|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 10:11:14   
sminc
Naslov pove vse. Spat ga dam ob 8 ko se naje, v posteljo ga dam budnega a zaspanega in lepo sam zaspi. Tu se pa vse lepo konča. Prvič se zbudi že ob 10 ali 11 in takrat hoče zizo. Nič drugega ne pali. Ni lačen- ob 7 mu se dam keksolino, dovolj mu je, da se priklopi, parkrat potegne in to je to. Cez 2-3 ure pa jovo na novo, včasih vstajam tudi na eno uro.user posted image user posted image Tam nekje ob 4 zjutraj se pa ponavadi malce pomiri in spi do 8.user posted image Takrat pa je treba TAKOJ vstat.
Kaj naj naredim. Naj še povem, da imava posteljico zaradi gradnje v spalnici  in tako bo še nekaj časa. Jokat ga ne morem pustit - da bi ga dresirala po knjigi" Brez joka v spanje" se mi zdi nemogoče. Že tako lovim vsako minutko spanja in sem včasih ko zombi,da pa bi ga pustila jokat uro ali se dlje... Enkrat sem poizkusila- jokal je 45 minut, zaspal ves zmatran in spal točno 20 minut. user posted image user posted image
Nekje sem citala da se zbujajo otroci ki ne dobijo dovolj ljubezni čez dan. Ampak jaz sem skoz z njim. Svet se mi vrti okrog njega. Bil bi sanjskiuser posted image vsake mamice, samo če bi spal ko treba. Pomagajteuser posted image user posted image

Lp od Jasmine inuser posted image jakoba


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 10:13:56   
Anonimen
ja z dojenjem se carta in veliko otrok se carta tkole dokler se dojijo. ne vem. sicer se moja ne doji pa se pri 16. mescih še vedno zbuja saj 1x na noč in hoče mleko - po flaši, pa vem da ni lačna! zgolj navada bi rekla in jo bo treba enkrat kmal tega dvadit.
tvojga js še ne bi odvajala saj drastično ne. mogoče mu kdaj namest joške ponudiš vodo? mogoče je samo žejen  - suh zrak v spalnici?

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 10:25:09   
Katrin
Si pomislila morda na zobke? To je tudi možni vzrok, da se dojenček ponoči prebuja.
Morda ga kaj črviči in se želi pocartati. Najina pikica je imela velike težave, ko sva ji ponudila kašičo zvečer (keksolino), spali nismo 2 noči, zato sem jo ukinila in ni bilo več težav. Sedaj še vedno zaspi ob dojenju in spi celo noč.
lpuser posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 10:38:11   
eva1
Kaj naj rečem-dobrodošlauser posted image user posted image user posted image ! No pri nas smo včeraj začeli z nedojenjem ponoči-prva noč je bla user posted image ! Otroci se enostavno želijo cartati in večji kot so, bolj obvladajo!Sedaj jim dojenej ne pomeni več hranjenja ampak cartanja in ko vidijo da jim 2, 3x uspe valda veselo zajokajo vsakič ko se zbudijo, dobijo zizko in v 2 sekundah nazaj zaspijo...zato se vrjetno tudi nehajo zbujati, ko se dojenje konča, ker takrat vidijo, da sedaj zize ni več in lepo pančajo(vsaj večina)! No pri nam je bilo podobno-zbujanje po tudi pa 4x na noč...danes ponoči se prvič nismo dojili! Zgledalo pa je takole, da prvič ko se je zbudil(okoli22h-kot ponavadi), ni dobil zizike, ampak sem ga lepo samo toliko vzela v naročje, da se je nehal jokat, potem sem ga odložila v postlco, mu pela in ga božala in je zaspal...ponovno se je zbudil malo pred polnočjo(spet kot ponavadi) in sem ga spet uspavala s petjem in potem je spal neprekinjeno do 8h zjutrajuser posted image user posted image (ponavadi se je zbudil okoli 2h in okoli 4-5h, pa potem spal do 9h-no včasih je pa tut prespal...kakor kdaj)!Uglavnem, jaz sem odločena, da ukinem dojenje ponoči, ker sem bila včasih čistuser posted image user posted image user posted image ...in prva noč je bila user posted image user posted image user posted image , sem spala  8 ur nepretrgomauser posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 11:38:02   
Naty*Taja
Zdravo!Tu še en zombi! Sminc - kot, da bi našo situacijo opisovala!! Isto zdejle komi gledam. Tudi jaz mislim, da gre za cartanje, sam kaj pa naj naredim? Sem zadnjič poskusila s tem kar piše eva1, pa je pol ure tako tulil, da je mogu ati vstat in ga nosit, ker kakr je mene zagledu je še bolj tulil! Pa je zaspal za 45 min pa jovo na novo. Ne zdržim, da bi ga takle celo noč nosla pa uspavala, potem je pa cel dan v muvingu!! Bom kr sup padla!
Verjetno pa res ni druge pomoči. Naš niti flaše noče, tak da bi mu mogla dat iz šalčke, pol se pa prebedi in eno uro vriska in se vzdiguje,.... Res mi ni več nič jasno!
Upam, da kmalu mine!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 11:40:53   
Antigona
Bravo eva1 user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image !!!!!!!!!!
Mi imamo šele 3 mesece in pol, tako da ponoči še veselo papca na 3-4 ur, kakor kdaj.
Kaj bi dala, da bi po štirih mescih končno spala vsaj 6 ur skupaj...
Bo še mal trajal.
No vsaj tako je, da sedaj ko poje takoj zaspi nazaj.
Prvi mesec in pol sem ga mogla pa po hranjenju uspavat še celo uro in sem bla k user posted image ...

