|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodni plan
14.11.2005 21:24:07   
shooo
ja , hvala, sem ze probala pa najdem samo pojstercke in dekice.. se bom kar v cetrtek gor zapeljala.
lp

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: porodni plan
15.11.2005 14:07:13   
KMALU
punce a ta porodni nacrt obstaja pa se ga samo izpolni, ali je to pac pismo, kjer naopisemo svoje zelje..

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: porodni plan
15.11.2005 14:31:52   
rnrnrn
joj, nisem bila dovolj jasna... mene ne skrbi za takoj po porodu, ko ga pregledujejo - to itak počnejo v porodni v pričo tebe. mene skrbi za naslednje dni, ko otroka vsak dan odpeljejo na "obisk" k pediatru, namesto da bi pediater prišel v sobo. pa vem, da tega ne počnejo povsod, ampak v postojni jih odpeljejo... in takrat imaš kao čas za tuširanje... ampak meni ideja o tem, da otrok kar gre ni niti slučajno všeč...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: porodni plan
15.11.2005 14:47:58   
anja26
No jaz sem imela vse zrežirano kako bom rodila po naravni poti in bla, bla, bla. ampak se je izkazalo, da ko si tam in ko se vse skupaj dobro začne, vse izpade drugače. Rodila sem 4,5 kg fanta, z obsegom glave 38 cm, nič od tega ni bilo pričakovano (zadnji ultrazvok sem imela pri 7 mesecih), rodila sem s pomočjo vkuuma (pa ne vzdihovat zraven ker ne boli niti malo in ni nič drugače za mamico, samo za otroka je bolj rizkantno-pri nas se je izteklo ok) in na koncu so mi od vseh pričakovanj naredili po svoje in vse skupaj je bilo popolnoma drugače....

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: porodni plan
15.11.2005 15:04:55   
rnrnrn
ne obstaja kot obrazec, ampak sama napišeš... pa jaz ne nameravam v obilki pisma, ker predpostavljam, da nobeden v prodnišnici ne bo želel brat klobas, ampak po alinejah, ločeno po posameznih sklopih. kratko in jedrnato!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: porodni plan
15.11.2005 16:28:12   
Anonimen
V primeru mojega poroda lahko pozabiš na vsak porodni plan.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: porodni plan
15.11.2005 16:42:12   
KMALU
jaz sploh ne bom nic napislaa ko pride cas za to... Bom lepo z babico govorila kaksne zelje imam, potem pa se bomo sproti odlocali glede na to kako bo porod potekal..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: porodni plan
15.11.2005 19:34:10   
shooo
oj,
jaz si bom tudi pripravila en "svingl",verjamem da bi tam pol pozabila ali bi se spomnila ko ne bi vec bilo casa razlagati babici.kaksen lep stavek za uvod pol pa kar po tockah zelje in alternative. prej se bom sla se pomeniti z babicami v porodnisnico da vidimo kaj sploh je vse mozno pri njih. nima smisla recimo "zahtevati"nekatere postopke, ki jih pri vseh porodnica itak  opravijo in pac ne dovolijo izjem (klistir, britje recimo). tako ni smiselno navesti da taksnega postopka ne zelis...
sigurno bomo nasli skupne tocke.jaz bom imela priliko jim povedati da jim zaupam in da spostujem njihov trud oni bodo pa spoznali naju z partnerjem.
lp

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: porodni plan
15.11.2005 20:32:09   
Grascakinja
Veš, saj britje in klistir prav prideta. Britje zaradi higiene in v slučaju, da te morajo šivati. Pri meni je bilo tako, da sem britje že opravila sama prejšnji dan, za klistir pa ni bilo časa, ker sem prišla v porodnišnico že 8cm odprta, pa so me samo v porodno odpeljali. Pa bi prav prišel - ob vsem pritiskanju si lahko misliš... no, saj pač kar je bilo, je bilo a ne... verjamem pa, da se lahko malo razčlovečeno počutiš "s šlaufom v tazadni" in potem na wcju.
Rnrnrn, a boš rodila v Postojni? V Ljubljani imajo pediatri preglede in vizite po sobah. Meni so jo odpeljali edino na UZ, ker je pač morala zaradi suma ciste na jajčnikih, pa je prišla nazaj čisto zadovoljna in speča, medtem ko sem si jaz med pregledom nohte grizla, kako je. Ja, nočeš se ločit od svojega zakladka niti za minuto, če ni nujno.


