|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
4.3.2017 7:17:21   
diamantina
Danes imam rok ... spla sem kot polhek, niti znakca, da bi že kaj bilo. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
   RE: Marčevke 2017
4.3.2017 11:14:24   
Sparkles7
Diamantina super glede spanja! Uf, potem boste pa res imeli pestro leto! Ampak ok, je pa fino da se je začelo v kleti... In pa potem bo tudi fino, ko bomo imeli vse urejeno, ja ;) Ja, saj tudi mene zelo nervira vse to v zvezi z deli, kaj je za porihtati, kdaj bo, kdaj bova sploh zbrala vse (pohištvo, aparate... velik preučujem samo preko interneta in na podlagi fotografij). Ampak poskušam sama sebe pomirjat in tudi jaz razmišljam, da itak nič ne morm ja in da bo potem fino... Željo sem imela še it enkrat v Ikeo v Zagreb, ampak zgleda ne bo ratalo :D Drugače pa se tudi moj cel čas pritožuje kaj da vse kupujem ja, pa sva skoraj vse dobila rabljeno :D
Jaz imam pa zadnji teden matinejo bolj poznega odhoda v posteljo, kar nisem zaspana, pa toliko stvari je za razmišljati, prebrskati (izbira pohištva, aparatov, pa vedno kaj za prebrati o dojenčkih, porodu itd... :D). Spim potem tudi vedno kot polh, ampak imam ene 6 ur dovolj, kar mi je bilo ponavadi ful malo. Zgleda se privajam na razmere ki bodo :D
No danes ponoči pa sem malo težje zaspala... Mi je pa otrdeval trebuh, pa prvič sem čutila malo krče podobne kot pri menstruaciji, tako da nisem vedla kako se namestiti in je malo trajalo...
Sem pa včeraj končno sfiniširala pranje in likanje stvari za dojenčka! Juupi :) Zdej pa mogoče rata še meni sobo počasi pripravit predno grem :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
   RE: Marčevke 2017
5.3.2017 7:09:58   
diamantina
Jutro punce!

Jaz še kar uživam 2v1. Zdaj so že vsi okrog mene nestrpni, samo jaz nisem. user posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
   RE: Marčevke 2017
5.3.2017 7:46:00   
Sofie

Jutro.

Tvoji pupi se pa očitno res nikamor ne mudi. Mogoče pa res pride 8.3., kot si napovedala.


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
   RE: Marčevke 2017
5.3.2017 17:46:28   
Dorotee
Srecno Diamantna ko se zacne :) jaz res upam da nebom cez rok,tega si res.ne zelim :) kak dan ok,ne pa teden ali dva... uf. Jaz imam rok 23 marca tajo da se nekaj casa imamo. Bo pa polna luna 12ga haha mogoce nas takrat kaj prime :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
   RE: Marčevke 2017
5.3.2017 20:33:16   
RH82
Diamantina, srecno, ko bo akcija. Se bo puncka ze odlocila, kdaj bo praznovala. Ce ne prej, pa ob luni.😊 Za naso pa upam, da bo zdrzala vsaj do 25. Prvi je pohitel za 2 tedna in potiho enako pricakujem od sestrice.
Sva pa imela z malim danes supet dan pri sorodnikih. Mali je uzival, prvic je v zivo videl macka, pa sta se ful zaigrala. Meni je pa tudi pasalo klepetati in biti brez skrbi. Edini problem je bila pot domov - jasno, da mali ni hotel domov in je bilo kar nekaj solz.
Se je pa nasa puncka kar malo umirila ze. Nima vec tistih akcijskih gibov, mi pa se veselo giba. Bolj cutim pretege in razne izbolkline in zatrdline na trebuhu, ko preteguje nogice. Priznam, da so tile gibi bolj prijetni.😆 Me pa po malo ze mika radovednost, kaksna bo videti puncka.
Se en teden delam, potem pa sem doma. Danes sem prinesla se nekaj oblacil, tako da me caka se sortiranje in pranje. Pri nas so bili vsi dojencki bolj zimski in imam precej oblacil bolj toplih, kot bi jih dejansko rabila. No, nekaj dela bo se, najprej moram pa zvoziti ta teden v sluzbi, vse zakljuciti in pripraviti se en privatni projekt za cez 2 tedna in potem samo se relaks, dokler bo slo.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
   RE: Marčevke 2017
5.3.2017 23:20:26   
Sparkles7
RH82 prijeten zadnji teden do porodniške želim, potem pa bo malo bolj v izi ja :) Pri meni se situacija zadnje dneve malo umirja, tako da če bo mali še malo čakal, bo nekaj dni na koncu res malo bolj sproščenih. A polna luna res tako vpliva? :P Pri meni so danes tudi padale različne napovedi z vseh strani, od dneva žena do čez več kot en teden, na koncu pa so ugotovili, da je vmes polna luna in da bo sigurno takrat :D

