|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:13:22   
čebelica maja
Sem v dilemi ali naj mojemu dvoletniku oblečem pod hlače žabe ali ne? Zjutraj ga pelje v vrtec tašča in gresta z vozičkom, tako da mu noge pokrije z dekco. Zato mu pod hlače ne oblačimo žabic, da mu jih v vrtcu potem ni treba slačit saj je tam brez, da mu ni prevroče.
Ko pa jaz pridem ponj pa greva domov z avtom in imava do avta le 15m.
Kako pa ve, ki imate otroke v vrtcih prakticirate to oblačenje? Ali oblečete otrokom žabe ali ne? Ali oblečete le dokolenke?
Ja, sej vem, priznam: preveč kompliciramuser posted image  pa kaj čmo?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:25:27   
Marogica
Moj odgovor je NE. Mi prakticiramo tako, da smo obema kupili smučarkse hlače za v vrtec(ali nasplošno zunaj). Razlogi: v vrtcu je toplo(med 22-24 stopinj), otroci norijo in jim je z žabicami vroče.Ko pa so zunaj, pa mu oblečejo smučarske hlače in mu je toplo, pa še premoči se ne, tako, da ga ni treba preoblačit.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:37:39   
Anonimen
Ja saj z vrtec pa gredo najbrž tudi kaj ven, a ne? Za ti dve poti, kki ju opisuješ, res ni teba žab, ampak za takrat, ko so z vrtec zunaj, pa.
Drugače je tudi pri meni to večna dilema. Da bi ga zdajle oblačila v smučarske hlače, mi je malo smešno, pa tudi prevroče. Zato mu trenutno dajem žabe spodaj, ta teden sem začela. Ampa vsako jutro pa res premišjujem pol ure, ali naj jih oblečem ali ne. Ker v vrtcu je res vroče, ampak Tibor pravi, da mu ni. Tako da mu jih trenutno dajem. Nekako tako sem se odločila - če je minus, mu jih dam, če pa je plus, pa ne.
Drugače pa je po moje najboljša varianta, te ima oblečeno trenirko pa čez hlače iz flisa. Samo pri nas smo toliko žametk nakupili, da zdaj res ne bodo v omari ležale.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:51:40   
rainbow
Lia pa je v vrtcu v žabicah, za ven pa podložene hlače. Imajo pa tudi ultra vroče.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:51:44   
viv_
Jaz ji dam pod hlače najlonke. V omarici ima pa ene ta kratke nogavičke. Tudi jaz nisem vedela kako in kaj in sem jo dolgo vozila v nogavičkah, potem sem pa vprašala vzgojiteljico, pa so rekli, naj jih kar oblečem, ker gredo pred kosilom ven in da jo bodo slekli, če ji bo vroče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:51:51   
dory
Za zunaj je meni samoumevno,da so zabe gor...zej v vrtcih je ponavadi pa res toplo,tko da jih za tam ne potrebujejo...sam ktera vzgojitelca pa bo otroku dajala zabe gor za ven in dol za notruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:56:00   
janjja
Jaz jih Alji vedno oblečem. Je rekla vzgojiteljica, da če je otroku vroče mu pa hlače slečejo in je v samih žabah. Kaj pa hočeš ko je pa tak mrzlo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 8:59:36   
CatJa
Meni se zdi pa to slačenje in oblačenje žabic čist nekaj običajnega. Moj je še v pleničkah, torej ga je treba v vsakem primeru najprej slečt in potem oblečt, torej ne vidim kakšnega blazno težkega dela, če mu pri tem (po potrebi) pač slečeš in oblečeš še žabe.
In glede na to, da je pri nas zjutraj minus, se mi pravzaprav zdi nenormalno, da mu ne bi oblekla žab.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 9:00:11   
Marogica
Nam se je pač zdelo bolj praktično, ker je lažje sleči v vrtcu samo smučarske hlače, kakor pa najprej žabice, potem hlače, pa hlače zopet oblečt. Smučarske so tudi toliko večje, da so 1,2,3 gor/dol. Največjo prednost pa vidim tudi, ko so zunaj, kajti naš Bor je pač divjak in ne razmišlja, če lahkov snegu sedi, leži ipd. Preden smo to opazili, je bil že moker. Tako, pa se tudi ne rabim bati, da bi se prehladil. Nimam pa srca, da otroka, ki se mu meša od veselja, ker je zapadel sneg nenehno opozarjam, da naj pazi, kam stopi ali se vsede. Najbrž je odvisno tudi od "divjosti" otroka.
KAr se pa oblačenja in slačenja žabic ali smučaskih hlač (v našem vrtcu to kar pogosto prakticirajo), se pa pri nas nimano kaj za bat. Vzgojiteljice to vedno naredijo

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 9:47:39   
viv_
Pri nas prakticirajo slačenje in oblečenje - po potrebi. Je tudi za njih lažje, ker je z enim zadovoljnim otrokom precej manj težav, kot z enim mulčkom, ki je siten, ker mu je vroče. Pa kot je rekla CatJa, previjejo jih tako ali tako, jim pa pač še žabe dajo dol.

