|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč!
10.11.2005 10:20:20   
nana 27
Ojla, jaz sem že čisto obupana, ker ima mali (star skoraj tri tedne) krče in hudo joka. Najprej se dojiva na obeh straneh in ker nato po kakšni uri začne iz ust "metati" bradavico, kriliti z rokami ter z dajanjem prstkov v usta (kot da bi hotel vleči oz. še jesti), sklepam, da je še lačen. Dudko, ki mu jo ponudim najprej z vso ihto vleče nato pa jo izpljune in začne jokati, odpirati usta in spet isto s prstki, ki jih daje v usta.. Zato mu dodam še malo umetnega mleka, ki ga v momentu spije in zagrabi cucelj, kot da ne bi jedel cel dan user posted image . Z dodajanjem smo pa začeli, ker ponoči mojega mleka ni več. Se je kateri dogajalo podobno? Že iz porodnišnice imam težave z drisko in plini, pa ne jem ne sadja, ne zelenjave in ne reči, ki bi me napihovale (pred porodom). Ne upam si nič več jesti. Za zajtrk si zato pripravim baby kašice, ki jih naredim na vodi, za kosilo jem juhico s pustim mesom, veliko pijem in mi sploh ni jasno od kod te težave. Tudi mleka in mlečnih izdelkov ne jem, ker sem prebrala, da so krči lahko od tega..Skrbi me, ker tudi malega napenja in se mu tako kot meni pretaka nekaj po bušiju. So moje težave povezane z njegovimi? Ali z mojim mlekom moje prebavne težave v tem primeru prehajajo nanj? Hvala za pomoč..sem že skoraj obupala. Danes sva prvič sama in me je strah trenutka, ko se bo zbudil in njegovega neutolažljivega joka. Včeraj je jokal od 10h do 17h in nato ponoči od 21h do 1h zjutraj. Z atijem sva kot dva zombija in res ne vem, kaj naj storiva. Včeraj je imel kakca malo zelenega, zato gremo jutri k pediatru. Od joka ima že čisto zapacane očke, ki jih nonstop čistimo. Ko ne joka, teh težav z gnojčkom v učkih ni. Vsakega nasveta bom ful vesela, ker ob njegovem joku, jočem tudi jaz user posted image  Ker je to prvi otrok, se še ne znajdem. Nenehno me skrbi, ali je kaj narobe z njim...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 10:31:14   
CatJa
Če imaš že skoraj tri tedne težave z drisko, bi mogoče bilo bolj pametno, da se v prvi vrsti ti odpraviš k zdravniku.
Mali je po tvojem opisu sodeč najbrž res lačen, to da ima krče, pa je (vsaj) pri fantkih kar običajen pojav.
Jaz bi ti res svetovala, da greš tudi ti na pregled, ker je res možno, da vse težave izvirajo pri tebi. Kar pa ne pomeni, da se boš zdaj obsojala, ampak da najprej izključiš to možnost.

Pa srečno!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 10:34:28   
nita
Joj, kot bi brala sebe pred osmimi meseci. Tut naše je mels grozne krčke in sem sam komi čakala, da je nekak zaspala in potem z grozo pričakovala, kdaj se bo zbudila in kake volje bo. Zdej sem pa že vse skor pozabla. Bo minilo, sam to zdej teb verjetno nič ne nuca, kaj?  Probaj ji dat čajčka, če jo napenja. Jaz sem ji dala notr še sirupa, pa se mi zdi, da ji je pomagal - vsaj bolj kot razne kapljice, ki smo jih sprobal priti krčem. Aja, sirup je kuminin, kupiš pa ga v lekarni.

Glede mleka pa ti svetujem, da najprej podojiš na obe dojiki, in šele nato ponudiš flašo. Mogoče imaš res trenutno premalo, lahko se pa bo tut to čez čas uštimalo. Moja prijateljica je tut nekje po enem mesecu začela dodajat, zdej je mal stara tri mesece in se polno dojijo. Sama boš najbolj vedela, zato kr delaj po svojem občutku, tako bo sigurno najboljše za tvojega otroka.

