|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   do kdaj dojiti otroka??
12.12.2005 15:09:30   
milenapu
Sem ena tistih mamic, katera ni imela težav z dojenjem vendar  imam velike težave kako naj našega dvoletnika odvadim od dojenjauser posted image ???? Sicer ne vem kakšna je praksa kako dolgo naj bi otroka dojili - vsaj v bližnji okolici so mamice že zdavnaj nehale dojiti otroka- pravzaprav sem edina od kroga prijeteljic, ki še kar razvaja svojega sinka "z ziziko"user posted image  Verjetno imamo s tem  pogojene težave, ker naš malček še nikoli ni spal celo noč (vsaj ne v svoji posteljici), čeprav s prehrano nima težav prav tako obiskuje vrtec- ampak ko zagleda mamico postane obupno lačen - "zizike"! Mislim, da potrebujem pomoč!!user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: do kdaj dojiti otroka??
12.12.2005 18:11:09   
muki1
Čao Milenapu.
Jaz še tudi kar dojim in ne znam nehat user posted image . Ne, saj je vredu. Dokler se ti in otrok dobro počutita ob tem ( seveda ne tja do šole user posted image ).
Poznam mamico, ki je dojila do dveh let in pol, pa eno prijateljico imam, ki je dojila do 21 meseca. Moja hčerka je 20 mesecev. Jaz sem mislila prenehati okrog novega leta, ker vem da bo takrat kriza in prečute noči.( vsaj koliko mi je opisala prijateljica), mogoče pa bom potegnila do dveh let.
Ko se odločiš da prenehaš, pač moraš prenehati za vse večne čase. Baje da je tri dni otrok malo siten in ponoči joka, ker ne dobi zize. Po treh dneh pa že gre.
Lahko pa mi javiš privat, pa se bova skupaj bodrili user posted image  user posted image  .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu milenapu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: do kdaj dojiti otroka??
12.12.2005 19:36:29   
giga
Jaz sem mnenja, da pač doji dokler obema to paše. Poznam mamico, ki je dojila do ČETRTEGA!!! leta, poznam pa tudi mamico, ki je pri treh mesecih nehala,, ker ji je to "čist mim". Sem pa brala, da je the best dojit do tretjega leta. Odločitev je pa seveda tvoja.

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 21:10:34   
ingrid*
Moj sin ima skoraj tri leta, pa ga še vedno dojim preden gre spat, včasih pa tudi kaj več. Mislim, da je nekje do tretjega, četrtega leta še normalno dojiti, potem bi pa bilo treba nehat... user posted image user posted image

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 21:29:21   
Anonimen
Jaz pa tuhtam, kako, da še muki dojiuser posted image  user posted image  in potem vidim datumeuser posted image user posted image .

Ingrid oprosti, ampak meni to ni več normalno, pa kakor koli me bo zdaj nekdo napadel.
Pri 3 letih se že v vrtcu učijo, kako ati in mamica naredita dojenčka in, da bi ga še takrat dojila? user posted image
Za moje pojme je to samo RAZVADA in nič drugega.

Meni so v posvetovalnici rekli: do 6 meseca je najpomembnejše mleko. Po 7. mesecu, pa je pomembnejša ostala hrana. Jaz sem morala nehala dojit pri 7,5m. Takrat mi je bilo zelo težko, ker bi ga lahko fizično še dojila. Zdaj, ko pa razmišljam, pa si mislim, hvala bogu, da sem takrat nehala, ker bi mi bilo potem samo težje. Sem hotela reči, da mi bilo težje otroka odstaviti.

Meni se zdi smiselno dojenje do 1 leta. Dojenje- dojenčekuser posted image . Dojenje-otrokuser posted image  ŽE ime nekaj pove.

(odgovor članu ingrid*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 21:33:43   
Anonimen
Poznam dve "teoriji". Ena pravi, da je najbolje prenehati z dojenjem med devetim in dvanajstim mesecem, druga pa priporoča dojenje do tretjega leta.

Nobena ni idealna in nobena ni napačna.

Če želiš svojega fantka odvaditi, ti priporočam, da ga za nekaj dni prevzame v all-inclusive oskrbo očka. Morda so prazniki idealni za tak podvig?

(odgovor članu milenapu)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 22:12:03   
rainbow
Veš, kaj, jaz pa čisto podpiram dolgo dojenje.

