|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
26.1.2018 9:38:19   
me83
dorotheia, ce imas tasca pravilni postavljeno diagnozo in je zadeva zares bakterijska potem 24 do max 48h po prvem zauzitju antibiotika vec nisi kuzen. tako nekako bi naj bilo,...

joj annnaa jaz isto razmisljam ja,... samo kaj to nocno spanje/nespanje imam tako jaz preko in mi je tako res najbolj na easy - ji lepo dam zizo in slimo naprej, ce bi jo nosila bi zagotovo dlej trajalo, pa potem jo je se treba uspesno odlozit, pa itak bi se jaz cela zbudila, pa potem ful tezje nazaj zaspim. itak sem ze sedaj cela zaspana, pa se niti vstajat ne rabim,...user posted image

saj drugace cez dan pa he res ful ful pridna,... pac mogoce cez noc malo kompenzira in hoce mamo samo za sebe user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Septemberke 2017
26.1.2018 15:44:22   
Dorotheia
me83, res? To nisem vedela. Pa vseeno, tašča kašlja in mi glih ni, da tam na zabavi kašlja vseprevprek. Že tko imajo otroci zdaj vsi nekaj noske zabasane. Sem določenim kar direkt povedala, da naj napol bolani ne hodijo, ker imamo dojenčka....je še ena moja prijateljica, ki sta ji ta teden oba otroka zbolela (nič bakterijskega) in se je kao odločala, če pridejo..sem ji direkt rekla, da naj bolani ali napol bolni ne hodijo. Naša dojenčica ne bo edina tako mala. Pa tudi sicer.
Sem kar malo na trnih za jutri, upam, da bo fino.

Drugače pa smo ok. Tamala se je danes že ob 3h zbudila, lačnaaa. user posted image Je pol itak zaspala nazaj in smo spali do 7h, potem je pa itak nas zjutraj sinko zbudil vse. user posted image Od zelenjave sem zdaj dokončno ugotovila, da ji še najmanj tekne brokoli. user posted image Vse ostalo lepo poje, brokoli pa tudi če je zakuhan s krompirjem, ne gre ravno v slast. Poje sicer, samo gre tko tko. Lih tolk, da ima za silo dosti. Naslednji teden začnem dodajati že belo meso v kašice. Zdaj sem ful padla notri, ker lepo je, samo nočem preveč hiteti. Bom kar pogrešala dojenje, ker se mi zdi, da se res lepo povežeš z otrokom in zame je to nekaj novega tokrat, ker se sinko ni dojil. Ahhh...prehitro rastejo ti naši dojenčki, resno! Pa se ful veselim vsega, ker je tako neverjeten ta njihov razvoj, ma vseeno. Prehitro gre tole naprej.
Sta mi pa s sinkom ful dobra skupaj. Tamala ga obožuje, skoz bi samo njega gledala. Njemu se smeje, pa če samo govori meni nekaj. Obožuje ga res. Samo gleda, kje je on. Ful se topim, ko ju gledam. user posted image Se mi zdi, da je tudi sinko počasi dojel vse skupaj in sprejel. Saj njo že od skoz lupčka in je nežen do nje. Samo vmes nama ga je sračkal s pozornostjo in grdim obnašanjem. Smo to malo "sanirali", tako da gre na boljše. HB. Je pa vesel, da ima sestrico. Vedno vpraša, kje je miška, če jo ni zraven. Pa kdo jo pazi.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Septemberke 2017
28.1.2018 7:25:00   
Tara9
Jutro!

No zdaj se pa zadnja 2 dni tudi jaz pridružujem večini, torej nespanju. Ne vem a tamalo daje luna, al ima skok v rasti, zadnje dve noči se doji na 3 ure, tko kot po rojstvu. Sicer takoj bazaj zaspi, tko da nisem tok ubita, ampak vseeno ne vem kaj ji dogaja. A ni pri 4 mescih zančilna neka motnja spanja, al od kje mi to. Kakorkoli, upam, da začne spet spat, sm se malo odvadila vsega skupaj.

Zdaj spet dela obrate v obe smeri in se kr ponoči začne obračat v posteljici jaooo. 2x ni mogla rokice ven dobit in se je jezila. Sem jo potem pustila kr pri sebi spat, da bo kao mir, ampak se mi odkotali nazaj v svojo posteljico. Ne vem koliko dela ima ponoči user posted image .

Drugače smo ok, včeraj je bila stara 4mesece, res je leteče vse skupaj. Čez dan je pridna, tudi spi mi kr veliko. En dolg skoraj 2urni spanec ima in 2 krajša. Včeraj je zunaj spala od 11 do 3, vmes je pojedla in spala v vozičku, smo izkoristili lep dan in bili zunaj stalno.