Tudi če so mokri jih preoblečejo. Mi imamo skoraj vsak dan v omarici en, ali pa celo dva kompleta mokrih cunj, ali od vode, ali pa, ker se je polulala v hlače.

.......................................................................

Ko berem tele odgovore, včasih dobim občutek, da imate nekateri filing, da je vrtec neka ustanova zgolj za "odlaganje" otrok in da so vzgojiteljice neki brezsrčni pazniki. Večina vzgojiteljic je prav srčnih in prijanih in zelo lepo skrbijo za otroke!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 9:52:14   
babylove
Naš ima žabice, ko je z mano. Za k varuški pa jih je sprva imel, potem pa sem mu raje potegnila čez hlače še ene polarne hlače za ven, kot pa da varuško gnjavim z žabicami. Ker čuva več otrok hkrati (kot mini vrtec) in če bi morala vsakemu slačiti in oblačiti žabice user posted image  Enako bom naredila, ko bo šel v vrtec - hlače potegnit preko je lažje kot pa nadet žabice; sem nekako bolj prepričana, da bodo otroka oblekli, kot je treba, ker je pač enostavneje.

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 9:56:56   
puncica
Mi imamo odkar je minus skoz žabice gor že zato, ker imamo v bajti ful mrzlo. Tako da brez žabic se ne gre nikamor.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Žabice Da ali Ne?
23.11.2005 21:07:03   
elizabeta p
Midva greva v in iz vrtca peš (ene10-15 minut) in mu oblečem žabice. Smo se pa v vrtcu tko zmenli, da so tam otroci samo v žabicah, da jim ni vroče pa še vzgojiteljicam je lažje, da ni treba žab gor dajat, če grejo ven. 14 otrok je in dokler bi vse oblekli bi bili reveži, ki so bili na začetku preoblečeni že čist prepoteni.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Žabice Da ali Ne?
24.11.2005 10:02:32   
Anonimen
moja je skos v žabah...še not. v stanovanju mamo sam 20* in skos je na tleh tut na laminatu ki je mrzel. pa pod vrati piha pa tak. še če sama sedim na tleh me zebe!

(odgovor članu elizabeta p)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Žabice Da ali Ne?
24.11.2005 10:07:22   
Anonimen
Ja, saj v vrtcu je tudi tako, da so več ali manj po tleh, ko se igrajo. In pri nas vrtec ni podkleten, tako da so tla mrzla. In tudi zato mu zdaj jaz kar žabe dajem, tudi ena varuhinja, ki ima dva svoja otroka v istem vrtcu, je tako rekla, ko sem jo vprašala za mnenje. Tudi njena dva imata žabe, ker pravi, da so tla mrzla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Žabice Da ali Ne?
24.11.2005 20:33:40   
KODA
Jaz jima tudi oblačim žabe pod hlačami.Zjutraj je fajn mrzlo.Ko pa pridemo v vrtec,jim pa žabice pustim spodaj oblečene.Če jim kasneje postane prevroče,jim jih vzgojiteljice same slečejo.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Žabice Da ali Ne?
24.11.2005 23:15:51   
BARBARA R.
Jaz jo že kar nekaj časa oblačim v žabe. Od vremena je pa odvisno v kako debele.Vedno ima v rezervi ene nogavice in ene žabe, tako da jo lahko preoblečejo če se jim zdi potrebno.
 
    user posted image

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Žabice Da ali Ne?
24.11.2005 23:48:42   
Pajaca
Zjutraj ji oblečem žabe, v vrtcu poje zajtrk, potem grejo ven in ko pridejo nazaj jih slečejo in je cel dan brez žab. Popoldan itak ne grejo ven. Men je že iii če pomislim, da bi spala v žabah. Če jo potem sam peljem domov je ne oblačim, če greva direkt na sprehod, ji pač oblečem žabe in greva. Ja pa obvezno rezervne nogavice, žabe.... in še in še v ruzaku.

Tudi sicer sem jim naročila naj jo slačijo, ker imajo blazno vroče in je bolje če ni preveč oblečena.

Je en najbolj zdravih otrok trenutno v vrtcu (naj kar tako ostane), pa so mal namignile da pač delamo prav, da nekateri starši vztrajajo pri tem, da imajo otroci cel dan gor hlače in debele žabe, pa zgoraj po dva puloverja pa so preprosto preveč oblečeni in zato se potem hitreje prehladijo.

Doma je vedno brez žab... saj je dosti toplo.... ponavadi še brez štunfov, samo v copatih (kaj čem, sem jaz ves čas brez štunfov, pa ponavlja)

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?