi vrata, bi si premislila in ostala doma. user posted image Je pa vsakic lazje.

Mi smo kar v redu (trkam). Zobkov se vedno nic, je pa napredoval v gibanju spet. Po novem ob opori vstane. Jaz pa seveda cela bleda zraven stojim in razmisljam, kje vse se lahko udari. Se je zacelo ja. Drugace pa se nic kaj ne sodeluje z nami. Ve kdo je mami pa kdo ati. Pogleda, ce ga poklices, govori jajajaja, mamam, babab, pa brrr, to je pa tudi vse.

Aja to sem se hotela vprasat. Daje katera ze mogoce user posted image zajtrk? Mení zjutraj zavraca mleko, in sem cisto brez idej ze, kaj mu naj dam. Dobi gris, polento, proseno kaso, to pa je tudi vse. Edino vcasih dodam kako sadje. Kupljenih kasic mu nebi rada dajalb, ker jo dobi ponavadi za vecerjo. Tako, da imamo ze vse obroke goste. Se mi zdi da zelo hitro. Mu je kar problem kuhat. Drugace je poleti, ko je veliko sadja in zelenjave.

Uzivajte punce.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Junijski škratki 2014
12.2.2015 11:25:53   
condfa8h
Mamice pozdravljene,

lepo je slišat, da malčki napredujejo :)

Naš se še zmeraj plazi po trebuščku, ovire lepo premaguje (zadnjič je splezal preko mene :) in pristal na nosu), sedi če ga dam naravnost sedet ok, če ga pa dam v bočni sed pa se prekopicne. Se mi zdi, da se mu ne da... Začel se je dvigat, sega po predmetih, ki so na drugi polici. Tisti, ki so na prvi so itak ves čas v akciji :). Veslo vriska, cvili včasih pa tudi renči user posted image

Glede na to, da mu je jajčka že malo mala zdaj kupujem avtosedež in to takšnega do 35 kg. Da bo nekaj časa uporaben. In glede na to, da malček še nekaj časa ne bo hodil in da je zelo težek bom potrebovala tudi marela voziček, ker športni mi zasede pol prtljažnika. In ko sem se malo pozanimala o vozičkih me je skoraj kap. Ugotovila sem, da so vsi vozički do 15 kg... To pomeni, da mi bo voziček za katerega sem plačala kar nekaj prišel prav še nekaj mesecev??? Kaj pa pol? Ne vem, če je naš otrok res tako "izvendimezijski" ali so proizvajalci "za časom".

Ste ve že kupile avtosedež? Jaz sem zaenkrat gledala Cybex z mizico, ki se uporablja do 15 kg, pol pa jo skupaj z izofixom odstraniš (torej se izofixa zdaj ne splača kupit) in pa Recaro, ki se montira z varnostnimi pasovi in potem malča priprneš s pasom od sedeža. Bom pa še ta vikend probala it malo po trgovinah.

Glede varstva pri babica pa jaz ga moji mami brezpogojno zaupam, tako, da sem ga prvič pustila ko je bil star 4 mesece, bo pa ga počasi treba navadit še na koga drugega, ker bo treba počasi v vrtec :(, česar se ne veselim zelo, vem pa, da tja sodi in da bo tam dobil prve prijatlčke :)

Malček je pa zelo priden, se kar zaigra, tako, da lahko jaz kaj nardim. Se pa zelo pogosto plazim za njim in se z njim igram. Uspavam ga pa še vedno na rokah...mi je to najlepše in ga ne mislim nič silit. Če ga dam v posteljico se čisto razdivja, pol pa se še polije in ga moram preoblačit.

Lepo se imejte in uživajte!

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Junijski škratki 2014
15.2.2015 21:03:25   
bauko
Živjo punce,

Zajtrka ji jaz še ne dajem - pije mleko, tako da težko kaj pomagam

Otroški sedež - mi bomo imeli recarota. Kako točno se imenuje ne vem, ampak je brez mizice in tisti, ki je za zelo dolgo časa.