Tudi moja ima ful rada velko sestrico, skoz se ji smeji in jo išče s pogledom. Še med dojenjem nima časa, ampak obrača glavico in gleda kaj velika zganja. Prave firbčne babe imam.

Dorotheia kako je bilo na rojstnem dnevu? Upam, da vse po planu in je bil sinko zadovoljen.

Želim vam lepo nedeljo

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Septemberke 2017
28.1.2018 11:27:19   
Dorotheia
Živjo!

Se javljam na hitro, se je tamala ravno zbudila.

Včeraj na roj.dnevu je bilo super. Sinko je užival 100 na uro. To je bil tudi point te zabave. Otroci so se hitro pokonektali, najbolj je bil vesel bivšega sovrtičkarja, ji je bil v prejšnji skupini njegov največji prijatelj, sedaj pa od septembra fantek hodi drugam v vrtec. To ga je bil vesel. Noreli so, se lovili, igrali. Prav super. Jaz sem sicer ful skalala okoli in "pedenala" folk (sem upala, da bodo bolj samoiniciativni), moj isto skakal. Ampak zvečer sva bila vesela, da sva se odločila za tako praznovanje. Super je bilo. Tamale kot da jo ni. Babice, dedki so si jo podajali, prijateljice...vsi so jo hoteli imeti. user posted image Opažam pa da res zadnje dni ful ful več poliva. Pojma nimam zakaj - ima katera idejo? Ker je bolj aktivna? Mi je kr boga no. Danes ponoči je tudi njo matralo, sem jo mogla dvigniti in je kupček podrla in seveda polila. Vsakič po dojenju pobruha. Pojma nimam kaj je to. Pa tudi kar malo jo kdaj boli, se mi zdi. Danes dopoldan je bila ful boga. Če bo tako, bova kmalu šli na 2. obrok goste hrane - mlečno večerjo. Mi je res kar boga no. user posted image user posted image
Sicer pa to pridno dete joj. Včeraj res kot da jo ni. Samo gledala okoli in ji je bilo ful zanimivo, kako so tamali noreli. Bi kar ona tudi. user posted image
Mi je pa zvečer smrdela cela po pafrumu in sem bila prav živčna. Glede tega sem res delikatna, pa vedno so lih babice tiste, ki se nabolj naparfumajo. user posted image

Aja, naša punca se drugače premika rikverc. user posted image Z rokicami se potiska nazaj. Jao. Obrača pa se še vedno samo iz trebuščka na hrbet, pa še to ne uspe vedno. Je bil včeraj na zabavi en fantek, mesec dni starejši od naše punčke in se tudi še nič ne obrača. Eni prej, drugi kasneje.

Nič šibam, moram še pogruntat, kaj bomo danes za kosilo, nič se mi ne da. Samo cunje perem, se je nabralo, da ne vidim več konca. user posted image

Kje ste ostale punce, kako ste? Kako so vaši dojenčki?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Septemberke 2017
28.1.2018 20:13:54   
Tara9
Dorotheia super, da je zabava uspela, predvsem pa, da je bil mali vesel. Vem kako srečni smo starši, če je otroček vesel, tak dober občutek kaj ne. Boga pikica, a ni bil nekaj časa mir s polivanjem? Upam, da jo hitro neha hecat.

Glede razvoja pa itak, vsak otrok je drugačen, eni nekaj prej, drugi kasneje. Moja velka se je obračala že s 3meseci, je pa potem malo dlje trajalo, da je kobacat začela. Tudi shodila ni med prvimi, je bila pa na govornem podorčju ful napredna. Različni so si. Na koncu itak vse osvojijo. Tamala je pa ful močna za zdaj, bomo videli..še prehitro bodo tekali naokrog.

Moja je ratala prava scrklanka. Nisem vedela, da se nas že toliko zaveda. Do zdaj se je namreč pustila vsem nosit, zadnje dni pa v vsakem neznanem naročju butne v jok..gleda mene in nabira šobico, tko je smešna. Ko je pri meni pa firbčno opazuje okolico..še ena mamina maza user posted image .

A vas kej luna daje? Moja starejša ima vedno monologe ponoči. Sicer zdaj hb spi, ampak me zbuja ko čveka kr neki.