Res pa je, da družba temu ni najbolj naklonjena; naš pediater me je pri hčerinih 18-tih mesecih tudi prijazno opozoril, da bom imela težave pri odvajanju, čim večja bo. zamisli.
Ampak potem pa sem dobila nek močan 3-dnevni antibiotik (pozabila zdravniku omenit, da še dojim) in po enem dnevu sem se odločila, da je čas za nehat; ni pa bilo krize, je šlo res brez nekih ipičnih napadov ali kaj podobnega. in zdaj po dobrem mesecu se sploh ne spomni več;

Za tvojo spodbudo, je fajn članek v novi Supermami o dojenju večjega otroka.

In še komentar Urški, če bo še to brala: kaj pa sta potem duda ali prst? Nič kaj hujši razvadi se mi ne zdita.
Naš primer: ta malo sem dojila do njenega 19 meseca, nima ne dude, ne prsta. ta večja bo skoraj 3,5 let in ima prst; kako jo odvadit, nimam pojma, psihologinja je izjavila, da na silo nič, torej se bo sama ali kaj.
Me to dosti bolj skrbi.

user posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 22:29:05   
tasika12
Pozdravljene,
tudi sama imam čisto enake probleme. Odločila sem se da bo počasi čas da odstavim našo 21 mesečnico, sedaj bom sicer poskušala postopoma tja do drugega leta, ampak nisem prepričana če mi bo uspelo. Sploh se ne smem usesti in že prileti name z zizi, zizi...  Tudi kolegice me čudno gledajo, in vidim da bi res bilo mogoče bolje in lažje če bi prej prenehala.
Tako da se priporočam za kakšen nasvet ali izkušnjo.
Lepo se imejte.
Tašika.

(odgovor članu milenapu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 23:17:00   
Seven*
Jaz sem hardcore dojilja. user posted image user posted image

Zagovarjam tezo dojenja dokler se otrok SAM ne odstavi, oz. dokler se mamica ne pocuti vec vredu. In ce se imata oba fajn, ne vidim nobenega razloga zakaj bi prenehala.

Me pa zalosti. URSKA oprosti, ampak res zalosti, da je dojenje po drugem letu se vedno smantrano za nenormalno in nevemkaj. Ni res, dalec od tega, da otrok vec mleka ne rabi. Zakaj mu potem dajes KRAVJE? Ocitno ga ne rabi. Ce pa rabi mleku, cemu mu ne bi ponudila svojega? Obrazlozi zakaj je kravje bolj primerno? V materinem mleku je dost vec stvari, ki ga lahko kravje sproducira. ]

UNICEF in svetovna zdravstvena organizacija PRIPOROCATA dojenje VSAJ do drugega leta. Dejstvo je, da se z dolzino dojenja ucinek povecuje! Da ne govorimo kje je se poleg vsega akt blizine in cartanja.

Ob dojenju se krepijo misice ustne votline, zaradi tega ima otrok pravilnejsi vgriz. Potem pa se moramo seveda dotakniti se tega "Kaj dojenje naredi za mamico" Dokler mamica doji je namrec nivo hormonov enak, zaradi tega je tveganje za raka na dojkah dosti dosti manjse. V casu ovulacij in menstruacij namrec hormoni nihajo, kar povzroci dolocene spremembe v telesu in posledicno poveca tveganje.

Jaz verjamem, da je marsikateri pogled na dojecega triletnika zelo cuden. Kar se nismo videli je vedno zanimivo. Problem je v tem, ker dojenje vsi povezujejo s seksualnostjo. Poznam kar nekaj otrok, ki so se dojili do treh let, en celo do stirih, so prekleto samostojni in NORMALNI otroci.

Roko na srce, patoloski pogled na dojenje je izkljucno v nasih glavah, razen ce mi ena pokaze kaksno raziskavo ali kakrsnokoli zadevo, ki dokazuje o kaksni skodljivosti dojenja po dveh letih. Je namrec NI! Obstajajo samo raziskave o pozitivnih ucinkih.

Se pa dnevno srecujem z par mamami, ki me vneto sprasujejo kdaj bom nehala? Ker one so pa odstavile pri enem letu. Iz taksnih vecinoma veje slaba vest, ker niso cisto prepricane, da so storile prav.