Voziček - jaz imam občutek, da naša sploh ne bo hotela več biti noter...tako da mislim, da ne bomo nič dodatno kupovali kakšne marele ali kaj podobnega. condfa8h, kakšne mere pa ima? Moja je tudi velika. Ima okrog 10, 11kg, dolga pa ne vem kolk je, ampak bodije ima 80 in 86.

Gibanje - skobacala je! user posted image

zobki - še vedno nič user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Junijski škratki 2014
16.2.2015 5:58:18   
condfa8h
Bauko, tudi nas je podobno velik in tezek kot vasa. Kaj ko ne bo vec hotela bit v vozicku jo bos pa nosla?? Midva sva sla zadnjiic z bobo malo ven, pa sem misla, da mi bo hrbet prelomilo..

Ste kaj pustovali?

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Junijski škratki 2014
16.2.2015 21:11:48   
bauko
Kljub temu, da sem se že naučila, da z otročkom ne moreš 100% pravilno splanirat stvari, sem prepričana, da ko bo shodila, ne bo več hotela biti v vozičku, ker že zdaj noče več glih not bit, razen, če je zaspana. user posted image Je preveč firbčna in energična. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Midva sva pa tudi precej aktivna oz bolj outdoor naravnana, tako da npr. nahrbtnik za nošenje že imamo in ga odkar samostojno sedi tudi uporabljamo in ji je všeč. Sva tudi na lovu za kakšno fajn prikolico za kolo, kasneje pa bomo uporabljali tudi tricikel z ročajem. Tako da dokler se bo hotela vozit v vozičku, se bo vozila v športnem delu obstoječega vozička. Nama je škoda denarja za marelo. K sreči imamo velik avto in thule kufer na strehi, tako da nam uspe vse spakirat kadar kam gremo. user posted image
Poleg tega kg ne bodo več naraščali z enakim tempom kot do zdaj, tako da me morebitna omejitev nosilnosti vozička sploh ne skrbi. user posted image

Mi nismo nič pustovali, sva jo pa doma našemila v čebelico in jo malo poslikala user posted image

Fajn bodite punce user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Junijski škratki 2014
17.2.2015 3:29:47   
condfa8h
Tricikel imamo mi ze, ampak to zal ni nadomestek za vozicek, pa tale vozicek zasede res pol zelo velikega prtljaznika, tako , da sem si jaz ze nagledala vozicek in sem v lovu za rabljenim. Res si ne prddstavljam, da do garaze, do katere imam skoraj km nosim tega divjaka, zraven pa se torbo in odklepat vsa vrata.... moram tudi malo nase mislit.

Za avtosedez pa mislim, da se bom odlocila za recaro young sport, samo malega se moram not posest. Je pa razlika v ceni pri mothercare in v salonu 50 eur, pa se v salonu dobis 5% popusta na gotovino.

Ali ima katera aventove steklenicke?? Meni to vse pusca in tece. Pa novalac ar, same grudice se mi delajo v tem ko ga kupim v sloveniji. Se malo, pa bo teh tezav konec..

Grem dalje spat, nas mali je bil lacen, vrjetno zato, ker sva vceraj bolj kot ne cel dan pohajala in mami ni kuhala in je malo vec mlekca spil, pa ga to ne zasiti vec dovolj.

Mirno noc vam zelim!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Junijski škratki 2014
17.2.2015 19:07:08   
neznanka89
Živjo punce.
No pa ga tudi mi imamo. Zobeka user posted image user posted image user posted image . Ni bilo nekih velikih problemov, edino kakšna dva dni je bil malo bol tečen, pa še to ne preveč. Je pa drugi tudi čisto pred tem, da pokuka na plan, tako, da še vedno malo tečkamo.

Drugih novosti pa zaenkeat ni. Po štireh je že kar fajn hiter in stoji že tudi kar stabilno. Se pa že skoraj povsod pobere pokonci. Je ga cela žurka dajat spaz sedaj. Je prej na nogicah kot ga utegnem pokriti user posted image .

