|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MESO
24.9.2005 22:54:25   
Ajnaa
Mala ma 8 mesecev. Zaenkrat poleg dojenja dobiva še sadje in zelenjavo. Rada bi ji dala meso, pa ne vem kako naj ji ga prpravim. V juhici, pečenega na žaru, na olivnem olju, ...? Kako naj ji ga potem razrežem, ali zmeljem,..., da ga bo lahko dol pojedla brez nevarnosti? (Ostalo hrano je dobro pretlačeno ali zmiksano).
Rada bi ji dala tudi krhlje sadja, da bi ga lahko sama glodala. Pa sem ji nekajkrat tako dala jabolko in breskev, potem je pa s svojima dvema zobčkoma malo preveč odgriznila in se ji je zataknilo v grlu. Kako naj ji ponudim sadje, da bi ga lahko sama glodala?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MESO
24.9.2005 23:01:28   
Andra
Mali lahko meso skuhaš zraven zelenjave in potem vse skupaj zmiksaš. Lahko pa ji daš meso iz goveje juhice in ji ga nastrgaš v juhico.
Po mojih izkušnjah ni dobro predolgo hrano pasirati, ker imajo potem resnično težave s požiranjem, saj se jim vse zaletava. Prav tako je tudi s sadjem. Jaz ji dam naprimer krhelj od jabolka in sem zraven, ko ga je. Po malem grize in se ji počasi stopi v ustih. V začetku se ji je večkrat zaletelo, ampak se je počasi navadila in sedaj se zna že odkašljat in tudi izpljunit. Je pa prav tako stara osem mesecev, kot tvoja.

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
25.9.2005 10:14:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ajnaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MESO
25.9.2005 11:23:39   
BARBARA R.
Tvoj otroček je že kar velik. Morda mu res dela težave grizenje zaradi števila zobkov. Kdaj pa si začela z uvajanjem goste hrane?
Morda bi mu pa ponudila posušene jabolčne krhlje ali suhe marelice.
Meso sem jaz kar dolgo miksala z paličnim mešalnikom ali pa pripravila goveje mleto meso. Res tudi ribe nebi smele delati težav.
 

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MESO
25.9.2005 11:25:38   
lex
Jaz mu pišeka skuham zraven krompirčka mu spasiram in NJAMMMMMMMMMMMMMM vse poje - to ima od vsega najraje user posted image .

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MESO
27.9.2005 21:42:08   
Libra
Ali lahko bolj natančno napišeš Lex, kako pripraviš to meso. Jaz namreč moji skoraj 7-mesečnici skuham koščke belega mesa in zelenjave in sploh ne odpre ust. Jedla bi le sadje, mlečne kašice in razne kupljene kašice.
LP

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MESO
27.9.2005 22:33:56   
babylove
Meso se lahko uvaja že v 5. mesecu. Najlažje ga je skuhati skupaj z zelenjavo in vse skupaj zmiksati.

Sadje imajo otroci raje, ker je praviloma bolj sladko. Naš dobi sadje in razne skutice samo za desert, po zelenjavno-mesnem kosilu in zelenjavni večerji.

(odgovor članu Libra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MESO
29.9.2005 14:25:47   
Anonimen
Jaz ji meso včasih skuham, včasih pa kar naredim tako kot meni (na olivnem olju). Seveda ji potem dam jesti tisto meso bolj iz notranjosti, tako da ne dobi ravno veliko olja.
Sicer pa ji sadje zmiksam, dopoldne. Potem če pa naredim kako juhico za kosilo, pa ne miksam. Tudi riža ne pretlačim. Mogoče bi bilo fino da bi jo začela navajat na večje koščke, tako z rižem ali pa s čim drugim. Da dobi malo občutka. Saj se bo navadila. Še vsi so se, se bodo tudi naši.

lp
Tash

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?