Pustimo vsakemu svojo pot, o patologiji pa na kaksni drugi temi..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu milenapu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 23:22:29   
Anonimen
Jaz sem hardcore dojilja. user posted image user posted image


Zdaj si ga pa našla, mislim moderen marketinški izraz! Dober, dober!

Se moram smejat user posted image  user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 23:24:30   
Seven*
Mic ane, ane? Sem si sama sebi vsec kaj sem izumila? user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: do kdaj dojiti otroka??
17.12.2006 23:44:49   
StBarbara
Naš otrok se doji še pri dveh letih in pol, čeprav sem vedno nekako mislila, da bi ga morala na silo odstaviti že pri dveh letih( pa še to se mi je zdelo nemogoče dolgo dojenje). Potem sem spremenila mišlenje z razlogom, ker smo se približevali 2,5 letom user posted image  in tako še sedaj ne vem točno, kdaj bo pravi konec temu . Je pa res, da mali  noče več dojenja v javnosti, na fotelju...ampak se doji izključno v postelji pred popoldanskim spanjem in nočnim spanjem, pa seveda malo ponoči user posted image

Ne vem, jaz sem ničkolikokrat naletela na negativen odnos do dojenja, pa tisti pogledi... največkrat sem slišala "pametne" in žaljive besede od mamic, ki so dojile največ 3 mesece; hm...user posted image

kaj jaz vem, jaz pri nobeni stvari nisem za prisilo, pa tudi pri dojenju ne bom.
Ker me res ne moti, če se pred spanjem pocrklja tistih 5 minut bom pač pustila ta užitek otroku, ampak saj bo tudi ta potreba v njemu počasi plahnela.

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: do kdaj dojiti otroka??
18.12.2006 22:27:22   
HuAnita
Jaz sem jo do 16,5m, bi jo še dalj, tudi o tandemskem dojenju sem razmišljala, potem pa me je res tako bolelo, da nisme mogla večuser posted image
od mamine sestrične hči pa fantka doji že skoraj 4 leta. Ji je bilo zandjič ful nerodno, ko sem vprašala, če še zizlata, pa je rekla da ja, pa sem bila vsa navdušena, potem se je pa tudi ona razgovorila, kako jo stigmatizirajo, pa malega v vrtcu. Vsak po svoje, pravim, pa je za vsakega najboljše.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: do kdaj dojiti otroka??
18.12.2006 22:47:50   
Anonimen
Vem za eno, ki doji malega, ki je star 4 leta, pa ena punca, ki je stara tok kot jaz je bila dojena do svojega 7. leta. A to je še tud normalno? user posted image  In otrok pri sedmih letih še potrebuje materino mleko? user posted image

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: do kdaj dojiti otroka??
20.12.2006 5:20:09   
tina104
Jaz sem preden sem rodila in takoj po te, govorila, da bom dojila do enega leta, potem pa ne več, ker se mi je zdelo smešno dojiti otroka, ki že hodi.

No, po Aljaževem 6. mesecu sem spremenila mnenje. Najprej že zato, ker do skoraj 9. meseca ni jedel nič kaj goste hrane. Poleg tega vidim, da mu dojenje veliko pomeni in je res pravi dobrovoljček. Tudi meni dojenje ne predstavlja nekih težav. Včasih mi je prav fajn, da se lahko vsaj ob dojenju spočijem, ker drugae moram tako bit nonstop v akciji.
Zdaj pravim, da bi rada nehala do njegovega drugega leta. Že tako me ogromno ljudi čudno gleda, ko omenim, da še dojim. Mislim pa, da bo to velik problem in me je že zdaj strah, ker če sva doma, se doji še vedno kakih 6x na dan. Če sva drugje, ga komot zamotim.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
20.12.2006 7:12:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: do kdaj dojiti otroka??
20.12.2006 10:55:57   
Anonimen
Še ena hardcore dojilja - Seven, svaka ti čast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - sem skoraj umrla od smeha.

Zagovornica dojenja do onemoglosti. Že jaz sem bila dojena 3 leta, zato mi to sploh ni čudno. Moj 24 mesečnik ima tako rad zizilandijo, da dvomim, da ga bom lahko tako hitro skenslala iz joška. Meni pa - odkrito povedano - tudi paše.user posted image  Ko pridem iz službe se stisne na kavču k meni in si ob tem tudi jaz malce spočijem, da sem ponovno pripravljena na akcijo domauser posted image .

