|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   majčice,majčki
10.10.2005 13:20:47   
Urška//
Ojla

Kako smo kaj,naši sončki pridno rastejo.

Naša Lara je danes stara 5 mesecev VSE NAJBOLJŠE LARA-joj kako hitro mineva čas(že razmišljam še o enemuser posted image ,ampak na tiho).

No drugače smo Ok,na zadnjem pregledu 10 dni nazaj smo tehtali 5900g in merili v dolžino 61cm(smo bolj pri tamalihuser posted image ).Tudi gosto hrano že pridno papcamo,počasi bomo začeli z zelenjavo,drugače pa adaptiranega mleka ne maramo in tako papamo griseka ali katero drugo mlečno kašico.Čez dan je naša Lara zelo vesela,veliko se igrama najboljša finta so zdaj ropotuljice in grizala,sicer pa tako in tako vse kar prime v roke hitro roma v ustauser posted image .Tudi sedimo že,seveda ob opori,ampak je fino ko ji namečem igračke pol pa ona to raziskuje vsako posebej,kravice pasemo že zelo visoko,se že fejst dviguje zraven.Spimo čez dan zelo malo,med obroki,ki so še vedno na tri ure,po 20-30 minut.Ja punca si želi biti v središču pozornosti(baje da ima to mamiuser posted image ),če se ne ukvarjaš z njo se kar hitro razjezi.

Ponoči pa je začela fajn sračkat,spat gre ob 8-pol 9,potem se do polnoči obvezno zbudi in hoče papico,potem spet ob treh zjutraj in še ob 6user posted image ,ne vem kaj ji je zadnje čase.

Drugače pa še veliko hodimo na sprehode,da še izkoristimo vreme.

no pa poročajte še kako gre vašim sončkom

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: majčice,majčki
10.10.2005 15:30:35   
mimica
Naš Nik je star štiri mesece in pol, pet mesecev bomo napolnili 24. Težki je 7 kg ter dolg 69 cm . Zelo lepo napreduje ( se vidi da rad je ), saj je ob porodu tehtal 2550 g ter bil velik 47 cm. Sedimo ob opori, le da še ni dovolj stabilen in se hitro prekucne na stran, To se mu zelo dopade. Tudi on da vse v usta kaj vidi, prav posebaj pa ima rad svoje prsteke, ki so seveda zakon !Zanj je največji užitek vožnja z vozičkom, kjer kar hitro zaspi in zna spati tudi po nekaj ur skupaj.
Prav tako noče več biti v ležečem položaju, ampak samo v sedečem ali pa se postavlja na nogice. Ponavlja za nami brr, brr, da je še bolj slinast kot tako že je. user posted image  Tudi on se hitro razjezi, če ugotovi, da je že predolgo sam in se potem začne najprej na fino oglašat, na to pa ko kaki indijanec vriska, da bi ga le vzel v naročje.
Goste hrane še ne jemo, mislim pa začet tam nekje pri petem mesecu.
Tudi spi zelo lepo. Spat gremo ob 20.00, se enkrat zbudi, naje, zaspi do 8.00, znova naje ter spi tam do nekje 11.00. Če gremo na sprehod znova spi. Je pa začel ga srat okrog spanja v tem smislu, da zaspi samo, če sem jaz z njim, drugače je res prava jeza !Tudi po 17.00 uri ne smem več nikamor, saj ga lahko še samo jaz vzamem v roke, pri vseh drugih je grozno jezen. 
Noče pa se še prekotalit. Me prav zanima kdaj se bo !
Je pa res, da si življenja brez mojega razgrajača sploh ne znam več predstavljat.

LP
Mimica z Nikom

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: majčice,majčki
10.10.2005 15:53:23   
BibaJ
Oj!
Naš Jaša je bil včeraj star 5 mesecev. Čas res beži!!!
Pri 4,5 mes. (zadnji pregled) je tehtal 8200g in meril 71,5 cm.
Zelo rad ima gosto hrano. Sadne, zelenjavne in mlečne kašice.
Vse mora prijeti in nesti v usta. Sedi ob opori. Tudi v vozičku "mora" sedeti in opazovati okoli sebe.
Čez dan spi 3-4 krat po 20 min. Prespi pa celo noč, zdaj že tri tedne v svoji sobici.
Prejšno sredo pa smo šli prvič na plavanje in je full užival.
Zelo rad ima druge otroke. Prijema jih za roke, se jim smeji. Navdušen je pravzaprav nad vsemi, samo da se pogovarjajo z njim. Potrebuje kar veliko animacije, ampak se tudi sam zamoti z raznimi mehkimi igračami. Z ropotuljicami pa full maha, da čimbolj ropota.  