Lp,
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 11:45:47   
sminc
Eva1 čestitam za prespano noč. Zdi se mi prelahko da bi bilo res, bom pa vsekakor poizkusila. Lara po flaški mu ne morem dati vode ker zna pit samo po kozarcu.
Katrin keksolino ga ne črviči- s tem nikoli nisva imela problemov, zobki pa menda tudi ne morejo že pol leta matra. Tudi dude noče... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 11:48:12   
Anonimen
ja pa mu dej po kozarcu. če je žejen bo pil?
aja pa še dude nima, no sej naši tut duda ne pomaga k se zapič da hoče mleko! kriza!

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 12:12:50   
eva1
Ja moj tut noče ne dude ne flaške nič...nima ninice,ker jo noče...uglavenm samo ziza je zakon! Ja sej pomoje je bila danes samo začetniška sreča, ampak sem se odločla in bom vztrajna-ponoči nič več dojenja-je treba spat! Sem pa že parkrat prej probala nehat, pa se ni nikoli odneslo, ker je vedno dosegel svoje, ampak sedaj enostavno ne bo več zizike ponoči, pa če je ne vem kaj! Ga bom že drugače pretentala! Mogoče je pomagalo tudi to, da sem tudi podnevi ukinila dojenje in da je mogoče poštudiral, da enostavno ne bo več zizike kadar si jo bo umislil-in sedaj se dojiva izkjučno samo zjutraj in zvečer! Bom pa poročala, kako mi uspeva...mogoče mi pa kmalu rata, da bomo spali kot se reče!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 12:14:16   
simone
Mi smo stari že 16 mesecev pa še nimamo prespane noči.Do 14m sma se sedojila ponoči po 4x,6x,  ko sem šla v službo sem  ukinila  nočno dojenje. jaz sem to mislila. Ta mali pa se še zmeraj zbuja in joče in zahteva ama. user posted image   Se tolažim, da enkrat pa mogoče bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 13:03:37   
fipi
ojla - tukaj še en zombi. Naš je star 7,5 meseca, pa se še vedno prebuja. Groza, no jaz več ne vem kaj naj delam. Ko se prebudi mu dam zizo, dvakrat potegne in zaspi. Temu se reče cartanje. Tudi mi bomo morali ukiniti nočno dojenje, samo ne vem kako user posted image .
Ne vem s čim bi ga potolažila, saj dude, flaške noče, ninice tudi nima...., če ga ati nosi ne pomaga nič, če ga jaz nosim me pa slači user posted image  in išče zizouser posted image