(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: porodni plan
15.11.2005 20:53:33   
bskrle
Lepo,da toliko razmišljaš o porodu, a tiste, ki smo rodile enkrat ali večkrat, se zagotovo malo nasmehnemo.
Upam, da boš naletela na osebje, ki ti bo pomagalo in te upoštevalo.
Komentiram pa raje ne, sem skeptična glede vnaprej pisanih porodnih načrtov. Mene je 2x presenetil porod in zato v vnaprej napisane načrte ne verjamem.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: porodni plan
16.11.2005 10:52:04   
shooo
ojla,
glede tega britja in klistirja jaz nimam nobenih predsotkov, so pa verjetno tudi taksne ki jih imajo (jaz jih ze poznam par in se jim je strasno fajn zdelo da niso bile klistirane). to sem tak navedla za primer.
jaz bom po vsej verjetnosti rodila kar v celju, mi je najblizje.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: porodni plan
16.11.2005 11:40:46   
rnrnrn
Pupa25, ja nameravam v postojno, čeprav me mika lj ravno zaradi obiska pediatra po sobah.... saj v postojni pediater tudi pride v sobo - poročat, kaj je ugotovil na pregledu user posted image ... ampak tako kot si rekla: nočeš se ločit od svojega zakladka niti za minuto, če ni nujno!

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: porodni plan
17.11.2005 23:23:32   
Anonimen
Z možem sva ga pripravila, vstavila sem ga v materinsko knjižico in potem sem jo oddala v porodni sprejemni sobi. Imela sem skoraj vse enake želje, kot ti. Ko so me namestili v porodno sobo, je prišla takoj k meni babica, me prijela za ramo in rekla: "Ljubica, tako lepega porodnega načrta pa že zelo dolgo nismo brali. Vidi se, da sta ga napisala sama, da sta se potrudila in ga napisala iz srca. Večinoma mamice nosijo kar nekaj na listih sprintano z interneta." Takoj mi je odleglo. Potem je prišla zdravnica, se usedla poleg moje postelje in se pogovarjala z menoj o tem, kaj bodo sedaj z menoj naredili.
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

Naj vama še enkrat povem, rnrnrn in shooo, da babice in zdravniki ne marajo napisanih porodnih želja po alinejah, ker vedo, da ste jih sprintale z interneta in niste vanje vložile nič truda, le pametne se delate. Tako je njihovo mnenje. Ravno zato sem ga jaz napisala v obliki pisma in bila pohvaljena. Razmislite o tem.

Naj pa vama povem, da mogoče res živita malo v oblakih. Tudi jaz sem imela želje, zapisane v glavi, pa je čisto res, da se nič ne izide tako, kot si ti misliš, da se bo. Vendar pa glede pristavljanja takoj, ko otrok ven pogleda, ne imejta ravno nekega velikega upanja. Je že res vse, kar sta napisali, kako je dobro za otroka, bla, bla, bla,... Tam babice gledajo na to, da otroku takoj pomagajo, če je treba, če je gneča, se nimajo časa ubadati s tem, da vam otroka pristavljajo in čakajo, kdaj boste zaključile, da bodo lahko prerezale popkovino,.... Moj otrok se je napil plodovnice in so ga morali takoj aspirirati, že ko je padel ven, prerezali popkovino in ga takoj odnesli na nadaljevanje aspiriranja. V tistem pa res nihče ni razmišljal o dojenju. Poleg tega si v času poroda tako ali tako v enem posebnem transu, ko se prav ne zavedaš, kaj delaš, od utrujenosti in bolečin, da ne bosta imeli časa misliti na take malenkosti. Takrat ti je najbolj važno, da si porodila otroka, da je z njim vse OK in da je vsega konec. Na dojenje se sploh ne spomniš. Meni so ga npr. po porodu odpeljali (v posteljici poleg moje je bil samo v času šivanja) na intenzivno (rodila ob 20.00), ker so ga morali pregledati, če se je nalezel viroze od mene. Ker se je potem moje stanje poslabšalo in sem dobila transfuzijo krvi, mi ga niso pripeljali nazaj, tako da sva s prvim dojenjem poskusila šele, ko je bil star že 15 ur. Pa se takrat s tem nisem obremenjevala, bolj pomembne so bile ostale stvari.