To obdobje bo minilo, verjemi, do takrat pa samo lepo cartaj svojega sončka in bo vse vredu.

Ne obupaj, mi smo s teboj!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 11:31:35   
vesna.com
Jaz se pa spomnem, da je enkrat ena napisala da hočjo taki otroci jest ker jim to pomirja trebušček,da načeloma ne zaradi lakote.A se ti zdi da preveč poje?Pri nas je kolkrtolk delala kumina.Saj čist "zatret" pa krčev itak ne morš.In seveda bolj slaba tolažba zate v telem trenutku-BO minilo.user posted image Mami probaj masirat.

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 12:38:29   
kalbo
"Poizkusi se obrniti na strokovno pomoč.
No sem ženo poklical, pa mi je dala par telefonskih od Leche League Slovenija, kamor sva midva poklicala. Pomagala nama je pa Mateja (01/5124-574), lahko pokličeš pa še Špelco (02/2512-411) ali pa Ireno ( 04/5108-001). Jih je še nekaj, pa sva si samo te tri zapisala."

To zgoraj sem napisal malo prej na novorojenček, dojenček. Poizkusi sem poklicat, so zelo prijazne, mogoče ti pa povedo rešitev.
Jesti pa tudi moraš, saj se boš drugaše shirala ravno zdaj, ko najbolj potebuješ moč. Od bebi kašic se ne da živeti.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 13:06:00   
Anonimen
Veš kaj, lahko da ga takrat, eno uro po hranjenju, že zvija, da so že krčki. Takrat menda vsi jejo, če jim daš, pa s tem narediš ogromno slabega, da je še hujše. Poskusi mu dodati res takoj po podoju iz obeh strai, seveda, pa boš videla, če je res še lačen. Takrat pa, ko ga začne šraufat, pa bi mu jaz dala čaj Plantex, ki se kupi v lekarni. Ena vrečka je za 100 mll. Vrečke pa kupiš poljubno, po komadih. Res poskusi, kar jih jaz poznam, je delovalo. Pa poročaj potem, ker me res zanima. Pošlji koga po ta čaj, takoj, če lahko.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 13:07:52   
Anonimen
Aja, če pa se ti zdi, da bi otročkovi krči lahko izvijali iz tvojih prebavnih motenj, kar je seveda čisto možno, pa bi jaz na tvojem mestu kakšen dan ali dva dajala samo adaptirano mleko. Sebi pa mleko seveda črpala. Upam, da imaš črpalko.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 14:14:49   
ninocka
Ce takoj po podoju tok kril z rokicami se pa mogoce premal naje od tebe? Vsaj pri mojmu je tko, ko mi zmanjka mleka zacne bradavico ven pluvat hkrati pa jo se ful isce (pa seveda totalno paniki zraven dela). Pol zamenjam josko, na koncu mu pa se dodam. Ce mas tehtnico al pa moznost, da si jo kje sposodis, ga stehtaj pred podojem in po podoju in bos vidla kok dejansko poje.

Mojga je tut skoz neki zvijal in crvicl, pa zelen kakec je mel, pa smo zato zamenjali mleko in je zdaj milijonkrat boljs. Poleg tega sem pa jst za dodatek prva 2 meseca uporablajla humana vodo (zdej pa od Spara ustekleniceno), v kateri sem prekuhala kumino. Al pa mu mlek deli iz komarckovega caja al pa tega Plantex, ki ti ga je predlagala Splisni.

Pa zacni tudi ti normalno jest - ce jes samo tekoco hrano, ne more nc trdga ven pridt. Pojej kaksno stvar, ki ti pase (pizza, lazanja, zrezek...) pa tud kaksen koscek jedilne cokolade (pomaga pri driski).

