Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

. al ti se to tudi moram nastet katere pravljice, pesmice pozna....kaj slovenskega mu je blizu. Zdaj vidim kako vseveda si, za vsakega posameznika ves vse samo iz parih napisanih besed.
vem da ko jaz dajem tukaj ljudjem jest ajdo, da niso glih navajeni okusa.. rožičeva torta je bila pa vedno ful pohvaljena, čeprav ga noben prej še videl ni.
. Zelo impresiven običaj je po moje ljudska inciativa, ali kako bi to imela, ko si ljudje, večinoma ob pomoči prostovoljnih gasilcev, samoiniciativno pomagajo ob večjih naravnih nesrečah. Ali romplanje (mislim, da se tako reče), pred godom. Ali npr. navada, da gremo lahko k sosedovim po kilo moke, če nam jo zmanjka (ali dva jajca). Mogoče je naš običaj tudi civilni govor na pogrebu ali petje žalostink.
. Kot sem ze omenila, nekaj tvojih oz ze prejsnjih predlogov gre v akcijo. S kakimi pogrebi, smrtjo, srango, domaco kuro.... s tem pa res ne bi otroke matrala. Si me pa nekaj naucila, za kuro res nisem vedela, niti copate
, tudi jota in bograc ali golaz, ter definitivno gibanica.
.
. Je pa rekel, da je zasvical bolj kot kadarkoli v zivljenju