Nič, grem na odklop. Možek danes dela, smo same. Sem ju uspela uspavat, zdaj pa malo miru. Upam, da bo mirna noč. Nočko

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Septemberke 2017
29.1.2018 12:08:35   
Dorotheia
Tara9, ja samo, da so otroci srečni in smo tudi mi ane? user posted image
Ja, sinko je bil presrečen, je še včeraj govoril, kako super zabavo je imel. user posted image

Ja pismo ne vem, kaj je tamali, da tko bruha oz. poliva in to zdaj. user posted image Aja, v petek je naša pupa dopolnila že 5 mesecev drugače, joj gre prehitro. Vsaj meni. Tako probam užiti to obdobje, ker res lahko. Tamala je tako pridna. Res uživam na polno. Kamorkoli grem lahko z njo in ful je potrpežljiva, res. Ful se prilagodi. Se mi je zdelo, sem že v nosečnosti govorila, da bo to en potrpežljiv in prilagodljiv otrok - ker je spala, ko sem jaz spala. user posted image Razgrajala v trebuhu, ko sem vstala, ko sem se ulegla, se je vedno tudi ona umirila. Kot da bi vedela (ker pri sinu niti pribliižno ni bilo tko). user posted image Malo heca.

Iščeva samo še avto, da kupimo, da bomo začeli malo več na izlete hodit. Pa pomlad bo kmalu tu. Se že ful veselim vsega.

Danes imava s tamalo malo zmešan urnik. Sva spali do pol 10. user posted image Sploh ne vem, kako nama je to uspelo. Tamala se je vmes nekaj zbudila, počvekala in zaspala nazaj. user posted image Jaz pa tudi sploh nisem dojela, da je že tolko ura. Tko da bova malo manj sončka ujeli, ma greva takoj po kosilu ven.

Kako ste ostale? Kaj počnete z vašimi sončki?

Aja, midve imava jutri še pregled za uček njen, sva ful hitro prišli na vrsto. Tako, da mi bodo najbrž točno pokazali, kako ji moram masirat in to. Bom videla, poročam.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Septemberke 2017
29.1.2018 13:28:02   
Kinder123
hej. midva pa vozičkava v megli. 😀
pikice so mu cist izginile po obrazu. zdej pa nevem al bi itak izginile a zato k sem bila en teden na dieti? K imam mal na sumu da jih je dobil od mraza. Vceraj smo bili v lj. in narocim brezkof.kavo k sem cist pozabila da sem na dieti. Pojem penice dol in se spomnim. 😵 Zdej bom pac spet jedla da vidim ce se mu spet pojavijo.
Jaz bom zdele pozimi se kar uporabljala kosaro. Pomlad pa ravno prav- na sportni del. je bolj zasciten.
Dorotheia sporoci kaj so ti rekli glede ucka. Moj ima isto ze od rojstva to zamaseno. masiram cist notri v kotu učka. tako mi je tudi rekel moj okolist.
Pa se to... tudi nas fant se vec zbuja ponoci! 😵 Pa zgornji en zobek mu raste. in se ful slini in vse tiši v usta.
letim...pridejo sodelavke kmalu na obisk.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Septemberke 2017
29.1.2018 13:48:25   
Linch
Živjo.

Tudi moja ima še vedno, od rojstva, en oček bogi, skoz solzen, zjutraj zalepljen, Kdaj je bolje, kdaj slabše, dobro pa še ne, tako da ja Dorotheia, bomo veseli poročila ;)

Drugače pa tudi midve koristiva sonček kar se da :) Ponoči pa še vedno ne spimo, ne vem več sama kaj naj, nimam drugega pomojem, kot čakat boljših časov.. počasi bom začela verjet da je krivo ceplenje, od dne prvega ceplenja namreč ni več spanja .. nevem no, mislite da je lahko povezano?

Aja, tudi jaz opažam kako zelo že pozna in ve, da ni pri mamici oz atiju, tako nabira šobice in užaljeno joka.. noro, kako naj jo potem mirne vesti pustim za kako uro v varstvu, nevem kako bom, pa vendar bo treba tudi to narediti, vse je enkrat prvič...

Zdaj pa kosilo dokončat pa atija počakat pa spet na sončka... :)

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Septemberke 2017
29.1.2018 14:14:27   
Dorotheia
Punce, vam poročam, kako bo pri okulistu, čeprav mi bodo najbrž pokazali, kako se masira in mogoče še kak nasvet dali. Do enega leta se čaka s čiščenjem solzevoda.

Moja punca danes ful spi. Zdaj mi že 2 urci spi, pa zjutraj sva ful dolgo spali. Sem ful naredila. user posted image

Dam ji kosilo (jaz sem vmes že pojedla, ko je spala) in pičiva ven.

Aja, športni del vozička - meni jo je kar malo hudo gledati v košari, ker se ne more več premikat niti, po dolžini je že premala ji...samo zaradi zime je še v košari, je res ful bolj toplo. Danes dobim debelo zimsko vrečo in mislim, da gre v roku enega tedna v športni del (se pa čisto poleže).

Nič, zdaj pa s pupiko pojest kosilo (danes sem zakuhala kar sladki krompir, malo brokolija in malo cvetače).