Bi pa jst na tvojmu mestu postopoma zacela stvari spreminjat, da vidis kaj je vzrok - najprej pa zacni pri sebi!!! Ker ce se bos ti dobr pocutla, bost tud "proizvajala" boljse in vec mleka.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 14:38:29   
kati*
mi smo tud imeli te težave (jih imamo še zdaj, ampak ne vsak dan in joka le par minut) ... nam izredno pomagajo kapljice, ki smo jih kupili v lekarni (Škofljica) in jih delajo sami - so čist naravne (eterična olja janeža, kumine, koprca, poprove mete in sladkor) in moram reč, da zelo pomagajo user posted image user posted image user posted image

jaz pa imam itak tud strogo dieto ... opažam, da je najbolje, če jem testenine user posted image (no za moje kile, to ni najbolje)

vseeno pa pojdi tudi ti k zdravniku oz. v porodnišnico ... jaz sem imela prebavne težave par dni - pa se je tud Lukatu poznalo


_____________________________

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 20:29:20   
Lana_s
Jaz sem tudi imela težave z dojenjem - sploh prvi mesec. Meni je enako delala, po več urah dojenja je še vedno hotela vlečt in je hlipala ter rokice v usta tiščala če sem se odmaknila. Jaz sem si zato začela mleko črpat in si ga še zdaj črpam (po 5 mesecih) samo še samo zvečer in ponoči, ker že dodajam gosto hrano. Verjetno dobi premalo mleka ali pa ti prepočasi teče in se ne naje (tako je bilo pri meni).

Glede prehrane. Jaz nisem pazila kaj lahko jem in kaj ne. Jaz sem jedla vse kar mi je blo in mala nikoli ni imela nobenih krčev. Že v porodnišnici sem dobila zelenjavo in sveže sadje pri kosilu. Mogoče pa imaš drisko zaradi pretekoče hraneuser posted image