Vse najboljše, Lara!
čao

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: majčice,majčki
10.10.2005 15:58:36   
A-N-J-A
Vse najboljše LARA!!!user posted image user posted image    
Našauser posted image Eli bo pa čez 11 dni stara 5m.user posted image user posted image user posted image
No pa poglejmo kaj smo se naučili v teh 5 mesecihuser posted image .Prekotalimo se na bušija od 3m,nazaj na hrbtek še ne znamo.user posted image Ko pasemo kravice se že vrtimo tudi levo in desno,nogice pa rinemo pod bušijauser posted image ,tako da se že odrivamo naprej.Ja naše češple se ne sme spustiti izpred očiuser posted image ,ker je kaj hitro kje drugje kot jo postaviš.
Nogice si rinemo v usta 100 na urouser posted image ,to pa ji je uspelo točno pri 4 m.Ja pa da ne govorimo o vseh drugih stvareh,ki gredo v usta.
Sedeli bi pa tudi mi,ampak mi je dr.v razvojni ambulanti zabičala,da dokler sama ne sedi,je ne smemo posedat.Kako bomo pa to izvedli pa še ne vemouser posted image ,ker ona bi samo sedela.v vozičku se samo kregauser posted image ,ker jo dam v polsedeč položaj.
Dojimo se še polnouser posted image in naj bi se do 6m,ampak naša pika tako odpira ustauser posted image in cmoka ter tolče po miziuser posted image ,ko jemo da se mi kar smili.
Vriskamo tudi zelo radiuser posted image ,pa "pojemo"user posted image in tleskamo z jezikomuser posted image .
Glede spanja pa takole,ponoči se zbudimo 1x-2x za jestuser posted image ,podnevi pa tudi spimo ene parkrat po pol urceuser posted image .
Aja pa ne smem pozabit povedat kolk se radi kopamouser posted image ,sploh v ta veliki banji z mami ali očitom.
Pa če se z nogicam dotakne podlage je čist trda in stojiuser posted image .Sej vem da to ne sme,ampk ji je tok smešno.
Veliki smo pa 68cm(54cm) in težki 6400g(3780g)user posted image .
Pa zelo ima rada če jo lupčkamouser posted image user posted image ,se smeji k zmešana,pa učke pripre in čaka da bo spet kakšen prletuuser posted image .
A ima kdo že zobekeuser posted image .Mi jih še nimamouser posted image .

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: majčice,majčki
10.10.2005 17:25:42   
Anonimen
Živjo- da se še midve priglasive! Naša Lara bo pa v sredo 5user posted image mesecev, pa je tud bolj pri drobčkenih ( kot tvoja Lara Urška!!!-zgleda da so vse Lare ful "gracilne" ha ha) in ima trenutno 5400g(2700) in 60(48)cm. Imave pa že 2 (!!) zobka, 3.pa najbrž raste (saj ima vročinco user posted image že tri dni in nobenih drugih simptomov). Drugače pa tudi mi že vse hočemo prijet in potem romamo v usta, kravice pasemo kot pravi pastirčki,kotalimo se pa še neuser posted image . V  vozičju se radi vozimo (zaenkrat še leže), najrajši pa se vozimo v avtu, beremo pravljice pred spanjem, se kopamo in gledamo v ogledalo!user posted image Za gosto hrano se mi še ne zdi pripravljena tako da bomo še kakšnih 14 dni počakali...Tudi Lara se je kakšen teden nazaj začela ponoči zbujatiuser posted image , potem, ko je že od drugega meseca dalje celo noč prespala, ampak mislim, da je to od zobkov (se pa hitro potolažimo s čajčkom). No, pa sve se pofočkale... lep pozdrav vsem!

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: majčice,majčki
11.10.2005 12:41:28   
Urška//
kaj je zaj to,kaj nas je tak malo majskih

dajte se še kaj oglasit,punce no

ninanana,spicy black

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: majčice,majčki
11.10.2005 13:32:34   
Barči78
Neja bo pa 25. stara 5 mesecev. Danes sva imeli UZ kolkov. Dr. je rekla, da ima zelo lepe kolke. user posted image Hodiva na fizioterapijo in pravi, da je to super za dojenčke.
Na trebuh se je prvič obrnila, ko je bila stara 3,5 mesecev. Odkar ji to uspeva, jo težko zadržimo na hrbtu. Začela se je že plazit, sicer tako, da se z ritko in rokicama vleče naprej ali pa nazaj, kakor ji uspe. Če pa ji ne gre, pa vpije in vmes grize rokice.
Odkrila je mojo brado in se ji zdi super, ko me grize, čeprav zobkov še nima, ampak se obnaša tako, kot da bodo vsak čas tu.
Po žlički ne zna jesti, samo jeziček tišči ven in se kremži.
Zvečer zaspi ob 21.00 in spi do 6.30, potem pa še do 10.30. Čez dan gre sigurno spat še 2x po 1 ali 2 uri.
V vozičku se rada vozi, opazuje naravo, jo imamo še v ležečem položaju, pa je ne moti, ko pa postane utrujena, začne nergati in na koncu zaspi.
Palček na rokici je tudi že odkrila, tako fino se z njim potolaži. Najraje se igra z dudo. Zdi se ji fino, ker jo lahko daje v usta in ven,..., včasih ji lepo uspe, včasih pa malo fali. user posted image
Čez dan se sama zamoti z raznimi igračkami, nikoli ji ni dolgčas, ne boji se nikogar. Ko pridemo v kakšen nov prostor samo pridno opazuje. Kopa se zelo rada, šprica, da smo vsi okoli mokri.
Težka pa je 6500 g (3310 g), dolga pa 65 cm (49 cm).

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: majčice,majčki
11.10.2005 20:15:14   
jada
Ojla

Naša Anja user posted image  je bila v nedeljo stara 5 mesecev. Tudi midve že veselo papcava gosto hrano, najraje ima korenček in cvetačo, medtem ko sadja sploh ne mara. Vsaka igrača ki ji pride pod roko roma v usta. Prav tako je ugotovila da so nogice zelo fina stvar za usta in igranje. Prekotalimo se že iz hrbta na bok in vedno večkrat tudi na trebušček. user posted image user posted image user posted image . No glede spanja sva čez dan skoraj na istem kot od rojstva in sicer čez dan na hranjenje ki poteka na cc. 3 do 4 ure približno 30 minut. Medtem ko zvečer zaspi okoli 8 in spimo lahko tudi do 6 ure zjutraj user posted image user posted image , pojeve in spive do 9 ure. user posted image (pridna punca). Zobka še nimava, vendar se že vidi prva bela pikica pod dlesnijo. Žal še nisva bile cepljene, tako da sva spustile tudi zadnjo razvojno, vendar meri cc 65 (50) in je težka okoli 7 kg (2900).

lpuser posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?