V glavnem - jaz sem se odločila, da bom ga še nekaj časa dojila, čeprav bi mi kakšen recept o tem, kako počasi prenehati z dojenjem prišel prav. Punce, poročajte.

URŠKA - to je popolnoma subjektivno mnanje. Jaz ne obsojam tistih, ki niso iz takšnega ali drugačnega razloga dojile (moja znanka svoje hčere ni niti enkrat podojila, češ, da se ji bodo povesili joški - ko da jo kdo pri 38. letih še gleda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - evo, meni pa se to zdi patološko).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: do kdaj dojiti otroka??
20.12.2006 16:39:25   
Seven*
Raho, mogoce se bo pa otrocek sam odstavil. Otrok se namrec slej kot prej sam odstavi. Dolga dojenja po treh letih so dokaj redka zadeva. Zgubi se tudi sesalni refleks. Najlazji nacin je "ne ponujaj", nekega dne otrok pac enostavno pozabi.. 

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: do kdaj dojiti otroka??
20.12.2006 17:23:13   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz pa tuhtam, kako, da še muki dojiuser posted image  user posted image  in potem vidim datumeuser posted image user posted image .



Ja, tudi mene je to zmedlo. No, ampak, saj zdaj pa res še vedno (ali spetuser posted image ) doji.user posted image
Drugače sem pa jaz prvega dojila 23 mesecev, takrat sem bila drugič noseča skoraj 6 mesecev. Potem se je pa sam lepo odstavil - enostavno zvečer se je še podojil oz. pocertal, zjutraj pa konec, črta, ni več želel in nikoli ni več silil, da bi se še. To mi je bilo ful pomembno, saj me je bilo najbolj strah, kako se bo odstavil, saj se nisem želela iti kakšnih skrivalnic. Želela pa sem, da se odstavi sam.
Meni je res težko nekakšne termine določat - npr. do enega leta ja, potem pa konec. Zakaj le?! Morda se bova pa z drugim prej nehala, če bo on tako želel ali pa jaz ne bom mogla več dojiti, morda se bova pa še precej dlje. Se mi je pa res brezveze s tem že apriori obremenjevat - bo, kar bo. Enkrat tam do šole so se pa menda še vsi, al kaj?!user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: do kdaj dojiti otroka??
20.12.2006 19:31:50   
Anonimen
Enkrat tam do šole so se pa menda še vsi, al kaj?!


Poznam eno, ki jo še pri 6 letih doji - kakor koli meni je to čudno. To, da je vlačila mamici dol majčko sredi polne telovadnice...in tečnarila...in da ne more zaspati brez dojenja...Kaj je potem to?

Saj tiste, ki dojite tako dolgo se vam zdi normalno in samoumevno, ampak če bi delali anketo med ljudmi dam roko stavit, da bi 80 % ljudi (če ne več) reklo, da pa to ni normalno. Ampak kaj češ, saj vemo, da o tem na tem forumu ni zaželjeno razpravljati, saj je bilo na to temo X tem in dobro vemo, kao se razprava konča user posted image .

JAz sem dojila 7,5 mesecev, ko sem morala nehati. Če mi ne bi bilo potrebno nehati bi verjetno dojila nekje do 15 mesecev. Vse ostalo se pa meni zdi Razvada.
Jaz sem bila dojena leto in pol in nisem bila bila nič kaj bolj zato zdrava. Prej non stop bolana. Tudi moj otrok je bil ta čas, ko je bil dojen večkrat prehlajen. Zdaj ko pa je vse pa nič več. To da otrok dobi odpornost preko dojenja se strinjam, vendar mislim, da nekje do 6. meseca to zadostuje. Potem pa nič več. Zdaj pa verjetno kakšna mandarinica prinese več odpornosti kot tistih par kapljic mleka, ko pa itak vsi (no skoraj) P odgovarjajo, da to ni več tisto ta pravo mleko.

In kot sem že zgoraj povedala....vem kako se bo ta tema končala...zato...user posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 20.12.2006 19:33:10 >

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 0:05:29   
Seven*
URSKA, to da vsi mislijo glede dolgega dojenja, da je nenormalno, se cist strinjam. Saj zato mi je hudo in zalostno.. In se sploh ne cudim, ker, kar ne vidis, ti je cudno.. Zelo malo zensk se namrec vidi v javnosti, ko dojijo dve leti stare..