Drugače bom pa jaz verjetno tudi kupila marelo, ker si res ne predstavljam, da bi na morje vlekla ta velik voziček. Je res pravi terenec, ker ga za naše kraje kar potrebuješ no.

Jaz imam MAM stekleničke in so mi super. Sem prej imela aventove in sem kar menjala. Pa še mali s teh veliko lepše pije.

Za avtosedež pa priznam, da se še ne nič gledala. Do maja ga imam namen tako ali tako voziti v jajčki, razen, če bo res glavica gledala preko. takrat ni več varno. Sem videla kaj se zgodi z dojenčkom, če je prehitro dan v avtosedež pri prometni nesreči in ni variante, da ga dam prej.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Junijski škratki 2014
19.2.2015 8:22:05   
Alyonka
Živjo, mi smo pri prvorojenki uporabljali marelo in je v redu, a v njej težko taki majhni lepo zaspijo, tako da na kako morje, ko so lahko dolgi sprehodi in lahko otroček zaspi v vozu, bi jaz vzela ta glavni voziček. Je pa res. da zavzame ogromno prostora.
Marela je fajn tudi kasneje: se spomnim, da ko je bila punčka stara že 3 leta, pa je bila bolna in že brez vročine in sem jo pri teh letih, mogoče še malo kasneje tudi, peljala malo na zrak v mareli. JE pa res, da eni potem zelo veliko hodijo in če imate rukzak, se mi zdi tudi to super rešitev. tudi naša prvorojenka ni veliko bila potem v vozu, je več hodila, a če greš na kak izlet in da delaš večurne sprehode zunaj, je fajn, da nekje zaspi. V mareli pač po moje le za slabih 15 min, ker ni "stabilna".

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 9:28:05   
condfa8h
Mamice pozdravljene,

upam, da ste vsi ok, zdravi, kje na počitnicah :)

Včeraj je naš malček imel preled pri devetih mesecih in je velik 77cm in tehta 10.600g. Pravi zdravnica, da je velik za velikega 18 mesečnega dojenčka :), tako, da res potrebujemo avtosedež, saj ima v tem glavico v zgornji liniji sedeža. In se bojim, da ni več varen v njej. So mu pa vzeli tudi kri in urin, pa cepilia sem ga proti pnevmokokom.

Je pa začel vstajat in vstane tudi v posteljici v kateri zadnjič niso bila vrata čist zataknjena in se je gor naslonil in so padla dol. Na srečo sem bila zraven, pa tudi malček se je vstrašil in mislim, da ne bi začel ven plazit. Tako, da zdaj ko spi porinem posteljico k postelji in preverim vratca ali pa dam jogi na tla in spi na tleh. Sem tako najbolj mirna.

Se pa še ne kobaca, zadnjič mu je uspelo, da je sam sedel.

Je pa cel podvig postalo previjanje, malček je taki raziskovalec, da ga sploh ne morem dat v plenico drugače kot če sedi ali pa leži na trebuščku...kar pomeni, da je grdo zavit in večkrat gre lulancija mimo. Se poskusla tuste plenice, ki se samo gor potegnejo, pa je bil na bokih ves čas moker, vrjetno so bolj namenjene otrokom, ki že hodijo. No, za kratek čas so ok.

Dala sem mu tudi že skuto, ki mu ni najbolj teknila (tudi jaz je ne maram pretirano), ampak zaenkrat ni nobene reakcije. Je pa malo zaprt in mi je pediatrinja rekla, da mu lahko dam par žličk toplega donata in kislo zelje user posted image . To bo zanimivo videt kako se bo kremžil. Vsekakor ga moram posnet!
Mu pa te kašice niso več dovolj, mu bom morala začet pripravljat kaj bolj konkretnega, če ima katera kaki preizkušen recept se priporočam.