Uživajte!

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Septemberke 2017
29.1.2018 20:51:49   
Tara9
Evo moji pikici pokici panckata, pa se javim na hitro.

Dorotheia nič kaj prijetno tole s polivanjem. Pa to samo ponoči, al tudi čez dan? Mi nikolo nismo imeli tega, vrjamem pa, da mora bit zoprno. Upam, da porihtate.

Glede učka najbrž res pokažejo samo kako masirat. S prvo sva se s tem hecali, ampak se je pol uredilo samo po sebi. Je pa prvo leto večrat vnetja imela, smo bili na tobrexu dosti, pol je pa izvenelo in nisva rabili posegov.

Tamala je danes spet lepo spala ponoči, zgleda jo mal luna daje kaj pa vem. Bomo videli danes. Velka je pa sploh občutljiva na luno ufff. Ta teden bo zgleda manj spanja.

Mi imamo ful velko košaro od vozička, tko da do pomladi bomo brez težav notri. Se trenutno rada vozička, tko da je luštno zunaj. Danes smo bili 2 urci na sončku.

No jaz sem rekla, da moji sploh ne bom več dude dajala, če je do zdaj ni imela in da bo vsaj kasneje mir za odvadit se in evo, zarečenega kruha se največ poje a ne..en dan se mi je zunaj drla kot jesihar in sem lih dudo imela v torbi, sem ji dala in je zgrabila in zdaj duda. Mi olajša večere ubistvu, ker se zdaj podoji in potem dobi dudo in zaspi. Kasneje pa bom preklinjala, če bo dudoholik kot velka.

Fajn bodite.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Septemberke 2017
30.1.2018 22:29:18   
Dorotheia
Živjo punce!

Kako paše sonček ane? Mi smo čisto drugačne volje takoj vsi. user posted image

S tamalo sva bili danes torej pri okulistu, je pokazal, kako masirat. Hmmm..jaz sem čisto premalo pritisnila, on je tam FUL pritisnil z mezincem proti očku. Pa neke antibiotične kapljice je predpisal. Sva se zmenila, da ji 8x dnevno (najbolje, ko jo previjam) spucam oček, pomasiram (po potrebi še spucam s fiziološko, če pride kaj ven) in potem še dam kapljico zdravila (vendar več kot 2 tedna kapljic ne smem dajat so me v lekarni opozorili). Sicer je njen oček ok. Če bi prišlo do kakega poslabšanja se zopet oglasiva, po vsej verjetnosti pa bo to minilo samo od sebe oz. bo prerasla. Sicer nas čaka prebrizgavanje solzevodov, kar ni fajn.

Drugače nič novega pri nas. Sem vesela, ker mi zadnji teden tudi čez dan malo več spi (haha, gremo stavt, da jutri ne bo več?). Tko malo čez 10, ponavadi ob drugem dojenju mi zaspi in spi kar 2 urci. Tko da super. Potem če sva v vozičku mogoče še kake pol urce popoldan. Drugače šele ob dojenju okoli 17h, ampak glih za ene pol urce. Ampak je to že veliko bolje kot je bilo.

Drugače pa mrzlično iščemo avto. Joj, upam, da kmalu kaj najdeva. Enega so nama pred nosom prodali, sva bila prepozna, pa nama je bil ful všeč. user posted image

Tara9, glede dude se ne sekiraj. Jaz se ne bom za nobeno tako zadevo več. Če se mi zdi, da bi rada sesala, ji dam dudo. Probam ne komplicirat. Ker sem se vmes zavedla, da zopet čisto preveč kompliciram. Nočem tega. Je bilo pri sinu dosti tega in ni bilo ok.

Razmišljam, da bi zvečer tečt hodila. Pa ne vem, mogla bi si en orenk moderček kupit. Teli za dojenje niso glih opora no. user posted image Aja, ko smo že pri joških, joj..uvajanje gh in to. ...šele kosilo je nadomestila, pa imam spet polne joške (trde)...trde čez dan...groza...kako s tem? Vem, da so bo telo navadlo spet, samo upam, da ne fašem kakega mastitisa.