To glede tega, da je po 1.5 letu zadeva cartanje, pa ni res. Protitelesa se vedno prehajajo, s mandarino pa to zelo tezko primerjas. Pa se vedno je zelo beljakovinsko bogato, pa se kup zadev je noter.. Kot sem ze napisala, ce je zadeva nesmiselna, zakaj potem nalivamo nase otroke s kravjim mlekom. Saj ga tako potem ne rabijo.. Vidis to se recimo zdi meni ful nesmisel..

Kakorkoli, vsak gleda na stvari pac po svoje. In prav je tako. Edino kar ne prenesem je, da me kaksna v real lifu hoce prepricati, da naj neham. Potem se pa moram zagovarjat, skoraj tako kot da kradem ali zlorabljam otroke. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 9:38:24   
Anonimen
Jaz sem bila dojena do 3. leta in nisem prebolela nobene otroške bolezni, prav tako nisem kasneje zbolela za noeno, čeprav sem bila v stiku z otroki, ki so imeli tako vodene koze, rdečke, mumps...

Tudi Črtomir še ni zbolel resno niti enkrat.

Tako, da jaz še vedno trdim, da dojenje povečuje odpornost.

Enako od kolegice hči. Štarejša je prinesla iz vrtca vodene koze in mala ni zbolela.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 9:49:00   
Anonimen
Glede dolgega dojenja, bi samo še to dodala, da je preveč predsodkov in neznanja okoli tega. Namreč dojenje otroka je pač bistveno drugačno od dojenja dojenčka. Tako dolžina kot intenziteta ter presledki postopoma slabijo, dokler ne prenehajo. Mogoče bi bilo potrebno tudi nekaj o tem reči in potem se ljudje ne bi zgražali nad dojenjem več kot enoletnika.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 12:08:30   
April
Meni ni jasno od kje predsodki? Pa zakaj?
Saj jaz osebno se tud nisem dojila, pa mi je bilo že od nekdaj lepo vidt otroka, ki se doji. Pa naj bo ta star 1 mesec al pa tri leta. Pri starejših mi je edin mal hecen, zgražala se pa nikol ne bi. Saj je to nekaj najbolj naravnega.

Jaz sem upala, da bo dojila vsaj do enega leta. No zdaj smo že pri 20 m dojenja. Lahko rečem, da skor tako intenzivno kot na začetku. Po moih izkušnjah lahko otrok čisto normalno funkcionira, če se samo doji do enega leta.  Vsaj moj je šele od enega leta naprej začel jesti drugo hrano, razen kadaj pa kdaj vsiljenih par žlic.  Pa tud še sedaj kar dosti dobi z dojenjem, zatro je pri nama ta aspekt dojenja še vedno na prvem mestu.

Tudi naš pediater priporoča dojenje do drugega leta, tako kot WHO.

Jaz se zaenkrat ne sprašujem kdaj nehati. Dojenje samo me ne moti, edino to, da je še vedno tako pogosto. Upam, da se mal umiri. Če se bo pri treh še dojil, bom pa že mal začela ramišljat, o tem, da počas končamo. Sploh, če bo na poti že drugi. Ker tandemskega dojenja se pa ne grem.  Bi blo preveč naporno.

Sama pa tud poznam punčko, ki se je dojila do osnovne šole. Zdaj je pa že velika enajstletnica, ki  osvaja zlate medalje na šahovskih tekmovanjih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: do kdaj dojiti otroka??
21.12.2006 12:18:50   
lenika
Se popolnoma strinjam z Urško. Predsodki gor ali dol, meni je pač full čudno gledat otroka starejšega od leta in pol, ki se doji. Dojenje-dojenček, tudi jaz tukaj vidim povezavo. Sama sem imela namen dojit do 1 leta, pa se je naš do takrat velik zizoman, pri 7. mesecih sam odločil, da ima dojenja dovolj in vesela sem, da mi ga ne bo potrebno odstavljat, da o tem, da sedaj spimo celo noč sploh ne govorim.

< Sporočilo je popravil lenika -- 21.12.2006 12:22:01 >

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?