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
   RE: Marčevke 2017
6.3.2017 7:51:46   
diamantina
Hvala vsem za lepe želje! Sem še sicer vedno v enem kosu. user posted image Danes proti jutru me je kar črvičilo, tako da sem bila skoraj že v nizkem štartu, ampak ko sem šla lulat, je napetost popustila in ni bilo več ne duha ne sluha o popadkih. Me kar heca tale naša pupa. Počasi bom morala poklicati v bolnišnico in se naročiti za pregled po terminu. Tamala je sicer zelo aktivna in naštejem res bistveno več kot 10 gibov na dan, tako da mislim, da se kar dobro počuti.
Bomo videli, prav dolgo pa mislim, da več ne bo trajalo.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
   RE: Marčevke 2017
6.3.2017 9:41:10   
Sofie

Vidim, da se je samo moji punčki mudilo na svetuser posted image Ste že kaj nestrpne?

Jaz kar ne morem verjet, da nama tole malo bitjece že skoraj tedna dela družbo. Ful uživava z njo, itak sva oba čisto zaljubljena vanjo...je najlepši dojenčekuser posted image

Jutri imamo tehtanje in upam, da je pridobila kakšen gram. Drugače bo potrebno dodajat. Čeprav mleka imam dovolj, samo ona je bolj zaspanka in počasi je.


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
   RE: Marčevke 2017
6.3.2017 10:45:45   
diamantina
Ja, hitro gre čas potem, res je. Kar naenkrat prerastejo različne številke, začnejo sedeti, endvatri shodijo, gredo v vrtec, šolo ... Zato pa je meni prav fajn, da se ji ne mudi preveč, uživam še zadnje trenutke s trebuščkom, ker noseča najbrž več ne bom.
Čisto drugače dojemam, kot prvič ... takrat se mi je ful mudilo in ko je ta prvi 8 dni zamujal, sem že bila na robu z živci ... za brezveze, itak noben noter ne ostane. user posted image


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 9:05:23   
diamantina
Zdravo punce!

Ste še doma? Jaz sem še :) Spanje imam odlično, počutje tudi, tako da ostajamo 2v1. Danes bi morala v P na pregled, pa mi ni za it ... bom mogoče šla raje jutri. Ne bi rada, da bi mi kaj sprožali, ker sem pač v tretje ... ni šans, razen če bi otroka ne čutila, pa mala veselo brca.

Kako ste kaj ostale?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 12:09:44   
Luminnel
Pri nas se tudi nič še ne dogaja... user posted image včeraj sem imela spet ctg in je bil bp, vendar sem imela povišan pritisk. Tako, da moram sedaj spremljati in če bom imela povišanega moram v porodnišnico. Ampak je padel in je sedaj ok, v soboto imam rok in sem že kar nestrpna... rada bi čimprej spoznala najino pikico. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 12:15:53   
diamantina
Sem si prestavila pregled na jutri ... danes mi je čisto za spanje, pa še ene dokumente moram uredit, perilo bi rada še oprala in nimam porihtanih las ... to bi rada še pred porodom.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 13:09:54   
diamantina
Joj ta pritisk, res ni fajn, ker muči kar veliko nosečnic. Jaz imam zelo nizkega, 100/54 in me ful muči. Navajena sem vsakodnevno na kavico, pa mi zdaj med N ne paše, ker me preveč zgaga peče po njej in je zato ne pijem. Počutim se pa zato tako ožeto ... ponavadi si privoščim kakšen kapučino, da se vsaj malo zbrihtam v popoldnevu.