Tolažim se s tem, da bo boljše, saj hčerka 1 leto in pol ponoči nič ni spala, pa smo zdržali, ni vrag, da ne bo zdržali še sedaj.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 14:05:47   
rikica
Oj!Kaj imamo to neke maleuser posted image .Moja je stara 7 mesecev in pol in je do 5.meseca spala po 10 ur skupaj.Potem pa so ji začeli zobki rast in se je luštno končalo.Jez me to,da čisto nič na svetu je ne potolaži kot joška!Noče ne dude,flaške,nobene igračke.Pa ok,ko ji grejo zobki ven še razumem,ampak zdaj vem da ni noben na pohodu in je ista pesem.Sem že razmišljala,da bi jo odstavila,ker kao,da voha moje mleko in se hoče priklopit.Jaz sem tudi probala to metodo kot ti eva1 pa saj nekajkrat rata,potem pa jaz obupam,ker sem že tako zaspana,da si jo spet priklopim.Morala bom bit bolj vztrajna.Eh saj bo enkrat ne?Uživajteuser posted image user posted image

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 15:51:01   
Naja31
Pa to ni res user posted image
Saj mi sploh ni treba nič dopisati, saj je pri nas identična situacija.
Mali je star 7 mesecev, ponoči se zbuja na dve uri in to zdaj že od 4. meseca naprej. Pomaga ne čisto nič drugega kot dojenje, trikrat povleče in zaspi nazaj. Če ga poskusim uspavati na rokah, traja celo večnost in potem spet konča na joški, če ga pustim in ne dvignem, pa se razvije hud jok.
Enkrat sva to poskusila in se je drl 1 uro, ni bilo niti najmanjšega znaka, da bo nehal in potem je seveda končal na joški in zaspal v petih sekundah.
Jaz moram reči, da sem že kar obupala, da bo kdaj bolje. Nimam niti volje niti energije, da ga vsakič, ko se ponoči zbudi, nazaj uspavam na rokah. Da pa sam zaspi po eno ali dvournem jokanju, pa zame  ni rešitev.

Lačen ni, saj pred kopanjem poje ali riževe kosmiče ali kašico, zobki ga ne matrajo. Edino kar je res je, da ima zadnje dni nosek zamašen in se namesto na 3 ure, zbuja na 1 uro.

Torej, to sem napisala samo, da vidite da je tu še en zombi, ki že 7 mesecev ni spal več kot 3 ure v enem kosu. Nimam pa nobenega pametnega nasveta. Čakam da se bo zgodil čudež user posted image   

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 16.11.2005 15:54:20 >

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
16.11.2005 20:54:46   
Maja Z
ojla

še mi...nisem ravno zombi, ker se zbudi samo 1-2x na noč, ampak zahteva joško, pa koncuser posted image . Dudo sicer ima, ampak v tistem trenutku ne pomaga.Če jo pustim in čakam, da bo zaspala, se prebudi in joka ali pa celo začne debatirat.Pa kar cepeta in meče vse okol, kar najde, pa kovtr čez sebe daje in podobno.Tko da mi je najlažje ,če jo vzamem k sebi in podojim, da je mir. Ko jo dam na joško, sicer nekaj malca, ampak to traja kar dobrih 20 minut. Vmes ji je seveda toplo, zakaj bi šla nazaj v svojo posteljo, če je pri mamici tak finouser posted image Ko jo položim v njeno posteljico, pa seveda jok in stok.Zaenkrat sem neomajna in čakam da jo zmanka, ampak kok časa bo tako ne vem.Začelo se je pa pri 6 mesecih z zobki, potem se je tut srečno končalo in je bilo nekaj časa OK (bujenje samo 1x), po prehladu pa spet frka v bajtiuser posted image .Jok ko jo položim v posteljo, pa naj bo to kadarkoli.
Celo noč, brez bujenja, je samo enkrat prespala.Prvič, zadnjič in....upam, da še kdajuser posted image .

Sotrpinke, LPuser posted image
Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 7 mesečnik se prebuja ponoči
17.11.2005 7:58:29   
sminc
Nadaljevanje teme je na forumu Novorojenček. Nekaj sem zamestrala. Vse gre narobe danes.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?