Nič, šibam. Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Septemberke 2017
31.1.2018 9:14:11   
Kinder123
Ja, sej moj okulist je tud na meni pokazal in to je res kar dost pritisnil. Jaz bom tudi probala čimvečkrat zmasirat uček. Sam k se neki buni, mu ni vseč. Sam pa res ne želim da bi sel na tist postopek k mu grejo neki z iglo...na živo. Groza. Upam da se mu porihta! Kaksen dan je bolje kaksen dan slabše.
Jooj,danes sva bila od 4-5 zjutraj pokonci. Če se kdaj ponoči prebudi rabi potem eno uro da nazaj zaspi. Pol ga itak se previjem... Sem mu dala mal dodatka ker dojit se ni več hotel- in je vse popil. Nevem pa zakaj se tako praska po glavi in za ušesi. Podnevi se ne. Samo umes k ima še zaprte učke in se premika z glavo sem in tja in noče jošk pa praska se. Mene kr stiskank nevem a ga to tok srbi kej, al kaj. Brala sem da to dela gotovo zato k je zaspan. Sam nevem zakaj bi se tok sam sebe praskal?!?
Meni čez dan tudi kar spi. Ponavadi k vstaneva (okol 8/9) je kaksno dobro urco pokonci potem pa že vidim da je zaspan in ce tko noče zaspat ga sam v voziček dam in ne rabiva veliko da zaspi. in pol ga s kosaro notri prinesem. zoprn mi je edino k je tok oblecen. Mal ga odpnem in on spi naprej. Kokr kdaj ponavadi tudi 2 urce... ali vec ali manj. Kmalu pop. more pa tudi it za ene 2 urce ali manj. čist odvisno je. Pol ga pa vcasih se očka pelje z vozickom k pride iz službe pa tudi se mal pospi oz.zadremlje. Zdele par dni smo se navadli da gre kar tam okol 8 spat. Je ful zaspan. Še posebi če od 6 nič ne spi. Pol se pa kdaj zbudi tudi ob 10/11 zvečer...in je kaksno urco pokonc potem pa spet spat. Ali pa kar spi. kokr kdaj.

Naš ima tudi dudo. Samo ni pa neki da bi jo fuul imel rad. Velikrat jo ven vrže. Pomaga pa tkole v vozičku da prej zaspi ali pa ce se kdaj joka k ga dam v lupinco. Tko no neki srednjega je navdušen nad njo. Če bo tko bo kar vredu.
Hm danes pa ni neki sončkasto še. Bova šla pol mal na izlet v Kranj. Morm it po leče in po ograjo za pojstlo. Je zdej ravno 20% znižana. en dan je proti jutru, ko sva še spala padu iz pojstelje. Jooj sem se tok ustrašla, mali pa tud. Je jokal ful. sam na srečo ni bilo nič hudega. Se že ful premika z nogicami nazaj kot ena hobotnica. In je bil postran in je sel nazaj nazaj in padel. K je drgac na sredini pojstelje.
Se pa še ne obrne iz trebuha na hrbet ali obratno.

Dorotheia, kaksen avto pa iščete/hočete?!
.


< Sporočilo je popravil Kinder123 -- 31.1.2018 9:15:26 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Septemberke 2017
31.1.2018 13:23:15   
Dorotheia
Kinder123, kdaj bo padla naša kavica ali sprehod? user posted image
Meni je trenutno samo smotano, ker nisem najbolj mobilna, ker kot omenjeno, kupujem avto. Mah, ubistvu nisem nekaj izbirčna, ker sva se odločila, da raje dava malo manj in se potem posledično ne bova tolko sekirala, ko nam ga bo pred blokom kdo opraskal. user posted image Najprej sva iskala skoraj nove, zdaj tudi če je 2014 letnik, je ok. Iščem nek karavanček, samo ne zdaj kako trugo. Tolko, da je pač večji od prejšnjega Cliota (ni bil karavan) in to je to. Gledam Ford Focuse karavane in Golfe karavane. Bomo videli.

Naša drugače tudi ni glih fanica dude. Jo ima, ampak res če je kriza, mogoče kdaj v vozičku. Za zaspat jo ne rabi. Zagrabi jo tudi ne vedno. Pač ko ima potrebo po sesanju.

Danes sem ji za kosilo naredila rižek in korenček+cvetača. Pa glih navdušena ni bila no, ampak je pojedla za en mini obrok.
Čez kak dober teden bom začela počasi uvajat mlečno večerjo (če mi ne bo prej jošk razneslo, danes imam spet čisto trde). Jao.

Midve zdaj tudi greva malo ven. Moram po par stvari v trgovino. Pa po sinka v vrtec.

Uživajte!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Septemberke 2017
31.1.2018 15:54:51   
Tara9
Hej hej.

Ma saj se ne sekiram glede dude, samo vem kako težko se jo je pol rešit. Velka še vedno spi z njo, posebaj zdaj, od kar imamo dojenčka, prava odvisnica je. Tamala pa ni neki obesedena z njo, tud brez gre, ampak ji kr dam zdaj, ker mi olajša življenje. Drgac pa moja prva tud pri teh mesecih še ni bila nek fen dude, pa se je potem zgodba obrnila in se je kot rečeno ne moremo losat.