Imam pa en tak hecen občutek v nožnici ... ne vem, če katera pozna, čuti se, kot bi mi nekaj hotelo ven pogledat, ni boleče ali pa kaj ... verjetno je glavica tako zelo nizko. Me prav zanima, če sem že kaj odprta. Sluzi se mi je te dni izločilo že kar precej, tudi nekaj popadkov sem že občutila. Čakamo v glavnem ... user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 16:35:59   
Luminnel
Bilo je zelo čudno, ker ponavadi nimam visokega pritiska... verjetno pa sem bila živčna, ker je bila nazadnje naša biba precej mirna na ctg. Sicer mi je pritisk sedaj padel na 110 in mislim, da nebi smel biti problem.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 18:49:23   
RH82
Diamantina, super si, da se ti tako nic ne mudi. Meni bi/se bo po PDP ze mudilo, pa predvsem zaradi radovednosti.😊 Dokler se puncka fino pocuti, res ni za hiteti. Sploh ker se mi zdi, da je umetno sprozen porod lahko zelo naporen v primerjavi s spontanim.
Jaz sem imela danes skoraj tipicno nosecnisko noc. 2x sem se zbudila, prvic je bilo ze ob enih, ko je puncka telovadila na polno. Drugic je bilo par ur kasneje, ko sem imela moraste sanje. Ob sestih je bila pa ze budilka. Zacuda me pa ni nic se lulat tiscalo. Se mi ze cel dan vlece zaspanost.
Luminnel, pritisk si gotovo imela povecan zaradi zivckov, kako bo na ctg. Se mi zdi najbolj jasna razlaga to, ce se ti je potem umiril. Jaz imam normalno nekje 70/110, samo enkrat sem bila na 130, ko sem bila pozna in sem prihitela direkt v ambulanto.
Sicer pa jaz se vedno redno pijem crni caj, ne toliko zaradi kofeina kot pa dobrega okusa. Sicer sem se omejila na decaf verzijo, mi pa se vedno disijo aromatizirani crni caji in si ponavadi tekom dneva ali pa celo pred spanjem privoscim 2 skodelici pravega. Mi je to super relaksacija in potem zaspim kot polh.
Sem pa tudi jaz zacela opazati sluz, sicer se mi zdi bolj malo, je pa verjetno to priprava poti za porod. Pri prvem se mi je cep odluscil manj kot 48 ur pred popadki. Sicer sem pa ok, mala cez dan miga zmerno, sem in tja malo pretirava, sicer pa je malo bolj umirjena. Imam pa vcasih obcutek napetosti, ko se raztegne in mi otrdi trebuh ob straneh. Predvidevam, da niso to kaksni lazni popadki. Pri prvem nisem cutila takih premikov in trdih delov na trebuhu. Pri tej puncki pa dnevno zatipam kaksno koleno na sredi trebuha ali stopalce ob strani. Bo kar aktivna.
Sicer me pa v sluzbi zdaj ze kar dnevno spomnejo na porod. Se mi zdi, da se nekaterim bolj mudi kot meni, ki bi rada se vsaj 2 tedna miru in relaksacije. Itak imam se prevec nacrtov, kaj vse bi lahko doma uredila.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 19:15:13   
Sparkles7
Tudi midva sva še skupaj :) Danes sem imela ctg, baje je idealen primer za v knjigo, da se mali še super počuti v trebuščku. Tako da bomo videli kako dolgo bo še vztrajal :) V četrtek imam rok... Tako da se moram za 1x do konca tedna naročiti za pregled v porodnišnici. Tudi meni še čisto paše, če malo počaka, ker je z vsakim dnem malo več narejeno v stanovanju. Sem pa sedaj tudi končno malo bolj pomirjena, ker se stvari postavljajo na svoje mesto, in sem tudi že pripravljena, da ga spoznam :) Me je pa bilo res cel čas malo strah, da ne bi zelo prehiteval... Bi bilo kar lažje, če bi ti nekdo povedal kdaj točno bo hehe :D