Sedaj pa se prebuja :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 10:12:47   
Zvezdica***
Drage mamice pozdravljene,

kako ste? Upam, da uživate z malimi sončki. user posted image

ZOBKI: Mi smo bili prejšnji teden malo bolni, sedaj pa imamo pestro, ker rastejo zobki in noče jesti. Komaj ga pripraviva, da popije tisto potrebno količino mleka, da ima dovolj polulanih pleničk, poje le nekaj malega. Pa je drugače pravi jedec. :-(

GOSTA HRANA: Vprašala pa bi vas kaj dajete malčkom za zajtrk in večerjo? Najbrž je to že kje napisano, sam bi res prosila za vaše izkušnje.
Poleg tega me zanima če ste že dale jesti jajce in na kakšen način? Mi smo stari 8 mesecev in ne vem ali naj še počakam ... Iščem pa tudi alternativo kravjemu mleku. Nekako mu še nebi dala to mleko, pa me zanima kaj drugega bi mu lahko dala, da zmešam s kašicami (pa ne mislim AM). Testenine že jeste? Čakam ravno zaradi jajčk ...

Lepo lepo se imejte in uživajte v prihajajoči pomladi :-)

Pozdravček vseeem :-)




(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 11:52:27   
bauko
Živjo punce,

mi smo ok, komaj čakamo, da mine tole deževje user posted image

Grem spet kar po alinejah :)

AVTOSEDEŽ: Meni tudi ni fajn dat jo v avtosedež že tako kmalu, ampak iz lupinice ji nogice že en čas ven bingljajo, glavica pa je tudi pri zgornjem robu, tako da bo na žalost treba.

ZOBKI: Pri nas jih še vedno ni, razen dveh "grudic" na mestu, kjer bodo nekoč enkice, na spodnji čeljusti. Sitna ni več, je pa tudi meni začela manj jest. Ni pa tako, da nič ne bi jedla. ...bomo videli.

JAJCE: Jaz sem ji že kak mesec nazaj dala rumenjak. Začela sem z velikostjo graha, zdaj ji dam cca četrtino ali pa tretjino rumenjaka, 1x na teden oz na 10 dni. Doma jih na splošno ne jemo kaj prav veliko (razen v testeninah ipd). Aja - kuhanega ji vmešam v hrano.

MLEKO IN MLEČNI IZDELKI: Alternativa kravjemu mleku je kozje mleko. Čeprav mi ne enega ne drugega še ne prakticiramo. Sploh s kravjim mlekom bom še počakala. Glede skute in jogurta iz kravjega mleka pa ne vem - čakam na obisk pri P, da vidim, kaj mi bo rekla. Jaz ji še nisem dala nič od tega. Tolk so različne smernice glede tega. Eni priporočajo počakat do 1 leta, eni dajejo že prej...eni pa sploh nikoli ne bi dali. user posted image

ZAJTRK in VEČERJA: Moja za zajtrk in večerjo pije mleko. ZAjtrku ponavadi sledi sadna malica, obrok pred večernim mlekom pa je gres/polenta/katera od kupljenih kašic.

PREVIJANJE: Jooooj, ne govori, to je postal cel projekt!!! Zjutraj včasih rabim 15 min, da jo previjem in preoblečem, ker je kot živo srebro. Komaj čakam toplejše čase, da bo manj stvari za oblačit.

GIBANJE: Sedi, kobaca in se dviguje ob opori v klečeč položaj. In strešico dela. Da bi se dvignila na stegnjene noge pa še ne. Sicer pa pridno odpira predale in zanima jo vse, razen igrač user posted image
Pa še nekaj drugih stvari se je naučila: Ploskat, pokazat kako je velika (roke nad glavo), pomahat pa-pa in pihat. Imeli smo en balon in ji je ati kazal, da če pihneš vanj, da se premakne. In potem je še ona začela pihat. Sem kar pobuljila. user posted image

STEKLENIČKE: Mi imamo tudi aventove in so zaenkrat ok. Dvomim, da bom zdaj šla menjat. Se pa veselim dneva, ko bom zaključila s tem črpanjem in vsem kar paše zraven. Kljub temu, da rada je GH, se kar zjoka, ko vidi flašo z mlekom. In ji ga težko odrečem. AM ji pa ni všeč, oz mora bit na fertik lačna, da ga bo sprejela. Že prej ni marala, zdaj pa sem ji poizkusila podtaknit eno kupljeno mlečno kašico in ji ni všeč, ko ji pa kakšno drugo z mojim mlekom naredim, pa ful rada je.