Upam, da vama bo steklo dojenje in si ne boš rabila črpat, ker ni niti najmanj prijetno in je kar naporno.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 21:13:46   
sonjaka
Nisem brala ostalih odgovorov, ampak tako je izgledalo tudi pri nas.
Hčerka je pri 14 dneh dobila krče (ki minejo slej ko prej... pri nas je trajalo do 3,5 meseca). Pomagalo itak ni nič (verjemi, smo preiskusili vse), tako da ti kar jej normalno.
Hotela sem samo pripomniti, da je pri nas isto izgledalo - obupno kričanje pri dojki, grabljenje in izpuščanje bradavice in sem mislila, da ni mlekca. Pa ni tako. Nekajkrat sem poskusila dodati, pa je nekaj celo spila, ampak ni bilo nič bolje. Ker imajo krče bi pač otroci radi sesali, ker jih to pomirja, ampak ker vmes jokajo (jih zaboli oz. jim je neprijetno zajokajo, s tem spustijo bradavico in jokajo še ker nimajo več "sredstva za pomirjanje" in spet jok in zagrabijo in tako naprej v nedogled...). Vsaj pri nas je bilo tako. Na to me je opozorila pediatrinja na 1. posvetovalnici. Ker se je prvi mesec (mogoče tudi zaradi dodajanja prilagojenega mleka) zredila kar za 1200 g, ji nisem več dala prilagojenega mleka. Dojili sva se polno do 6. meseca (in se še zdaj zjutraj in zvečer). Tisto dretje moraš preživeti in ...prenositi, pa je.
Veliko o tem (kako nastaja mleko - o zmotah, ko začnemo dodajat, pa sploh ni treba, kolikah...) je na MON-u, na forumu dojenje, ki ga moderira Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri LLL.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 21:29:01   
sonjaka
Joj, pa še nekaj. Saj nočem biti preveč pametna, ampak močno dvomim, da ponoči nimaš mleka. Mleko nastaja sproti in ne na zalogo ter po principu povpraševanje - ponudba. Mogoče traja več časa, da začne teči ali počasneje teče in to tvojega malega jezi (vsaj moja je včasih močno protestirala, ko je npr. pojedla, potem pa čez pol ure bi spet ali še jedla).
Moja hčerka je prva 2 meseca jedla kar naprej na 1 uro, pol ure, 1,5 ure. Če sta vmes minili 2 uri sem bila že vsa vesela. Zato sem bila tudi jaz zmedena, ali imam dovolj mleka. Sem jo poskusila tudi tehtati in je gospodična jedla malo (po 20, 50 ml ipd.) ZELO velikokrat. Ne vem, mogoče je bila vmes žejna, včasih se je malo pocrkljala, kdo bi vedel. Imajo dojenčki majhne želodčke in so hitro zopet lačni, posebej po lahko prebavljivemu materinemu mleku. Torej, ne se preveč držat nekega reda, ker ga pri dojenju ni.
Joj, zdaj pa res moram nehat nakladat. Veliko sreče in živcev!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Na pomoč!
10.11.2005 22:34:35   
Mel_A
Ojla! Moram še jaz nekaj dodat, to samo zato, ker smo pri nas imeli točno take probleme. Začelo se je že prvi dan po prihodu iz porodnišnice. Mali se je najedel in točno po eni uri odkar se je začel hranit, se je začelo tuljenje. Če je zaspal v prej kot eni uri, je blo ok, drugače je pa bil sposoben tulit tudi več ur skupaj in se ga ni dalo na NOBEN način pomirit. Smo poskusli vse možne čaje, kapljice, praške, pa ni blo efekta. Prvi mesec nisem jedla nič takega kar ne bi smela, pa se mi je zdelo, da ni dovolj mleka (ker v prvem mesecu ni pridobil dovolj na teži), pa smo mu začeli dodajat. Pol se je malo uneslo vse skupaj. Nato je pa očitno mleko steklo, nehali smo dodajat, začel je pridobivat na teži, krče je imel še vedno. Včasih je bilo prav hudo, smo zaspali šele okrog 5h zjutraj!!! To ni bilo da je bil malo siten in je malo jokal, tako de je drl, da je bil ves rdeč in že čisto brez glasu... Potem sem začela jest tud vso ostalo hrano, sadje, zelenjavo, vse sveže, ker je bilo zame bolje, on pa je tako ali tako imel krče. Nam Plantex ni prav nič pomagal, smo mu kuhali kumino in janež, ki tudi ni pomagalo. Pa se je pri treh mesecih samo od sebe končalo. Zdaj bo imel fantič 5 mesecev, je priden, spi vso noč, še vedno se pretežno dojimo, včasih mu en obrok nadomestimo s sadno, zelenjavno ali mesno kašico. Vse mu je všeč, poskuša vsako hrano in po nobeni nimamo težav. Očitno mora minit samo od sebe, to ni odvisno od hrane in občutljivosti otroka.
Upam, da bo čimprej minilo, ker vem sama, kako hudo nama je bilo. Oči je moral včasih že ob 5.30 v službo, ob 5h smo pa komaj zaspali... Bili smo čisto na koncu z živci, izčrpani, neprespani... Zdaj se mi zdi, da je že cela večnost od takrat.
Pazi nase, kajti če boš sama slabotna, ne boš mogla skrbet za malo štruco. Želim ti veliko sreče in čim manj težav.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Na pomoč!
11.11.2005 0:46:22   
nana 27
Hvala za vaše odgovore!!! Zdaj vidim, da nisem osamljen primer. Danes si pridno in pogosto črpam mleko. Malemu pa "poskusno" dajem samo umetno mleko in do zdaj ni bilo kakšnih hudih protestov in joka kot prejšnje dni. Kaka normalno. Zgleda, da se moram sama najprej pozdraviti , da bo z mojim mlekom vse v redu. Zdi se mi, da je mojega mleka čedalje več, zato ne mislim obupat, ampak še naprej vztrajat, da bova samo na mojem mleku. Še enkrat hvala! user posted image

(odgovor članu Mel_A)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?