Hehe Diamantina si faca, kakšne dobre razloge si naštela, da si si prestavila pregled :D
Jaz imam sedaj, ko mi meri pritisk med ctg-jem, ko se že umirim, zelo nizkega... tam okrog 100/60. Kar je čisto običajen zame. Ko mi ga je merila na začetku pregleda, ko sem ravno prihitela v ZD, pa sem imela takšnega kao normalnega, ampak je bil že kar visok zame (120/70) :D Drugače pa kar cel čas pijem eno kavico zjutraj... Včasih sem tudi dve na dan, ampak to mi je redko sploh pasalo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 20:59:14   
Sofie

Kolk ste luštne, ko čakate svoje škratke. Mene je moja pupa tako presenetila s prihodom na svet, da nisem imela časa razmišljat o kakšnih znakih. No razen sluzi jih tudi ni bilo. Še čep se mi ni odluščil.

Jaz sem imela ponavadi povišan pritisk zaradi hitenja v ZD. Sem vedno prihakala zadnjo minuto. So mi ga ponavadi kar po ctg-ju merili.

Diamantina dobro opravi jutri. Mogoče pa te ponoči že kaj presenetiuser posted image Jaz sem bila v času ko bi morala imeti ctg že 2h v porodni sobi.

Danes ima moja punčka že dva tedna. Nama je itak najlepša dojenčica. Ful uživava v crklanju z njo.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 21:00:19   
RH82
Sem pozabila prej vprasati, ce je se kateri ful vroce? Meni je ponoci pod kovtrom vroce (pa se poleti spim s kovtrom do vratu). V sluzbi vsi jamrajo,da je hladno, samo jaz se slacim. Mi je ze hecno, po drugi strani pa zoprno za obleci, ko je zjutraj se hladno. Sicer moram samo se 3x zgodaj od doma (malo po sesti), potem bom pa hodila ven ob bolj normalnih urah.😊

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
   RE: Marčevke 2017
7.3.2017 22:23:11   
diamantina
Saj v bistvu znakov pred porodom niti ni kaj dosti, pa še tiste, ki so (čep, odtekanje vode, popadki) res težko zgrešiš. Ženske smo pa tako naravnane, da bi vse prej rade vedele. user posted image
Ma saj bo. Jaz nisem neučakana, bi pa zagotovo bila, če bi šlo za mojega prvega dojenčka. So pa vsi okrog mene nekam toliko bolj, se mi zdi. Danes sva šla z možem samo v trgovino, pa so že bili sosedje na oknih, še pomahala sem jim ... kakšno razočaranje je bilo, ko sem prišla nazaj domov. user posted image

Sparkles, jaz sem te pa že imela malo na sumu, da si nas prehitela po levi user posted image . Vidiš, kakšno pridno dete nosiš, bo lepo počakalo, da zrenovirate. ;)

Luminel, super, da je s pritiskom sicer vse ok. Drugače kar hitro zaženejo paniko s sprožanjem takole na koncu.

RH, uživaj še zadnje dni v službi, ker te potem čaka nepozabni dopust. user posted image Drugače pa je tudi meni vroče. KOlikor me je na začetku (sredi poletja) dosti bolj zeblo kot ostale, mi je zdaj presneto bolj vroče. Zračim kar naprej, kot bi bila v meni. Tudi oblačit se več nekak ne znam prav ... bunda mi je ful prevroča, samo kaj ko tako mrzel veter piha. Jaz sem se tudi obakrat po porodu kar precej potila in skoz sem imela občutek, da kar naprej zaudarjam po švicu ... bolje je bilo šele po prvem mesecu. Zgleda so to hormoni al kaj ...