Šibam, je že pokonci user posted image

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 14:03:31   
condfa8h
Testenine imam jaz ene dojenčkaste, od Plasmona, so od 4m naprej, čisto drobne. Drage ko pes. Sem pogledala, Bariline lahko vsebujejo sledi jajca. Baškovčeve pa imajo jajce.
Je katera že dala grah in fižol?
Glede previjanja pa je lažje, če mu žabic ne slečem do konca, ostanejo pri kolenih, pol pa ga dam ležat s hrbtkom tako na posteljo, da mu nogice dol bingljajo, vmes pa mu dam moje koleno. Je rahlo onemogočen. Ampak ne za dolgo :)

Bauko, čestitam za vstrajnost pri črpanju mleka!!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 16:00:44   
neznanka89
Živjo.
Jaz jajčni rumenjak že kar lep čas dajem, pa ni reakcije. Tudi testenine mu dajem navadne. Mu pa rumenjak vmešam med kašico. Za zajtrke in ma večerje imam pa jaz tudi probleme. Dobi gris, polento, proseno kašo in pa te razne kupljene kašice. Mu pa pripravim tako, da skuham na vodi, potem pa dodam AM.

Mene pa zanima, če so vsi vaši dojenčki že tako napredni. Naš je sicer gibalno kar razvit (sedaj že dela korakece ob opori) ampak kaj druga pa čisto nič. Me je kar malo stisnilo, ko sem videla gori, da že da papa pa piha pa velik. Saj ga probam učiti , ampak enostavno nima interesa.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 17:31:54   
condfa8h
Neznanka89, moj je star 9m in ne da papa in ne piha in ne hodi in ne zaspi sam in je še vedno kašice,... Ko mu bo za to vse bo že. Nič se ne sekiraj, samo uživaj!

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 18:31:54   
bauko
Joj, neznanka89, zdej mi je pa kar malo bed, da sem napisala vse tisto user posted image
Ni bil moj namen, da nekaj tekmujemo ali kaj podobnega (mam poln kufer tega od drugih mamic na telovadbi za dojenčke), res ne. Samo napisala sem pač.... Sicer mislim, da niti nisi vzela tako, ampak prosim ne se obremenjevat, res ne, ker je vsak otroček svet zase. user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 18:38:21   
condfa8h
No, moj nekaj zna, kar nobena ne bo zavidala....scipat in vlect za lase....

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 19:19:30   
neznanka89
Brez skrbi bauko. Nisem vzela za slabo. Sem vesela za tvojo pikico. Verjetno se res prevec obremenjujem ampak si ne morem pomagat. Obljubim, da se bom poskusila sprostitiuser posted image . Pa se en mesec moram odsteti, ker je nedonosencek.Je res to ja glede tekmovanja. Sploh ne damo vec dojenckom casa za razvoj.

Joj ja to cukanje za lase. Nas se rezi zraven ko hudicek. Mami pa zvija od bolecine. Pa se nekaj ve nas odlicno odigrati. Rokice stegniti proti mamici in tako lepo pogledati, da ga morem vzeti v narocje user posted image .

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Junijski škratki 2014
25.2.2015 22:06:21   
tamala13
Hehe, kok so dobri :) Naša pa ne zna rokic stegnit, pihat in "papa" tud ne :) Se je pa zdaj usedla in začela kobacat :)

Za gosto hrano mi je super tudi tale spletna stran, http://www.boobeefoodee.si/, simpatična :)

Uživajte, fino, da je spet malo debate!

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Junijski škratki 2014
28.2.2015 10:33:34   
neznanka89
Joj punce, sploh nevem kaj naj komentiram. Tale nas fant je res poglavje zase. Vedno, ko tukaj izlijem skrbi, naredi tocno tisto, zaradi cesar se sekiram user posted image .