Drugače smo dobro, lunca nam več ne nagaja. Tamala spet dve noči lepo prespala, okorg 5 je lačkana. Ful je živahna, premetava se cel dan po tleh, zdaj ko je natrenirala obrate, je cel žur.

Midva greva maja na 2 poroki in sploh ne vem kako bo to zgledalo, bo takrat tudi spala cele noči, al jo bova morala sabo imet skupaj z babico in najet kako sobo. Zabavno bo vidim.

Baje se spet zima vrača a ne. Pa tko je pasal tale sonček noooo, preseda mi bit v bajti. Komaj čakam, da bomo lahko cel dan zunaj pres hiško. Tavelka ima peskovnik in tobogan in sploh vedet ni za njo, tamala pa bo zihr tud uživala.

Fajn bodite


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Septemberke 2017
1.2.2018 10:19:45   
me83
mi smo pa danes imeli kar pestro noc,... ce se ni ene 10x zbudila user posted image ok saj spi z mano, pa ji dam zizo in spi naprej, ampak sem pa vseeno cisto zalepljena danes user posted image ona pa nasmejana in dobre volje kot da je celo noc spala user posted image mi se pa se vedno dojimo na 2h,... prva runda pa sedaj ze po 3h user posted image ma saj bo,... enkrat vsi spijo ne user posted image drugace pa je full pridna, samo se smeje in pogovarja,,.. pa seveda nic kak aktivna,... bolj kot ne le polezava user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Septemberke 2017
1.2.2018 11:28:43   
Kinder123
uh ja naporno me83, verjamem. 😴

Kok jih pa ponoči kej previjate?!?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Septemberke 2017
1.2.2018 11:38:34   
Dorotheia
Hejla punce!

Evo iz LJ, sem imela ortodonta danes. Me je oče peljal, ker je šel moj službeno danes na drugi konec SLO.
Naše dete je pa danes spet prespala noč brez dojenja, sicer po dolgem času. Pa bi še spala zjutraj, samo sem jo morala zbudit, ker sem morala v LJ. Ne vem kaj je to, nanjo luna kontra vpliva očitno. user posted image

Je pa naša vedno bolj aktivna. Zdaj ji že kar uspe se obrnit tudi iz hrbta na trebuh oz. ima težave, ker ji rokica malo ostaja zadaj, ma če hoče, se potrudi in ji uspe. Ubistvu je bolj važno, kako se ji da. user posted image
Premika se na trebuščku tudi vedno bolj - se že obrne okoli osi ali se z rokicami potiska nazaj. Meni se zdi kar aktivna no. Ne vem, če je bil sinko že takle čas (je pa res, da je on potem vse od enkrat). Res vse ob svojem času. Pa nogice si vsak dan bolj prijema in jih skuša nosit v usta. Ful je hecna.
Luštni so ti dojenčki, res.

Aja, jaz jo ponoči ne previjam, razen če bi se pokakala, pa se mi že dolgo ni. Ponavadi se mi dostiktat pokaka proti jutri, ko pa itak vstanemo in se uredimo. Ve previjate ponoči?

Drugače pa sem jaz sama ponoči ful slabo spala, moj je nekaj prehlajen in je smrčal celo noč. user posted image

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Septemberke 2017
1.2.2018 11:44:28   
Tara9
Me83 boga, upam da se kmalu kaj naspiš. Ampak kot praviš, vse mine slej ko prej. Moja velka se je tudi danes vsaj 10x zbudila, jo luna daje. Sej takoj zaspi, ampak sm zombij od zbujanja.

Tamala kalsika, od 20 so 5 in do 7. Jaz ne previjam ponoči, tud pokaka se ponoč zlo redko oziroma nikoli, ona čez dan to opravi user posted image . Čeprav zdaj kak dan tudi ne kaka, ampak potem me naslednji dan čaka od rite do glave za pucat.

Ma ja glede razvoja so si različni, na koncu vse znajo. Naša zdaj tud rokico zna ven zvleč, na začetku smo ji mal pomagali. Pa rito dviga od podlage kot da želi naprej potem se pa jezi, smesni so.

Zahvaljujoč dudi zdaj zvečer sama zaspi, se podoji in dobi dudo in aja, prej je samo na meni zaspala. Jah so plusi in minusi.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 9:02:28   
annnaa
Me83, zdrži! Bo enkrat bolje! Tudi mi smo en dan pred polno luno katastrofalno spali. Ne vem, če sem spala dve uri. Zbujala se je na pol ure ali na uro. Jaz še zaspala nisem nazaj, ko se je ona že zbudila. No, zdaj dve noči se pa zbuja na 2-4 ure, kar mi je čisti luksuz, sploh, če je na 4 ure, hihi. Naša ni šans, da bi vzela dudo. Tak da sem ji velikokrat jaz. Ko se pogosto zbuja, sem ji duda, 2x potegne in zaspi nazaj. Jaz pa rabim malo, da nazaj zaspim. Bi bilo res fajn, da bi imeli dudo.