Sicer pa vama je brezveze bluzit tu nekaj, ker sta ful zaverovani v to, da bo tako, kot sta si zamislili. Zato bosta videli, kako bo, ko bosta dejansko tam. Želim vama uspešen in hiter porod in zdrave otročičke. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: porodni plan
18.11.2005 17:32:59   
shooo

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

[
Naj vama še enkrat povem, rnrnrn in shooo, da babice in zdravniki ne marajo napisanih porodnih želja po alinejah, ker vedo, da ste jih sprintale z interneta in niste vanje vložile nič truda, le pametne se delate. Tako je njihovo mnenje. Ravno zato sem ga jaz napisala v obliki pisma in bila pohvaljena. Razmislite o tem.

mislim, kaksen odnos pa je to?od kod bi si one "mislile" kaj takega? lahko samo ugibajo. ce jih zanima za kaj sem se za karkoli odlocila tak kot sem, ji lahko (oz. ji bom) rade volje obrazlozim!!!

Naj pa vama povem, da mogoče res živita malo v oblakih. Tudi jaz sem imela želje, zapisane v glavi, pa je čisto res, da se nič ne izide tako, kot si ti misliš, da se bo.

s taksnim stavom je sploh brezveze se karkoli educirati o porodu in se nanj prpraviti, ali ne?

Vendar pa glede pristavljanja takoj, ko otrok ven pogleda, ne imejta ravno nekega velikega upanja. Je že res vse, kar sta  če je gneča, se nimajo časa ubadati s tem, da vam otroka pristavljajo in čakajo, kdaj boste zaključile, da bodo lahko prerezale popkovino,

ze res, ce je potrebno mu bodo pomagali. ce pa ne, pa gneca ni razlog da jaz svojega otroka ne podojim.
zenske drage, to je nasa pravica in pravica nasega otroka, zakaj si jo ne bi izborili , ce je treba?

Poleg tega si v času poroda tako ali tako v enem posebnem transu, ko se prav ne zavedaš, kaj delaš, od utrujenosti in bolečin, da ne bosta imeli časa misliti na take malenkosti.

ja, in prav zato  so z nami nasi partnerji, ali ne?al so tam iz kaksnih drugih razlogov? da vidijo kak je to? da nas drzijo za roko? to pomaga?




Sicer pa vama je brezveze bluzit tu nekaj, ker sta ful zaverovani v to, da bo tako, kot sta si zamislili. Zato bosta videli, kako bo, ko bosta dejansko tam. Želim vama uspešen in hiter porod in zdrave otročičke. Srečno!


mogoce res zivim v oblakih, ampak to je moja izbira .od vas ki ste ze vse to dale skozi bi pa lahko dobile malo (me, ki se nismo) malo podpore in ne samo pokroviteljstva!
hvala
lp
p.s.
ze ne vem koliko krat: gre se za spostovanje najinih zelja takrat ko porod tece v predvideni smeri in je z otrockom vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: porodni plan
18.11.2005 19:11:37   
Katjusa
Punce, zdravo!