Naslednji dan po mojem prejsnjem postu je fant prvic pomahal pa pa. Pa zacel se je truditi ploskati. Sicer mu se ne uspe vedno, ampak bo. Pa ve kje je rozica, pa kje je lucka neverjetno, kako se lahko v enem dnevu obrne. Sedaj se pa res neham sekirati in zacnem na polno uzivat z mojim srckom

Lepo bodite..

(odgovor članu tamala13)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Junijski škratki 2014
28.2.2015 11:03:24   
bauko
neznanka89, user posted image za tvojega fantiča in user posted image zate, da si se odločila ne sekirat se user posted image

Imejte lep vikend, prihaja pomlaaaaaad user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Junijski škratki 2014
2.3.2015 16:01:59   
Prvicmama
Živjo,
po dolgem času se še jaz malo javim. Ena je spraševala če že daje katera fižol in grah. Jaz dajem že nekaj časa. Nisem opazila, da bi jo zato kaj bolj napenjalo. Naša pika je že kar veliko stvari - v glavnem se drživa knjige dojenčki za mizo - ampak sedaj predvsem bolj glede tega kaj lahko je pa za kako idejo, ko se mi zdi, da kuham vedno eno in isto. Vsega kar tam piše nimam niti pod razno časa skuhat - kosilo še, ampak zdaj so že 4 obroki. Ne kompliciram preveč. tako da zajtrk je neka sadnožitna kaša (sveže ali suho sadje), kosilo ji sedaj skušam dat že čim bolj tapravo, tako da ima na kupčkih razne stvari, ki jih tudi sama skuša pobirati - ampak ker smo še vedno pri šapastem prijemu, je ful smešna, ko se matra spravit kak majhen košček v usta, roko obrača v vse možne smeri, pa ji ne gre ravno. Popoldanska malica je spet nekaj sadnega z žiti, večerja pa nekaj mlečnega (iz mlečne formule) - koruzni kosmiči, polenta z mlekom, gres... preden zaspi spije še eno veliko dozo mleka pa občasno tudi ponoči še eno manjšo in to je to. Komaj čakam, da bom lahko dala kak mlečni izdelek - sej malo pogoljufale sva že - če je pa ne morem gledat, ko me gleda s takooo velikimi očmi, ko jem jogurt. In potem glasno mljaska kako je dobro :) imamo srečo, da kar dobro je in da ni zbirčna, dokler je lačna bo odpirala usta potem pa čedalje počasneje:)

Kar se tiče gibanja, sem tudi jaz pogosto zafrustrirana, ko kaj preberem, kaj vse že drugi znajo in naša še ne...ampak potem se dam v red :) bo že znala. Stara je 8 mesecev in par dni. Zaenkrat se premika s kotaljenjem - se mi zdi da kar ciljano. Za nekaj centimetrov se povleče tudi po rokicah naprej, zraven fejst poskakuje z nogicami in videti je da se strašno matra :) Ko se naveliča ostane na trebuhu in dvigne obe roki in jih noče dat na tla za noben denar. Pomaga mi pri dviganju ampak je daleč od tega da bi se sama vsedla. Delava malo vaj za sedenje (kar baje ni posedanje?) in lepo sedi in pobira igrače okoli sebe, se z njimi igra, ujame se naprej, na stran delno, ko je predmet predaleč bi padla, ampak jo jaz prej ujamem. Dela nekaj podobnega mahanju, ampak nismo ziher če je to to. ploska če se ji da, pa da moja, moja - ampak to je res vse ful odvisno od razpoloženja - enkrat ja, drugič ne.

Zob ima 6 in 2 na poti, zato je spanje zadnje čase bolj švoh - razno mazanje dlesni ne pride v poštev, ker ne pusti - tako skup tišči dlesni, da se jih ne da odpret, no nasilna pa tut nočem bit. Na vsake toliko ji dam Calpol in ji pomaga - do sedaj največ 1 x na dan malo žličko.

Evo toliko zaenkrat. Lepo bodite.

Zob

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?