Jaz je tudi ne previjam ponoči. Na srečo kaka zjutraj. Se je že zgodilo, da se je pokakala proti jutru, ampak je takrat nazaj zaspala in je nisem šla previjat. Ritke pa še nikoli ni imela vnete (hvala bogu).

Mi smo sicer fajn, tamala je pravi migec. V jajčko jo komaj damo, ker tak rito dviguje. Posrečeni so v razvoju. Joj, še en mesec, pa bojo stari 6 mesecev, hitro gre!

A imate kaj snega? Pri nas na polno sneži. Sicer sem ful ljubiteljica snega, ampak z dojenčkom pa res ni fajn. Drugo leto bo že bolje, ane.




< Sporočilo je popravil annnaa -- 2.2.2018 9:09:52 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 9:40:02   
Dorotheia
Živjo!

Pri nas tudi sneži v Kranju. Meni je to fajn samo gledat od znotraj. user posted image Vsaj trenutno z dojenčkom. Pa tudi sicer nisem glih fan zime in snega. Saj bo kmalu pomlad. user posted image

Jaz že malo gledam za poletni dopust. Sem z mislimi že na morju. Komaj čakam. user posted image

Drugače smo super. Tamala je super. Danes mi je že 2. noč zapored prespala celo noč brez vmesnega dojenja (torej spala mi je od 19h - včeraj sem jo dala malo prej, ker je čez dan manj spala - in spala je do 7h zjutraj) - noro. Sploh ne morem verjeti, to je 12 ur direktnega spanja brez hranjenja. A ni to noro. user posted image
Sočustvujem z ostalimi mamicami, ki ne spite. Bo bolje.

Drugače se pa naša deklica na trenutke ful noče dojit - bohnedaj, da jo kaj zmoti. Tak firbec je, da se komaj podoji, ker tako obrača glavo.
Joške imam pa spet čisto napete, boleče, trde. Kako ste ostale to shendlale, ki ste že dojile in uvajale dojenčka na gh? Pri meni zdaj za kosilo že poje poln obrok in jo ne dojim več potem. Pa zdaj, ko mi je 2 noči zapored prespala brez dojenja...prav naporno mi je, ker mam tolko mleka. Kak nasvet?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 11:13:47   
me83
uf srecnice tiste, ko vam otroci tako pridno spijo,... jaz sem upala, da bom vsaj v tretje kaj bolj spala, pa mislim, da je tokrat najslabse user posted image ok saj ne kolovrati al pa kaj, poziza in spi naprej, samo kaj ko je to tudi na 1h,... sem njena duda ocitno,... ce pa ne dobi zize pa zacne nekaj z rokicami po ustih, to pa mi je se najnbolj mimo (da bi se na prstek navadila). ah ja,... mogoce pa je samo poskok v rasti user posted image

hm dodotheia jaz vem da sem z starejsima, ko ju je tako zacelo vse zanima morala hodit dojit prav v sobo, kjer sta imela mir in ni bilo nic zanimivega,... drugace sta se samo obracala, pa na zizo pa dol, pa gor pa dol,...

hm glede polnih prsi - naceloma se samo to uredi, saj ves povprasevanje/ponudba,... jaz sem si sicer tudi kaj izcrpala, ker sem jima delala vecerni obrok z svojim mlekom (probaj mogoce tako),... ampak ne izcrpaj vse, le toliko da neha tiscat (ker drugace se ti lahko zgodi, da bi telo zacelo delat se vec mleka) user posted image

aja mi se tudi ponoci nikoli ne previjamo,... nikoli ne kaka ponoci, vsaj to no.

sva pa dobili fizioterapijo,.... sicer pravi dr da je cisto vse ok z njo, da tudi hipotona ni,.. da se ji enostavno ne da user posted image tako, da ji bomo pac malo pokazali kako in kaj user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 14:50:51   
Član123
Pozdravljene, ve pa ste prave cveke user posted image . Sem vam ze vceraj cel roman napisala, pa je danes izginil, ker me je mala vmes zmotila.

Tudi midve sva ze vec kot en teden na GH, mala ful poje, okoli 100 g, kar je cel obrok, potem jo ocedim ( res narediva cel nered, tako uziva, da ji pustim, da sama s prstki vzame hrano z zlicke ali pa da si sama nese zlicko v usta, seveda ne pristane vsa hrana v ustih user posted image ), previjem, se se pri meni naje na obeh straneh in zaspi za 2-3 ure. Mislim, da je prvic res sita, moja mala pozeruhinja. Komaj cakam, da zacneva se z vecerjo, ker se mi zdi, da imam zvecer ze manj mleka. Je pa se vedno tak drobizek, vase punce jo vse prekasajo. Uf Dorotheia, zadela si na lotu, da mala ze zdaj tako lepo spi in se pusti tudi drugim nositi...moja je tako name navezana, da me je kar malo strah, kako bo z vrtcem...vem, v nadaljnjega pol leta se bo vse se petnajstkrat spremenilo.