Jaz si ne delam nikakrsnega porodnega plana. ce bo vse posreci si zelim naraven porod sicer pa se bom prepustila da bodo tisti k vedo kaj delajo nardil svoje in da jst cim prej dobim svojo bebiko v narocje. Drugace pa dajem navodila mojemu lubiju predvsem o tem cesar nikakor ne zelim in ce bo sreca bo polek in ce bo potrebno bo tud povedu da tega pa ne zelim vendar tle ne gre za nobene zdravstvene postopke pac pa cit brezvezne stvari ena od teh je da ne zelim da so kaki dijaki prisotni pri porodu..... Kar je baje "praksa" za dijake bi blo zame prevec neprijetno ker sem se v casu solanja  veckrat slisala norcevanje fantov iz medicinske kako pac zenske rojevajo.... V glavnem imam zelje sam gleda takih neumestnih stvari, sicer pa zelim da bi bil porod zame in za vso osebje cim bolj prijeten in da cim hitreje mine da se bomo lahko cartali:)

Uzivajte pa se ne ubadajte kaj bo pa kako ker je pol praksa cist nekaj drugega tako je pri vsaki stvari pa dvomim da je pri porodu kej drugace!

LP Katja

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: porodni plan
18.11.2005 19:33:20   
rnrnrn
blacky, saj ti je shoo že lepo povedala, pa bom jaz še enkrat, da ne boš prezrla:
nisem zaverovana v to, da bo porod potekal tako, kot sem si zamislila. želim pa, da poteka čim bolj tako, kot sem si zamislila.

kar se tiče pisanja pisem oz. opisa po alinejah.. draga blacky, sama sem pohval bila v času šolanja deležna dovolj, spise in eseje sem pisala odlično, zato mi je povsem vseeno za pohvalo zdravnikov ali babic za porodni načrt. bi bila veliko bolj vesela, da upoševajo moje želje, kot pa da se čudijo izbranim besedam in literarnemu talentu.

sicer pa ne vem, kaj si ti misliš pod oznako "da se delam pametno", če napišem ali želim analgetike ali ne, če želim epizotomijo ali se raje strgam, če napišem, da želim otroka takoj na prsi, da želiva, da popkovino prereže fant - ko neha utripati ipd... itd... kaj je tukaj pametnega? gre le za izbiro pri stvareh, ki se jih lahko dela na različne načine.

sicer pa sploh ne vem,kaj je vedno potrebno nekaj žugat in svarit v smislu"saj boste videle", "uresničilo se ne bo nič", "dejte nehat komplicirat", "živite v oblakih"....

včasih moški tudi niso mogli prisostvovati porodu, pa so se razmere na srečo spremenile in je to stvar izbire. sem pa sama prepričana, da so bile, na začetku uvajanja očetov pri porodih, marsikatere ženske "pametne", da kaj je to potrebno, kaj tiste druge, ki so partnerje želele zraven, komplicirajo ipd...

samo še ena misel za konec:
stvari gredo na bolje zaradi tistih, ki s stanjem niso zadovoljni, ne pa zaradi tistih, ki jim je kar vse prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: porodni plan
18.11.2005 23:29:48   
ninocka
Jst sem rodila v PO in so res malega vsak dan odpeljali na vizito, ker je pac v tistem casu pootekala tudi vizita za nas. In si niti ne predstavljam, kako bi pregledovali otrocke v sobah, zraven pa novo pecene mamice, ki jih zanima 1001 stvar. Sej sploh vseh otrok ne bi mogli pregledat! Zraven pa se vizita za nas in pol bi se v sobi drenjalo 10 ljudi.
Po koncu vizite pa tko al pa tko pride pediatrinja k tebi in ti pove vse kar so ugotovili in odgovori na vsa vprasanja, ki jih imas.
Pa po viziti so se vse otroke vrnli, nobenga niso pojedli user posted image

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: porodni plan
19.11.2005 9:50:05   
rnrnrn
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka
In si niti ne predstavljam, kako bi pregledovali otrocke v sobah, zraven pa novo pecene mamice, ki jih zanima 1001 stvar. Sej sploh vseh otrok ne bi mogli pregledat! Zraven pa se vizita za nas in pol bi se v sobi drenjalo 10 ljudi.