Sofie, zdaj si še malo solo med nami, kmalu se ti pridružimo. Ne spomnim se, da bi kaj omenila, kako sta pa dala ime vaši deklici? Verjamem, da sta s partnerjem zaljubljena v to majceno bitje ... če so pa tka luštni.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
   RE: Marčevke 2017
8.3.2017 12:17:17   
diamantina
Še kar sem tukaj, v celem. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
   RE: Marčevke 2017
8.3.2017 17:07:53   
Sparkles7
user posted image user posted image

Tudi jaz. Se moram iti že jutri, na rok, pokazat v porodnišnico... Sem čisto mislila, da bo treba šele v petek, glede na to da sem imela včeraj ctg in se ne počutim za rodit :D Ampak saj bolje tako, da malo povejo kaj in kako :)

Drugače pa je mali zadnje dneve zeeelo aktiven, sploh zvečer in v prvi polovici noči (itak zadnjih par dni hodim spat neverjetno pozno, od dveh do štirih ponoči :/ Se mi sploh ne spi, pa kar nekaj googlam...). Kar cel trebuh valovi, preskakuje, tako res še ni nikoli do sedaj. No, pa saj normalno, saj je vedno večji :D In če pravijo, da se proti koncu malo umiri, potem še ne finiširamo :D

Meni je zadnje čase mogoče samo malo bolj toplo kot ponavadi... Sem pa imela eno obdobje vmes ja, ko mi je blo ful vroče. Jaz sem bila odkrita, moj pa na polno pokrit in ga je še zeblo, ponavadi pa je prej obratno :D Eno obdobje sem se celo mogla enkrat na noč preobleči, ker sem tako zašvicala, čeprav ne vem, če je bilo to tudi s prehladom povezano...

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
   RE: Marčevke 2017
8.3.2017 17:08:34   
Sparkles7
Ja Sofie, tudi jaz sem razmišljala da nam nisi omenila imena :) Skrivnost? :)

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
   RE: Marčevke 2017
8.3.2017 18:22:54   
RH82
No, pri meni je spet pestro. Zjutraj sem se zbudila z vnetimi ocmi. Je bilo tako hudo, da vek splih bisem mogla odpreti - povsem so bile zlepljene, oci pa krvave. Sem se popoldne nacakala pri nadomestni zdravnici eno uro in pol, da sem dobila antibioticne kapljice. Sem malo upala, da bom s trebuhom v bolni cakalnici kaj prej na vrsti. Mi je ze smesno, kaj vse sem staknila to nosecnost. Vazno, da bo puncka na koncu zdrava.
Sofie, normalno, da uzivata. Vsakemu je vsec dojencek, ki ga tako dolgo caka. Midva sva sincka v zacetku non stop gledala. Tako na 5 min, ce se spi.😆
Diamantina, mene pa ze kar radovednost daje, kdaj bo vasa puncka spoznala bratca. 😊 Ocitno se ima fino, da se ji ne mudi. Kako pogosto pa moras na preglede v P po pdp? Zna biti kar sitno, ce P ni prav blizu.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
   RE: Marčevke 2017
8.3.2017 19:13:45   
diamantina
Uh sparkles, pa greš res pozno spat. Mene pa zaspanost najbolj muči po kosilu popoldne ... takoj bi zaspala za kakšno urico, pa mi maladva ne dasta miru in moram običajno it ven z njima. Oddahni si zdaj, ko si še lahko ... moja mama pravi, da se je naspala komaj zdaj, ko je v penziji in nima otrok v hiši. user posted image

RH - danes sem imela pregled, v bistvu CTG in pregledali so pretoke, pa je bilo vse ok. Naslednji pregled imam v petek, potem v pon ali tor, v petek zjutraj pa sem že naročena na sprožitev, če se ne bi nič dogajalo, zato upam, da bo akcija že kaj prej. V mb ne pustijo več kot 14 dni čez rok. Drugače pa tudi mene zanima, kdaj bo pikica prikukala na svet, ampak njej se očitno nič kaj ne mudi.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?