Kaksno vreme je zunaj, a? Imam rada zimo, ampak danes sva po treh mesecih prvic notri, bova samo v trgovino skocili na hitro. Mi je kar malo cudno, ko doma spi, obicajno sva ta cas zunaj. Spi pa velikokrat le dvakrat cez dan, ampak zato ne spi nic bolje ponoci. Se vedno se na cca 2 uri doji, kot je napisala ze ena prej, se je njeno nocno spanje zelo poslabsalo po prvem cepljenju. Prej se je dojila le 2x ponoci, zdaj pa pac skupaj spiva, drugace bi bila prehuda. Se pa ob vsakem dojenju ful naje, tako da tudi ponoci veliko lula ( kaka cez dan). Jo pa ponoci previjem kar v postelji, samo bom morala to opustiti, ker se tako predrami, da je se eno uro pokonci. Samo je tako polulana, da se mi smili, ker spi v mokri plenicki, da jo raje previjem. Ma saj ne vem, ali je tako prav ali je bolje, da jo pustim, pa zjutraj previjem. Saj te plenice so res ful vpojne, nikoli se niso prepustile.

Annnaa, nekje sem zasledila, da ce cez dan veckrat pristavis dojencka k prsim, naj bi se potem ponoci manj dojil? ocitno so tile nasi malcki res pravi zizoholiki user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 15:40:15   
Dorotheia
Član123, super za gosto hrano! Jaz sem ji žličko samo enkrat pustila, da je sama nesla, si je potisnila ful preveč v usta in jo skoraj bruhala. user posted image user posted image pa bi rada pustila, da bi bolj uživala v hrani, ker pri sinu sem ful komplicirala in skozi pucala, zdaj pa nočem. Danes sem ji dala za kosilo malo polente skupaj s korenčkom, kolerabo in cvetačo...hmm..tele pikice od polente niso šle najbolj skozi...sinko recimo polente sploh ni sprejel...ona je sicer jedla, čeprav ne najbolj z užitkom. Se ji je vmes parkrat zaletelo, tko da bova zdaj polento dali malo na stran. Meso v zelenjavni kašici ima rada recimo. Drugače rada je in ful uživa, sploh ko mi jemo, jo razganja...komaj čakam, da ji bom lahko malo več stvari dala tko jest. Da si bo sama z rokicami nosila v usta in to. Kašico glih malo težko. Aja, pa danes sem jo imela pri meni v naročju, ko sem ji dajala kosilo in se mi zdi, da je ful lepše jedla. Ne vem, mogoče je bil slučaj.

Ja tole dete je res blagoslov za vse nas. Tako nezahtevna, a vseeno pokaže, kaj ji je všeč. Rada se smeje, čeblja, fulll ima rada družbo, sploh otroke. Res je posebna. Pa bom videla, zaenkrat se pusti skoraj vsakemu nosit, samo ne sme biti vsiljiv in nekaj na silo. Najraje se mi zdi, da ima pa brateca. user posted image

Šibam malo k moji punci.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 19:57:59   
Član123
Dorotheia, jaz jo vseskozi hranim pri sebi na kolenih. V stolcek jo bom dala, ko bo znala sama sedet, je za enkrat se prevec postrani in skljucena. Morda ji je pa zato tako zelo vsec. Ali ti kasico popolnoma zmiksas? Jaz je ne na fino, tako da so se koscki zelenjave notri, in naredim res gosto. Morda pa zato tako rada vmes pije vodo, da se malo odzeja. Res ima rada vodo in zelenjavo, cisto po mamici user posted image naslednji teden dobi se meso, komaj cakam, me zanima, kako ga bo sprejela user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 20:26:54   
annnaa
Posedat jih ni fajn, dokler ne sedijo samostojno (da se znajo sami vsedet!). Tako jim je GH najbolje devat v naročju ali ležalniku (pa da niso čisto v ležečem položaju)!’

Naša starejša ni po uvedni večerje-GH nič bolje spala. Tak da ni res, da so z GH bolj siti in se manj zbujajo. Vsaj pri nas je bilo tako.

Moja se čez dan doji na dve uri. Če jo več pristavljam, ali ne je, ali pa potem višek izbruha, tak da ni računice za spanje, hihi. Ah, saj bo enkrat!

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?