Ja, tako, kot to poteka v Ljubljani in še  kakšni porodnišnici. Ne vem, zakaj misliš, da bi morali biti dve viziti na enkrat v sobi!?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: porodni plan
19.11.2005 10:48:05   
Anonimen
Rnrnrn, tole si pa odlično napisala.
Porodni načrt zagotovo ni tekmovanje v najbolj izbranem izražanju. Je pa res, da ga bo med samim potekom potrebno verjetno malo prilagoditi. Zato je dovolj, da na koncu dodamo, da predvidevamo, da bodo potrebne spremembe, in da želimo, da se o vseh teh spremembah posvetujejo z nami oz. da naj jih napovejo in razložijo.
Ker, vsaj zame to velja, ne želim biti en žakelj krompirja, s katerim počnejo to, kar se jim trenutno zazdi, ampak želim biti obravnavana kot ČLOVEK!

Jaz sem svoj porodni načrt vnaprej poslala primariju porodnišnice, in ker mi ni odgovoril, sem smatrala, da je bil sprejet. Med bivanjem sem videla, da ga je prebral vsak porodničar, ki je imel z mano opravka, in marsikatera sestra.

Pa še nekaj - tudi klistir in britje nista obvezna. Lahko izberemo, saj gre za naše telo.

(odgovor članu rnrnrn)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: porodni plan
19.11.2005 12:25:34   
ninocka
Zato ker sta obe viziti hkrati, za otrocke in za nas. In sigurno bi se v kaksni sobi srecali vsi naenkrat.
Lej, men je blo vsec tko kot so imeli organizirano v PO, ti si bos pa izbrala porodnisnico glede na svoje zelje in potrebe, zato ne vidim smisla da vse prepricujes v nekaj. Vsaka zase ve, kaj njej najbolj odgovarja. 

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: porodni plan
19.11.2005 13:31:38   
rnrnrn
samo svoje mnenje/pomisleke sem povedala. saj to pa je smisel foruma, a ne?

glede na to, da nisem rekla, da bi morale tudi ostale tako razmišljat, ne vem, zakaj govoriš, da "nima smisla, da vse prepričujem v nekaj".

nikogar v nič ne prepričujem!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: porodni plan
28.11.2005 12:47:13   
Anonimen
Ne, draga rnrnrn, si popolnoma zgrešila. Namen foruma je pomagati s svojimi lastnimi izkušnjami, ki smo si jih pridobile, ne pa to, da misliš, da ko napišeš temo, se bodo vsi takoj strinjali s teboj in te podpirali. In če se slučajno katera ne strinja s teboj, začneš napadati in žaliti. Halooooo???? Kaj potem sploh iščeš tukaj?? Sprijazni se, 100 ljudi, 100 čudi!!!!!!

Vidim, da sem popolnoma zgrešila tudi jaz, ko sem mislila, da vama bom s svojo izkušnjo lahko pomagala. Žal mi je, da sem se oglasila na tej temi.

(odgovor članu rnrnrn)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: porodni plan
28.11.2005 14:26:02   
Grascakinja
ninocka, v LJ sta dve ločeni viziti, ne obe skupaj. Najprej ena (ne vem več, katera je prej) in potem druga. Eno izvaja ginekolog, drugo pa pediater, vsak s svojo garntiuro sester.

Morda je v PO to izvedljivo, da ga odpeljejo kam na vizito, ker gre za relativno malo porodnišnico in si lahko časovno in fizično privoščijo peljat vsakega otroka na pregled. V LJ je pa dojenčkov kar veliko, prostora pa malo (predvidevam da take sobe za preglede nimajo) in je laže organizirano tako, da hodi pediater k njim.

Smo pa imele vse dovolj časa na razpolago, da smo vprašale, kar smo hotele in se posvetovale na licu mesta ob pregledu.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?